Dodaj do ulubionych

Popatrzcie, za jakich...

02.09.15, 20:30
Popatrzcie, za jakich "pięknych" ;) oraz "przystojnych" ;) panów wychodzą polskie kobiety :

tfoto.linuxpl.info/data/uploads/slub/slub-cywilny/4.jpg

i.ytimg.com/vi/H_YVYwdQhsY/maxresdefault.jpg

www.fotografiakrosno.pl/wp-content/photos/lina-i-bogdan/slub-cywilny-jaslo-37.jpg

www.slublog.pl/wp-content/uploads/2011/10/slub-cywilny-dokuemnty-1.jpg

img.szafa.pl/ubrania/0/008898816/1327580520/na-slub-cywilny.jpg

s3.flog.pl/media/foto/1514030_slub--cywilny-.jpg

...A później dopiero dziwić się, że tyle rozwodów?
Być może NIE BEZ powodu powyższe pary zawierały ślub cywilny - młode panie być może chciały sobie pozostawić "otwartą furtkę" w razie, gdyby jakiś lepszy się koło nich "zakręcił".

Bo przecież... czy te kobiety nie mają w ogóle oczu, czy może - mają je nie tam, gdzie trzeba??
Gdy oglądam te fotki (i nie tylko te), to zupełnie tak, jakbym oglądał zdjęcia weselne moich starych ciotek, w których to - owych czasach, panie młode nie bardzo miały w kim wybierać i w zw. z tym brały one sobie tego, który się koło nich zakręcił...

...CZYM to tłumaczyć?
Ja WIEM, WIEM, że "wygląd to nie wszystko".
No ale... czy SAMO "wnętrze" (charakter) - to już jest "wszystko"???
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 20:48
      A co mówią lekarze ? A reszta rodziny zdrowa ?
      • kalllka Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 21:29
        No co się zzymasz wahalu.,
        Przecież misiek specjalnie dla ciebie, smaruje się tutaj i duby smalone plecie. A czy o wyższości czy niższości członków/ tajnego ugrupowania Józef/ smaruje , to już drobiazg przecież.
        • gyubal_wahazar Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 22:01
          Ależ ja chłonę każdym porem i żebrzę o więcej
    • molly_wither Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 20:51
      Niestety, facet nie musi byc ladny. Moja ciotka zwykla mawiac,ze facet powinien byc ladniejszy tylko od malpy. Aczkolwiek sa gatunki małp tak slodziutkie.....
      • alpepe Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 21:18
        Nie wiem, czy nie musi, ja tam wybierałam ładnego ze świadomością, że o mądrzejszego ode mnie będzie ciężko, a inteligencję i tak dzieci dziedziczą po matce. Owoce lędźwi męża i mojego łona udane nadzwyczaj.
        • znana.jako.ggigus ciekawe z wielu wzgledów 02.09.15, 21:24

• michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 21:27
          BRAWO!
          Wyrazy uznania i szacunku dla Ciebie, Alpepe.
          Ale musisz wiedzieć, że ładny, NIE MUSI od razu oznaczać: niemądry.
          Nie.
          • alpepe Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 22:59
            Stopniowałam.
      • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 21:26
        Niestety, ale to facetka nie musi byc ładna.
        Mój wujek zwykł mawiac, ze facetka powinna byc ladniejsza tylko od kaszalota.
        Aczkolwiek sa przykłady kaszalotów tak slodziutkie.....
        • gyubal_wahazar Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 21:59
          Na wszystko Cię zaklinam Predziu: nie skąp na pereł z krynicy mądrości swego wujka. Złaknieni ich jesteśmy, jak kania dżdżu
          • znana.jako.ggigus ładna/nieładna 02.09.15, 22:21
            to trochę kwestia gustu. Są czasem osoby przekonane, że mają coś wyjątkowego, co otoczenie przyjmuje obojętnie. U kobiet ten fetysz to często włosy.
            A mam przykład z innej bajki - koleżanka ma piękny odcień blond, lekko spopielony, no i co rob? Od lat farbuje się na wściekle rudo.
      • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 21:31
        To była oczywiście odpowiedź do molly_wither
    • kura_wuja Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 20:52
      Wklej swoja fote oraz fote twojej wybranki. Tez sie posmiejemy.
      • molly_wither Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 21:04
        Z kogo bardziej?

kura_wuja napisała:

> Wklej swoja fote oraz fote twojej wybranki. Tez sie posmiejemy.
        >
        • kura_wuja Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 21:11
          No nie wiem z ktorej jego reki bardziej, z prawej czy z lewej?
      • alpepe Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 21:15
        nie ma, tym bardziej mu żal.
    • znana.jako.ggigus a zdjęcia z paszportem gdzie są? 02.09.15, 20:58

• michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 21:39
      Polki lecą na łatwiznę.

Wiążą się z takimi:
      zpolotem.blox.pl/resource/beztytulu.JPG

zaś o takim - jedynie marzą:
      s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/25/46/56/25465600889836a2a9e4a70489716bde.jpg

I, miast realizować swoje marzenia i same się postarać, to wiążą się z tymi, którzy im nadskakiwali i zabiegali o nie (czytaj: którzy się za nie wzięli).
      • michael_praed I dodam jeszcze do swego powyższego komentarzu... 03.09.15, 15:30
        michael_praed napisał:

> Polki lecą na łatwiznę.
        >
        > Wiążą się z takimi:
        > zpolotem.blox.pl/resource/beztytulu.JPG
        >
        > zaś o takim - jedynie marzą:
        > s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/25/46/56/25465600889836a2a9e4a70489716bde.jpg
        >
        > I, miast realizować swoje marzenia i same się postarać, to wiążą się z tymi, kt
        > órzy im nadskakiwali i zabiegali o nie (czytaj: którzy się za nie wzięli).
        ----------------------------------------------
        • stokrotka_a Re: I dodam jeszcze do swego powyższego komentarz 03.09.15, 15:50
          michael_praed napisał:

> Więc: Polki (a w każdym razie: większość z Polek) MAJĄ to, na co sobie SAME "za
          > pracowały".

Kolego sfrustrowany, ty też masz to, na co sobie "zapracowałeś". ;-)
          • michael_praed ...:o 03.09.15, 16:04
            ...Dlaczego "sfrustrowany"?? :o
            I... co niby "mam", albo, czego "nie mam" - bo nie rozumiem?...
            • stokrotka_a [...] 03.09.15, 16:23
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • michael_praed Re: ...:o 03.09.15, 16:26
                ...Widzę, że NIE MA z kim rozmawiać. :(
                Pozdrawiam.
                • stokrotka_a Re: ...:o 03.09.15, 16:51
                  A ty w ogóle z kimś rozmawiasz? Przecież ty tylko wylewasz swoje żale na "złe i durne Polki".
    • sqrwiel_z_godowa Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 21:44
      michael_praed napisał:
      > Popatrzcie, za jakich "pięknych" ;) oraz "przystojnych" ;) panów wychodzą polsk
      > ie kobiety :

Co najmniej dwie z tych dam są na tym samym levelu co ich mężowie. To raz.

Dwa: myślę że większość facetów łamie sobie głowę o to z kim kobiety chcą się bzykać, a nie komu chcą później za to wystawić rachunek.
      • molly_wither I dobrze robia!!! 03.09.15, 19:14
        Przystojniak na bank zdradzi albo odejdzie do innej, a taki ćwok bedzie siedzial,az go zona sama wykopie.
        • sqrwiel_z_godowa Re: I dobrze robia!!! 03.09.15, 20:06
          Przystojniaki w pewnym wieku zaczynają gustować w młodszych, więc wam zostają tylko ćwoki. Obawiam się że ci jednak mogą nie chcieć współpracować jak się dowiedzą jaka im przypadła rola. Coś zresztą słyszałem że liczba małżeństw już teraz z roku na rok spada;)
    • sqrwiel_z_godowa Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 21:53
      ps. nie uczyli cię w gimnazjum że publikacja cudzych zdjęć bez pozwolenia może mieć przykre konsekwencje?
      • znana.jako.ggigus a gdzie są tacy umięśnieni ładni Polacy? 02.09.15, 22:30
        tzn. teraz już jest więcej ładnego chłopca na ulicy. Byłam ostatnio często w Pl, to wiem. Moda na brodacza czyni cuda. Nawet u polskiego mężczyzny.
        • dziala_nawalony Re: a gdzie są tacy umięśnieni ładni Polacy? 02.09.15, 22:33
          znana.jako.ggigus napisała:

> tzn. teraz już jest więcej ładnego chłopca na ulicy. Byłam ostatnio często w Pl
          > , to wiem. Moda na brodacza czyni cuda. Nawet u polskiego mężczyzny.

,..dobra poczekam,bo z broda wygladam idiotycznie, daj znac jak wroci moda na Kojaka,
          • znana.jako.ggigus przełam się! 02.09.15, 22:37
            naprawdę broda to bardzo twarzowa rzecz!
            A umięsioną sylwetkę masz?
            • dziala_nawalony Re: przełam się! 02.09.15, 22:45
              ,..mam ale co z tego, skoro calosc mocno nadgryziona zebem czasu,wiec aplauzu nie uzyskam
              u co bardziej wybrednych dam,a w stylu Kojaka czuje sie duzo pewniej,..nienaganny garnitur,ladne buty,..biala koszula i perwersyjny zapach wody kolonskiej,..8)
              a calosc spina urok osobisty, dobre maniery,a ewentualne braki wdziecznie tuszuje stan konta,..moze byc?
              • znana.jako.ggigus brzmi obiecujaco! 03.09.15, 11:14

• dziewczynkaizapalniczka Re: przełam się! 11.10.15, 19:21
                A który zapach jest perwesyjny?
            • michael_praed Re: przełam się! 03.09.15, 15:41

> naprawdę broda to bardzo twarzowa rzecz!
              > A umięsioną sylwetkę masz?
              --------------
              To ZALEŻY jednak, czy pasuje do twarzy, oraz - jakie się ma pozostałe składowe wyglądu.
              Bo, tak jak wcześniej napisałem: do łysej głowy broda wygląda OKROPNIE.
              Ale... bo taka jest teraz głupia wieśniacka moda na to, no to niektórzy (a może też i niektóre) uważają, że "ładny" jest taki styl (łysa głowa + broda). :)
              • stokrotka_a Re: przełam się! 03.09.15, 15:46
                michael_praed napisał:

> Bo, tak jak wcześniej napisałem: do łysej głowy broda wygląda OKROPNIE.

To ty poszukujesz faceta? Jesteś gejem? Bo jeśli nie jesteś, to twój gust w odniesieniu do facetów nie ma żadnego praktycznego zastosowania.
                • michael_praed Re: przełam się! 03.09.15, 15:52
                  stokrotka_a napisała:

> michael_praed napisał:
                  >
                  > > Bo, tak jak wcześniej napisałem: do łysej głowy broda wygląda OKROPNIE.
                  >
                  > To ty poszukujesz faceta? Jesteś gejem? Bo jeśli nie jesteś, to twój gust w odn
                  > iesieniu do facetów nie ma żadnego praktycznego zastosowania.
                  ---------------------
                  Ma ma.
                  Jestem 100 %-owym heteroseksualistą.
                  Ale przecież to nie oznacza, że nie wiem, CO się podoba kobietom.
                  No i: przecież Wy - kobiety, TEŻ często mówicie (chociaż jesteście całkowicie heteroseksualne) o innych kobietach: "Ta to piękna", "Ta - nie", Ta - ładna", itd. :)
                  • stokrotka_a Re: przełam się! 03.09.15, 15:54
                    michael_praed napisał:

> Jestem 100 %-owym heteroseksualistą.

Albo kryoptogejem.

> Ale przecież to nie oznacza, że nie wiem, CO się podoba kobietom.

No to się podobaj. A jak się spodobasz to przyjdź i napisz o swoich "wynikach" ;-)

> No i: przecież Wy - kobiety, TEŻ często mówicie (chociaż jesteście całkowicie h
                    > eteroseksualne) o innych kobietach: "Ta to piękna", "Ta - nie", Ta - ładna", it
                    > d. :)

Nie ma całkowicie heteroseksualnych kobiet. Wiem coś o tym.
                    • michael_praed Wiesz... 03.09.15, 16:22
                      ...NIE oceniaj innych kobiet SWOJĄ WŁASNĄ miarą... :)))))))))))))))))))
                      • stokrotka_a Re: Wiesz... 03.09.15, 16:25
                        Nikogo nie oceniam. Nie jestem moherem, żeby uważać, że biseksulaność przynosi ujmę i wyrastają od niej brodawki na nosie.
                        • michael_praed Re: Wiesz... 03.09.15, 16:29
                          Oceniasz pewną grupę osób, już choćby poprzez to, że używasz słowa "mohery".
                          To jedna rzecz.
                          Druga: oceniasz mnie.
                          Trzecia: NIKT tu przecież NIE deprecjonuje homoseksualnych osób.
                          Ale Ty, jak widać - masz FIOŁA na tym punkcie.
                          ...TYPOWY tuskowo-millerowy moher z ciebie. :)
                          Pozdrawiam.
                          • stokrotka_a Re: Wiesz... 03.09.15, 16:38
                            michael_praed napisał:

> Oceniasz pewną grupę osób, już choćby poprzez to, że używasz słowa "mohery".
                            > To jedna rzecz.
                            > Druga: oceniasz mnie.

Oczywiście, że oceniam mohery, ale nie przez pryzmat ich orientacji seksualnej, a tylko taką ocenę miałam na myśli. Natomiast ciebie oceniam, bo sam się o to prosisz i oceniasz innych.

> Trzecia: NIKT tu przecież NIE deprecjonuje homoseksualnych osób.
                            > Ale Ty, jak widać - masz FIOŁA na tym punkcie.
                            > ...TYPOWY tuskowo-millerowy moher z ciebie. :)

A czy ja napisałam, że tu ktoś deprecjonuje homoseksualne osoby? W ogóle o tym nie było mowy. No już, chłopczyku, ulżyłeś sobie?
                        • michael_praed No i nikt... 03.09.15, 16:43
                          No i nikt tu tez nie deprecjonuje biseksualnych osób.
                          Ale... niektórzy(-óre) są PRZEWRAŻLIWIENI(-ONE) na tym punkcie... :)
                          • stokrotka_a Re: No i nikt... 03.09.15, 16:49
                            michael_praed napisał:

> No i nikt tu tez nie deprecjonuje biseksualnych osób.
                            > Ale... niektórzy(-óre) są PRZEWRAŻLIWIENI(-ONE) na tym punkcie... :)

A ja napisałam, że ktoś TU deprecjonuje? Umiesz ty, chłopcze, czytać ze zrozumieniem?
              • michael_praed A już czymś... 03.09.15, 15:47
                A już czymś najbardziej wieśniackim jest:
                łysa (lub wystrzyżona "na jeża") głowa + "kozia" bródka. ...Ewentualnie też: zamiast "koziej" bródki - cienki paseczek z zarostu na bakach i na brodzie. Ohyda i wieśniactwo. :)

I co najlepsze, że za takich TEŻ niektóre kobiety wychodzą. :)
                • stokrotka_a Re: A już czymś... 03.09.15, 15:52
                  michael_praed napisał:

> A już czymś najbardziej wieśniackim jest:

Twoje marudzenie i trucie d..py jest najbardziej wieśniackie.

> I co najlepsze, że za takich TEŻ niektóre kobiety wychodzą. :)

I mam nadzieję, że za takich jak ty kobiety nie wychodzą (a przynajmniej rzadko). ;-)
                  • michael_praed Ale... 03.09.15, 16:25
                    ...SKĄD te urazy do mojej osoby? :(

Widać - uderzyłem niechcący w Twój czuły punkt.
                    Ale to NIE powód, by okazywać taką niechęć (DELIKATNIE mówiąc) wobec mnie.
                    • stokrotka_a Re: Ale... 03.09.15, 16:28
                      Jaki mój czuły punkt??? Relacje damsko-męskie obchodzą mnie jedynie jako zjawisko społeczne i nie mają miejsca w moim prwywatnym życiu. Ty nawet nie potrafisz dostrzec, że prezentujesz niechęć do samego siebie. Przecież ty się tu cały czas deprecjonujesz.
                      • michael_praed Niech... 03.09.15, 16:30
                        Niech pozostali to ocenią (KTÓRE z nas się deprecjonuje). :)
                        • stokrotka_a Re: Niech... 03.09.15, 16:47
                          Poczytaj liczne komentarze odnoszące się do twoich teorii, a zobaczysz, kto tu się deprecjonuje. Niestety, zamiast wyciągnąć konstruktywne wnioski z krytyki wolisz marnować energię na pisanie o "złych i durnych Polkach".
        • michael_praed Re: a gdzie są tacy umięśnieni ładni Polacy? 03.09.15, 15:37

> tzn. teraz już jest więcej ładnego chłopca na ulicy. Byłam ostatnio często w Pl
          > , to wiem. Moda na brodacza czyni cuda. Nawet u polskiego mężczyzny.
          ---------------
          ...Na brodacza?? :o
          Może tylko w przypadku, gdy mężczyzna ma też długie włosy (n.p. tacy harleyowcy).
          Ale n.p. hipsterzy? ..Przecież to taki lalusiowaty, a w dodatku - zacofany (a'la lata 50-te) styl...
          Albo łysa pała, a do tego długa broda - totalne wieśniactwo.
        • czoklitka Re: a gdzie są tacy umięśnieni ładni Polacy? 05.09.15, 19:52
          >Moda na brodacza czyni cuda. Nawet u polskiego mężczyzny.

a mnie się ta moda nie podoba, tzn. wydaje mi się, że nie każdemu broda pasuje, a nawet większości jakoś nie pasuje.
    • wiarusik Re: Popatrzcie, za jakich... 02.09.15, 23:44
      a one są taaaak oszałamiające...
    • joanna9969 Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 00:13
      A na kij mi przystojny maz , tylko z tego problemy , kobiety w dzisiejszych czasach sa wyzwolone i wyrywaja ciacho bez wzgledu na stan cywilny , juz lepiej zeby zbytniego powodzenia nie mial
      • sundry Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 07:29
        Uroda to tylko jeden z elementów, mogących mieć wpływ na sukcesy w podrywie, i to wcale niekonieczny. Najważniejszy jest dobry bajer. Znam co najmniej kilku facetów brzydkich jak noc, którzy od lasek opedzic się nie mogą.
        • joanna9969 Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 12:17
          Racja , tylko ze ten brzydszy sam podrywa z wlasnej inicjatywy , przystojny nawet nie musi podrywac to kobiety same leca , podrywaja ich
          • sundry Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 13:00
            Ale faceci lubią zdobywać, lecące kobiety to może na raz się nadają, poza tym do tanga trzeba dwojga, co z tego, że kobieta leci, skoro mu może nie przypaść do gustu.
            • allerune Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 13:44
              bzdura, faceci są zmuszeni zdobywać, bo kobiety tego od nich oczekują

ja tam bym wolał siedzieć i pokazywać "ty ok", "ty nie" :P
              • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 17:12
                allerune napisał:

> bzdura, faceci są zmuszeni zdobywać, bo kobiety tego od nich oczekują
                >
                > ja tam bym wolał siedzieć i pokazywać "ty ok", "ty nie" :P
                -----------------------------
                • stokrotka_a Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 17:16
                  michael_praed napisał:

> I to ON właśnie tylko siedzi i pokazuje: "Ty - ok.", "Ty - nie".

Marz, marzycielu. Leń z ciebie po prostu i tchórz. Boich się wysiłu i porażki.
                  • stokrotka_a Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 17:16
                    Miało być: Boisz się wysiłku i porażki.
                    • basiastel Re: Popatrzcie, za jakich... 04.10.15, 19:38
                      Nikt go nie chce i jest rozgoryczony strasznie.
                • czoklitka Re: Popatrzcie, za jakich... 05.09.15, 20:01
                  >O prawdziwego mężczyznę to ONE - kobiety zabiegają.
                  >I to ON właśnie tylko siedzi i pokazuje: "Ty - ok.", "Ty - nie".

a gdy najbardziej wpadnie mu w oko taka, która ma być zdobywana, to co? To nie spróbuje, bo jest "prawdziwym menszczysnom"? I wówczas pozostaną mu takie nieco mniej w jego guście do wyboru? :D
            • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 17:08
              sundry napisała:

> Ale faceci lubią zdobywać, lecące kobiety to może na raz się nadają, poza tym d
              > o tanga trzeba dwojga, co z tego, że kobieta leci, skoro mu może nie przypaść d
              > o gustu.
              ---------------------------
              A otóż NIE lubią. ...KTO ci takich BZDUR naopowiadał.
              Natomiast, to faceTKI lubią usidlać.
              Lecący mężczyźni to może na raz się nadają,
              Poza tym d o tanga trzeba dwojga, co z tego, że mężczyzna leci, skoro jej może nie przypaść do gustu?
          • stokrotka_a Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 13:41
            joanna9969 napisała:

> Racja , tylko ze ten brzydszy sam podrywa z wlasnej inicjatywy , przystojny naw
            > et nie musi podrywac to kobiety same leca , podrywaja ich

No lecą, jak pszczoły do ula. Tylko że w bajkach lub innych harlekinach. A w życiu to różnie bywa.
            • joanna9969 Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 14:33
              Ja tam znam przypadkI z zycia wziete
              • stokrotka_a Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 14:37
                Ja też znam takie przypadki, ale znam też inne przypadki. Kilka znanych przypadków to jeszcze nie powód do uogólniania.
          • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 16:57
            joanna9969 napisała:

> Racja , tylko ze ten brzydszy sam podrywa z wlasnej inicjatywy , przystojny naw
            > et nie musi podrywac to kobiety same leca , podrywaja ich
            >
            ---------------------
        • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 16:55
          sundry napisała:

> Uroda to tylko jeden z elementów, mogących mieć wpływ na sukcesy w podrywie, i
          > to wcale niekonieczny. Najważniejszy jest dobry bajer. Znam co najmniej kilku f
          > acetów brzydkich jak noc, którzy od lasek opedzic się nie mogą.
          --------------------
          • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 17:02
            Bajer ZAWSZE będzie głupim.
            Nie ma "dobrego" bajeru. :)
            Jest tylko bajer bardziej wyrafinowany, lub mniej.
            Ale bajer = głupota i dziecinada. :)
            • gyubal_wahazar Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 23:56
              Ale kto ma dobry bajer, ten chucha za frajer. Spytaj wujka, tej spod 7-ki i gajowego, jak nie wierzysz.
              Zresztą musisz o tym wiedzieć, bo twój zniewala wszystko, co kuca do sikania
              • czoklitka Re: Popatrzcie, za jakich... 05.09.15, 20:02
                :D
      • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 16:48
        Tyle, że własnie w czasach, gdy kobiety nie były jeszcze wyzwolone, wychodziły NIE za przystojnych, a po prostu wychodziły z rozsądku.
        Niejaka Frida (podobno Szwedka), wypowiadająca się kiedyś na tutejszym forum, miała bardzo dużo racji pisząc, że "Polkom jednak wciąż jeszcze bardzo daleko do wyzwolenia".
    • stokrotka_a Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 07:58
      O, natępny frustrat mający, któremu Poliki spędzają sen z powiek.
    • mendiga Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 08:30
      O jezus. Ty to musisz być za to fajny...
      Osobowość masz ch...ową, to już zaprezentowałeś. Teraz pora na zdjęcia.
      • dziala_nawalony Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 09:14
        ,..fajny, fajny ,. wszyscy musza byc fajni? ,..a gostek we wlasnym mniemaniu uwaza,ze jest cool.
        • mendiga Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 09:18
          Szpitale psychiatryczne są pełne takich, co we własnym mniemaniu.
          • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 17:09
            mendiga napisał(a):

> Szpitale psychiatryczne są pełne takich, co we własnym mniemaniu.
            ------------------------
            • mendiga Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 17:11
              Pół dnia myślał nad ciętą ripostą i takie coś mu wyszło...
    • varia1 Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 11:20
      pytasz czy też tak mamy?
      ja nie
      obaj mężowie bardzo przystojni, jeden psychol a drugi Afrykańczyk
      pomogłam ?

niestety w obu przypadkach do ślubu popychało mnie, prozaicznie, uczucie

i co do tego że ślub cywilny - hmm, jak brałam pierwszy ślub w 1995 roku to jeszcze nie było konkordatowych, a kiedy brałam drugi, to już nie mogłam wziąć kościelnego ponownie
      • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 17:17
        varia1 napisała:

> pytasz czy też tak mamy?
        > ja nie
        > obaj mężowie bardzo przystojni, jeden psychol a drugi Afrykańczyk
        > pomogłam ?
        >
        > niestety w obu przypadkach do ślubu popychało mnie, prozaicznie, uczucie
        >
        > i co do tego że ślub cywilny - hmm, jak brałam pierwszy ślub w 1995 roku to jes
        > zcze nie było konkordatowych, a kiedy brałam drugi, to już nie mogłam wziąć koś
        > cielnego ponownie
        -------------------------------
        Cóż... niewiele jest tak wspaniałych Kobiet jak Ty (które potrafią się zakochać w mężczyźnie także ze względu na jego wygląd).

...PRZECIWNY oczywiście jestem współżyciu bez ślubu kościelnego. Ale to jest osobny, inny temat.

Pozdrawiam mile. :)
        • stokrotka_a Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 17:20
          michael_praed napisał:

> ...PRZECIWNY oczywiście jestem współżyciu bez ślubu kościelnego. Ale to jest os
          > obny, inny temat.

Potrzebujesz pozwolenia od księdza? A czy wiesz, chłopcze, że oni (księża) bzykają bez pozwoleń a jednocześnie wymagają od wiernych, żeby mieli pozwolenie na bzykanie? Jeśli wiesz i nie wyciągasz z tego wniosków toś kiep.
        • varia1 Re: Popatrzcie, za jakich... 04.09.15, 10:25
          ależ wygląd u mężczyzny ma naprawdę marginalne znaczenie:) natomiast inteligencja - owszem
          • joanna9969 Re: Popatrzcie, za jakich... 04.09.15, 16:24
            Osobiscie nie wiem czy potrafila bym sie zakochac w facecie ktory imponowal by mi tylko inteligiecja , na przyklad taki Kalisz , facet napewno inteligietny ale wizualnie odrzuca mnie na kilometr , mowia ze faceci to wzrokowcy ale kobiety chyba tez cos musi w facecie fizyczne pociagac
    • stokrotka_a Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 11:39
      michael_praed napisał:

> Być może NIE BEZ powodu powyższe pary zawierały ślub cywilny - młode panie być
      > może chciały sobie pozostawić "otwartą furtkę" w razie, gdyby jakiś lepszy się
      > koło nich "zakręcił".

A może powyższe pary nie uznają ślubów kościelnych? Może ktomuś nie pasuje, że "magik" w sutannie uzurpuje sobie prawo do udzielania ślubów i pobieranie za to opłaty administracyjnej w imię nieistniejącego Boga?
    • coffei.na no oczywiste 03.09.15, 13:22
      że zdziwiony jesteś...ty taki pienkny,cudny i wogle.....
      wez synku,bo na bank coś nie tegez

o co ci chodzi? normalni ludzie! nawet nie brzydcy,a dwóch nawet fajnych facetów wyczaiłam!
      a nawet gdyby były na zdjęciach osoby brzydkie to co? tacy nie mają prawa do szczęścia?

no baaardzo nam przykro,że żadna nawet ula brzydula nie pała chęcią poznania ciebie-takie osobistości winno poddawać się ocenie specjalistów...
      weź,idz na spacer,opal sie,popatrz jaka przyroda piękna i łaskawa skoro zgadza sie by nosić cie po tym łez padole

mam nadzieje ze to przeczytasz nim mnie wytną,choć ufam,że i tak nic to nie da...
      • stokrotka_a Re: no oczywiste 03.09.15, 13:36
        coffei.na napisała:

> mam nadzieje ze to przeczytasz nim mnie wytną,choć ufam,że i tak nic to nie da.
        > ..

Twoja ufność ma podstawy, bo przecież on taki piękny, a Polki lecą na brzydkich. Żeby choć leciały na brzydkich zagranicznych, jak w teoriach kombiego, ale nie, one na brzydkich Polaków lecą! No wstyd! A tymczasem biedny chłoptaś musi się ręką zadowalać, i to własną.
        • coffei.na Re: no oczywiste 03.09.15, 13:58
          stokrotka_a napisała:

>
          > Twoja ufność ma podstawy, bo przecież on taki piękny, a Polki lecą na brzydkich
          > . Żeby choć leciały na brzydkich zagranicznych, jak w teoriach kombiego, ale ni
          > e, one na brzydkich Polaków lecą! No wstyd!

Ale powiem Ci Bejb...cos w tym jest...bo facet brzydalek to w sumie gdyby mnie mega zachwycił..hmm sama nie wiem,ale mogłabym iść na jakieś ustępstwa,ale kobieta? musi być piękna i czarująca,pyskata i zołzowata aby mnie zachwycić-tak jak TY :P

A tymczasem biedny chłoptaś musi si
          > ę ręką zadowalać, i to własną.

hmm myslisz?! ja tam wyczuwam ogromne napięcie wywołane niemożnością odwiedzenia sex shopów w promieniu 200 km...tak ...widzę to oczyma wyobraźni...zdjątko,focia typu słit w formacie A4,wywieszona w witrynie każdego sklepiku z napisem : tego frustrata nie obsługujemy,...

peszek ,mega wręcz
          • stokrotka_a Re: no oczywiste 03.09.15, 14:41
            coffei.na napisała:

> Ale powiem Ci Bejb...cos w tym jest...bo facet brzydalek to w sumie gdyby mnie
            > mega zachwycił..hmm sama nie wiem,ale mogłabym iść na jakieś ustępstwa,

W ogóle nie rozumiem, jak facet może zachwycić, niezależnie od urody, ale wierzę ci na słowo.

> ale kobieta? musi być piękna i czarująca,pyskata i zołzowata aby mnie zachwycić-tak jak
            > TY :P

No już mi tak nie kadź, kochana, bo ja nie ksiądz! :-)

> peszek ,mega wręcz

No peszek, dla tych durnych Polek, kóre nie doceniają urody i osobowości Pana Zadufanego.
      • michael_praed Re: no oczywiste 03.09.15, 17:39
        coffei.na napisała:

nawet nie brzydcy,a dwóch nawet fajnych facetó
        > w wyczaiłam!
        ------------------------------
        • coffei.na Re: no oczywiste 03.09.15, 19:31
          Ja również pozdrawiam mimo tych wszystkich prawd które wypisałam na twój temat.
          No chyba ze dasz mi szanse aby zweryfikować pewne rzeczy.
          Ciekawe czy na zywo równie łatwo wyrażasz swe osądy,choc moze lepiej nie...twa uroda oczaruje mnie do tego stopnia że nie będę w stanie wydukać jednego zdania...a ogrom twej wiedzy onieśmieli i ubezwłasnowolni....
    • akle2 Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 14:30
      Normalni panowie, nie wiem o co chodzi. Czyżby jakiś kompleks?
    • rekreativa Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 15:26
      Dawaj swoje foto.
      Chcemy zobaczyć prawdziwie pięknego i przystojnego.
      • michael_praed A proszę bardzo... 03.09.15, 16:03
        dam Ci zobaczyć jednego z pięknych i męskich (tyle, że to nie moja fotka).
        Oto dwie fotki z nim:

kulturozerca.pl/wp-content/uploads/2013/04/snake-eater.jpg

• mendiga Re: A proszę bardzo... 03.09.15, 16:26
          Kolekcjonujesz zdjęcia facetów? Masz jakieś albumy z bardzo atrakcyjnymi, średnio atrakcyjnymi i zupełnie nieatrakcyjnymi facetami? Pytam, bo sypiesz jak z rękawa. Jak jakaś panienka gimnazjalna.
          Nie żebym była nietolerancyjna...
    • ursyda Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 15:58
      Ci ostatni to rodzeństwo???
    • michael_praed Cóż... podsumowując: 03.09.15, 16:11
      Wielu się to nie spodoba, co napiszę.
      Ale Polki - lecą na łatwiznę.

Wiążą się z takimi:

zpolotem.blox.pl/resource/beztytulu.JPG

zaś o takich - jedynie marzą:

kulturozerca.pl/wp-content/uploads/2013/04/snake-eater.jpg

I, miast realizować swoje marzenia i same postarać się, to one wiążą się z tymi, którzy im nadskakiwali i zabiegali o nie (czytaj: którzy się za nie wzięli).

...Ale może to i dobrze: wygodnictwo i robienie z siebie w żałosny sposób "królewny", o którą to mężczyźni "mają" zabiegać (...jakież to charakterystyczne dla Polek, w których WCIĄŻ tkwi ta WIEJSKA, ZACOFANA mentalność. ...Zamiast SAMEJ poderwać mężczyznę TEGO, który jej 'wpadnie w oko') - owocuje związkami takimi, jak z tego typu panem w dresie, właśnie. :)
      Więc: Polki (a w każdym razie: większość z Polek) MAJĄ to, na co sobie SAME "zapracowały".
      ...I bardzo dobrze. :)
      • stokrotka_a Re: Cóż... podsumowując: 03.09.15, 16:55
        michael_praed napisał:

> I, miast realizować swoje marzenia i same postarać się, to one wiążą się z tymi
        > , którzy im nadskakiwali i zabiegali o nie (czytaj: którzy się za nie wzięli).
        >
        > ...Ale może to i dobrze: wygodnictwo i robienie z siebie w żałosny sposób "król
        > ewny", o którą to mężczyźni "mają" zabiegać (...jakież to charakterystyczne dla
        > Polek, w których WCIĄŻ tkwi ta WIEJSKA, ZACOFANA mentalność. ...Zamiast SAMEJ
        > poderwać mężczyznę TEGO, który jej 'wpadnie w oko') - owocuje związkami takimi,
        > jak z tego typu panem w dresie, właśnie. :)
        > Więc: Polki (a w każdym razie: większość z Polek) MAJĄ to, na co sobie SAME "za
        > pracowały".
        > ...I bardzo dobrze. :)

Powtarzasz się.
      • gyubal_wahazar Re: Cóż... podsumowując: 04.09.15, 00:07
        > Wielu się to nie spodoba, co napiszę.

Mnie się bardzo podoba to co piszesz, a jeszcze bardziej - jak. Tak że, nie zważaj na krytykantów, niedowiarków i wichrzycieli. To albo zwykłe pieski są, albo facetki (ew facetka z pieskiem i to bez ślubu kościelnego).

Czuj duch !
      • basiastel Re: Cóż... podsumowując: 04.10.15, 20:03
        Wiesz, jak kobiety robią z sobie królewny, o które trzeba zabiegać, to pół biedy. Gorzej, gdy znajdzie się taki facet. Na szczęście, w realu nie znam takich.
    • tycho99 Krótka analiza 03.09.15, 17:17
      Prezentujesz trzy tezy:

1. Polki wychodzą za niezbyt urodziwych mężczyzn, którzy się starają.
      2. Polacy starając się, wychodzą na piesków.
      3. Polacy nie są zbyt urodziwi.

Zbierając to wszystko do kupy zastanówmy się jaka powinna być optymalna strategia obu płci. Ze względu na punkt 3, działanie opisane w punkcie 1 jest logiczne. A skoro zachodzi punkt 1 to staranie się o kobietę (punkt 2) jest skuteczne. Widać więc, że strategie obu płci są słuszne: mężczyźni starając się osiągają swój cel, a kobiety ustaliły cele osiągalne dla szerokiej grupy (nie każda może mieć pięknego, ale każda może mieć starającego się). Widać więc, że te strategie prowadzą do zadowolenia obu stron.

Dlaczego zatem krytykujesz działania opisane w 1 i 2, mimo iż są efektywne? Jak dla mnie, dowodzi to, że masz problemy z logiką i myśleniem strategicznym.
      • michael_praed Mylisz się. 03.09.15, 17:27
        Skąd wziąłeś ten 3) punkt??? :o
        Polacy są i urodziwi, i nieurodziwi.
        Lecz chodzi o to, że Polki wolą wychodzić za tych, co są nieurodziwi (na dodatek, którzy ich - tych swoich żon - często nie szanują, klną wyzywają je, a czasami i... przyłożą), ale którzy o nie zabiegali.
        Więc... mają to, co mają.
        :)
        • michael_praed Re: Mylisz się. 03.09.15, 17:28
          Muszę "uciekać" sprzed laptopu.
          Przyjemnego wieczoru wszystkim Wam życzę (także tym "kulturalnym" ;) paniom).
          • michael_praed Re: Mylisz się. 03.10.15, 15:50
            www.facebook.com/ThunderVegas/videos/10153717061996473/?fref=nf - popatrzcie sobie (o ile wam się to otworzy) - JAK wyglądają piękni i przystojni mężczyźni.
            ...No, nawet wśród tutejszych niektórych - znaleźli się ci, co im trochę psują wizerunek (chodzi o tych wygolonych łysoni).
            No ale pozostali... :)
            • michael_praed Re: Mylisz się. 03.10.15, 15:52
              A Wy sobie bierzcie nadal wiejskich "Jośków".
              ...Bo TYLKO TAKICH możecie mieć. :)
        • stokrotka_a Re: Mylisz się. 03.09.15, 17:31
          michael_praed napisał:

> Polacy są i urodziwi, i nieurodziwi.
          > Lecz chodzi o to, że Polki wolą wychodzić za tych, co są nieurodziwi

A za urodziwych nie chcą wychodzić? Urodziwi pozostają w stanie bezżennym? Masz jakieś wyniki badań statystycznych, które potwierdzałby twoje niedorzeczne teorie?

A wyobraź sobie, że Polki chciałyby wychodzić tylko za urodziwych. Wiesz ilu starych kawalerów wałęsałoby się po ulicach, parkach i burdelach?
        • tycho99 Nie mylę się. 03.09.15, 18:04
          michael_praed napisał:

> Skąd wziąłeś ten 3) punkt??? :o

Stąd:
          forum.gazeta.pl/forum/w,16,158609785,158616542,Re_a_gdzie_sa_tacy_umiesnieni_ladni_Polacy_.html
          > Polacy są i urodziwi, i nieurodziwi.

Owszem, jak w każdej grupie. Ale jako grupa Polacy ponoć wypadają średnio. Zresztą sam w zacytowanym poście powątpiewasz w istnienie Polaków tak urodziwych jak pokazani przez ciebie na zdjęciach.
          Zresztą nawet jeśli punkt 3 nie byłby do końca prawdziwy, to 100% kobiet nie może mieć tych 10% najprzystojniejszych (choć jedna znana tu postać twierdzi, że tak jest, tylko że nie chodzi mu o małżeństwo), a zatem strategia opisana w punkcie 1 nadal jest słuszna.

> Lecz chodzi o to, że Polki wolą wychodzić za tych, co są nieurodziwi

Pytanie: czy wszystkie Polki mogą wyjść za tych co są urodziwi?

Niestety nie myślisz logicznie, i masz co masz :)
      • koszmarna.baba Re:Pytanie... 03.09.15, 17:45
        ... do autora wątku:

O co Ci właściwie chodzi???

Moim ( i jak widać nie tylko moim) zdaniem pary na zdjęciach są ok. Normalne kobiety zakładają rodziny z normalnymi mężczyznami.

A Tobie CO w nich nie pasuje????

PS. Tylko krótko i rzeczowo jeśli można prosić.
        • alpepe Re:Pytanie... 03.09.15, 17:52
          o to chodzi, że te chłopy brzydkie jak cholera.
          • koszmarna.baba Re:Pytanie... 03.09.15, 18:01
            Ale przecież nie to ładne co ładne ale co się komu podoba! Tę prawdę znała już moja prababcia. :)

A Michael... zachowuje się tak jakby był zazdrosny że oni się żenią, że mają wzięcie.
    • zeberdee28 Re: Popatrzcie, za jakich... 03.09.15, 18:53
      Ja tu nie widzę dysonansu. Kolesie trochę seby trochę mirki, laski trochę karyny. Wszystko w normie.
    • miau.weglowy wyglad ukrywajacy pustostan ci nie pomoze 03.09.15, 20:42
      to tak nie dziala
      wydrukuj to sobie i powies nad lozkiem
    • czoklitka Re: Popatrzcie, za jakich... 05.09.15, 19:34
      a to te kobiety to takie piękne są i powabne, żeby coś lepszego mogły wyrwać?
    • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 03.10.15, 15:57
      Popatrzcie sobie, bo TYLKO TO Wam pozostaje (o ile wam się to otworzy) - JAK wyglądają piękni i przystojni mężczyźni.
      ...No, nawet wśród tutejszych niektórych - znaleźli się ci, co im trochę psują wizerunek (chodzi o tych wygolonych łysoni).
      No ale pozostali... :) :

www.facebook.com/ThunderVegas/videos/10153717061996473/?fref=nf
      • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 03.10.15, 15:59
        A Wy sobie bierzcie nadal wiejskich "Jośków"
        (łysych, pucołowatych, pokracznych grubasków, wyglądających jak wasi starzy wujkowie z czasów przedwojennych, fotografujących się w garniturach koło stodoły i przy kwitnących jabłoniach) :).
        ...Bo TYLKO TAKICH możecie mieć. :)
        • michael_praed Re: Popatrzcie, za jakich... 03.10.15, 16:01
          ...takich "całkiem fajnych" ;) - jak to jedna z Was użyła tu takiego określenia. :)))))))
          • czoklitka Re: Popatrzcie, za jakich... 03.10.15, 21:06
            A Predziuś jest taki super-hiper, że tak skomle?
        • nota_bene0 Re: Popatrzcie, za jakich... 04.10.15, 10:07
          :-D:-D stawiam weto, jednakże nie zgadzam się, co do starych wujkow, bo na moich rodzinnych starych fotografiach, widnieją starsi panowie z klasa w melonikach i garniakach szytych na miarę u miejscowego krawca z pozycja.
          • taki-sobie-nick Re: Popatrzcie, za jakich... 04.10.15, 18:52
            nota_bene0 napisała:

> :-D:-D stawiam weto, jednakże nie zgadzam się, co do starych wujkow, bo na moic
            > h rodzinnych starych fotografiach, widnieją starsi panowie z klasa w melonikach
            > i garniakach szytych na miarę u miejscowego krawca z pozycja.

Na twoich rodzinnych fotografiach widnieją panowie w GARNITURACH.

Gdyby usłyszeli "garniak", niechybnie by się obrazili.
            >
    • basiastel Re: Popatrzcie, za jakich... 03.10.15, 19:45
      Michael, rozumiem, że wysoko cenisz swoją urodę i jesteś sam. Jakieś wnioski? Czego, Twoim zadaniem Ci brakuje? I umknął Ci może fakt, że nie jesteśmy narodem w 100% katolickim. Śluby cywilne są normą. I na tych zdjęciach, uroda pań jest współgrająca z urodą panów - przeciętni ludzie.
      • taki-sobie-nick Re: Popatrzcie, za jakich... 03.10.15, 19:47
        I na tych zdjęciach uroda pań
        > współgra z urodą panów

Aha, i dlatego panowie są trzy razy grubsi?
        • koszmarna.baba Re: Michaelu... 03.10.15, 22:06
          ... wyjaśnij mi bo może ja zbyt tępa jestem ponieważ nadal nie rozumiem o CO chodzi???

Czy prawo do szczęścia, miłości i małżeństwa jest zarezerwowane tylko dla tych wybitnie urodziwych???
          Moim skromnym zdaniem KAŻDY ma prawo żyć jak chce, z kim chce i wyglądać dowolnie a reszcie świata NIC do tego!

A w ogóle to takie obgadywanie kojarzy mi się z plotkowaniem bardzo leciwych kumoszek (takich co to już ani tańczyć, ani pić nie mogły) na wiejskich weselach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka