Dodaj do ulubionych

wiosenna metamorfoza

08.03.15, 13:44
no właśnie mam ochotę na wiosenną metamorfozę nawet taką ze zmiana kolorów włosów tylko nie bardzo wiem od czego zacząć co i jak? Samej przecież ciężko takową przeprowadzić na pewno pomocny będzie dobry fryzjer tylko mam obawy czy takowy w naszym mikrym miasteczku jest :/
dziewczyny co możecie polecić na sam początek takiej metamorfozy ?
Obserwuj wątek
    • six_a Re: wiosenna metamorfoza 08.03.15, 13:55
      ja se tam na niebiesko walnęłam końcówki, a potem poprawię na zielono.
      chociaż nie wiem, czy to było z okazji wiosny akurat.
      • pomorzanka34 Re: wiosenna metamorfoza 08.03.15, 14:11
        ;) super choć w mojej pracy raczej odpada wiec wchodzą w grę tylko kolory "neutralne" czyli nie tak fantazyjne jak Twoje ..szkoda ale co tam pracy na razie nie będę zmieniać zacznę od włosów ;)
      • maly.jasio Sissi, ja to nastaje na zielen we wlosach... 08.03.15, 19:14
        to sieknij Iphonem (czy jak sie to badziewie zwie) pare zdjec
        i wez_walnij je na foro mezczyzna - niech sie powzruszam...
    • czoklitka Re: wiosenna metamorfoza 08.03.15, 14:11
      rób wszystko, tylko nie daj się wrobić w blondo-rudawe pasemka na jakimkolwiek tle.
      Może najpierw dobry szampon odbudowujący - tutaj polecam szampony i maseczki Biovax.

• pomorzanka34 Re: wiosenna metamorfoza 08.03.15, 14:17
        blondo rudawe ? dlaczego ? paskudnie wyglądają ? generalnie lubię rudy taki charakterny :D
        • pomorzanka34 Re: wiosenna metamorfoza 08.03.15, 14:20
          a na dobrą sprawę nie potrafię określić nawet swojego typu urody ;/ na pewno zima i lato odpada
          ale nie wiem czy wiosna czy jesień ? no nie potrafię ;/
          • czoklitka Re: wiosenna metamorfoza 08.03.15, 14:28
            blondo-rudawe, bo póki co każdy fryzjer mi to od lat poleca, ale nie o mnie chodzi, to jest chyba taka moda na te pasemka, wg mnie przerażająca, a którą widać dość często i od kilku dobrych lat na ulicach. Fryzjerzy jakoś nie pomyśleli, ze wygląda to tak, jakby pies na głowy nasikał.

Z typem urody zgłoś się do dobrego fryzjera, może przejedź się z tym do większego miasta.
            • znana.jako.ggigus zależy jaki masz wyjściowy kolor 08.03.15, 14:37
              ciepły, rudawy blond pasuje osobie o ciepłym typie urody
              • czoklitka Re: zależy jaki masz wyjściowy kolor 08.03.15, 14:39
                piszesz o mnie czy o autorce? Nie ważne jaki kto ma kolor, ważne, ze te pasemka nie wyglądają za dobrze bez względu na wszystko.
                • znana.jako.ggigus do Ciebie 08.03.15, 14:52
                  zawsze się ktoś znajdzie, co mu pasuje. To jak z ciuchami. Widziałam w czasach bycia espedientką w butiku koszmary, ale przychodził odpowiedni człowiek i rzecz nabrała życia.
                  No chyba że fryzjer schrzanił pasemka i zrobił za grube, wtedy widać, że to pasemko. I cały efekt pasemka znika, za to jest efekt sikającego psa:)
                  (psi mocz jest nb. b. żółty)
                  • czoklitka Re: do Ciebie 08.03.15, 14:59
                    >I cały efekt pasemka znika, za to jest efekt sikającego psa:)
                    > (psi mocz jest nb. b. żółty)

a wg mnie nie chodzi o grubość pasemka, tylko o to, że całość, bez względu na ich grubość, sprawia wrażenie brudu, a w połączeniu z blondem - zaschłego psiego moczu. No takie skojarzenie mam. Poza tym sporo widziałam kobiet mających te pasemka - i to bez względu na ich bazowy kolor włosów, stąd stawiam na modę, a nie na indywidualny dobór kolorystyki pasujący do typu urody. Mnie jako blondynce to proponowano, ale widziałam jasne i ciemne brunetki z tymi pasemkami, a nawet chyba i siwe (nie wnikam tu w typ urody, bo się na tym aż tak nie znam).
                    • znana.jako.ggigus czyli fryzjerzy lecą sztancą 08.03.15, 15:04
                      też byłam kiedyś na imprezie, gdzie były trzy kobiety, klientki tego samego stylisty fryzur. Każda z nich miała inny typ urody, a stylista wszystkim zrobił to samo. Zabawnie to wyglądało:)
                      • czoklitka Re: czyli fryzjerzy lecą sztancą 08.03.15, 15:11
                        strasznie lecą.
                        Mnie tam to cudo proponował dosłownie każdy fryzjer.
                      • varia1 Re: czyli fryzjerzy lecą sztancą 10.03.15, 13:26
                        to on nie powinien się tytułować stylistą , bo jest zwykłym rzemieślnikiem :)
          • sid-15 Re: wiosenna metamorfoza 08.03.15, 20:03
            > ale nie wiem czy wiosna czy jesień ? no nie potrafię ;/

Też tak mam. Jestem ciekawa, czy kiedyś się dowiem, czy umrę w niewiedzy.:)
    • znana.jako.ggigus zmiana koloru włosów 08.03.15, 14:39
      pomyśl, czy lubisz ryzyko i czy chcesz nagłej zmiany, jaką masz oprawę oczu i czy lepiej Ci w ciepłych czy zimnych kolorach.
      Co do radykalnej zmiany, przymierz parę peruk i zobacz, jak się w tym kolorze czujesz.
      A potem tylko trzeba posłuchać intuicji
    • miau.weglowy Re: wiosenna metamorfoza 08.03.15, 15:56
      na sam poczatek to wywalic wszystko z szafy i sie pobawic nowymi kombinacjami
      • znana.jako.ggigus świetny pomysł!!! 08.03.15, 16:30

• znana.jako.ggigus w tym watku masz sposob, jak to sprawdzic, 09.03.15, 09:38
      czy jestes cieplym czy zimnym typem urody.
      • pomorzanka34 Re: w tym watku masz sposob, jak to sprawdzic, 09.03.15, 17:18
        <czy jestes cieplym czy zimnym typem urody.

ha ! absolutnie nie wiem serio
        niebieskie oczy oprawa ciemna , karnacja odcień żółtego ale blada opala się na brąz

• znana.jako.ggigus przeciez napisalam Ci, jak to sprawdzic! 10.03.15, 09:19
          proste: zaczesz wlosy na gladko i przystaw do twarzy cos srebnego lub zlotego. Liczy sie odcien, a nie prawdziwosc kruszca.
          W czym Ci lepiej?
          Pomagam: zloto jestes cieplym typem, srebro - zimnym.
    • coffei.na Re: wiosenna metamorfoza 09.03.15, 10:51
      Też mam dylemat,bo w sumie chciałabym coś nowego,ale trochę włosów mi szkoda..wyhodowałam do połowy pleców i ciężko mi się z nimi pożegnać...choć mam już 30+ i chyba...czas na trwałą?? Ciotki są niepocieszone ,taka "stara" i takie długie włosy!
      • varia1 Re: wiosenna metamorfoza 10.03.15, 13:31
        ja do 30-stki nosiłam krótkie i w naturalnym kolorze takiego nijakiego ciemnego blondu
        po 30-stce zapuściłam i ufarbowałam na czarno
        a teraz myślę o tym że chciałabym mieć jedno niebieskie pasemko, takie , hmm kobaltowe
        nie rób trwałej , córuś , matka cię prosi :)
        • coffei.na Mamuś! Ty krekzolko!! 10.03.15, 13:50
          Kobalt i fuksja to moje ukochane kolory! Dobry wybór zatem 😉
          Mnie już wkurzają te włosiska,za dużo ich mam😁
          Pomyślę może nad jakąś asymetrią....
          Choć muszę przyznać -w pewnej życia dziedzinie sprawdzają się dłuuugie włosy 😉

A trwala?? Neva😊
          • varia1 Re: Mamuś! Ty krekzolko!! 11.03.15, 14:33
            > Choć muszę przyznać -w pewnej życia dziedzinie sprawdzają się dłuuugie włosy &#

o, i to zdanie mnie upewniło żeś moim dzieckiem, lepiej niż test DNA :D
    • grawitacja01 Re: wiosenna metamorfoza 09.03.15, 11:05
      Myślę, że potrafiłabyś sama przejść taką metamorfozę. Uważam, że wazne jest by przede wszystkim nie wyglądać inaczej, a poczuć się inaczej. Polecam zmianę trybu życia, np. rzucenie palenia, bieganie, ćwiczenia. Pomaga
    • sandriks Re: wiosenna metamorfoza 10.03.15, 10:14
      zafunduj sobie wyjazd do dobrego fryzjera- stylisty, a oprócz tego koniecznie kosmetyczka :) jak masz na to odłożoną jakąś większą kasę to może zakupy ze stylistką? :)
    • varia1 Re: wiosenna metamorfoza 10.03.15, 13:37
      może fajnie się wybrać gdzieś gdzie można poprzymierzać peruki?
      no i koniecznie jakiś nowy facet, pasujący do torebki, bez tego nie ma wiosny :D
    • matyldzia.80 Re: wiosenna metamorfoza 11.03.15, 14:43
      dziewczyny polećcie dobrego, ale niezbyt drogiego fryzjera na Ursynowue, tylko tak, zebym za strzżenie nie zapłaciła 300 zł!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka