Dodaj do ulubionych

jak postąpić ?

22.02.15, 19:38
mam dylemat odnośnie zaproszenia na przyjęcie weselne byłej szwagierki
otóż brat mojego faceta rozstał się ze swoją żoną jakieś ok 2 lat temu , kontaktu nie utrzymują jedynie smsowy i bardzo sporadyczny Mój kontakt ze szwagierką również się uciął po ich rozstaniu pomimo tego ,że zawsze chętnie się spotykałyśmy co prawda jedynie na imprezach rodzinnych ale zawsze miałyśmy wiele wspólnych tematów tym bardziej ,ze jesteśmy w podobnym wieku. Ona sama po rozstaniu pomimo tzw.jego winy odcięła się całkowicie od tej rodziny i nie wiem z jednej strony mam do niej ogromny sentyment ale mam i żal ,że ucięła z nami (ze mną moim facetem ) całkowity kontakt . W sierpniu planujemy wesele i teraz nie wiem sama zaprosić ja czy tez nie ? Wiadomo "szwagier"na pewno będzie ze swoją nową przyjaciółką i z córą > Co byście zrobiły na moim miejscu ? Wiem ,że decyzję muszę podjąć sama ale chciałam choć tak wstępnie sie dowiedzieć jak byście postapiły na moim miejscu ?
Obserwuj wątek
    • figa.biala Re: jak postąpić ? 22.02.15, 19:39
      a rozwodu nie maja ale są w separacji od 2 lat choć to akurat i tak niczego nie zmienia
    • triss_merigold6 Re: jak postąpić ? 22.02.15, 19:44
      Nie wtrącaj się. Jesli już ktoś miałby zapraszać, to Twój narzeczony w porozumieniu ze swoim bratem.
    • coffei.na Re: jak postąpić ? 22.02.15, 19:45
      na panieński zaproś byłą szwagierkę ,a na wesele szwagra-w końcu to brat przyszłego to raczej wypadałoby

a co do ex myślę,ze nawet pomimo zaproszenia nie przyjdzie-skoro sama się odcięła

a nie możesz normalnie z nią pogadać i wyjaśnić co się stało?
      Bo jak narazie to wiesz,że nic nie wiesz
    • varia1 Re: jak postąpić ? 22.02.15, 22:01
      skoro się odcięła, to znaczy że nie chce mieć z wami kontaktów
      ja bym nie zapraszała,
      a na pewno przedyskutowała to z przyszłym mężem - dlaczego napisałaś że decyzję musisz podjąć sama ???
      • viviene Re: jak postąpić ? 22.02.15, 23:02
        To Twoja impreza ,Twoi goście , zapraszasz tych, ktorych życzyłabyś sobie widzieć i inni gości powinni uszanować Twoją decyzję- no chyba,że odmówi:)
        • varia1 Re: jak postąpić ? 23.02.15, 15:27
          nie moja, tylko autorki wątku, źle cię podpięło
    • vandikia Re: jak postąpić ? 22.02.15, 23:08
      jak ucięła kontakt, to nie wiem z jakiej racji masz ją zapraszać na przyjęcie weselne
      • aqua48 Re: jak postąpić ? 23.02.15, 12:40
        Nie zapraszałabym. Bardzo niezręczna sytuacja gdyby miała bawić się obok byłego. Dorosła osoba poza tym wie co robi ucinając kontakty.
        • figa.biala Re: jak postąpić ? 23.02.15, 15:59
          no właśnie jestem chrzestną ich dziecka więc nawet jeśli teoretycznie zaprosiłabym ją to jak najbardziej z obecnym facetem lub osoba towarzyszącą w końcu oboje są dorosłymi i mam nadzieję dojrzałymi ludźmi więc wcale z byłym mężem nie muszą sobie patrzeć w oczy .. no sama nie wiem (?)
        • figa.biala Re: jak postąpić ? 23.02.15, 16:01
          >Dorosła osoba poza tym wie co robi ucinając kontakty.

no tu raczej nie zupełnie mam wrażenie ,że odcięła sie raczej dla zasady
    • kk55aa Re: jak postąpić ? 23.02.15, 17:14
      zapraszaj ja na wszystkie imprezy na których nie będzie szwagra., na tzw. babskie spotkania. Natomiast na wesele nie musisz. To chyba oczywiste.
    • czoklitka Re: jak postąpić ? 24.02.15, 20:34
      skoro się odcięła i nie macie kontaktu, to nie zapraszać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka