Dodaj do ulubionych

Skansen "Polska",proszę wycieczki!

30.08.04, 16:01
Ostatnie takie miejsce w Europie!

Polacy,uważający się za narodek gościnny i tolerancyjny,mają osobliwe obyczaje.

W demokratycznym państwie wieloreligijnym o losach kobiet decyduje kler
rzymskokatolicki. Tradycją polskich tzw.macho jest picie piwa,zapuszczanie
brzuchów,rytualne niemycie się i nazywanie feministek wariatkami.Czy uwierzą
Państwo,że środki antykoncepcyjne nie są refundowane?Biedne nasze sąsiadki...
Obserwuj wątek
    • Gość: znawca Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: 212.160.138.* 30.08.04, 16:06
      Gdyby glupota mogla fruwac, bylaby Pani aniolem...
    • Gość: Stauffenberg Re: Skansen "Francja",proszę wycieczki! IP: *.hastrabau.pl 30.08.04, 16:08
      Nie uwierzą Panstwo, ale w tym byłym kraju UE, kobiety bez względu na wyznanie
      zmuszone są do noszenia czadorów,a mężczyźni chodzą w galabijach i musza nosić
      obowiązkowo brody - inaczej dostaną 10 kijów od Strażników Islamu.
      Chrześcijanie noszą tutaj specjalnego koloru - miodowe - ubrania i nie mogą być
      zatrudniani w administracji państwowej. Mogą za to pracować przy wszystkich
      cięzkich i brudnych robotach...Już wcześniej, na początku XXI wieku Francuzi
      znani byli z hipokryzji. Oficjalnie walczac o prawa człowieka popierali
      Komunistyczną Partię Chin. Ich wywiad finansował po cichu islamskie bojówki
      terrorystyczne Brygady Męczenników Al-Aksa. Francuzi także zabolokowali
      rezolucjęw sprawie Indonezji, gdzie tylko ONZ mogła rozdzielić walczace grupy
      muzułmańskie i chrześcijańskie...Nie ma sie wiec czemu dziwić, że po rewolcie
      islamskiej i podbiciu tego kraju przez agresywną odmianę islamu -w dodatku
      własnego francuskiego chowu - nikt Francuzów mnie żałował...
      • kochanica.francuza stauffenberg,zmień nicka 30.08.04, 16:16
        a o Francji przysrywaj na forach francuskich.
        • Gość: Stauffenberg Re: stauffenberg,zmień nicka IP: *.hastrabau.pl 30.08.04, 16:19
          No tak, kultura iście francuska....
          A nicka nie zmienię. On u mnie rodzinny - jestem polskim Niemcem.
          • kochanica.francuza Re: stauffenberg,zmień nicka 30.08.04, 16:20
            Gość portalu: Stauffenberg napisał(a):

> No tak, kultura iście francuska....
            > A nicka nie zmienię. On u mnie rodzinny - jestem polskim Niemcem.

Co ty wiesz o kulturze francuskiej...
            • Gość: Stauffenberg Re: stauffenberg,zmień nicka IP: *.hastrabau.pl 30.08.04, 16:25
              Cóż, chyba więcej niż Ty o polskiej...zapewne o niemieckiej także...
            • pan_pndzelek Ha ha ha! France i kultura!!! 30.08.04, 16:33
              kochanica.francuza napisała:
              > Co ty wiesz o kulturze francuskiej...

Ha ha ha! France i kultura!!! Zaiste paradne połączenie. France to lewacka
              zaraza. Na szczęście jak pisał wyżej Stauffenberg oni sami zżerają własny ogon.
              A jak go już zeżrą to będą mieli za prezydenta jakiegoś Mohammada czy innego
              Osamę a my się będziemy tarzali ze śmiechu...
      • Gość: marta uparta Re: Skansen "Francja",proszę wycieczki! IP: 217.153.168.* 30.08.04, 16:22
        Francuzi maja wyjatkowo podle charaktry, ale widac nie przeszkadza to w
        tworzeniu arcydziel literatury...
        • kochanica.francuza Re: Skansen "Francja",proszę wycieczki! 30.08.04, 16:39
          Gość portalu: marta uparta napisał(a):

> Francuzi maja wyjatkowo podle charaktry, ale widac nie przeszkadza to w
          > tworzeniu arcydziel literatury...

O!Jakieś bliższe dane o tej podłości?Bo Polacy są wyjątkowo
          wścibscy,pouczalscy,zazdrośni i zawistni (nie Ty,ale też mogę tak popisać...)

• Gość: marta uparta Re: Skansen "Francja",proszę wycieczki! IP: 217.153.168.* 30.08.04, 16:50
            Wiadomo, ze w sytuacjach ekstremalnych czlowiek szybciej pokaze swoje oblicze.
            Za swiadectwo charakterow Francuzow sluza mi opowiadania mojego dziadka, który
            jako mlody ( 19letni) czlowiek zalazl sie w niemieckim obozie jenieckim. Byli
            tam i Polacy, i Rosjanie, i Wlosi, i Anglicy, i wlasnie Francuzi. Wsród tej
            mieszanki ci którzy najbardziej kradli, byli najbardziej brudni, najbardziej
            wulgarni i najbardziej agresywni to wlasnie Francuzi. Opowiadal, ze z zadnego
            zolnierza innej narodowosci w tej wlasnie ekstremalnej sytuacji nie wylazla
            taka swinia jak wlasnie z Francuza. Wyrobil sobie zdanie o Francuzach na cale
            zycie, a ja to niejako przenioslam genach.
            Ponadto oceniajac równiez z puntu widzenia historii Polacy nie maja za co ich
            kochac.
            Ale literature francuska zwlaszcza te z drugiej pol XIX wieku przedkladam nad
            kazda inna, a Zole wrecz kocham. Gdyby Zola zyl, poszlabym z nim do lozka:)
            • kochanica.francuza Re: Skansen "Francja",proszę wycieczki! 30.08.04, 16:57
              Gość portalu: marta uparta napisał(a):

> Wiadomo, ze w sytuacjach ekstremalnych czlowiek szybciej pokaze swoje oblicze.
              > Za swiadectwo charakterow Francuzow sluza mi opowiadania mojego dziadka, który
              > jako mlody ( 19letni) czlowiek zalazl sie w niemieckim obozie jenieckim. Byli
              > tam i Polacy, i Rosjanie, i Wlosi, i Anglicy, i wlasnie Francuzi. Wsród tej
              > mieszanki ci którzy najbardziej kradli, byli najbardziej brudni, najbardziej
              > wulgarni i najbardziej agresywni to wlasnie Francuzi. Opowiadal, ze z zadnego
              > zolnierza innej narodowosci w tej wlasnie ekstremalnej sytuacji nie wylazla
              > taka swinia jak wlasnie z Francuza. Wyrobil sobie zdanie o Francuzach na cale
              > zycie, a ja to niejako przenioslam genach.
              w genach nabyte zdanie?raczej w wychowaniu.ale o meritum kłócić się nie będę.

> Ponadto oceniajac równiez z puntu widzenia historii Polaacy nie maja za co ich
              > kochac.
              > Ale literature francuska zwlaszcza te z drugiej pol XIX wieku przedkladam nad
              > kazda inna, a Zole wrecz kocham. Gdyby Zola zyl, poszlabym z nim do lozka:)
              A to pech.:-)
    • reniatoja Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 30.08.04, 17:49

> Ostatnie takie miejsce w Europie!
      >
      > Polacy,uważający się za narodek gościnny i tolerancyjny,mają osobliwe
      obyczaje.
      >
      > W demokratycznym państwie wieloreligijnym o losach kobiet decyduje kler
      > rzymskokatolicki. Tradycją polskich tzw.macho jest picie piwa,zapuszczanie
      > brzuchów,rytualne niemycie się i nazywanie feministek wariatkami.Czy uwierzą
      > Państwo,że środki antykoncepcyjne nie są refundowane?Biedne nasze sąsiadki...
      >
      >

Cóż Ci stoi na przeszkodzie, zeby z tego skansenu, ostatniego takiego miejsca w
      Europie, po prostu W_Y_J_E_C_H_A_C w siną dal i nigdy nie wracac. I tylko nie
      pieprz (sorry, przysrywaj) o rodzinie i tesknocie. Zaprosic do siebie, do
      nowoczesnego swiata (gdzie on niby jest wg Ciebie?) zawsze mozesz kazdego, za
      kim Ci sie zrobi teskno.
    • Gość: pollak Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 18:52
      A niby z jakiej racji miałbym dotować cokolwiek? Do roboty i kupuj za swoje.
      • Gość: pollak PS już dawno przeczuwałem że feminazistki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 18:55
        to babsztyle których priorytetem jest bzykanie się przy sponsoringu (tfu -
        jakie modne słowo) tzw. społeczeństwa. Do roboty drogie siostry!
    • Gość: Autor Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.master.pl / *.master.pl 30.08.04, 19:26
      madra kochanica.francuza w duzym nawiasie i w duzym cudzyslowiu
      • Gość: tete Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 30.08.04, 20:51
        Jedyny naród, o którym powiedziałbym tak jak kochanica to Cyganie. Co do reszty
        Europejczyków to nie sądzę by składał się z samych brzuchatych brudnych samców.
        Dlatego to co napisała kochanica to mieszanka głupoty i złośliwości i nie
        dziwię się reakcji publicznosci
    • Gość: Nn Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:04
      Nie to towarzystwo, kochanie. W każdym narodzie jest procent plebsu (większy albo mniejszy), który się zachowuje zgodnie z tym opisem. To odnośnie tego polskiego typu macho. Po prostu nie obracasz się w towrzystwie, gdzie norma jest inna.

Polska nie jest wielonarodowa, a o losach polskich kobiet nie decyduje kler.

Po trzecie - chcesz środki antykoncepcyjne, to jest sobie kup, co za problem? Chleb też ma być refundowany?
      • Gość: Nn Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:05
        Wielowyznawniowa miało być, chociaż wielonarodowa też nie jest.
        • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 30.08.04, 22:23
          o,widzę że polscy macho poczuli się urażeni
          • pollak Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 30.08.04, 22:42
            Bezczelnie wyciągasz łapska po naszą forsę, to oberwałaś po nich. I syndrom
            maczo w tym przypadku nie ma nic do tego. Tu się jedynie goni złodzieja który
            próbuje zalegalizować swój niecny proceder. Powtórzę jeszcze raz, chcesz się
            zabawiać, rób to za swoje, albo kogoś poproś, może Ci da. Sama jednak nie waż
            się sięgać do cudzego portfela (obrażając przy tym swoje świadome i nieświadome
            ofiary).
            • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 30.08.04, 22:49
              pollak napisał:

> Bezczelnie wyciągasz łapska po naszą forsę, to oberwałaś po nich. I syndrom
              > maczo w tym przypadku nie ma nic do tego. Tu się jedynie goni złodzieja który
              > próbuje zalegalizować swój niecny proceder. Powtórzę jeszcze raz, chcesz się
              > zabawiać, rób to za swoje, albo kogoś poproś, może Ci da. Sama jednak nie waż
              > się sięgać do cudzego portfela (obrażając przy tym swoje świadome i nieświadome
              > ofiary).

pollak,pisz jak będziesz trzeźwy :-PPPPPPPPPP
              • pollak Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 30.08.04, 23:05

> pollak,pisz jak będziesz trzeźwy :-PPPPPPPPPP

Metoda działania feminazistek (tudzież innych idiotek na "Wysokich Obcasach")
                jest rozbrajająca. Najpierw, bełkocząc coś o "swoich potrzebach", "społecznej
                sprawiedliwości", "zaściankowości" i innych podobnych pierdołach, ukradkiem
                wyciąga ci z kieszeni portfel. A jak się zorientujesz, złapiesz ją za rękę,
                przytrzymasz i wytłumaczysz że źle czyni, to głupio się usmiechając, poprawia
                blond włosy (zarzucając nimi w twarz ofiary) i hihocząc mówi "pogadaj jak
                wytrzeźwiejesz". I co człowiek ma sobie myśleć? Gliny wzywać? Przecież nie będę
                robił kobiecie kłopotu (mimo że feminazistka). Cholerne życie. ;)
                • Gość: Mira hmmm ja podobny stosunek jak pollak do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 23:22
                  dotowania antykoncepcji mam do dotowania przez nas (czytaj: podatników)
                  Światyni Opatrzności Bożej ostatni (nomen omen) poroniony pomysł PiS czy ulg
                  wszelkich (w tym podatkowych) dla kościola. Chamskie wyciaganie forsy z naszych
                  kieszeni po prostu.
                  Tylko po co się przezywac od faszystów? W końcu w tej chwili nazwa ta
                  zdecydowanie najlepiej pasuje do Młodziezy Weszpolskiej - przybudówki LPR.
                  • facecja Re: hmmm ja podobny stosunek jak pollak do 31.08.04, 00:21
                    aha, więc Twoim zdaniem Polki można podzielić się na dwie tylko grupy:
                    feministki i słuchaczki radia maryja?
                    gratuluję szerokiego pola widzenia!
                    • kochanica.francuza Re: hmmm ja podobny stosunek jak pollak do 31.08.04, 16:59
                      facecja napisała:

> aha, więc Twoim zdaniem Polki można podzielić się na dwie tylko grupy:
                      > feministki i słuchaczki radia maryja?
                      > gratuluję szerokiego pola widzenia!
                      czyim?bo moim to nie!
                      • facecja Re: hmmm ja podobny stosunek jak pollak do 31.08.04, 19:55

> facecja napisała:
                        >
                        > > aha, więc Twoim zdaniem Polki można podzielić się na dwie tylko grupy:
                        > > feministki i słuchaczki radia maryja?
                        > > gratuluję szerokiego pola widzenia!
                        > czyim?bo moim to nie!

Sprawdź, proszę, pod czyim postem się wpisałam
                        • kochanica.francuza Re: hmmm ja podobny stosunek jak pollak do 31.08.04, 19:59
                          facecja napisała:

> kochanica.francuza napisała:
                          >
                          > > facecja napisała:
                          > >
                          > > > aha, więc Twoim zdaniem Polki można podzielić się na dwie tylko gru
                          > py:
                          > > > feministki i słuchaczki radia maryja?
                          > > > gratuluję szerokiego pola widzenia!
                          > > czyim?bo moim to nie!
                          >
                          > Sprawdź, proszę, pod czyim postem się wpisałam

wiem,chciałam cię tylko upewnić,bo myślała,że może i o mnie tak myślisz
                  • Gość: pollak Re: hmmm ja podobny stosunek jak pollak do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 20:31
                    Gość portalu: Mira napisał(a):

> dotowania antykoncepcji mam do dotowania przez nas (czytaj: podatników)
                    > Światyni Opatrzności Bożej ostatni (nomen omen) poroniony pomysł PiS czy ulg
                    > wszelkich (w tym podatkowych) dla kościola. Chamskie wyciaganie forsy z naszych

Pani Miro, w tym wątku narzekamy na tych co nie chcą dotować pigułek. A ja
                    koloratki nie noszę, jak również z kropidłem nie ganiam więc... Ogólnie cały
                    system podatkowy to jedno wielkie nieporozumienie (nieporozumienie to łagodnie
                    napisane, to czysta grabież, pojęcia nie mam na co idzie moja forsa a co mówiąc
                    dopiero o kontroli tego).
          • Gość: Nn Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 23:03
            Jestem w każdym aspekcie przeciwieństwem polskiego maczo, więc nie jestem urażony. Piszę tylko, że Polska nie kończy się na Twoich znajomych, jakkolwiek rzeczywiście na zachodzie odsetek nie-plebsu jest znacznie większy. Tak było, jest i będzie, społeczeństwo zawsze się dzieliło na żebraków, plebs i arystokrację :)

To co pisze pollak to jest prawda, dla mnie też refundowanie czegokolwiek to jest sięganie do kieszeni podatnika. Nie załapałaś, o co pollakowi chodzi?
            • pollak Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 30.08.04, 23:09
              Gość portalu: Nn napisał(a):

> Nie załapałaś, o co pollakowi chodzi?

Dobrze załapała, tylko ma to gdzieś (w imię "równego statusu" i postempu).
            • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 17:04

> Jestem w każdym aspekcie przeciwieństwem polskiego maczo, więc nie jestem
              urażony. Piszę tylko, że Polska nie kończy się na Twoich znajomych, jakkolwiek
              rzeczywiście na zachodzie odsetek nie-plebsu jest znacznie większy. Tak było,
              jest i będzie, społeczeństwo zawsze się dzieliło na żebraków, plebs i
              arystokrację :)

Tyle to wiem,jako była ziemianka.To nie są moi znajomi i NIE twierdzę,że cały
              kraj tak wygląda.
              A tytuł wątala ...no cóż,gdyby nie setki wątków typu "Mam włosy w dupie"czy
              "Długość penisa",byłby inny.
              Po prostu nie chciałam utonąć w ich powodzi.

>
              > To co pisze pollak to jest prawda, dla mnie też refundowanie czegokolwiek to
              jest sięganie do kieszeni podatnika.
              Czegokolwiek w ogóle? A gdybyś miał SM,czego nie życzę?Wiesz,jak drogie są leki?
              Wiem,że to co innego,ale zastanów się.
              Z pollakiem nie gadam.

Nie załapałaś, o co pollakowi chodzi?
              • Gość: sumienie.kochanicy Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 20:34
                > Czegokolwiek w ogóle? A gdybyś miał SM,czego nie życzę?Wiesz,jak drogie są leki?

Zaraz sie okaże że feminazistki (jak jeden mąż, o ironio :))) będą zażywać
                pigułki, lecząc schorzenia.

> Wiem,że to co innego,ale zastanów się.
                > Z pollakiem nie gadam.

Acha, przyłapana na kradzieży to i nie gada. Wstyd jej.

pollak
              • Gość: Nn Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:28
                Więc się zgadzamy. Wg mnie większość jest taka, jak ją opisałaś, chciałem tylko, żebyś doceniła też te nieliczne lepsze egzemplarze.

A co do refundacji leków - w normalnym państwie od tego są ubezpieczenia zdrowotne, tak jak mamy OC na samochody. I jest działalność charytatywna, która w normalnym państwie jest wysoko rozwinięta, choćby z powodu snobizmu lub dobrej woli bogatych. Ja jestem za wolnością - chcesz komuś dawać na leki, dajesz, nie chcesz, nie dajesz. Nie za "przymusowym robieniem z motłochu świętych".
                • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 21:36

> Więc się zgadzamy. Wg mnie większość jest taka, jak ją opisałaś, chciałem
                  tylko , żebyś doceniła też te nieliczne lepsze egzemplarze.
                  Człowieku! Doceniam,jak tylko na jakiś trafię!:-)
                  >
                  > A co do refundacji leków - w normalnym państwie od tego są ubezpieczenia
                  zdrowo tne, tak jak mamy OC na samochody.
                  Tak,ale niektóre leki,nawet ze zniżką,są cholernie drogie.Ja biorę jeden,który
                  kosztuje 70 zł opakowanie, i ono mi starcza na dwa tygodnie.Naprawdę,nie każdego
                  stać.Drugi - fiolka 117 zł,starcza na parę miesięcy.

A co do dzialalności...znam jednego,który jest inwalidą i ma 400 zł renty.Pisał
                  do kogo się dało.Pisał m.in.do Caritasu - odpisali mu,że nie zajmują się
                  jednostkami.Pisał do Kwacha i Kwachowej -bez odpowiedzi.

Tymczasem np.węgiel na zimę kosztuje go 700 zł,różne dziwne opatrunki,które
                  musiał nabyć po operacji plastycznej odleżyn - ponad 400 zł.
                  Rodzina jest biedna jak cholera,miejscowość mała,potrzebujących dużo,a
                  zamożniejszy wuj ksiądz ma go w d...
                  Pozostaje mu żebranie po prywatnych ludziach.Myslisz,że to jest przyjemne?

> i bogatych. Ja jestem za wolnością - chcesz komuś dawać na leki, dajesz, nie
                  No to wyobraź sobie,że masz stwardnienie rozsiane,z każdym dniem coraz gorzej.No
                  i jak i gdzie szukasz tych hojnych ofiarodawców? Gdybyś był dzieckiem,to jeszcze
                  - wszystkie dzieci są rzekomo nasze.Chorzy i kalecy dorośli pozostają w cieniu.
                  Wyobraźnia,czlowieku!
                  • Gość: Nn Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:02
                    Kochanie :) Cieszę się niezmiernie, że doceniasz :)

My nie żyjemy w normalnym państwie, więc nie możesz przyrównywać standardów naszych do normalnych. I jako normalne ja uznaję państwo oparte na liberalizmie. W takim państwie tworzy się zawsze klasa bogata, która nie mając tradycji, a chcąc się wspiąć po drabinie społecznej, odskocznię dla własnego statusu znajduje w pomaganiu biednym i rozdmuchiwaniu tego jak się da. Ale efekt jest taki, że biedni, którzy naprawde potrzebują pomocy, znajdują ją. Procent ludzi naprawdę potrzebujących jest bardzo nikły. Ludzi takich, jak ten, o którym piszesz, jest niewielu, i z powodzeniem prywatna charytatywność mogłaby się nim zająć. Pewnie, żebranie po ludziach nie jest przyjemne, ale korzystanie z ich pieniędzy poprzez system panstwowy jest tym samym, tylko że nie dają ich dobrowolnie, ale pod przymusem. Odstawiając własną dumę na bok, wolisz okradać, czy prosić o wsparcie? I tak jak powtarzam, to wszstko jest niemożliwe do zrealizowania przy obecnym układzie społecznym w Polsce i przy mentalności Polaków.

Między innymi dlatego polecam, dla mogących sobie pozwolić na to, podatki na Karaibach, lipiec i sierpień jako wakacje w Polsce, a reszta czasu w jakimś cywilizowanym albo ciepłym miejscu, np. Andaluzja, czego i sobie życzę :)
                    • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 22:12

> iedni, którzy naprawde potrzebują pomocy, znajdują ją.
                      Tak? To pomozesz mu?
                      Bogaci lubią chwalić się darowiznami na "medialne"cele (Owsiak,Różowa Wstążka
                      etc.),bo to jest efektowne.Kto,u licha,zechce sie chwalić w mediach,że wspomógł
                      Jasia Kowalskiego z Pipidówy Dolnej???

Procent ludzi naprawdę p
                      > otrzebujących jest bardzo nikły. Ludzi takich, jak ten, o którym piszesz, jest
                      > niewielu
                      Uuuuu,a tu się mylisz.Poza tym dlaczego u cholery te renty są takie śmieszne?W
                      Deutschlandzie(wiem,wiem - normalne państwo)renta starcza na godne życie,a
                      socjal najbiedniejszym płaci czynsz,wodę,gaz etc.

, i z powodzeniem prywatna charytatywność mogłaby się nim zająć.
                      Aha,a jak znaleźć drogę od Jasia do Gudzowatego?

Pewnie
                      > , żebranie po ludziach nie jest przyjemne, ale korzystanie z ich pieniędzy
                      poprzez system panstwowy jest tym samym, tylko że nie dają ich dobrowolnie, ale
                      pod przymusem.
                      Widzę,że masz obsesję radzenia sobie samemu.Cóż...pozostaje mi życzyć pozostania
                      w dobrym zdrowiu fizycznym i psychicznym,bo taki system nie jest dla słabszych.
                      A szkoda.Myślałam,że po to zeszliśmy z drzewa.Bez obrazy.

Odstawiając własną dumę na bok, wolisz okradać, czy prosić o wsparc
                      > ie?
                      Kraść.A Ty?

• Gość: Nn Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:31
                        Wolę poprosić, a nie kraść.

W Niemczech te pieniądze nie biorą się z nikąd. Państwo zmusza do płacenia wysokich podatków, itp. a ponieważ Niemcy są bogaci, pozwala to na fundowanie różnych rzeczy. W Polsce ludzie są biedni, więc wysokie podatki nie dają dużej ilości pieniędzy.

Dla mnie idea państwa zasadza się na dobrowolności. Jeśli ktoś czegoś nie chce, to ja nie powinienem go zmuszać do tego, chyba, że godzi w moją wolność, wtedy mogę go zmusić do zaniechania tego działania. Tak samo jeśli ja godzę w czyjąś wolność, tamta osoba ma prawo żądać ode mnie zaprzestania. Taka zasada: "Moją wolność ogranicza jedynie wolność innych". Dla Ciebie zmuszanie ludzi do niewoli jest dobre. Nie dogadamy się w tej kwestii nigdy.

Kto chce, niech pomaga, kto nie chce, niech nie pomaga. Jeśli czyjeś niepowodzenie w życiu dotyka Cię tak bardzo, pomagaj. Jeśli nie masz, niech to będzie dla ciebie motywacją do zarobienia. Jeśli nie masz jak, wiń za to system fiskalny państwa.

My pomagamy wielu ludziom, ale nie jesteśmy w stanie pomóc wszystkim.

Od Jasia do Gudzowatego nie znajdziesz drogi, bo trzeba poprosić, a Ty wolisz kraść.

I jeszcze jedna rzecz - w Polsce nie ma prywatnej charytatywności właśnie dlatego, że na każdym kroku system fiskalny okrada obywateli, skutecznie uniemożliwiając im bogacenie się i kierując wszystkie ich siły na uciekanie od owego systemu.

• kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 22:37

> Wolę poprosić, a nie kraść.
                          A gdybyś musiał żebrać?
                          Wolisz kraść,czy żebrać?
                          To nie ma tak łatwo,że nasza ciocia jest milionerką i nam pomaga.
                          Ten facet ŻEBRAŁ u obcych ludzi (sam tak to nazywa)za pośrednictwem prasy.Być
                          może ukazało się tylko to jedno ogłoszenie.
                          >
                          >
                          > My pomagamy wielu ludziom, ale nie jesteśmy w stanie pomóc wszystkim.
                          >
                          > Od Jasia do Gudzowatego nie znajdziesz drogi, bo trzeba poprosić, a Ty wolisz
                          kraść.
                          A gdybyś Ty był Jasiem z Pcimia Dolnego? On szukał drogi do Gudzowatych na sto
                          sposobów.I nie znalazłJa nie jestem z Gudzowatych.Miło ci się teoretyzuje imnie
                          opieprza wpoczuciu własnej wyższości,prawda?
                          Ja znalazłam Jasia.Może się dorzucisz do pomagania?
                          >
                          >
                          > mu.
                          >
                          • kochanica.francuza Poprosić,czyli w tym wypadku ŻEBRAĆ 31.08.04, 22:39
                            No i jak kolego? Wolisz kraść czy żebrać?
                            POlecam mój poprzedni post.
                            • Gość: Nn Re: Poprosić,czyli w tym wypadku ŻEBRAĆ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:07
                              Jasia mi nie musisz podrzucać, tak jak ja nie podrzucam nikomu tych osób, którym pomagam, na ile pozwala mi na to czas i fundusze. Z tym, że znaznaczam, nie zamierzam się poświęcić pomaganiu innym w całości, robie to, co mogę, nie rezygnując z własnego życia.

Żebrać -jeśli mam wybierać między tymi dwoma- godzisz tylko we własną dumę, a nie sprowadzasz nieszczęścia na innych kradnąc. Z tym, że ja bym nie żebrał. Prosiłbym, i liczył na dobroć ludzi (zakładając, że nie mógłbym sam się zatroszczyć o siebie).

Wolontariat nie jest jeszcze u nas bardzo powszechny, jeśli ktoś nie ma pieniędzy (albo ma jakieś inne potrzeby), to niech da znać innym ludziom, że potrzebuje. Mało kto chce poświęcać czas na wyszukiwanie osób, którym może pomóc. Albo te osoby są znane, albo proszą i mają szansę uzyskać pomoc.

Dobro musi wynikać z wolnej i suwerennej decyzji człowieka, nie można go zmuszać. Zmuszać możemy jedynie do zaprzestania czynienia zła.
                              • kochanica.francuza Re: Poprosić,czyli w tym wypadku ŻEBRAĆ 31.08.04, 23:14

> Jasia mi nie musisz podrzucać, tak jak ja nie podrzucam nikomu tych osób,
                                którym pomagam, na ile pozwala mi na to czas i fundusze.
                                Dlaczego "podrzucać?Nie zamierzałam rezygnować z pomocy Jasiowi,słowo.
                                >
                                > Żebrać -jeśli mam wybierać między tymi dwoma- godzisz tylko we własną dumę, a
                                nie sprowadzasz nieszczęścia na innych kradnąc. Z tym, że ja bym nie żebrał. Pro
                                > siłbym, i liczył na dobroć ludzi (zakładając, że nie mógłbym sam się
                                zatroszczyć o siebie).
                                Poczekaj,a jak byś konkretnie prosił będąc kaleką na wózku w Pcimiu Dolnym?
                                Zaznaczam,że rodzina Jasia to też biedota(wyjątek:wredny wuj ksiądz,który celuje
                                we frazesach - powtarzam za Jasiem).

Jasio odbiera np.swoje ogłoszenie w prasie jako żebraninę.Przecież nie zmusisz
                                go,żeby odczuwał inaczej.
                                >
                                > Wolontariat nie jest jeszcze u nas bardzo powszechny, jeśli ktoś nie ma
                                pieniędzy (albo ma jakieś inne potrzeby), to niech da znać innym ludziom, że
                                potrzebuje.

Dawał znać cholernej ilości osób.A kto będzie wolontarystycznie dojeżdżał do
                                Pcimia Dolnego nacierać Jasia,żeby nie miał odleżyn? Zresztą przy tej rencie
                                wolontariat nie wystarczy.
                                A,gdzieś mi wcięło,miałam napisać,że polski rząd rzuca kłody pod nogi tworzącej
                                się klasie średniej.To a propos biedy w naszym kraju.

• Gość: Nn Re: Poprosić,czyli w tym wypadku ŻEBRAĆ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:41
                                  Se mła.

Jeśli Jasio ma rodzinę, to przecież niech rodzina prosi za niego. A taka np Ochojska ledwo chodzi, a jeszcze znajduje czas na pomaganie dużej liczbie osób. Co do wrednego wuja, to objaw typowy dla nowobogackich, którzy chcą się odciąć od biedniejszych krewnych.

W Pciumi Dolnym już nie ma ludzi, żeby aż wolontariusze musieli dojeżdżać? Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że ludzie w Polsce mają dużo własnych kłopotów, i wolontariuszy jest mało. To wszystko jest winą rządu, który trzyma nas w zawieszeniu między komunizmem a liberalizmem (zawieszeni jesteśmy nad komunizmem, póki co), ale przecież ten rząd został wybrany przez większość. Z tego wniosek - większość jest głupia. Ale większość na Zachodzie też jest głupia, po prostu dopuszczając plebs do władzy nie można oczekiwać niczego innego. Jedyne państwo, gdzie się udała taka rzecz, to Szwajcaria, z tym, że z ich przeszłością, mentalnością, itp, nie równa się żadna nacja Europy.
                      • Gość: pollak Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:33

> Tak? To pomozesz mu?

Ja mu pomogę.

> Bogaci lubią chwalić się darowiznami na "medialne"cele (Owsiak,Różowa Wstążka
                        > etc.),bo to jest efektowne.

Wielu się nie chwali.

> Uuuuu,a tu się mylisz.Poza tym dlaczego u cholery te renty są takie śmieszne?

Bo system ubezpieczeń jest debilny. Ci ludzie (emeryci) wypracowali sobie
                        świadczenia przez lata, więc logiczne jest że oni powinni czerpać z prywatyzacji.

W
                        > Deutschlandzie(wiem,wiem - normalne państwo)renta starcza na godne życie,a
                        > socjal najbiedniejszym płaci czynsz,wodę,gaz etc.

Socjal to złodziejstwo.

> Widzę,że masz obsesję radzenia sobie samemu.Cóż...pozostaje mi życzyć pozostani
                        > a
                        > w dobrym zdrowiu fizycznym i psychicznym,bo taki system nie jest dla słabszych.
                        > A szkoda.Myślałam,że po to zeszliśmy z drzewa.Bez obrazy.
                        >

Każdy będzie miał prawo ubezpieczyć sie w prywatnym funduszu. Dobrowolnie rzecz
                        jasna.

> Odstawiając własną dumę na bok, wolisz okradać, czy prosić o wsparc
                        > > ie?
                        > Kraść.A Ty?

Heh, chcę tylko dodać, że ja ją tu pierwszy wyczułem.
                • Gość: pollak A najlepsze jest to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:40
                  że "bogacze" i tak nie korzystają z (za przeproszeniem) publicznej służby
                  zdrowia. A bulą niemałe składki. Nawet nasza Kochanica tak działa (nie dziwię
                  sie że idzie do prywatnego, przy obecnym stanie służby zdrowia), ale nie
                  zastanowi się, że zamiast organizować dotacje które trącą zamordyzmem, należy
                  zmienić system (na taki, w którym "biedny"/każdy dostanie w łapę przysłowiową
                  wędkę, a nie w ramach ochłapu - ość, albo żeby mu chociaż tej wędki nie zabrano,
                  niech sobie nawet sam kija wystruga). Dodatkowo, sama zdaje sobie sprawę, że są
                  o wiele ważniejsze leki niż "pigułki", niemniej, jak na prawdziwą społecznicę
                  przystało, w imię wyrównywania statusu, chce dotować pigułki własnie. "nie mają
                  chleba, niech jedzą ciastka". Pomijam kwestię w jakim tonie nasza
                  święta.oburzona napisała post rozpoczynający wątek.
    • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 20:47
      pollak nic ci to nie da;i tak nie wejdę w twojego pościora,hehe
      sumienie kochanicy - jak wyżej;pilnuj swojego nosa i sumienia
      nie pozdrawiam
      • Gość: sumienie.kochanicy :) grunt że wiesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 20:55
        że jak sięgniesz do mojego portfela aby skubnąć sobie na pigułki, to dostaniesz
        po łapkach. :)

Boli, co? :) Wiem że tak.

PS Ależ te feministki to rozgarnięte baby jednak. Wnet sie orientuje, klikając
        między postem jednym a drugim, co kto i dlaczego napisał. ;)
      • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 21:10

>
        Jak wyżej - to znaczy,że nie wiem,bo nie czytam postów autorstwa typków
        twierdzących,że są moim sumieniem
        • Gość: sumienie.pollaka Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:19
          czyste jestem zupełnie!

;)

PS Tak wiem, nie przeczytałaś, Pani Kochanico. :)
    • Gość: tralala Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:04
      nie widze powodu dla ktorgo antykoncepcja mialaby by refundowana. Ani tabletki
      ani prezerwatywy nie sa jakos porazajaco drogie. Poza tym nie sa to leki
      ratujace zycie czy zdrowiea tylko takie powinny byc objete refundacja.
      Natomiast pchanie sie kleru do polityki owszem irytuje mnie dosc mocno.
      • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 21:15

Ani tabletki ani prezerwatywy nie sa jakos porazajaco drogie.
        Wiesz,mnie osobiście stać.Ale jak ktoś ma pięcioro dzieci i 800 złotych,to już
        niekoniecznie.
        Stać mnie na prywatną ginekolog,która mi nie truje o
        wartościach,tabletki,badania,Postinor,byłoby mnie stać i na aborcję.

> ratujace zycie czy zdrowie
        Hm...zdrowie to owszem...często używa się ich przy kłopotach hormonalnych u
        osób,które wcale nie współżyją.Na tej zasadzie mogłaby je brać nawet zakonnica.

Ujmijmy to tak: są one lekiem na aborcję,ktora jest chorobą społeczną.
        A co do leków ratujących życie -tylko te? A leki na Parkinsona,stwardnienie
        rozsiane,jaskrę(od nieleczonej się ślepnie) itp.?
        • kochanica.francuza Piszcie sobie,dzieci,piszcie 31.08.04, 21:28
          jak wam klawiatury nie szkoda.
          Znowu jakiś dupek udaje Francuza,epidemia jakaś czy co...
          Ja was i tak nie czytam.
        • Gość: tralala Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:31
          sex to nie konieczność. Jesli kogos naprawde nie stac na antykoncepcje to ma 2
          wyjscia - szklanka wody zamiast lub kalendarzyk. Jak mam byc szczera to ciezko
          mi uwierzyc zeby kogos nie bylo stac na zabezpieczenie. Sa rozne srodki -
          lepsze, gorsze, tansze i drozsze. Kazdy moze znalezc sposob na wlasna kieszen.
          Stosowanie ich lub nie wcale nie zalezy od ich ceny ale od stopnia
          uswiadomienia ludzi - i tutaj slowo "skansen" jest jak najbardziej adekwatne.
          Moze nawet nie skansen co ciemnogrod. Mlodziezy nikt nie uswiadamia, ani
          rodzice ani szkola. Temat tabu. I stad sie bora niechciane ciaze - z glupty i
          niewiedzy a nie z ceny prezerwatywy. Takw wiec nie zgadzam sie, ze dotowania
          antykoncepcji mialoby byc lekarstwem na aborcje. Lekarstwem na nia moze byc
          edukacja seksualna i na to powinno przeznaczyc sie troche srodkow z budzetu.

co do:
          > A co do leków ratujących życie -tylko te? A leki na Parkinsona,stwardnienie
          > rozsiane,jaskrę(od nieleczonej się ślepnie) itp.?
          napisalam ze jestem za refundacja lekow ratujacych i zycie i zdrowie - powyzsze
          sie kwalifikuja prawda? A czy nasz bidny i dziurawy budzet na to stac to juz
          inna sprawa. Wiele lekarst jest zbyt kosztownych jak na kieszen emerytow i
          rencistow, ktorzy najszczesciej je kupuja. I tym bardziej nie uwazam, ze
          koniecznie nalezy dotowac prezerwatywy. Wole aby czesc moich podatkow pozowlila
          jakiejsc babci na wykupienie recepty anie zeby jakas napalona nastolatka miala
          dzieki nim tanszy harmonet. Naszego panstwa nie stac na i jedno i drugie.
          • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 21:39
            Gość portalu: tralala napisał(a):

> sex to nie konieczność. Jesli kogos naprawde nie stac na antykoncepcje to ma 2
            > wyjscia - szklanka wody zamiast lub kalendarzyk.
            hm nie mówię o głupich gówniarach,ale np.o żonach mężów pijaków we wsi pod
            Pcimiem Dolnym.

ec nie zgadzam sie, ze dotowania
            > antykoncepcji mialoby byc lekarstwem na aborcje. Lekarstwem na nia moze byc
            > edukacja seksualna i na to powinno przeznaczyc sie troche srodkow z budzetu.
            >
            Aaaaa,na to pełna zgoda!!!

>
            > sie kwalifikuja prawda?

OK,sorry -przeoczyłam
            A
            > jakiejsc babci na wykupienie recepty anie zeby jakas napalona nastolatka miala
            > dzieki nim tanszy harmonet.

A dajże spokój.Kwestię napalonych gówniar możemy sobie odpuścić w ogóle.
            • Gość: tralala Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:24
              Wiesz co, problem z dotacja jakis srodkow polega na tym, ze dotuje sie ten
              konkretny srodek a nie jakas uposledzona (finansowo w tym momencie) grupe
              ludzi, ktorzych na ten srodek nie stac. Co z tego wynika? Ano to, ze jaki
              odestek stanowia zony pijakow we wszystkich wsiach wielkosci Pcimia Dolnego?
              0,3%? Niech bedzie nawet caly jeden procent ogolu. A na refundacji skorzystaja
              glownie wszyscy inni. Kto w tym kraju stosuje ambitna antykoncepcje? Ano
              mlodzi, dobrze wyksztalceni ludzie w pelni sil witalnych, zdrwi i do roboty
              zdolni. Oni oraz nastoletnie dzieci z rodzin inteligenckich. To jest grupa
              docelowa producentow lekow antykoncepcyjnych. Ich jest najwiecej i głownie oni
              skorzystaliby na obnizce cen.
              Wracajac do zon pijakow z Pcimiow Dolnych, Gornych i wszelakich innych:
              po pierwsze stanowia one setna procenta calosci,
              po drugie jaka czesc z nich nie stosuje antykoncepcji z powodu przekonan
              religijnych a jaka z powodu braku finansow a jaka z powodu niewiedzy?
              Nie widze potrzeby dotowania srdokow, ktore kupuja glownie ci ludzie, ktorym
              znizki sie nie naleza. Przykre, ze cierpi z tego powodu powiedzmy 0,7% kobiet,
              ktorych na prawde nie stac a chciałyby je stosowac z powodu antykoncepcji,
              kuracji hormonalnej lub jakiejkowliek innej potrzeby. Ale dotowanie tych
              srodkow dla powiedzmy 0,7% jest nieoplacalne i niesprawiedliwe wobec wszytskich
              emerytow i rencistow jedzacych chleb z margaryna bo po wizycie w aptece na
              wiecej ich nie stac.
              • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 22:30

> emerytow i rencistow jedzacych chleb z margaryna bo po wizycie w aptece na
                > wiecej ich nie stac.
                Ty mi nie mów o emerytach,wolę nie mówić,ile kosztują leki na Parkinsona...Ale w
                takim razie jak dotrzeć do pod-pcimianek dolnych?
                • Gość: Tralala Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:37
                  niestety Pdpcimianskie zony pijakow stanowia tak mala grupe, ze znajduja sie w
                  tym momencie poza uwaga rzadu, ktory ma wieksze problemy na glowie i w ogole
                  nie ma zamiaru do nich docierac. Poza tym im nie antykoncepcja jest potrzebna
                  bo z tego co wiem o patologicznych rodzinach to jedynym dla nich ratunkiem
                  bedzie zmniejszenie bezrobocia. Niestety na horyzoncie zmian w tym temacie nie
                  widac wiec pozostana patologia juz na zawsze.
                  • kochanica.francuza z przyjemnością pollak to możesz 31.08.04, 22:44
                    w dupę się pocałować.
                    • Gość: pollak komuś nerwy puszczają [tak jakby] :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:47
              • kochanica.francuza działaj,pollak,działaj 31.08.04, 22:31
                dla mnie cię nie ma:-P
                • Gość: pollak z przyjemnością :) złodziejko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:35
            • Gość: pollak Co za idiotyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:27

> hm nie mówię o głupich gówniarach,ale np.o żonach mężów pijaków we wsi pod
              > Pcimiem Dolnym.

Co za idiotyzm, feministko. tej kobiecie nie trzeba pigułek kiedy mąż ją gwałci
              (a przy okazji też przywali), a pomocy. Jak kogoś będą zrzucać z dziesiątego
              piętra na beton to przyleziesz i założysz mu kask?
          • Gość: ? Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: 204.52.187.* 01.09.04, 11:25
            Bredzisz, jaki skansen? Spróbuj uświadomić dziewczyne z zawodówki która ma w
            dupie to co mówisz. Spróbuj uświadomić żonę robotnika, sklepową itd. Przez co?
            Przez gazety? Nie czytają. Przez TV? Oglądają seriale. W szkole? Margines ma w
            dupie to co się mówi w szkole. To margines ma po 12 dzieci i nic na to nikt nie
            poradzisz.
    • Gość: Francuz Re: skarbie, znowu piszesz rzeczy, o których nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:19
      masz w ogóle pojęcia - czy wszyscy muszą wiedzieć, że jestes klasyczną
      blondyneczką ?

p.s.: znowu pijesz do lustereczka ?:)
    • Gość: Romanistka Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:59
      Pracuję od wielu lat z Francuzami i przyznam, że kończąc studia nie sądziłam,
      że dane mi będzie poznać ludzi tak powierzchownych, dwulicowych, tchórzliwych i
      takich asekurantów. To uogólnienie nie jest co prawda sprawiedliwe, bo pewnie
      nie wszyscy na taką opinię zasługują, ale 80% to napewno. Może i Polacy mają
      swoje wady ale przynajmniej wiadomo, na czym się stoi i doprawdy biorąc pod
      uwagę kilkanaście zaledwie lat demokracji w tym kraju i utrwaloną przez lata
      pozycję kościoła, mógł to być gorszy skansen, niż jest. Te kilkadziesiąt lat
      komunizmu musimy odchorować, nie ma rady...
      • selsdon.mowbray Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 22:09
        Też mam swoje uogólnienie na bazie doświadczeń.
        Z UE najgorzej współpracuje się z Brytyjczykami. Najsympatyczniej - z Niemcami.
        • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 22:14
          selsdon.mowbray napisał:

> Też mam swoje uogólnienie na bazie doświadczeń.
          > Z UE najgorzej współpracuje się z Brytyjczykami. Najsympatyczniej - z Niemcami.
          a tak,u nich porzundek jest
          a co masz do wyspiarzy?
          • selsdon.mowbray Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 22:20

> a co masz do wyspiarzy?

Są smutni. Albo nudni. Albo brzydcy i bez poczucia humoru. A niektórzy skupiają
            w sobie wszystkie te cechy jednocześnie.
            Lubię Johna Cleese i jego kolesi, ale z nimi nie współpracuję.
      • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 22:13
        en, niż jest. Te kilkadziesiąt lat
        > komunizmu musimy odchorować, nie ma rady...
        To nie tylko komunizm.macho jest mentalnym dziedzicem "sarmatów".
        • Gość: tralala Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:29
          sory ale nie zrozumialam:
          co ma sarmata lub macho do dotacji srodkow antykoncepcyjnych..?
    • tralalumpek pytanie do ulubienicy 31.08.04, 22:30
      powiedz zalozycielko watku, w ktorym piszesz ze polska to ostanie miejsce
      europy, jakie kraje oprocz polski znasz, tak naprawde znasz, gdzie mieszkalas ,
      gdzie dluzej niz tydzien bylas, jakie kraje oprocz polski na tyle dobrze znasz
      zeby cos wiecej napisac niz to ze francja jest cudowna
      • kochanica.francuza Re: pytanie do ulubienicy 01.09.04, 17:19
        kraje oprocz polski na tyle dobrze znasz
        > zeby cos wiecej napisac niz to ze francja jest cudowna
        1.gdzie ja napisałam,że Francja jest cudowna?
        2.komuś takiemu jak ty nie będę wyjaśniać moich prywatnych związków z Francją.JA
        osobiście ją kocham.Nie twierdzę,że jest OBIEKTYWNIE najpiękniejsza na świecie.

A ty podobno siedzisz w Austrii? W Polsce ci się nie podobało?
        • tralalumpek Re: pytanie do ulubienicy 01.09.04, 18:28

> kraje oprocz polski na tyle dobrze znasz
          > > zeby cos wiecej napisac niz to ze francja jest cudowna
          > 1.gdzie ja napisałam,że Francja jest cudowna?
          > 2.komuś takiemu jak ty nie będę wyjaśniać moich prywatnych związków z
          Francją.J
          > A
          > osobiście ją kocham.Nie twierdzę,że jest OBIEKTYWNIE najpiękniejsza na
          świecie.
          >
          > A ty podobno siedzisz w Austrii? W Polsce ci się nie podobało?

nie odpowiedzialas jednak na pytania ktore ci zadalam
          podobno siedze w austrii a co dupcia cie o to boli?
          doczytalas sie gdzies ze w polsce mi sie nie podobalo?
          a tak oprocz austrii to znam jeszce bardzo dobrze pare innych krajow
          europejskich i mysle ze potrafie zanlezc roznice miedzy nimi, dobre i zle
          strony zycia i polityki w danym kraju .....tylko po co na ekranie
          ty nie masz pojecia o niczym a cholernie sie wymadrzasz, czyzby meczyl cie
          zespol prostego myslenia?
          • kochanica.francuza Re: pytanie do ulubienicy 01.09.04, 18:40

> podobno siedze w austrii a co dupcia cie o to boli?
            > jasne,chodzę do psychoanalityka,żeby to przepracować
            nigdzie nie pisałam,że Francja OBIEKTYWNIE jest cudowna,ergo twoje pytania nia
            mają sensu.
            • tralalumpek Re: pytanie do ulubienicy 01.09.04, 21:22

>
              .... twoje pytania nia
              > mają sensu.

mają, horyzont masz wąski jak szkapa w zagrodzie a chciałabyś coś "szerzej"
              opowiedzić
              • kochanica.francuza Re: pytanie do ulubienicy 01.09.04, 22:44

> mają, horyzont masz wąski jak szkapa w zagrodzie a chciałabyś coś "szerzej"
                > opowiedzić
                Ty za to wysoką kulturę osobistą.Comme d`habitude (jak zwykle).
                • tralalumpek Re: pytanie do ulubienicy 01.09.04, 22:46

> Ty za to wysoką kulturę osobistą.Comme d`habitude (jak zwykle).

staram się tobie i twoim wpisom dotrzymać kroku świętości skrzywdzona ty jedna
                  • kochanica.francuza Re: pytanie do ulubienicy 02.09.04, 14:55
                    tralalumpek napisała:

>
                    > staram się tobie i twoim wpisom dotrzymać kroku świętości skrzywdzona ty jedna
                    I wpisom mnóstwa innych forumowiczów/forumowiczek takoż?hehe
    • Gość: Fuzzy Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.chello.pl 31.08.04, 22:49
      Wybierasz wiec czesc muzulmanska Francji?! Ale sie ubawilem, tam maja powazny
      problem z chustami, hehehe...

Pozdrawiam,
      Fuzzy
      • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 23:07
        Gość portalu: Fuzzy napisał(a):

> Wybierasz wiec czesc muzulmanska Francji?! Ale sie ubawilem, tam maja powazny
        > problem z chustami, hehehe...
        Zaraz,nie rozumiem...A jakbym miała nicka "kochanica.ufoludka",to napisalbyś,że
        wybieram Marsa?
        • Gość: tralala Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:21
          siedze w domu bez grama slodkosci, marze o batoniku, wszystko dookola
          pozamykane a Ty o Marsie...
          Litosci nie masz!
          • Gość: Fuzzy Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.chello.pl 31.08.04, 23:26
            Mozesz jesc o tej porze?! Dobrze Ci i troche zazdroszcze...

Pozdrawiam,
            Fuzzy
            • Gość: tralala Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:29
              rekord pobilam frytkami z kurczakiem i salatka o 2:40 :)
        • Gość: Fuzzy Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! IP: *.chello.pl 31.08.04, 23:23
          Skansen "Polska",proszę wycieczki! - nie podoboba Ci sie Polska, pewnie, ze
          najlepiej nie jest, ba wrecz jest bardzo zle i nie chodzi tu o srodki
          antykoncepcyjne i brzuszki polskich "maczo", ale nie "sraj" (sorky za takie
          slówko, ale tu nie mozna inaczej) we wlasne gniazdo. Poza tym "wszedzie dobrze,
          gdzie nas nie ma"... Swiat jest na tyle zlozony, ze lepiej jest popatrzec na
          siebie i od siebie próbowac cos zmieniac...
          Zaraz,nie rozumiem...A jakbym miała nicka "kochanica.ufoludka",to napisalbyś,że
          > wybieram Marsa? Marsa, hm, chyba nie, ale moze Plutona, albo gwiazdy G 8,
          hehehe...

Pozdrowienia,
          Fuzzy
          • kochanica.francuza Re: Skansen "Polska",proszę wycieczki! 31.08.04, 23:32
            Gość portalu: Fuzzy napisał(a):

> Skansen "Polska",proszę wycieczki! - nie podoboba Ci sie Polska, pewnie, ze
            > najlepiej nie jest, ba wrecz jest bardzo zle i nie chodzi tu o srodki
            > antykoncepcyjne i brzuszki polskich "maczo", ale nie "sraj" (sorky za takie
            > slówko, ale tu nie mozna inaczej) we wlasne gniazdo.

Mówi się "nie kalać własnego gniazda".Jest też "Nie ten ptak kala gniazdo,co je
            kala/Lecz ten,co o kalaniu mówić nie pozwala."
            Myślisz,że mnie to cieszy,że moja ojczyzna to taki cholerny skansen? Też bym
            chciała,żeby było rozwojowo.

Tytuł wątku byłby łagodniejszy...gdyby nie setki pościorów na tym forum w
            rodzaju "Długość penisa" lub "Mam włosy w dupie". Obawialam się utonąć w morzu
            tego forumowego absurdu .Przepraszam za tytuł(ale nie pollaka!),faktycznie
            głupi.Gdyby to było normalne Forum Kobieta,bez kupy świrów zakładających w/w i