Gość: ja IP: *.elpos.net 01.09.04, 22:46 grzybicy pochwy i jak ja nalezy leczyc?? i w jaki sposob mozna sie zarazic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: jakie sa objawy... 02.09.04, 08:02 Gość portalu: ja napisał(a): > grzybicy pochwy i jak ja nalezy leczyc?? i w jaki sposob mozna sie zarazic?? po pierwsze swiad, po drugie zaczerwienienie. musisz isc do ginekloga. sa rozne preparaty. jednym z lepszych obecnie jest mac miror, dziala na bakterie i na grzyby.po kuracji leczniczej profilaktycznie lactovaginal. do higieny intymnej kup plyn lactacyd. jest o w dwoch wersjach: leczniczej i do codziennego uzytku. na razie proponoalbym te lecznicza. zlagodzi dyskomfort. do gina!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: jakie sa objawy... 02.09.04, 08:09 Najbardziej charakterystycznym objawem są białe upławy jak kożuszek mleka. Nie da się tego pomylić z niczym innym. Zarazić się można w zasadzie wszędzie. Wbrew pozorom nie jest to choroba wynikająca z braku higieny. Dolegliwości najczęściej dotykają czyściochów, bowiem przyczyną jest naruszenie równowagi kwasowości pochwy i jej naturalnej flory bakteryjnej. Może to być spowodowane podmywaniem się zbyt agresywnymi środkami myjącymi, wizytą na basenie, kuracją antybiotykową, kąpielą w wannie z płynem do kąpieli, osłabieniem organizmu, noszeniem nieprzewiewnej bielizny (niektórzy mówią że stringów), zażywaniem tabletek antykoncepcyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś