04.10.13, 11:04
Piszę tutaj, bo forum Moda jest jakieś mocno rachityczne. Słuchajcie, korzystając z rad pewnego serialu postanowiłam brace myself bo winter is coming. Konkretnie uzbroić się w sweter, ale nie taki z Inditexu na hiszpańskie zimy tylko takie bydlę 90-100% wełny, taki, żeby można go było wciągnąć na grzbiet i się nie przejmować temperaturą. I kurde, nie mogę nic znaleźć, skandal. Gdzie się w Polsce kupuje wełniane swetry?
Obserwuj wątek
    • wez_sie Re: Sweter 04.10.13, 11:11
      na marywilskiej
    • paco_lopez Re: Sweter 04.10.13, 11:33
      na krupówkach
    • akle2 Re: Sweter 04.10.13, 11:34
      Olimpia ma głównie wełnę
    • berta-death Re: Sweter 04.10.13, 12:09
      U gaździny, w którejś z górskich miejscowości. Przecież w takim wełnianym, to się żyć nie da. Wiesz jak to gryzie paskudztwo, taka wełna?
      • ingeborg Re: Sweter 04.10.13, 12:11
        Wiem, mam jeden na sobie, można się przyzwyczaić, a wygoda (w sensie jedna warstwa ale porządna zamiast dziesięciu warstw bawełny), to jednak coś.
    • coffei.na Re: Sweter 04.10.13, 12:30
      w lumpexie

no chyba,że chcesz zakupić szalonego naciągusa co po pierwszym praniu przestanie egzist :)
      a tak w ogóle to wełna druty i dawaj :) jak se sama nie zrobisz to nie licz na cuda
    • jarka63 Re: Sweter 04.10.13, 15:10
      Bardzo grube ciepłe dzianiny sprzedaje COS (a Szwedzi wiedzą coś o zimie).
    • margot_tenenbaum Re: Sweter 04.10.13, 19:20
      Zajrzyj do Van Graafa i Peek & Cloppenburg.
    • ipsetta Re: Sweter 04.10.13, 19:56
      kiedyś kupiłam parę sweterków firmy i sukienek z wełny (bodajże szetland, 100% wełny) firmy solar. z tatuum też udało mi się zakupić parę swetrów wełnianych. nie wiem jak z kolekcją w tym czasie w tych sklepach, ale jutro wybieram się i zobaczę.
      • marguy Re: Sweter 04.10.13, 22:43
        Poszukaj czegos z szetlandzkiej welny. Nie gryzie jak ta od naszych gazdzin, swetry sa lzejsze ale bardzo cieple. Ich welna jest delikatniejsza.

Nawet moj pies jest szetlandzki wiec chyba mam slabosc. Co do psa to doskonale ogrzewa nogi.
    • neotehuana Re: Sweter 05.10.13, 02:04
      A co, taka mrozna zima sie szykuje?
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Sweter 05.10.13, 09:55
      Sweterki w Polsce?
      W TK-Maxie mają wełniane w ludzkich cenach.
      Zwykłe sieciówki są w tej kwestii absolutnie bezwartościowe - tylko akryl albo bawełna.
      Zupełnie się na zimę nie nadają.

A gdzie najlepiej kupić ciepły sweter?
      Tutaj -
      www.aransweatermarket.com/
      Do Polski też wysyłają a drodzy nie są.
      • nuta15 Re: Sweter 06.10.13, 09:29
        C&A i massimo dutti mają kolekcje kaszmirowych swetrów. W promodzie jest kilka modeli z dodatkiem wełny, kaszmiru, alpaki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka