Dodaj do ulubionych

klotnie w pracy

18.03.15, 16:01
Pracuje w tej firmie od ok.3ech lat,od samego poczatku.Po ok 1,5 roku mojej pracy zatrudniono pracownika o wyzszym stanowisku niz ja(ja jestem jego podwladną,musze go sluchac),on z rodziny szefa,mlody ,lat 29.I po jakims czasie,wyrobil sobie tu juz stanowisko zaczelismy sie klocic.A to dlatego,ze on odzywa sie do mnie okropnie(bez wulgaryzmow)typu "przynies to,szybciutko","zrob to",zrobilam cos ale on byl niezawodolony to znowu do mnie z tekstem"jestes klamczucha,juz nic nie mow,klamiesz mi w zywe oczy,powiem szefom,ze mnei oszukujesz",bronie swojego zdania,to on do mnie"tak to mozesz odzywac sie do swoich braci nie do mnie",żada abym to ja po nim spzratala-myla kubeczki po kawie,talerzyki po sniadaniu,wylaczala komputer jak wychodzi z pracy.Fakt,pracujemy duzo i dlugo ale tylko do mnie sie tak odzywa,do innych juz nie(do innej kolezanki mowi"Aniu,w tej pracy jestes niezastapiona","cudownie spzratasz i o to chodzilo").

Czy jest jakies rozwiazanie,czy tylko zmiana pracy?
Obserwuj wątek
    • six_a Re: klotnie w pracy 18.03.15, 16:07
      weź kubeczek i pieprznij w kompa, powinien się wyłączyć.
      • alpepe Re: klotnie w pracy 18.03.15, 16:10
        to jest boskie cappucino czy weronika brunetka czy jak jej tam było? Ten sam infantylizm bije z postów.
      • sid-15 Re: klotnie w pracy 18.03.15, 18:00
        O, to jest jakiś pomysł. :)
    • somea2 Re: klotnie w pracy 19.03.15, 18:49
      Jesli już na początku dałas mu do zrozumienia, że dasz sobą manipulowac to teraz chyba już nic więcej nie zdziałasz.
      • redlinkatoja Re: klotnie w pracy 20.03.15, 18:23
        ...przeciez nie bede z nim sie codziennie żarła,za to,ze odzywa sie do mnie niegrzecznie cyt."nie stoj tak","ty pracujesz?Ty nic tu nie robisz" itp. i to przy szefach.Niestety szefowie sa za nim bo jest na wyzszym stanowisku.
        Co robic?
        jak to zmienic?
        • to.niemozliwe Re: klotnie w pracy 20.03.15, 20:27
          Zmiana tego faceta nie leży w zakresie twoich możliwości, zwróć się do szefów o przeniesienie do kogoś innego, podaj powody. Zaproponuj, że będziesz raportowac prace także jako kopie do szefa nad twoim przełożonym bezpośrednim. Poszukaj sojuszników, którzy poprą twoje prośby i podobnie oceniają sytuacje. I szukaj sobie lepszej pracy.
    • paco_lopez Re: klotnie w pracy 20.03.15, 20:32
      w szerszym ujęciu rozwiązaniem jest powieszenie na krawatach wszystkich współczesnych dyrektorków i szefuńciów biuralistycznych.
    • m.a.l.a_syrenka Re: klotnie w pracy 20.03.15, 20:57
      Szefcio widzi, że nie zwisa ci to, co on mówi. Więc się bawi i wyżywa. A ty przeżywasz i kółko się kręci. Między nim, a tobą powinna już.od dawna stać szyba pancerna.;-)
      Wyżej był post o raportowaniu wyników pracy do gościa, którego ten pan może w d-ę pocałować.
      I róbmy swoje...
      A jak nie to do nowej lepszej pracy. Chyba , że jesteś niezastąpiona i możesz wycisnąć lepsze warunki w obecnej.
    • nstemi Re: klotnie w pracy 20.03.15, 21:01
      Następnym razem powiedz mu, żeby się pocałował w d... Tylko, nie przy świadkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka