Dodaj do ulubionych

urodzil mi sie syn

25.11.14, 11:48
urodzil mi sie syn i powiedzcie w jakich czynnosciach mezczyzna powinien pomagac kobiecie a w jakich nie musi?
czy musze zawsze wstawac w nocy jak placze, czy wystarczy ze jego matka to zrobi?
jak wasi mezczyzni albo nawed mezowie sie spisali w pierszych tygodniach miesiacach i latach?
opowiedzcie swoje historie
moja historia jest zbyt krotka i jak na razie wiele sie nie wydarzylo poza tym ze w nocy juz nie wstaje bo po co 2 osoby cnie?
Obserwuj wątek
    • wez_sie czy mam isc na emamy? 25.11.14, 11:49

• edw-ina Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 12:38
      Tak naprawdę, to mąż od początku robił wszystko to, co ja. Przewijał, kąpał, karmił odkąd zaczęłam odciągać pokarm, ubierał, nosił, bawił.
      Odnośnie nocnego wstawania, my to ustaliliśmy tak: jeśli ja wstaję w nocy, to mąż wstaje rano, a ja odsypiam, ile mogę. I to się sprawdzało. Bo w nocy i tak musiałam wstać, choćby by odciągnąć mleko na kolejne karmienie, a dodatkowa godzina snu rano pozwalała mi lepiej odpocząć.
      Z rzeczy nie dziecięcych: robił zakupy, gotował (lub przynajmniej odgrzewał gotowe dania), sprzątał. Chyba tylko nie prasował.
    • berta-death Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 12:40
      A co babcia na to?
      • senseiek Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 13:27
        berta-death napisała:

> A co babcia na to?

Teraz to juz prababcia.. ;)
        • wez_sie Re: urodzil mi sie syn 26.11.14, 11:13
          jeszcze nie widziala bidulka
    • hansii wystarczy jak... 25.11.14, 13:37
      zajmiesz sie wszystkimi innymi obowiazkami - sprzataniem, gotowaniem, zakupami...

ja tam w pierwszym okresie to balem sie tego "kurczaczka" nawet dotknac
      - coby mu chocby niechcacy krzywdy nie zrobic...
    • anna_sla Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 13:47
      postaraj się co drugą albo chociaż co trzecią noc aktywnie pomagać, jak dziecko nie je z piersi to możesz w 100% sam ogarnąć temat. Jeśli karmione piersią no to chociaż możesz podać dziecko matce, potrzymac do odbicia, ululać/odłożyć dziecko. Kiedy kobieta wstaje do dziecka co noc to w końcu pada na nos i rodzi się mega frustracja.
      • wez_sie Re: urodzil mi sie syn 26.11.14, 11:14
        ok, tak zrobie
    • marz12ka Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 14:08
      bez sensu jest wstawanie w nocy we dwoje jak żona karmi piersią to wiadomo że i tak ona musi do maleństwa wstać, możecie ustalić jakieś dyżury na przewijanie nocne....jednak jeśli Ty pracujesz i rano musisz wstać do pracy to nie wyobrazam sobie żebys w nocy pełnił dyzury przy dziecku....mozesz zone odciążyc jak wrócisz z pracy a pomagać mozesz we wszystkim .....żona wtedy może odespać nocne wstawanie.
    • ursyda Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 14:18
      No coś ty, nie wstawaj i nic nie rób! Nauczysz ją i i jeszcze nie daj boże będziesz musiał np. śmieci wynieść. Wyobrażasz sobie? Urodziła to niech sobie radzi! Nic jej nie będzie.
      Jeszcze niech po piwo ci skoczy.

• berta-death Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 15:00
        I jeszcze niech mu do głowy nie przyjdzie jakieś alimenty płacić. Sama urodziła, to niech teraz sama zarabia na jego utrzymanie.
        • hansii cos szybko doszlas od narodzin do rozwodu... 25.11.14, 15:19
          to moze cos jeszcze o awanturach i mordobiciu po drodze ?
        • wez_sie Re: urodzil mi sie syn 26.11.14, 11:15
          a to zawsze sie placi alimenty?
          • hansii no toc... 26.11.14, 15:53
            no toc... panienki Ci wyraznie sugeruja, ze mozesz sie uchylac - gdyby co :)
      • wez_sie Re: urodzil mi sie syn 26.11.14, 11:14
        piwko lubie, byle nie karmi :/
        zuzyte pieluchy wyrzucamy przez okno bo smierdzo :S
        • ursyda Re: urodzil mi sie syn 26.11.14, 12:29
          Przez okno to wiocha, pod drzwiami zostawiaj, obok zużytego żwirku dla kota i butelek. Żona będzie szła na spacer z dzieciakiem to wyniesie.
    • soulshuntr Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 14:53
      No ale, ze jak to urodzil? Tamagotchi dostales od kolezanki?
      • ursyda Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 15:00
        otako

https://img3.wikia.nocookie.net/__cb20121001183934/pl.sims/images/9/9c/Niemowle_dziewczynka.jpg
        • berta-death Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 15:18
          Po ponownym przemyśleniu sprawy, doszłam do wniosku, że na wychowaniu do życia w rodzinie dostali takie lalki co drą ryja 24h/dobę, żeby nabrali urazu do rodzicielstwa. Wez-sie jest w parze z koleżanką i chce, żeby to ona odwaliła całą pracę domową.
      • berta-death Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 15:08
        Myślę, że to było inaczej. Zapytał babci co by musiał zrobić, jakby chciał zrobić Marysi dziecko. Tej rudej z drugiej ławki pod oknem. Babcia, mimo, iż starej daty kobieta, lubi sobie poczytać prasę kolorową i Drzyzgę pooglądać. Dowiedziała się zatem, że dzieciom należy zawsze prawdę mówić, jaka by ona nie była. I powiedziała, wezsiemu, że musi włożyć najdłuższą część ciała tam gdzie Marysia robi siusiu. Na to wez-sie w te pędy pobiegł do szkolnej żeńskiej toalety i włożył nogę do kibla. Na drugi dzień Marysia nie przyszła do szkoły a pani powiedziała dzieciom, że to dlatego, że jest w szpitalu. I wez-sie wydedukował, że urodziła.
        • wez_sie Re: urodzil mi sie syn 26.11.14, 11:15
          zaplulem monitor kawa z mlekiem z piersi normalnie
          chce jeszcze!!!!
    • kol.3 Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 15:22
      Ojciec robi wszystko to co matka oprócz karmienia piersią. Pierwsze słowo mojego syna było ta-ta. Mąż się prawie popłakał ze szczęścia.
      Zazdroszczę Ci bo to piękne chwile.
      • paco_lopez Re: urodzil mi sie syn 26.11.14, 17:40
        Przewrazliwiony , kazdy bobas mowi jakies tata albo mama 50/50. Wcale nie takie piekne, te piekne to od czterech lat.
        • kol.3 Re: urodzil mi sie syn 26.11.14, 20:31
          Ludzie mają różne bagaże życiowe, inaczej reagują.
    • straszny.upal Re: urodzil mi sie syn 25.11.14, 19:30
      To teraz mozna miec dzieci w gimazjum?
      A zdrowy chociaz?
      • wez_sie Re: urodzil mi sie syn 26.11.14, 11:16
        zdrowiutki 10/10
    • varia1 Re: urodzil mi sie syn 26.11.14, 10:43
      jak to ci się urodził?
      sam, wziął i się urodził?
      weeeeeeeź się !

Babcia się ucieszyła?
      • wez_sie Re: urodzil mi sie syn 26.11.14, 11:17
        babcia bardzo sie cieszy i wszyscy sie ciesza i gratuluja
        no sam sie nie urodzil bo mu troche musieli pomoc w szpitalu cnie
    • mmagi a co na to babcia:))??? nt 26.11.14, 15:45

• six_a Re: a co na to babcia:))??? nt 26.11.14, 15:59
        odpoczywa po trudach porodu.
        • wez_sie Re: a co na to babcia:))??? nt 28.11.14, 10:40
          to ze ci dalem kosza nie oznacza ze nie powinnas przyslac lancuszka i koperty
    • bcde Re: urodzil mi sie syn 02.12.14, 05:24
      Nikt ci nie pogratulował? GRATULACJE!!! I życzę dużo zdrowia dziecku, matce i tobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka