Dodaj do ulubionych

Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiące.

05.05.15, 17:19
Witam. Chciałem poruszyć temat mojej dziewczyny, chociaż nie wiem czy wybrałem dobry dział ale mam nadzieję że pomożecie mi drogie Panie.

Tak więc problem polega na tym, ze moja dziewczyna nie ma okresu już ponad 2 miesiące od momentu stosunku. Skarżyła się ze prędzej też jej się spozniał dosyć dlugo, ale tym razem przytyła 2,5kg ale jej nastrój nie wskazuje na ciążę. Czy to normalne u kobiety, ze czasem miesiączka może aż tyle się spoznić? Jutro będzie robiła test ciążowy i wszystko się okaże, ale chciałem zapytać o Wasze zdanie drogie kobiety.

Czekam na jakie kolwiek sensowne komentarze. Dziękuję
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 05.05.15, 17:30
      A czemu jutro, do jutra nie będzie sikać, czy jutro dostaniesz kieszonkowe, za które kupisz test?
      I jeszcze jedno pytanie, jak wygląda nastrój kobiety w ciąży?
      • 1dave25 Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 05.05.15, 18:44
        Dlatego jutro , bo ja jestem w UK a ona może kupić go dopiero jutro.
        • alpepe Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 05.05.15, 19:53
          Logika.
          I nie mogła była już miesiąc temu kupić testu? Śpiąca Królewna, czy jak?
          Jest w ciąży.
        • kino.mockba Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 08.05.15, 18:15
          1dave25 napisał(a):

> Dlatego jutro , bo ja jestem w UK a ona może kupić go dopiero jutro.

Nie musi, można zrobić go online: tnij.org/test_ciazowy1
    • kanna Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 05.05.15, 17:39
      Brak miesiączki nie musi oznaczać ciąży. Czasem miesiączka się zatrzymuje, szczególnie w bardzo młodych kobiet, na jeden cykl. A czasem to jest oznaką zaburzeń hormonalnych lub innych.
      Tym niemniej warto iść do lekarza.
      • gocha033 think pink 05.05.15, 18:08
        czyli - mysl pozytywnie.

pomysl o czekajacym cie "becikowym" i niczym sie nie przejmuj :)
        • molly_wither Re: think pink 05.05.15, 19:30
          Od trzech lat nie zdarzylo m sie nie miec miesiaczki przez 2 miesiace. Na bank jest w ciazy.Ale ciaza to nie problem. To radosc z czlowieka, ktore sie narodzi. To konsekwencja podejmowania decyzji. (Fajne imie dla dziewczynki - Konsekwencja, Końcia). A wiec , scisnij pośladki, zakasaj rękawy i przyjmuj na klatę.Bedzie dobrze:)
          • 1dave25 Re: think pink 08.05.15, 22:04
            Witam. Zrobiła test 2x. Za pierwszym razem wyszły dwie kreski z tym że druga kreska była bardzo słaba, za drugim razem ta kreska druga była mocniejsza. Mam zdjęcie ale nie wiem jak tu wstawić.
          • sid_15 Re: think pink 09.05.15, 19:17
            > jest w ciazy.Ale ciaza to nie problem. To radosc z czlowieka, ktore sie narodzi. To
            > konsekwencja podejmowania decyzji.

Dla ciebie, zapomniałaś napisać. :>
            Ale z tego co czytam, pechowa para wątkowa mieszka w kraju, gdzie właśnie można podjąć decyzję.
        • molly_wither Re: think pink 05.05.15, 19:32
          He he, to Anglia, tam nie ma becikowego, tam jest uczciwy zasilek na dziecko.
          Niech sie cieszy, ze bedzie ojcem w Anglii, nie w Polsce.
          gocha033 napisała:

> czyli - mysl pozytywnie.
          >
          > pomysl o czekajacym cie "becikowym" i niczym sie nie przejmuj :)
      • molly_wither Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 05.05.15, 19:31
        Ja tak nie mialam bedac mloda kobieta.
        kanna napisała:

> Brak miesiączki nie musi oznaczać ciąży. Czasem miesiączka się zatrzymuje, szcz
        > ególnie w bardzo młodych kobiet, na jeden cykl. A czasem to jest oznaką zaburze
        > ń hormonalnych lub innych.
        > Tym niemniej warto iść do lekarza.
        • horpyna4 Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 05.05.15, 20:59
          To nie miesiączka się zatrzymuje, tylko owulacja. A może się to dziać z rozmaitych powodów, np. sport wyczynowy, choroba, daleka podróż, zmiana diety; miesiączka jest następstwem przebytej owulacji, a nie zdarzeniem zamoistnym.

Tak więc dziewczyna może być w ciąży, ale może i nie być. Miałam koleżankę, której cykle trwały nieraz ok. pół roku, trenowała intensywnie gimnastykę artystyczną i taki był efekt uboczny. Po zaprzestaniu treningów cykle same się unormowały.
    • zgred.polarny Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 08.05.15, 10:03
      Witaj w Klubie Szczęśliwych Tatusiów :0
    • six_a Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 08.05.15, 10:19
      halo policja, proszę przyjechać na forum. skradziono okres.
    • pani.truskawka Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 08.05.15, 11:33
      A nie lepiej po prostu wybrać się do lekarza albo przynajmniej zrobić test ciążowy zamiast pytać na forum?
    • ina_nova Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 08.05.15, 16:13
      >>ale jej nastrój nie wskazuje na ciążę.

a od kiedy to nastrój musi wskazywać na ciążę.
    • mendigo Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 08.05.15, 19:37
      No i co? No i co dalej? Mam już wybierać imię dla dziecka czy sami sobie poradzicie? Proponuję Leokadię albo Leona.
      • alpepe Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 08.05.15, 20:03
        Lea jest ostatnio na topie, przynajmniej u patologii skarżącej o ojcostwo.
    • czoklitka Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 08.05.15, 21:12
      no i co z tym testem wyszło? pozytywnie?
    • 1dave25 Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 09.05.15, 13:30
      Już wszystko wiadome. 12 tydzień, będzie chłopczyk,
      • chyba.ze Re: Moja dziewczyna nie ma okresu ponad 2 miesiąc 09.05.15, 15:39
        Gratuluję.
        Niech ciąża przebiega bezproblemowo :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka