Dodaj do ulubionych

Czy dalej się uczyć

09.04.15, 09:55
Witam, obecnie kończę technika weterynarii, zastanawiam się czy warto iść na jakiś 2 kierunek i do jakiej szkoły. Pracuję pon-pt, więc mogłabym zaocznie dalej się uczyć, coś z administracją, rachunkowością, coś żeby być bardziej wszechstronną i atrakcyjniejszą dla pracodawcy. Liczę na jakieś rady ;)
Obserwuj wątek
    • mariuszg2 Re: Czy dalej się uczyć 09.04.15, 10:10
      ann_91 napisał(a):

>coś żeby być bardziej wszechst
      > ronną i atrakcyjniejszą dla pracodawcy. Liczę na jakieś rady ;)

lepiej zainwestuj w fitness, solarkę, kosmetyczkę, fryzjera i ciuchy...znajdź bogatego prezesa, wyjdź za niego ....

kogo by Ci tu polecić? Konrada z Energi? ...hm...lubisz łysych?
      to może nowego prezesa Stadniny Ogierów? może być z klucza PSL? podobno nie poszło mu w "rolnik szuka żony"
      albo ten... Janusz... nie... mieszanka wódki i polityki może Cię zabić...zbyt wrażliwa jesteś... no nie wiem...nic do głowy nie przychodzi
      • jarka63 Re: Czy dalej się uczyć 09.04.15, 10:25
        A dlaczego nie weterynaria?
        • mariuszg2 Re: Czy dalej się uczyć 09.04.15, 12:03
          a gdyby jej przyszło wysterylizować kota - w przyszłości - którego jeszcze nie ma - to wiesz jakie to cierpienie dla kota? (sprawdzić czy nie ksiądz)
          • jarka63 Re: Czy dalej się uczyć 09.04.15, 12:04
            mariuszg2 napisał:

> a gdyby jej przyszło wysterylizować kota - w przyszłości - którego jeszcze nie
            > ma - to wiesz jakie to cierpienie dla kota? (sprawdzić czy nie ksiądz)

Ech mężczyźni, zawsze o sobie myślicie...
            • mariuszg2 Re: Czy dalej się uczyć 09.04.15, 12:34
              jarka63 napisała:

> Ech mężczyźni, zawsze o sobie myślicie...

ale żyjemy wyłącznie dla kobiet, z kobietami i przez kobiety.
    • horpyna4 Re: Czy dalej się uczyć 09.04.15, 10:27
      Przede wszystkim zastanów się, co naprawdę chcesz robić i jaka praca Ci odpowiada. Jest dużo różnych kierunków i jeżeli ktoś coś lubi i jest w tym naprawdę dobry, to będzie atrakcyjny dla pracodawcy. Przeciętniak odpadnie, bo znajdą się lepsi od niego.

A nielubiana praca jest katorgą, nawet jeżeli jest dobrze płatna.
      • ignacka.celina Re: Czy dalej się uczyć 09.04.15, 11:10
        Całkowicie się z tobą zgadzam. Zastanów się co lubisz robić, co cię interesuje. Nie wiem czy po administracji masz aż tak gwarantowaną pracę szczerze powiedziawszy polski rynek pracy niestety kuleje pod wieloma względami.
    • majaa Re: Czy dalej się uczyć 09.04.15, 11:31
      Weterynaria i rachunkowość... hmm, dość duży rozrzut zainteresowań... Naprawdę jest Ci dokładnie wszystko jedno, co będziesz robić w życiu? Może jednak lepiej skupić się na rozwoju w tej dziedzinie, która faktycznie Cię interesuje, albo jakiejś pokrewnej, bo fachowców "od wszystkiego" z wiedzą "po łebkach" jest już u nas dosyć.
    • mendigo Re: Czy dalej się uczyć 09.04.15, 11:49
      A pracujesz jako kto? Jaki masz zakres obowiązków?
    • kura_wuja Re: Czy dalej się uczyć 09.04.15, 11:50
      Po jaka cholere szlas na weterynarie skoro chcesz sie teraz uczyc czegos innego? To tak jakbys po stomatologii chciala isc na spawacza. Wiec albo brnij dalej w ta weterynarie albo jak ci juz tutaj radzono poszukaj sobie bogatego sponsora.
      • 0babciajadzienka Re: Czy dalej się uczyć 09.04.15, 13:45
        czesc. Dawniej powiedzialabym , ze zawsze warto kontynuowac nauke. A teraz? Juz bym tak nie powiedziala. Obserwuje dwie rozne postawy mlodych ludzi. Jeden pracuje jako specjalista i doskonali bez szkol ale praktycznie swoje umiejetnosci. Drugi mlody czlowiek przerwal nauke specjalistyczna (?) i tez pracuje w zawodzie bez entuzjazmu? Czasem los podpowiada.
        • sealive2 Re: Czy dalej się uczyć 10.04.15, 16:46
          Normalnie poemat, tak jakby z d...wyjęty:P
    • julita925 Re: Czy dalej się uczyć 10.04.15, 15:05
      Oczywiście, że warto się dalej uczyć, bardzo dobrze myślisz. Teraz na rynku pracy liczy się każda dodatkowa umiejętność, a administracja czy księgowość wydaje mi się strzałem w dziesiątkę :)
      • facettt qoorcze... 10.04.15, 15:27
        julita925 napisał(a):

> Teraz na rynku pracy liczy się każda dodatkowa umiejętność,

- nie kazda, aktualnie raczej te techniczne.

a administracja czy księgowość wydaje mi się strzałem w dziesiątkę :)

baju, baju .
        na rynku sa tysiace bezrobotnych po administracji i zarzadzaniu.
        - rynek jest przesycony.
    • haneke_29 Re: Czy dalej się uczyć 11.04.15, 23:44
      Jeśli 91 to Twój rocznik to ucz się intensywnie języka i uciekaj za granicę. Jeśli będziesz tęskniła to wrócisz po x latach i kupisz sobie mieszkanie.
    • molly_wither Re: Czy dalej się uczyć 13.04.15, 18:15
      Ja chyba jestem juz stara i glupia. Jesli wybiera sie tech. wet. to chyba z zamilowania? Wiec wybor jest prosty - studia weterynaryjne.
    • ann_91 Re: Czy dalej się uczyć 15.04.15, 09:34
      pracuję w sporej przychodni weterynaryjnej w administracji, czasem brakuje rąk do pomocy, dlatego wybór padł na technika weterynarii. Wiem, że rozstrzał jest dość duży, jednak to już sam los sprawił.
      • wisienka752 Re: Czy dalej się uczyć 15.04.15, 13:19
        zastanów sie czy bardziej chcesz pracowac jako technik weterynarii czy pracownik administracji i dopiero wtedy dokonaj wyboru , bo jak ktoś jest do wszystkiego czyli i kucharz i ksiegowy a przy okazji okulista to ja jako pracodawca bym nie była zainteresowana ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka