Dodaj do ulubionych

Słowo na sobote

03.10.15, 14:59
Może ktoś - najchętniej ze środowisk skłonnych do ekstazy religijnej - oświeciłby mnie, dlaczego Kongregacja Nauki i Wiary - primo voto Święta Inkwizycja - miast rutynowo sfajczyć heretyka na stosie, albo choć kółkiem przejechać czy poćwiartować, ledwie szurnęła go z roboty ?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18957241,watykan-ks-charamsa-zostanie-odwolany-ze-swojej-funkcji-w.html#MT
Smutne, jak zanika elementarny szacunek dla wielowiekowej tradycji i jak lekko traktowane są palące (sic) potrzeby złaknionej religijnych wzruszeń, gawiedzi. Spuścizna Ulricha von Jungingena i jego duchowych spadkobierców idzie psu w nie powiem co.
Obserwuj wątek
    • obrotowy To hiba, q... powinno byc Slowo na Niedzele ? 03.10.15, 15:23
      W sobote to sie tradycyjnie sprzata, a wieczorem tradycyjnie chleje.

PS. Gdy jutro wytrzezwieje to moze pomysle... Do q... nedzy w Kosciele tez obowiazuje zasada
      - ze "krasc wolno - nie wolno tylko dac sie na tym zlapac"...

ale fakt - ze go na tym nie zlapano - tylko sam sie przyznal potraktowano (hiba)
      jako okolicznosc lagodzaca...
    • zeberdee28 Re: Słowo na sobote 03.10.15, 15:53
      Dobrze jednak że św.Tomasz Terlikowski, Semka i Fausette próbują chociaż na tłiterze przeklętego sodomitę linczować.
      • gyubal_wahazar Re: Słowo na sobote 03.10.15, 19:04
        A wszystko na chwałę Pana, jak mniemam ? Nieustraszone oto są junaki. I aż serce rośnie patrzeć jak gonią kota zboczuchowi, dziarskie chwaty. Ciekawe czy jakby tak go gdzie na zakrystii dorwali to by go nastukali różańcem czy książeczką do nabożeństwa ? Bo na pewno wielebna Kongregacja wydała jakiś zbiór best practices, na okolyczność
    • alpepe Re: Słowo na sobote 03.10.15, 18:04
      Przypuszczam, że z sentymentu, pewnie niejeden z członków Kongregacji go miał i tyle. Poza tym co do fajczenia na stosie, to więcej płonęło stosów protestanckich niż katolickich, tu akurat KRK miał zwyczajnie zły PR.
      • gyubal_wahazar Re: Słowo na sobote 03.10.15, 18:59
        No to kamień z serca że więcej protestanckich. Jakby jeszcze kółkiem częściej kręcili husyci, a toporkiem chętniej chmajtali zielonoświątkowcy, wlałabyś mi do stroskanego serduszka mnóstwo otuchy ;)
    • zawszekacperek Re: Słowo na sobote 03.10.15, 18:51
      Sprawa zbyt poważna, żeby ją skwitować skromnym : I xuj mu w d.upę.

Kacperek
      • alpepe Re: Słowo na sobote 03.10.15, 20:10
        ale przynajmniej byś mu dobrze życzył, choć czytałam, że seks analny jest preferowany przez niewielu gejów.
    • dziala_nawalony Re: Słowo na sobote 03.10.15, 19:03
      chyba nic innego nie wypadalo zrobic? normalne zwolnienie dyscyplinarne, jak wszedzie,.. lamiesz regulamin i wyfruwasz ,.. o robote mlodego bylbym spokojny,przyjaciele i tesciowie mlodej pary nie pozwola mu z glodu zginac.
    • czoklitka Re: Słowo na sobote 03.10.15, 21:04
      Czasy się zmieniają.
      Ale obgadujesz.
      • obrotowy bo bazar - to czekista. 03.10.15, 21:08
        czoklitka napisała:
        > Ale obgadujesz.

bo bazar - to czekista.
        - ja mu wale na reke
        - a on mi wali w brew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka