Dodaj do ulubionych

ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska

09.04.15, 14:25
jasne, ze trudno ocenic jak naprawde zyje sie innej osobie. To w koncu jej sprawa. ALe sensownie opowiadala o zmianie swego zycia miedzy innymi za pomoca diety. Jada same zdrowe rzeczy. Moge cos opowiedziec na ten temat. tez bylam zmuszona do zmiany diety. Ze wzgledow zdrowtnych. Sypnelo sie wszystko. To byl mus. Wcale nie bolalo. Od czasu do czasu pojawia sie jeszcze kwas chlebowy (gazowany). Jakies dobre czekolady, ciasta z okazji swiat. Wyeliminowalam gotowe wedliny. Nie jestem strasznym miesozerca, ale od czasu do czasu chce sie kawalek mieska. Ale dobrego przygotowanego wlasnorecznie. Bez konserwantow. Jasne, ze 100 lat nie bede zyc. ALe bede zyc lepiej. A ile? A kto to wie? ZMiana jest odczuwalna.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 09.04.15, 14:36
      Nie lubię tej kobiety. Uważam, że jest egzaltowana i wywarza otwarte drzwi. od lat wiadomo, że dobra dieta jest lepsza niż jedzenie wszystkiego jak leci i w dowolnej ilości. Natomiast to mit, że można jadać "same zdrowe rzeczy". Nie istnieje coś takiego - jednemu szkodzi to, drugi jest uczulony na coś innego. Dietę trzeba dobierać do swoich potrzeb i możliwości.
      Ale Beata Pawlikowska propaguje wiele podobnych mitów..
      • aqua48 errata 09.04.15, 14:38
        Wyważa oczywiście, nie wiem sąd warzenie mi się wzięło :)
    • mozambique Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 09.04.15, 14:53
      ona chyba jest patologiczną ekshibicjonistką

najpierw pisala o swych odkryciach mentalnych
      potem nagle , ni przypął ni wypiął o gwałcie
      teraz o diecie
      co bedzie potem ? ze sobie warkocz uplotła ?

kiedys ją lubiłam ale ostatnio wcale

ale jak widac są tysiac ludzi którzy to czytają , zdaje sie ze wydaje najwiecej ksiązek rocznie
      • liisa.valo Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 09.04.15, 15:17
        Jeszcze o potędze podświadomości oraz wydała serię jakiś broszur o magicznej mocy kamieni.
        • mozambique Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 09.04.15, 15:23
          no wlasnie

jako expedite podróżniczka byal swietna bo ma dar ciekawego opowiadania

ale teraz ....?
        • aqua48 Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 09.04.15, 15:23
          liisa.valo napisała:

> Jeszcze o potędze podświadomości oraz wydała serię jakiś broszur o magicznej mo
          > cy kamieni.

Z czegoś żyć musi, a zdaje się, że nic konkretnego nie umie. I tak nieźle sobie radzi.

• obrotowy babciu, 09.04.15, 15:27
      0babciajadzienka napisała:
      Wyeliminowalam gotowe wedliny. Nie jestem strasznym miesozerca, ale od czasu do czasu chce sie kawalek mieska. Ale dobrego przygotowanego wlasnorecznie.

Babciu, taki Kawasniewski i inii dietetycy napisali to juz DEKADY temu.
      ze kielbasy sa fuj.
      - trza wiecej czytac.
    • sid-15 Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 09.04.15, 17:53
      To ta pani, która uważa, ze raka leczy się odpowiednia dietą i przy okazji była żona oszołoma Cejrowskiego?
      • 5justi Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 09.04.15, 19:12
        dlaczego od razu nazywasz go oszołomem?
        to, że masz inne zdanie niż ktoś nie uprawnia do obrażania
        równie dobrze ty możesz być oszołomem dla niego
        • sid-15 Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 09.04.15, 19:20
          Bo jest oszołomem. Tak jak ja jestem szatynką, nawiązując do sąsiedniego wątku. No nic nie poradzę.
      • sealive2 Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 09.04.15, 21:37
        A z jakiego powodu uważasz Cejrowskiego za oszoloma?
        • feel_good_inc Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 10.04.15, 10:45
          sealive2 napisała:
          > A z jakiego powodu uważasz Cejrowskiego za oszoloma?

Osobiście waham się pomiędzy cynicznym dojeniem ciemnogrodu, a faktycznym popi***niem.
          • aqua48 Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 10.04.15, 10:54
            A ja wolę konkretnego Cejrowskiego, z jego poglądami, z którymi się nie zgadzam ale który często bardzo rozsądnie ocenia rzeczywistość, choć wypowiada to w sposób szokujący, od mdłej, egzaltowanej Pawlikowskiej, która pisze fafdziesiąt książek o tym jaka sama jest cudowna i jak łatwo iść jej śladem i również być cudowną.
            • feel_good_inc Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 10.04.15, 10:57
              aqua48 napisała:
              > A ja wolę konkretnego Cejrowskiego, z jego poglądami, z którymi się nie zgadzam
              > ale który często bardzo rozsądnie ocenia rzeczywistość, choć wypowiada to w sp
              > osób szokujący, od mdłej, egzaltowanej Pawlikowskiej, która pisze fafdziesiąt k
              > siążek o tym jaka sama jest cudowna i jak łatwo iść jej śladem i również być cu
              > downą.

To tak trochę jak debatowanie o wyższości cholery nad czarną ospą.
          • sid-15 Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 11.04.15, 19:20
            Obstawiam to drugie, jest bardzo wiarygodny.
    • czoklitka Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 10.04.15, 18:06
      narobiłaś mi tym mięskiem smaczka na łopatkę w sosie
    • nstemi Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 11.04.15, 22:57
      Kiedyś pani Pawlikowska pisała nienajgorsze książki podróżnicze. Na jakiś wakacjach wpadła mi też w ręce któraś z jej książek o szczęściu. Czytało się to nader łatwo i przyjemnie i było OK na lekturę na plażę. Chociaż drażniło mnie rozwlekanie i powtarzanie po tysiąc razy tego samego-pomyślałam, że całą treść tej książki można zamknąć w jednym kikunastostronnicowym rozdziale; poza tym działał mi na nerwy infantylny styl i niespójności. Jednak kilka sensownych rzeczy dało się wyłuskać. Nie wiem, co pani Pawlikowska mówi o dietach, to co napisała w tej książce miało sens. Jeśli dobrze pamiętam, radziła unikać śmieciowego żarcia, żywności przetworzonej itp . Niby prawdy objawione, ale trudno odmówić sensowności tym uwagom. Jednak przy okazji prawiła jakieś farmazony wkraczając na grząski dla niej grunt medycyny. I tak to chyba jest z panią Beatą... Próbuje udawać, że zna się na wszystkim od filozofii przez psychologię po medycynę i kilka fajnych i sensownych uwag przyprawia dziesiątkami bezsensownych. Trochę szkoda, bo w gruncie rzeczy to chyba fajna kobieta jest, z ciekawym życiem...
      • 0babciajadzienka Re: ogladalam wczoraj wywiad z Beata Pawlikowska 12.04.15, 03:13
        Dobry wieczor. A ktoz z nas nie ma ciekawego zycia? Hmm? Kazde jest ciekawe, niepowtarzalne. Nie mowie, ze na miare scenariusza filmowego. ALe gdyby sie tak przyjrzec to ho, ho.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka