Dodaj do ulubionych

Nadejszła chwila prawdy

09.11.13, 11:03
okrutnej, a może nawet nie do przyjęcia.

już dziś możesz sprawdzić, czy jesteś złodziejką detaliczną, wesołą hazardzistką, powrotną pijaczką czy skrajnie normalną nudziarą bez opcji optymalizacji ani tym bardziej degeneracji.

polecam
dr hab. balbina froid (primo voto brûlant)

plamę widzę

zachęcam do podzielenia się wynikami. jak już wspominałam gdzieś tam, mam zacząć pić na dniach. podobno pomaga na nieznośność bytu.
Obserwuj wątek
    • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:05
      U mnie zgadza się wszystko co do kropeczki. :cool:
      Twoje odpowiedzi każą przypuszczać, że w tej chwili masz na sobie skórzaną bieliznę, a może także coś metalowego. Twoje upodobania powodują, że nie jesteś w stanie nawiązać zdrowej interakcji międzyludzkiej, chociaż prawdopodobnie i tak nigdy nie próbowałeś. Większość ludzi, którzy udzielali takich odpowiedzi jak ty, kradnie w samoobsługowych restauracjach. Potrzebujesz natychmiastowej terapii, żeby móc funkcjonować w codziennym życiu, niemniej zamiast tego możesz zostać doskonałym politykiem. Twoje odpowiedzi pokazują, że powinieneś zadbać o lepszy dobór konfekcji, co jest konsekwencją manifestacji twojego id i nieświadomej jaźni (tej, której używasz w pracy).
      • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:09
        >że w tej chwili masz na sobie skórzaną bieliznę, a może także coś metalowego.
        ale tak w południe? a kto będzie sprzątał? sobota jest. sprzątanie się należy.
        • nudzimisie_strasznie Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:10
          Sixa, idziem na wódkę, miałam to samo co Ty.
          • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:11
            Wy na wódkę, a ja idę kraść brokuły w samoobsługowej restauracji.
            • nudzimisie_strasznie Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:13
              Każdemu podłóg potrzeb, czy tam zasług. Do wyboru do koloru. :)
          • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:21
            nie wiem, kurdę, bo mam nie opuszczać pokoju, żeby nie wpaść w kłopoty. może se zamówię alko z dowozem:)

Twoje odpowiedzi sugerują, że lubisz przejawiać działania niezdarnie imitujące inteligencję i samokontrolę. To prawdopodobnie skończy się, kiedy tylko znów zaczniesz pić (lada dzień), co będzie dla wszystkich dużą ulgą, bo teraz jesteś nie do zniesienia.
            Weź sobie do serca, to co mówiła twoja matka: "daj sobie spokój, nie bądź takim sztywniakiem".
            Ludzie, którzy udzielali odpowiedzi podobnych do twoich zwykle są złodziejami, kłamcami lub donosicielami.
            Z powodu wyżej opisanych zaburzeń zawsze będziesz potrzebował stałej opieki psychologicznej. Staraj się unikać interakcji z ludźmi, jeżeli to możliwe ogranicz swoje kontakty ze światem do internetu. Nie opuszczaj swojego pokoju, jeżeli nie chcesz wpaść w kłopoty.
            Jeżeli wziąć pod uwagę twoje wyniki, to twój paniczny strach przed wszystkim co znajduje się poza twoim domem jest całkowicie uzasadniony.
            • nudzimisie_strasznie Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:32
              O nie, nie, to nie to samo co ja. U mnie było coś, że muszę pić, żeby być fajną. Zrobiłam ten test znowu i znowu i znowu, ale nie mogę już uzyskać pierwszego wyniku.
            • kota_behemota Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:37
              U mnie:
              Jesteś chorym degeneratem. Powinieneś zostać zamknięty na zawsze. Są duże szanse, że aktualnie jesteś poszukiwany przez policję. Bóg wie za co.
              Twoje głęboko umiejscowione kompleksy sprawiają, że stale masz perwersyjne fantazje seksualne obejmujące zwierzęta i sprzęt rolniczy.
              Ludzie, którzy odpowiadali tak jak Ty najczęściej umierają zastrzeleni przez zazdrosnych małżonków ich daleko posuniętych w latach kochanków.
              Twoje upośledzenie jest dotkliwe, ale nadal możesz odnieść sukces, o ile nie próbujesz zaangażować się w aktywność bardziej złożoną niż pisanie poradników. Powtarzaj sobie tylko: "w najlepszym razie jestem przeciętny". Obniż swoje oczekiwania wobec siebie, a nie będziesz zawiedziony. Obniż je bardzo.
              Nie zaszkodzi także jak od czasu do czasu upijesz się do nieprzytomności.

Dwa ostatnie akapity się zgadzajo. Ten o perwersjach tak ciut, ciut. :D
              • nudzimisie_strasznie Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:39
                OOOOOOOO, na to właśnie cierpiałam wczoraj!
              • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:40
                > Dwa ostatnie akapity się zgadzajo. Ten o perwersjach tak ciut, ciut. :D

aha, czyli niekoniecznie traktor, ale grabie mogłyby być? :)
                • kota_behemota Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:46
                  six_a no jakbyś mnie czytała w moich myślach. ;)
            • azja35 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:17
              kurde, a miałem iśc po zakupy, bo w lodóce echo; a tu taki zonk;
              six_a, co pijesz?

chyba się ograniczę do klikania myszką ;)
              • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:25
                nie wiem, syropu się chyba napiję, bo mnie drapie w gardle.
                po syropach odlot gwarantowany podobno.
                • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:44
                  six_a napisała:

> nie wiem, syropu się chyba napiję, bo mnie drapie w gardle.
                  > po syropach odlot gwarantowany podobno.
                  >

Tylko żebyś nie miała we krwi zbyt wielu wiplerów, bo policjantów od ch i p będziesz wyzywać . :cool:
                  • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:27
                    byle nie było 10 w skali wiplera
                    hahahahaha
                    :D
                    • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:44
                      W sumie przemyśl sprawę, bo może zostałabyś twarzą okładki super faktu. :D
      • rekreativa Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:37
        Wersyjo, mi wyszo to samo!
        • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:48
          rekreativa napisała:

> Wersyjo, mi wyszo to samo!
          > :D

Pójdziemy razem na jumy. :D
      • nie.mam.20 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:22
        wyszlo mi to samo, ale ja nie chodze do samoobslugowych garkuchni. z bielizna i metalem tez nietrafione.
        • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:25
          nie.mam.20 napisał:

> wyszlo mi to samo, ale ja nie chodze do samoobslugowych garkuchni. z bielizna i
          > metalem tez nietrafione.

No to nie wiem. Moze chociaż kradniesz w parku chleb kaczkom, co? :cool:
          • nie.mam.20 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:28
            nie, tylko chodze w kolko jak rozdaja szampony na stacji.
    • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:41
      > Nadejszła chwila prawdy

Może kilka słów wyjaśnienia, bo Six_a robi sobie żarty, a sprawa jest poważna: otóż testy Rorschacha, znane również jako test plam, są – choć trudno w to uwierzyć – uznane przez znaczną część społeczności psychologów oraz szeroko stosowane przez biegłych sądowych.

Stowarzyszenie Sceptyków Polskich wraz z nieocenionym dr. Witkowskim postanowiło dać temu odpór, a metodę zwalczania szkodliwego procederu wymyślono tyleż prostą, co skuteczną: należy szeroko rozpropagować „prawidłowe” odpowiedzi na test plam, tak by stał się on bezużyteczny, a szarlatani nie mogli go dłużej stosować.

PS Użytkowniku! pamiętaj, że zawsze masz prawo odmówić poddawania się testom projekcyjnym.
      • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:49
        Podaj klucz prawidłowych odpowiedzi.
        • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:12
          > Podaj klucz prawidłowych odpowiedzi.

Na Wikipedii jest dostępnych dziesięć najpopularniejszych. Kłopot w tym, że łajzy chyba pracują nad coraz to nowymi, więc zadanie nie jest łatwe. :/
          • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:17
            To chyba nie ma klucza poprawnych odpowiedzi. Chodzi o naprawdę luźne indywidualne skojarzenia, nie takie wybierane z listy. Bo jakby jakiś klucz był, to jednak narzędzie byłoby w pewien sposób obiektywne i miarodajne. Natomiast cała zabawa polega na tym, że nie ma klucza, test jest do indywidualnej interpretacji. Delikwent może sobie powiedzieć cokolwiek a psycholog zinterpretować to jakkolwiek i nadal wszystko będzie ok i zgodne z zasadami sztuki.
            • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:38
              > Natomiast cała zabawa polega na tym, że nie ma klucza, test jest do indywidualnej
              > interpretacji. Delikwent może sobie powiedzieć cokolwiek a psycholog zinterpretować
              > to jakkolwiek i nadal wszystko będzie ok i zgodne z zasadami sztuki.

W każdym razie najbezpieczniejsze są odpowiedzi typowe, najczęściej udzielane, i te dobrze sobie przyswoić na czarną godzinę. ;)
              • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:44
                No nie bardzo, bo nie ma typowej interpretacji. Baraninie z Wołomina te same odpowiedzi zinterpretują inaczej niż tobie. I nadal będzie ok.
                • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:48
                  > No nie bardzo, bo nie ma typowej interpretacji. Baraninie z Wołomina te same
                  > odpowiedzi zinterpretują inaczej niż tobie. I nadal będzie ok.

To jeszcze lepiej. :( Jeśli tak, to nie ma na tych szarlatanów sposobu, mogą robić, co chcą. :/

https://i.imgur.com/7CBv6lR.jpg
          • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:22
            Krytyku, ale oczywiście wiesz, ze test, który zalinkowała Sixa to żarcik?
            • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:25
              > Krytyku, ale oczywiście wiesz, ze test, który zalinkowała Sixa to żarcik?

Owszem, nawet go wczoraj sam udostępniałem znajomym na Facebooku. Ale, ale... żarcik ten stanowi parodię rzeczywistych wniosków z testu plam, a i plansze są prawdziwe.
              • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:38
                Ale ale w prawdziwym teście nie ma sugerowanych odpowiedzi i testy projekcyjne mogą przeprowadzać wyłącznie wykwalifikowane osoby, a nie podwórkowi psycholodzy.
                • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:42
                  > Ale ale w prawdziwym teście nie ma sugerowanych odpowiedzi

Owszem, ale inaczej by się nie dało tego zrobić online, a w każdym razie nie byłoby to łatwe. Tak, to jest parodia, zabawa, ale w założeniu ma zwrócić uwagę ludzi na rzeczywisty problem.

> testy projekcyjne mogą przeprowadzać wyłącznie wykwalifikowane osoby

Kamień spadł mi z serca.
                  • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:45
                    A rzeczywisty problem to taki, ze ktoś widział słonia albo niedźwiedzia i został pozbawiony praw rodzicielskich?
                    • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:50
                      A czy to prawda, czy może analogiczne nagięcie rzeczywistości jak te o rzekomym pozbawieniu praw rodzicielskich za nieumyte garnki i biedę?
                      • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:00
                        Też bym chciała to wiedzieć.
                        • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:14
                          Podejrzewam, że jeżeli małżonkowie walczą o dzieci, a tak naprawdę to o alimenty ściśle podpięte pod te dzieci, to jak gra jest o wysoką stawkę, to ten kto dał w łapę mniej, to cokolwiek by nie odpowiedział na jakiekolwiek pytanie związane czy to z jakimkolwiek testem czy luźną rozmową, bądź jakkolwiek by się nie zachował, to wszystko zostanie wykorzystane przeciwko niemu i zinterpretowane na jego niekorzyść. Łącznie z tym, że w jednej plamie zobaczył tańczącego słonia a w innej motylka i słoneczko i z tym, że sobie kichną a potem lewą ręką wyciągnął chusteczkę do wysmarkania się.

W innym przypadku to albo na chybił trafił daje się opinię pozytywną albo jednemu albo drugiemu, bądź tak jak na rozmowie kwalifikacyjnej, temu kto zrobił lepsze wrażenie. A wrażenie wywiera się w ciągu pierwszych kilku czy kilkunastu sekund, później jest tylko racjonalizacja tego wrażenia, w czym testy są bardzo pomocne.

Problemem najpoważniejszym jest to, że orzekający nie ponoszą żadnej ani służbowej ani karnej odpowiedzialności za swoje orzeczenia. Mogą sobie napisać dowolną bzdurę, która będzie miała dowolne konsekwencje i nie poniosą żadnej odpowiedzialności za to. Inspektor budowlany jak zatwierdzi do użytku coś co runie tydzień później i zabije kogoś, to najprawdopodobniej pójdzie siedzieć a przynajmniej ma na to dużą szansę. Jak psycholog wyda pozytywną opinię pedofilowi, który zagwałci podopiecznego na śmierć, nie ponosi za to żadnych konsekwencji karnych, bo prawo tego nie przewiduje. No to ja się pytam, po co oni w ogóle są.
                      • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:18
                        > A czy to prawda, czy może analogiczne nagięcie rzeczywistości jak te o rzekomym
                        > pozbawieniu praw rodzicielskich za nieumyte garnki i biedę?

Bardzo możliwe, że nagięcie. Mało prawdopodobne, żeby sama opinia psychologa była decydująca, aż tak chyba (mam nadzieję) ta mafia jeszcze w struktury państwowe nie wniknęła, żeby decydować o wszystkim. Natomiast sąd z pewnością bierze pod uwagę opinie psychologa szarlatana, skoro tak rzecze nauka, co robić…
                        • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:32
                          Sąd jest niezawisły, nie musi brać pod uwagę żadnej opinii. Może nawet nie powoływać żadnych biegłych. Stąd można się nieźle przejechać i przeinwestować na korumpowaniu biegłych, bo mimo ich pozytywnej opinii sprawę się przegrywa. Najczęściej jednak sąd bezrefleksyjnie przyklepuje takowe, bo komu by się chciało dokładać roboty i w ogóle angażować się w prowadzone przez siebie sprawy i jeszcze wymyślać jakieś uzasadnienia. To strasznie głupia robota być takim sędzią.
                          • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:47
                            > Sąd jest niezawisły, nie musi brać pod uwagę żadnej opinii.

Oczywiście, że nie musi. Pytanie, jaka jest praktyka, skala tego zjawiska.

> To strasznie głupia robota być takim sędzią.

Wymiar sprawiedliwości to jest w ogóle osobny rozdział. Ja powiem tylko tyle, że wolę się trzymać z daleka. :)
                            • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:06
                              > Wymiar sprawiedliwości to jest w ogóle osobny rozdział.

I wbrew pozorom wcale nie taki prestiżowy, dobrze płatny i lajtowy jakby się mogło wydawać. To nie z przyczyn zahaczających o teorie spiskowe jest sfeminizowany. Po prostu żaden chłop nie chce się ładować w bycie sędzią. Nie dość, że nisko płatna fucha. Zwłaszcza w relacji do nakładu pracy. Jakieś 7tys pln/mies, więc żadne kokosy jak na kogoś kto stereotypowo ma mieć rodzinę na utrzymaniu. To jeszcze w robocie się jest praktycznie 24h/dobę i polega ona głównie na papierologii i sporządzaniu niezliczonej ilości dokumentów. To jeszcze zakaz konkurencji, więc nawet jakby znalazł chwilę wolną żeby coś dorobić po godzinach, to przepisy mu zabraniają. Nawet na łapówki nie ma co liczyć, zwłaszcza taki sędzia najniższej instancji. Po co ktoś miałby płacić, skoro może się odwołać jak mu się wyrok nie spodoba. A i druga strona też może, więc tym bardziej po co przepłacać. W związku z tym żaden biznes, rodzina nie ma ani męża i ojca bo ten cały czas w robocie, ani nie ma z niego żadnej sensownej kasy. W związku z tym męscy absolwenci prawa ani myślą ładować się w sędziowską karierę, chyba, że mają pewność, że awansują szybko na sędziów np sądu najwyższego. Inaczej, to się nie opłaca. Nie bez powodu jest to aplikacja, na którą najłatwiej się dostać. Nawet podobno całkiem uczciwie. Taki news z pierwszej ręki, żeby nie było, że sobie to wymyśliłam.
                      • sl.13 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:25
                        > A czy to prawda, czy może analogiczne nagięcie rzeczywistości jak te o rzekomym
                        > pozbawieniu praw rodzicielskich za nieumyte garnki i biedę?

O, też to lubię. A potem info o zakatowanym dziecku i płacz, gdzie była opieka społeczna, szkoła, sąsiedzi.
                    • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:56
                      > A rzeczywisty problem to taki, ze ktoś widział słonia albo niedźwiedzia i został
                      > pozbawiony praw rodzicielskich?

Nie znam takich przypadków, natomiast sam fakt posługiwania się tego typu szarlatanerią na sali sądowej jest skandalem.
                • nudzimisie_strasznie Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:45
                  wersja_robocza napisała:

> Ale ale w prawdziwym teście nie ma sugerowanych odpowiedzi i testy projekcyjne
                  > mogą przeprowadzać wyłącznie wykwalifikowane osoby, a nie podwórkowi psycholod
                  > zy.

Obawiam się, że ten test przeprowadzają wyłącznie podwórkowi psycholodzy z RODK-ów. Tego na świcie się już nie używa. A na pewno nie jako wyłączną i/lub nadrzędną metodę diagnostyczną. To jak się ich używa w Polsce jest skandaliczne niestety.
                  • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:47
                    Bo to podwórkowi psycholodzy sa problemem, a nie same testy.
                    • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:52
                      > Bo to podwórkowi psycholodzy sa problemem, a nie same testy.

Przestań się kompromitować. Mogę prosić?
                      • nudzimisie_strasznie Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:54
                        Ty przestań. Zdanie Wersji jest bezbłędne logicznie. Sam test nikomu krzywdy nie wyrządzi, podwórkowy psycholog, który go użyje, tak.
                        • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:03
                          > Ty przestań. Zdanie Wersji jest bezbłędne logicznie. Sam test nikomu krzywdy nie
                          > wyrządzi, podwórkowy psycholog, który go użyje, tak.

Nieprawda! Dana metoda badawcza jest albo sprawdzona naukowo, albo nie. Certyfikaty, dyplomy, tytuły i cała reszta tego blichtru nie spowodują nagle, że taki psycholog zacznie mierzyć rzeczy mierzalne.

Przypomina to trochę znaną z kościółka gadaninę o cudownej przemianie niekwaszonego chlebka w ciało pewnego więźnia politycznego sprzed dwu tysięcy lat. Otóż nie, metoda przemieniania opłatka w ciało kuleje niezależnie od tego, czy mistrz ceremonii (czytaj: odprawiający gusła szarlatan w sukience) ukończył seminarium i przyjął namaszczenia, czy nie.

Nauka musi bazować na powtarzalności, procedurach, sprawdzeniach, i tak dalej, musi być wymierna i transparentna. Jeśli nauka bazuje na wiedzy tajemnej, okrasza się ją przedrostkiem pseudo-.
                          • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:06
                            system.tzw.edukacji napisał:

> sprzed dwu tysięcy lat.

Tak off topowo od off topa: nie sprzed dwóch tysięcy? Grzeczna, gdzie jesteś?
                            • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:13
                              > Tak off topowo od off topa: nie sprzed dwóch tysięcy? Grzeczna, gdzie jesteś?

Można tak, można tak. To jak z psychoterapią, też jest wiele różnych modalności, na szczęście wszystkie mają one zbliżoną skuteczność, bardzo zresztą znaczną. Dlatego też ufajmy certyfikowanym psychoterapeutom, oni tylko chcą nam pomóc, chcą naszego dobra, powiem więcej – naszych dóbr.
                          • nudzimisie_strasznie Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:16
                            No teraz to Ty, mój drogi, odprawiasz dialektykę.
                            Problemem nie jest istnienie przedmiotu i to tak niewinnego jak zestaw obrazków, tylko sposób w jaki się go używa. Test pochodzi z czasów kiedy o żadnej weryfikacji naukowej nie było mowy, bo żadna metodologia w naukach społecznych nie istniała. Tyle tylko, że czasy się zmieniły. To tak jak byś chciał zwalczać pralkę franię.

Mam nadzieję, że mnie już nigdy nie podkusi, żeby brać udział w tej idiotycznej, oderwanej od faktów dyskusji, jaką proponujesz od kilku miesięcy. Ale skoro się już zabrałam...

Owszem, problemem są domorośli psychologowie. Tak chwalisz psychologię i zarzucasz, że psychoterapeuci często nie są psychologami. Zapewniam Cię, że panie z RODK -ów są psychologami. Psychologami i nic więcej. Nie przeszły, żadnej terapii własnej, nie są superwizowane, nie skończyły żadnej szkoły psychoterapii. Od początku usadzone w instytucji i przyuczone do robienia anachronicznych testów. Same najczęściej mocno zaburzone, projektują własne widzimisię na ludzi, którzy są poddawani diagnozie nie z własnej woli, tylko przymusowo przez sąd. I to jest skandal.

• system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:21
                              > Test pochodzi z czasów kiedy o żadnej weryfikacji naukowej nie było mowy, bo żadna
                              > metodologia w naukach społecznych nie istniała. Tyle tylko, że czasy się zmieniły. To tak jak
                              > byś chciał zwalczać pralkę franię.

Ale test plam jest wciąż stosowany! Plansze z kleksami nie spoczywają bynajmniej w muzeach czy zakurzonych piwnicach, jak ostatnie egzemplarze przestarzałych pralek.
                              • nudzimisie_strasznie Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:27
                                Taaaaak, geniuszu. Nikt z tym nie polemizuje. Tylko zawęź to używanie do dosyć specyficznej, państwowej instytucji. Psychoterapeuta za stówkę, z którego tak lubisz kpić, za żadne skarby świata takiego testu nie zrobi. Ale Ty mieszasz wszytko ze sobą, nie rozróżniasz i z własnych wyobrażeń wywodzisz jakiś zupełnie nieprawdziwy obraz. I to się nazywa projekcja!
                                • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:40
                                  > Psychoterapeuta za stówkę, z którego tak lubisz kpić, za żadne skarby świata takiego testu nie
                                  > zrobi

A gdzie twierdziłem coś takiego?

> Ale Ty mieszasz wszytko ze sobą, nie rozróżniasz i z własnych wyobrażeń wywodzisz jakiś
                                  > zupełnie nieprawdziwy obraz.

Mój fałszywy, całkowicie urojony, obraz jest taki: w obrębie szeroko pojętej psychologii (w tym psychoterapii) funkcjonuje wiele nurtów (nurtów!) pseudonaukowych i szarlatańskich. Zaliczam do nich m.in. psychoanalizę, Gestalt, NLP, także test plam. Ale nigdzie nie mieszałem ich ze sobą ani nie twierdziłem, ze psychoterapeuci stosują test plam. Pisałem, o ile pamiętam, o biegłych sądowych.
                                  • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:54
                                    A dla mnie każdy jest szarlatanerią. Psychoanaliza wraz z jej następcą czyli terapią psychodynamiczną, z oczywistych względów. Gestalt i inne humanistyczne, to z jeszcze bardziej oczywistych. I tak samo ta cała behawioralna, która uważana jest za najbardziej racjonalną i naukową. Owszem, ona nieco pod coaching podchodzi, czyli daje klientowi pewne narzędzia i umiejętności w rozwiązywaniu problemów. Można nauczyć kogoś zachowywać się pewnie siebie, dobrze się prezentować na rozmowie kwalifikacyjnej, wystąpieniach publicznych, nauczyć go negocjować, asertywnie się zachowywać, manipulować innymi, itp. Natomiast jego samego się nie zmieni, podobnie jak i postrzegania świata też nie. Co więcej, terapia działa tym lepiej im więcej zdolności aktorskich ma delikwent, tylko że to działa w relacjach służbowych, na krótką metę. Trudno w relacjach prywatnych i 24h/dobę grać kogoś kim się nie jest, żyć w wiecznym fałszu, manipulowaniu innymi i udawać samemu przed sobą, że jest ok jak nie jest. Gnida i nieudacznik dalej pozostanie gnidą i nieudacznikiem. I na dobrą sprawę spokojnie można sobie trenera osobistego zatrudnić, który nauczy paru sztuczek, tak jak to politycy i handlowcy robią, nie potrzeba od razu w psychoterapię się ładować.
                                    • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:10
                                      >Co więcej, terapia działa tym lepiej im więcej zdolności aktorskich ma delikwent,

sorry, ale to są bzdury. może myli ci się terapia z kursem nlp. na normalnie prowadzonej psychoterapii właśnie oduczasz się sztuczek i manipulacji, jakie stosujesz na co dzień ew. jakim na co dzień ulegasz. psychoterapia jest po to, żebyś nie męczyła się ze sobą albo żebyś nie męczyła innych, albo żeby inni nie męczyli ciebie, bo i takie można mieć odczucie. na psychoterapii możesz czerpać tylko z tego, co masz. bo z tego czego nie masz, będzie trudno.

w życiu chyba u psychologa nie byliście, a na psychoterapii to już na pewno nie.

i przestać mi rozwalać wątek, dzięki:)
                                      • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:16
                                        > psychoterapia jest po to, żebyś nie męczyła się ze sobą albo żebyś nie męczyła innych, albo
                                        > żeby inni nie męczyli ciebie, bo i takie można mieć odczucie. na psychoterapii możesz czerpać
                                        > tylko z tego, co masz. bo z tego czego nie masz, będzie trudno.

Jeszcze mogłabyś napisać, o której konkretnie szkole psychoterapii mówisz. Bo akurat co najmniej kilka stawia sobie za cel zwykłą indoktrynację, narzucanie poglądów i co gorsza wartości psychoterapeuty, choćby wspominany Gestalt.
                                        • sl.13 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:24
                                          Chyba nie jestem tak zorientowana jak wy, ale dla mnie numer jeden bzdur to ustawienia rodzinne Hellingera - czyste wróżbiarstwo i parapsychologia.
                                        • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:25
                                          >o której konkretnie szkole psychoterapii
                                          psychoanalitycznej. reszty nie testowałam jakoś. zupełnie nie wiem, dlaczemu. widocznie jedna starczyła. bądźmyż w każdem razie tej myśli.
                                          • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 15:27
                                            > psychoanalitycznej. reszty nie testowałam jakoś. zupełnie nie wiem, dlaczemu.
                                            > widocznie jedna starczyła. bądźmyż w każdem razie tej myśli.

Nie mam zamiaru negować Twoich osobistych doświadczeń, natomiast rozumiesz chyba, że niczego one nie dowodzą. Ja znam ludzi twierdzących, że religia nadała sens ich życiu albo że w jakiś sposób im pomogła (nawiasem mówiąc: czyż spowiedź nie jest pewną formą psychoterapii?) – czy mam uznać z tego tytułu teologię za naukę? czy oznacza to prawdziwość dogmatów wiary?

Psychoanaliza ma tyle wspólnego z nauką, co dzieła Kafki mniej więcej. (Zresztą podobnie jak powieści Kafki, doskonale się nadaje do robienia nawiązań).
                                            • mariuszg2 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 15:43
                                              system.tzw.edukacji napisał:

> (nawiasem mówiąc: czyż spowiedź
                                              > nie jest pewną formą psychoterapii?)

o tototototo...
                                            • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 18:26
                                              > natomiast rozumiesz chyba, że niczego one nie dowodzą.
                                              ja nawet rozumiem, że niczego tu nie dowodziłam.
                                      • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:25
                                        Ja mówię o behawioralnej, która de facto sprowadza się do tego, żeby klient nauczył się robić to co zdrowi robią intuicyjnie i naturalnie. Tylko, że jak to nie jest skorelowane z osobowością i emocjami, a nie jest i nie będzie bo się tego skorelować nie da, to będzie to niczym innym jak grą na potrzebę chwili.
                                        • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:33
                                          > Ja mówię o behawioralnej,
                                          żadna różnica o czym mówisz, jeśli wszystkie zakwalifikowałaś jako szarlatanerię. do każdej swobodnie zrobisz taki sam nieprawdziwy opis, jak do behawioralnej.
                                  • nudzimisie_strasznie Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:02
                                    Przysięgam, że to już mój ostatni post na ten temat.

Klasyczną psychoanalizę wrzuć sobie do jednego worka z testem plam - coś obalonego i nieużywanego, występuje w skansenach. Jak się oburzysz i zaraz mi wynajdziesz psychoanalityka, to śpieszę donieść, że zapewne będzie to ktoś z nurtu psychodynamicznego, który owszem wywodzi się od Freuda, jednak znacznie zmodyfikowany.

NLP - ja się na nim nie wyznaję, ale z tego co wiem, to jest psychomanipulacja. Akurat test naukowości pewnie by przeszła najprędzej, bo opiera się na weryfikowanych założeniach (np. tak kochanej przez Ciebie psychologii społecznej) tyle tylko, że używanych w sposób nieetyczny. Sobie porównaj z socjotechniką. Przez dobrych psychoterapeutów całkowicie odrzucany.

Gestalt - tak, aktualny nurt psychoterapii. Jak musisz z czymś walczyć, to z tym walcz, bo to przynajmniej istnieje.

Więc jak widzisz polemizujesz sobie w dużej mierze sam ze sobą. Stawiasz tezy i je obalasz. Tyle tylko, że mamy XXI w. i ta dyskusja jest już od trochę zajebiście dawna nieaktualna.
                                    • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:26
                                      > Klasyczną psychoanalizę wrzuć sobie do jednego worka z testem plam - coś obalonego
                                      > i nieużywanego, występuje w skansenach.

Chciałbym móc się z Tobą zgodzić.

> NLP - ja się na nim nie wyznaję, ale z tego co wiem, to jest psychomanipulacja.

Niestety, nie do końca. Kochana przeze mnie psychologia społeczna obserwuje metody psychomanipulacji (głównie u ludzi trudniących się tym zawodowo, np. akwizytorów), klasyfikuje je oraz stara się tłumaczyć poprzez tworzenie teorii i ich sprawdzanie. NLP natomiast próbuje tworzyć własne metody psychomanipulacji, na szczęście z reguły nieskuteczne, słowem – są to dość podli ludzie, na szczęście ich oddziaływanie sprowadza się głównie do indoktrynowania wiernych. Skuteczność zewnętrzna jest mniej więcej taka, jak Świadków Jehowy.

> Więc jak widzisz polemizujesz sobie w dużej mierze sam ze sobą. Stawiasz tezy i
                                      > je obalasz. Tyle tylko, że mamy XXI w. i ta dyskusja jest już od trochę zajebiście
                                      > dawna nieaktualna.

Czyżby? Odwołań do Freuda widzę mnóstwo (no, chyba że to tylko moje projekcje), mało tego, stowarzyszenia psychoterapeutów w oficjalnych oświadczeniach utrzymują, że psychoanaliza freudowska ma podstawy naukowe.
                                      • nudzimisie_strasznie Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:33
                                        Mam wrażenie, że Ty się szkoliłeś u Korwina-Mikke. Technika na zamęczenie przeciwnika opracowana do perfekcji. Więc poddaję się, ja tak nie umiem.
                                • magadanskaya Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:43
                                  • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:47
                                    > :D

Nie pęknij.
                                    • magadanskaya Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 15:04
                                      Łohohohoho! :D
                                      Widzę, że trafiłam na czuły punkt :) nonieno, zapłakam się.
                    • nudzimisie_strasznie Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:52
                      Testy też.Test projekcyjny najwięcej mówi o tym kto go interpretuje, a nie o tym kto mu był poddany. To jest taka urocza bzdurka z dawnych czasów.

A w Polsce są one (testy) uważane jako podstawa wydawania opinii dotyczących praw rodzicielskich.
                      • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:04
                        Ale to by znaczyło, ze projekcja to w ogóle jest bzdurką i mówi ona cokolwiek o tym, kto ją zauważy, a nie o tym, kto projektuje na kogoś swoje ukryte czy nieświadome postawy, poglądy itd.
                        • nudzimisie_strasznie Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:21
                          Nie, projekcja jest mechanizmem, którego wszyscy używamy, tyle tylko, że tu mówimy o projektowaniu na zamazane obrazki i skomplikowanym kluczu tych projekcji odczytywania.
                    • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:57
                      Ja bym jeszcze kasę dała jako powód. Skoro psycholog psychoterapeuta prywatnie wyciąga 100pln/h albo i więcej, na termin się czeka bo to też nie jest tak, że ich gabinety świecą pustkami i można się z dnia na dzień umówić, to kto w takim razie w jakimś rodku czy innym państwowym przybytku będzie pracował za budżetówkową pensję. Nierzadko z zakazem konkurencji, co ma często miejsce w publicznych instytucjach. Albo ktoś kto na korupcji zarobi więcej, więc musi mieć dziwne narzędzia diagnostyczne, żeby za łapówkę orzekał na korzyść klienta, albo jakiś kompletny idiota pociotek, którego nigdzie indziej nikt nie zatrudni i do którego prywatnie pies z kulawą nogą nie przyjdzie.
      • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:53
        Jak Baranina z Prószkowa czy innego Wołomina chce dostać wariackie papiery, żeby wyjść na wolność, to jakoś to trzeba umotywować. Logiczne jest, że żadne wymierne i rzetelne badania nie potwierdzą, że jest nieszkodliwym świrem aczkolwiek niezdolnym do ponoszenia odpowiedzialności za swoje czyny, więc ani nie może być sądzony ani umieszczony na wieki w zakładzie zamkniętym. A biegły jednak musi się czymś podeprzeć, bo też nie może tak być, że z sufitu te diagnozy stawia, w związku z tym stawia jest na podstawie testów projekcyjnych i paru innych równie rzetelnych narzędzi. Nikt się nie czepia, formalnie wszystko ok i wszyscy zadowoleni. Jedni bo zarobili, inni bo wyszli na wolność.

Z podobnego powodu wariograf nie został zatwierdzony jako narzędzie potwierdzające prawdziwość zeznań. Bądź je obalające. Mimo, że specjaliści twierdzą, że wbrew obiegowej opinii ciężko jest tę machinę oszukać, że jednak śledczy i służby specjalne do własnych celów używają to z dobrym rezultatem. A jak tak, to strasznie by namieszał na sali sądowej i ciężko by było wtedy wciskać kit przysięgłym, kręcić, mataczyć, zmieniać co chwilę zeznania, łżeć, czy chociażby podpierać się opiniami biegłych z testów projekcyjnych.
        • tymon99 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 17:02
          on jest z pruszkowa. prószków leży na śląsku.
        • maitresse.d.un.francais Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 18:00
          Prószkowa

Pruszkowa
          • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 19:43
            No właśnie się dowiedziałam, że są dwa. Mam nadzieję, że się nie wkurzy pan Baranina za ten drobny błąd i nie wyłowią mnie jutro z Wisły.
            • tymon99 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 19:51
              ten przez ó był w programie licealnym geografii (rekord temperatury na dzisiejszych ziemiach polskich, 40,2ºC, 1921).
            • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 20:53
              > Mam nadzieję, że się nie wkurzy pan Baranina
              chyba masz nadzieję, że się nie odkopie.
              • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 21:10
                To on nie żyje? Mam jakieś zaległości z mafiologii.
                • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 21:17
                  z mafiologii, z geografii...
                  dzień olśnień:)
                  • tymon99 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 22:49
                    kopiesz leżącą.
                    • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 10.11.13, 00:16
                      To było wyjątkowo niehumanitarne.
                      • tymon99 Re: Nadejszła chwila prawdy 10.11.13, 00:23
                        podłe wręcz to było!
                        <przybija_six_ie_piątkę>
      • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:17
        psiajucha, myślałam, że przynajmniej w wątku psychologicznym nie będzie offtopu o psychologii
        • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:23
          > psiajucha, myślałam, że przynajmniej w wątku psychologicznym nie będzie offtopu o
          > psychologii

:)
      • magadanskaya Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:36
        Wyjątkowo się z Tobą zgodzę. Testy projekcyjne są super, jeśli chodzi o uzupełnienie, dookreślenie indywidualnej diagnozy, zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci - z samego "Rysunku rodziny" z reguły można wyciągnąć bardzo ważne informacje. Natomiast stosowanie Roschacha w sądzie, gdzie ważą się losy ludzkie, to gruba pomyłka i ciekawi mnie, co za jełop do tego dopuścił. Aha, ostatnio widziałam też cennik jednej z poradni psychologicznych, z którą współpracuję - wykonanie testu Roschacha kosztuje tam około 150-200 zł :D No poyebando! :D
        • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:42
          Myślę, że określonych przypadkach same w sobie mogą co nieco o człowieku powiedzieć. Taki redaktor frondy zapewne w każdej plamie zobaczy spółkujących homoseksualistów, co raczej dużo powie o nim samym i jego psychice.
          • system.tzw.edukacji Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:01
            > Taki redaktor frondy zapewne w każdej plamie zobaczy spółkujących homoseksualistów,
            > co raczej dużo powie o nim samym i jego psychice.

Ja przy okazji testu Rorschacha na wszystkich planszach niezmiennie widziałem zażywającego kokainę dra Froïde’a. :( Śni mi się on także po nocach, z bliska widzę tę jego siwą brodę i świdrujące oczka, czuję zapach cygara: „No, powiedz, zazdrościsz czegoś swemu tatusiowi?” – i nagle budzę się zlany zimnym potem, z krzykiem na ustach. :/
      • nie.mam.20 a nie wystarczylo pozwolic watkowi rozwinac sie 09.11.13, 23:00
        zgodnie z zalozeniem?
        od dawna tak masz - luk at mua?
        jak w starym dowcipie - mozna raz, ale nie stale.
        Takie natrectwa sie leczy, jakakolwiek metoda. W ostatecznosci, izolacja.
        • system.tzw.edukacji Re: a nie wystarczylo pozwolic watkowi rozwinac s 09.11.13, 23:22
          > a nie wystarczylo pozwolic watkowi rozwinac sie
          > zgodnie z zalozeniem?

A mógłbyś na przykład odpowiadając cytować fragment wypowiedzi, żebym nie musiał się pół godziny zastanawiać, czy te połajanki są skierowane aby na pewno do mnie, dziękuję?

> Takie natrectwa sie leczy, jakakolwiek metoda.

Niestety, nie stać mnie na terapię.

https://i.imgur.com/qnTVkID.jpg
          • nie.mam.20 Re: a nie wystarczylo pozwolic watkowi rozwinac s 10.11.13, 00:07
            tak, to bylo do Ciebie.
            Jako osoba obyta z nomenklatura znajdziesz z pewnoscia cos dla siebie. Gdy sie zdiagnozujesz, to wybor terapii bedzie dziecinnie prosty. W sam raz.
            • system.tzw.edukacji Re: a nie wystarczylo pozwolic watkowi rozwinac s 10.11.13, 00:31
              > Jako osoba obyta z nomenklatura znajdziesz z pewnoscia cos dla siebie. Gdy sie
              > zdiagnozujesz, to wybor terapii bedzie dziecinnie prosty. W sam raz.

Wybieram terapię Gestalt, oczywiście. Najpierw jednak muszę uskładać pieniążki, to nie są tanie rzeczy.
              • nie.mam.20 Re: a nie wystarczylo pozwolic watkowi rozwinac s 10.11.13, 04:03
                zorganizuj sciepe na forum lub dopisz sie do tantiem wspollokatorki :P
                albo zrob to, co czasami ja robie. Zastanow sie nad soba, swoim postepowaniem i popatrz na to "cudzymi" oczami.
                Ha! Dzieki Twojej i innych dyskusji w temacie, o ktorym nie mam bladego pojecia, znalazlem juz sobie pare jednostek :)
                Ja bym sie nawet od diabla uczyl.
    • stephanie.plum Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:52
      :~D
      no zgadza się jak ulał:

jestem tak tępa, że mogę najwyżej pisać poradniki.
      mam chore fantazje z udziałem zwierząt i sprzętu ogrodniczego,
      ale i tak zginę zastrzelona przez męża.

...pewnie tak będzie, jeśli zaraz nie zrobię prania.
      • six_a Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:17
        właśnie, pranie!!!
        dzięki:)
    • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 11:54
      Ja jestem alkoholiczka. I chyba nie będę tego w stanie dłużej ukrywać. Sprawa się rypła.
      • kseniainc Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:14
        i ja jestem ankoholiczką bez ograniczeń i do potęgi, ale bardziej mają mnie służyć narkołyki.Nieznacznie to przedłuży me parszyfe życie.Jeśli komuś wyjszło podobnie, może wybierzemy się do jednego dilera-będzie taniej;-)
        • berta-death Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:18
          Myślisz, że na gruponie dałoby się dragi po okazyjnej cenie kupić?
          • kseniainc Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:26
            to ja zadbam o ten morderczy alkohol, a Ty o zbawienne w skutkach spozywania narkołyki?
    • kol.3 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:08
      Wyszło mi że jestem perwersyjna z niebezpiecznymi fantazjami seksualnymi i ani córka ani syn autora nie są ze mną bezpieczni. Łał.
      Znak zodiaku się tylko nie zgodził. Nie jestem spod znaku Wagi.
    • naiwnababa12 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 12:22
      "Twoje odpowiedzi wyraźnie wskazują, że odstawiłeś leki i prawdopodobnie łamiesz warunki zwolnienia warunkowego.
      Można przypuszczać, że nosisz wyłącznie czarne ubrania, ponieważ głosy w twojej głowie każą Ci to robić, podobnie jak jeść wyłącznie surowe mięso.
      Ludzie, którzy udzielali odpowiedzi podobnych do twoich zwykle czerpią przyjemność z sikania do basenu.
      Możesz zapomnieć o swoim marzeniu bycia operatorem koparki. Właściwie to, biorąc pod uwagę twoje zaburzenia, najlepiej by było gdybyś zrezygnował z obsługi jakiegokolwiek sprzętu cieższego niż śrubokręt, do czasu aż twój stan się polepszy (co prawdopodobnie nigdy nie nastąpi).
      Jest niemal pewne, że nienawidzisz swojej matki i pogardzasz swoim ojcem, ale jest to zupełnie normalne (wszyscy nienawidzimy twoją matkę i pogardzamy twoim ojcem)."

Co robic ? :) Pomocy :)
    • magadanskaya Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:32
      staaare ;D
      • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 13:40
        Nieważne że stare. Wyjaw lepiej swoją diagnozę. :>
        • magadanskaya Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 15:07
          Myślisz, że pamiętam?:)
          Musiałabym jeszcze raz poddać się...hmm...badaniu :D
        • magadanskaya no dobra 09.11.13, 15:10
          Twoje odpowiedzi wyraźnie wskazują, że odstawiłeś leki i prawdopodobnie łamiesz warunki zwolnienia warunkowego.

Można przypuszczać, że nosisz wyłącznie czarne ubrania, ponieważ głosy w twojej głowie każą Ci to robić, podobnie jak jeść wyłącznie surowe mięso.

Ludzie, którzy udzielali odpowiedzi podobnych do twoich zwykle czerpią przyjemność z sikania do basenu.

Możesz zapomnieć o swoim marzeniu bycia operatorem koparki. Właściwie to, biorąc pod uwagę twoje zaburzenia, najlepiej by było gdybyś zrezygnował z obsługi jakiegokolwiek sprzętu cieższego niż śrubokręt, do czasu aż twój stan się polepszy (co prawdopodobnie nigdy nie nastąpi).

Jest niemal pewne, że nienawidzisz swojej matki i pogardzasz swoim ojcem, jest to zupełnie normalne (wszyscy nienawidzimy twoją matkę i pogardzamy twoim ojcem).

Z tym basenem to aż zaczęłam się zastanawiać. Skont oni wiedzo? :( Zawsze starałam się w takich momentach zachować wszelkie środki ostrożności, a tu masz babo placek. Moje głosy mówio mi, że to może być zorganizowana akcja. Może jakieś służby specjalne. Chociaż nie, to wina systemu edukacji. Na pewno!
          • wersja_robocza Re: no dobra 09.11.13, 15:13
            Bardzo ładnie. :D

> Można przypuszczać, że nosisz wyłącznie czarne ubrania, ponieważ głosy w twojej
            > głowie każą Ci to robić, podobnie jak jeść wyłącznie surowe mięso.

Ulubiony program kanibali? Surowi rodzice. :D
            • magadanskaya Re: no dobra 09.11.13, 15:25
              Wersjo, uroczyście mianuję Cię nadworną sucharmistrzynią :D
              • wersja_robocza Re: no dobra 09.11.13, 15:29
                A daj spokój, bo płonę rumieńcem. :P
          • six_a Re: no dobra 09.11.13, 18:28
            a widzisz, GŁOSY ;)
            • magadanskaya Re: no dobra 09.11.13, 18:38
              churera, na to wygląda :<
    • alpepe Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:04
      Jesteś niezrównoważony, jednak nadal zdolny do funkcjonowania w społeczeństwie. Ledwie.

Powinienieś rozważyć dobrowolne umieszczenie się na oddziale zamkniętym, do czasu aż okaże się co jest z Tobą nie tak. Nie powinieneś zostawać bez opieki nawet na chwilę, ponieważ twoje dziwaczne pomysły mogą wpędzić Cię w kłopoty. Znowu.

Ludzie, którzy odpowiadali podobnie jak Ty, nie potrafiliby zmienić opony w samochodzie, choćby zależało od tego ich życie. Twoja obsesja oglądania "Rozmów w toku" i "Trudnych spraw" wskazuje na głębsze zaburzenie - takie które mogłoby stać się inspirującym wyzwaniem dla całego zespołu psychoterapeutów.

Trzeba jednak pamiętać, że nie będziesz żyć wystarczająco długo, żeby móc korzystać ze skutków terapii. Powinienieś rozważyć przekazanie swojego ciała na eksperymenty naukowe, a nawet zapłacenie, aby zostało przyjęte.

Wszystko się zgadza z wyjątkiem Rozmów w toku. Nudzą mnie takie programy i nigdy tego nie oglądałam dłużej niż pięc minut.
    • gree.nka Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:14
      moje chwile prawdy zdarzają się co jakiś czas. Nie zawsze się z nimi zgadzam, czasami mam wręcz odmienne zdanie, mimo wszystko zaczynam wątpić , że może to ja jestem w błedzie i należy wyciągnąć z tego wnioski.
    • sl.13 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 14:22
      Rozwiązywałam na innym forum. Najpierw mi wyszło, że jestem zupełnie normalna, w związku z czym zły świat mnie wykorzysta i skrzywdzi.:) Za drugim razem to, co Alpepe. I tak samo jak u niej zgadza się wszystko, oprócz rozmów w toku.:D
    • mariuszg2 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 15:11
      powrotne pijaczki zapraszam dziś za ok 3 godziny tam gdzie zawsze...ja stawiam....
      • mariuszg2 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 15:59
        a piesze nie bez powodu:

"Jesteś chorym degeneratem. Powinieneś zostać zamknięty na zawsze. Są duże szanse, że aktualnie jesteś poszukiwany przez policję. Bóg wie za co.

Twoje głęboko umiejscowione kompleksy sprawiają, że stale masz perwersyjne fantazje seksualne obejmujące zwierzęta i sprzęt rolniczy.

Ludzie, którzy odpowiadali tak jak Ty najczęściej umierają zastrzeleni przez zazdrosnych małżonków ich daleko posuniętych w latach kochanków.

Twoje upośledzenie jest dotkliwe, ale nadal możesz odnieść sukces, o ile nie próbujesz zaangażować się w aktywność bardziej złożoną niż pisanie poradników. Powtarzaj sobie tylko: "w najlepszym razie jestem przeciętny". Obniż swoje oczekiwania wobec siebie, a nie będziesz zawiedziony. Obniż je bardzo.

Nie zaszkodzi także jak od czasu do czasu upijesz się do nieprzytomności"

hahahahahahahaha....ale ubaw!!!!
        • mariuszg2 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 22:02
          nnnnie nno....drugi raz sobie test zrobiłem.....a ze jestem po spożyciu wyszło mi co następije:

"Twoje odpowiedzi wskazują, że masz silne predyspozycje do alkoholizmu. Prawdopodobnie nawet teraz znajdujesz się pod wpływem alkoholu. Powinieneś zmobilizować swoją wolę, przestać pić i przerzucić się na twarde narkotyki. Badania pokazują, że pozwoli Ci to przeżyć nieznacznie dłużej.

Osoby, które udzielały odpowiedzi podobnych do twoich zwykle nie są wpuszczane do żadnych barów ponieważ wszczynają bójki jeszcze zanim wypiją pierwszą kolejkę.

Z powodu ograniczeń psychicznych twoje życie będzie pasmem porażek. Istnieje jednak nadzieja, że zabieg lobotomii pozwoli Ci uzyskać pewien wgląd w twoje uczucia i motywacje. Oprócz tego sprawi, że nie będziesz zbyt często pojawiał się w miejscach publicznych, co będzie z korzyścią dla wszystkich.

Oczywiście nienawidzisz swoich rodziców, chociaż wydaje Ci się, że ich kochasz."

nie no qrcze....muszem iść z kimś na piwo lub wódke.... może paco jak wróci z pieleszy rodzinnych się sqsi...heheheh
          • mariuszg2 Re: Nadejszła chwila prawdy 10.11.13, 08:10
            i znowu sobie zrobiłem w niedzielny świąteczny poranek i stwierdziłem ze w dwóch przypadkach brakuje mi odpowiedzi...tam gdzie jest "latający krolik" dalbym ze to sa dwie lanie przytulone do siebie plecami
    • tymon99 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 17:03
      wyszło mi, że jestem ursydą.
    • wielkafuria Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 17:58
      Po pierwsze od razu test ukradłam i przekazałam dalej (prawie jak Robin Hood), po drugie obawiam się trochę tych 100 kotów i tego że od dzisiaj nie będę mogła wchodzić już do niebieskiej łazienki .....
    • maitresse.d.un.francais ale dlaczego 09.11.13, 18:07
      nadejszła, a nie nadeszła?
      • six_a Re: ale dlaczego 09.11.13, 18:27
        gdyż ponieważ zaczerpnęłam z pewnego tekstu w pewnym filmie.
        • maitresse.d.un.francais Re: ale dlaczego 09.11.13, 18:29
          six_a napisała:

> gdyż ponieważ zaczerpnęłam z pewnego tekstu w pewnym filmie.
          >
          wsio jasno

• thelma333.3 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 18:12
      hehe, przyczytalam powyzsze wypowiedzi i w swoje degeneracji jestem wyjatkowa :-)

"
      Twoje odpowiedzi mówią mi, że nigdy nie zostaniesz zostawiony sam na sam z moją córką. A ona ma 37 lat. Właściwie to mój syn też nie jest przy tobie całkiem bezpieczny. A teraz znikaj, mam broń i nie będę się wahał jej użyć.

Ludzie, którzy odpowiadali tak jak Ty zwykle mają wyraziste, perwersyjne fantazje seksualne, tak nietypowe, że przeraziłyby ich znajomych z pracy. Pomimo twojego stanu i związanych z nim ograniczeń, pamiętaj, że zawsze możesz znaleźć pracę jako diler narkotyków lub prostytutka, jeżeli naprawdę się postarasz.

Najprawdopodobniej jesteś spod znaku wagi, jak większość beznadziejnych ludzi. Co zaskakujące nie nienawidzisz swoich rodziców, ale zdecydowanie nienawidzisz swoich dziadków - kto wie co to może oznaczać."
    • maitresse.d.un.francais Ale w kwestii tej akcji 09.11.13, 18:30
      to rozumiem, że nie chodzi o nieużywanie testów projekcyjnych w ogóle, a tylko w sądownictwie?

Poza nim będzie można je stosować, mimo iż są do dupy?
      • magadanskaya Re: Ale w kwestii tej akcji 09.11.13, 20:57
        no nie do końca do dupy.
        dzieci są bardzo podatne na projekcję.
        zdziwiłabyś się, ile można wyczytać z rysunku rodziny np. ;) sama nie wierzyłam, dopóki nie miałam styczności z takim narzędziem.
        • maitresse.d.un.francais Re: Ale w kwestii tej akcji 10.11.13, 18:11
          magadanskaya napisała:

> no nie do końca do dupy.

Nie do końca = tylko na początku. Nie całkiem do dupy.

> dzieci są bardzo podatne na projekcję.

"Prawo do opieki nad dzieckiem dostał RODZIC, który zobaczył słonika". Nie dziecko.

> zdziwiłabyś się, ile można wyczytać z rysunku rodziny np. ;) sama nie wierzyłam
          > , dopóki nie miałam styczności z takim narzędziem.

• piataziuta Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 19:23
      Jesteś niezrównoważony, jednak nadal zdolny do funkcjonowania w społeczeństwie. Ledwie.

Powinienieś rozważyć dobrowolne umieszczenie się na oddziale zamkniętym, do czasu aż okaże się co jest z Tobą nie tak. Nie powinieneś zostawać bez opieki nawet na chwilę, ponieważ twoje dziwaczne pomysły mogą wpędzić Cię w kłopoty. Znowu.

Ludzie, którzy odpowiadali podobnie jak Ty, nie potrafiliby zmienić opony w samochodzie, choćby zależało od tego ich życie. Twoja obsesja oglądania "Rozmów w toku" i "Trudnych spraw" wskazuje na głębsze zaburzenie - takie które mogłoby stać się inspirującym wyzwaniem dla całego zespołu psychoterapeutów.

Trzeba jednak pamiętać, że nie będziesz żyć wystarczająco długo, żeby móc korzystać ze skutków terapii. Powinienieś rozważyć przekazanie swojego ciała na eksperymenty naukowe, a nawet zapłacenie, aby zostało przyjęte.

Pierwsze zdanie się nawet chyba trochę bardzo zgadza.
    • kama265 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 22:04
      mój wynik:
      Twoje odpowiedzi wskazują, że masz silne predyspozycje do alkoholizmu. Prawdopodobnie nawet teraz znajdujesz się pod wpływem alkoholu. Powinieneś zmobilizować swoją wolę, przestać pić i przerzucić się na twarde narkotyki. Badania pokazują, że pozwoli Ci to przeżyć nieznacznie dłużej.
      Osoby, które udzielały odpowiedzi podobnych do twoich zwykle nie są wpuszczane do żadnych barów ponieważ wszczynają bójki jeszcze zanim wypiją pierwszą kolejkę.
      Z powodu ograniczeń psychicznych twoje życie będzie pasmem porażek. Istnieje jednak nadzieja, że zabieg lobotomii pozwoli Ci uzyskać pewien wgląd w twoje uczucia i motywacje. Oprócz tego sprawi, że nie będziesz zbyt często pojawiał się w miejscach publicznych, co będzie z korzyścią dla wszystkich.
      Oczywiście nienawidzisz swoich rodziców, chociaż wydaje Ci się, że ich kochasz.
    • soulshuntr Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 22:58
      moim zdaniem nalezy prede wszystkim leczyc tego kto ulozyl ten test. Poniewaz:
      Twoje odpowiedzi każą przypuszczać, że w sekrecie oczekujesz końca świata. Powyższy objaw wymaga leczenia (na przykład zaprzestania oglądania takiej ilości serwisów informacyjnych).
      Wygląda również na to, że darzysz skrają nieufnością czerwone samochody, papier toaletowy i niebo. Jeżeli nie zdecydujesz się na leczenie, prawdopodobnie skończysz posiadając w domu sto kotów.
      Ludzie, którzy odpowiadali podobnie jak Ty, zwykle kradną w sklepach i w sposób niepohamowany oddają się hazardowi. Przy odrobinie szczęścia możesz funkcjonować na poziomie rośliny, dokonując sprzedaży telefonicznych lub oferując polisy ubezpieczeniowe. Pod warunkiem, że nie będziesz starać się za bardzo - za dużo wysiłku umysłowego może Cię doprowadzić do bólu okrężnicy.
      Co prawda nie nienawidzisz rodziców, ale nienawidzisz obcych ludzi oraz wszystkich noszących coś niebieskiego. W twoim przypadku zalecane jest zażywanie litu, ogromnych ilości litu.
      • kama265 Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 23:07
        też nienawidzisz rodziców ;)
        ale któż jest wolny od tego bierzmienia???
      • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 23:21
        Proszę, następny. FK obfituje w pijaków i złodziei :D
        • soulshuntr Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 23:27
          najbardziej frapuje mnie ten bol okreznicy
          • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 23:34
            Nic się nie bój. Na to już jest lekarstwo. :P
            https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash1/373019_454474687961408_1352425850_n.jpg
            • soulshuntr Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 23:38
              chyba cos w tym jest. Niedalej jak tydzien temu Ólka tez mi przepisala ten specyfik.
              • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 23:43
                Hahahahah Soul, może Ty masz utajone ciągoty? :D
                • soulshuntr Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 23:45
                  nie, po prostu jestem w wieku, kiedy wszystko powoli zaczyna sie miec w dupie.
                  • wersja_robocza Re: Nadejszła chwila prawdy 09.11.13, 23:45
                    Całe szczęście, że powoli. :]
            • nie.mam.20 Re: Nadejszła chwila prawdy 10.11.13, 04:27
              ja bym polecil olej silikonowy. Znakomity na cere, zwlaszcza po oparzeniach :)
    • wiarusik Re: Nadejszła chwila prawdy 10.11.13, 18:19
      ja mam tak:

Twoje odpowiedzi sugerują, że jesteś całkowicie normalny. Czy zdajesz sobie sprawę, jak rzadkie to jest? Może powinieneś obniżyć standardy i znaleźć sobie jakieś złe zwyczaje, ponieważ ludzie podobni do Ciebie są zwykle skrajnie irytujący dla otoczenia.

Osoby, które udzielały odpowiedzi podobnych do twoich zawsze są zdradzani lub porzucani przez partnerów.

Na dłuższą metę nie ma dla Ciebie żadnej nadziei. Twoje życie nie stanie się nawet odrobinę lepsze, ani w najbliższym czasie, ani w bardziej odległej przyszłości. Twój smutek nie będzie miał żadnego ograniczenia. Depresja i cierpienia psychiczne będą twoimi stałymi towarzyszami.
    • light_in_august Re: Nadejszła chwila prawdy 10.11.13, 18:24
      Wyszło mi, że na mój problem z alkoholem mogą pomóc tylko twarde narkotyki, he he ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka