Dodaj do ulubionych

Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy

14.11.22, 20:06
Poproszę o radę.
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • zolza670 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 15.11.22, 18:45
      No to masz problem 😉
    • horpyna4 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 15.11.22, 20:38
      Jeżeli nie jesteś abstynentem, to każ sobie jakiś wypasiony trunek.
      • stasi1 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 15.11.22, 20:54
        Czemu wypasiony? Może dobry byłby dobry
    • akle2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 15.11.22, 22:51
      Ja to bym chciała, aby mi ktoś sprezentował bilet na ten chiński taniec Shen Yun - spektakle co jakiś czas w całej PL. Może namów swoich darczyńców na taki spektakl, a potem dasz mi znać, czy warto.
      • akle2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 24.11.22, 09:57
        Już wiem!!! Maszyna do pieczenia chleba!!! Taki wypiekacz. Zawsze o tym marzyłam i jakoś nikt mi nie sprezentował, chyba kupie sobie sama. Więc jeśli jeszcze rozważasz, to może to.
        • ta Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 24.11.22, 11:09
          Kupiłam wypiekacz do chleba na fali zainteresowania wypiekami domowymi.
          Użyłam zaledwie kilka razy. Nie wychodziło, no nic a nic, choć robiłam wszystko według receptur.
          Piekę teraz tradycyjnie z nadzwyczaj dobrymi rezultatami.

Wypiekaczy nie polecam do wypieku chleba. Robię w nim teraz gulasze i w tym się sprawdza :)
          • mariuszg2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 24.11.22, 22:40
            z niejednego pieca chleb jadłem a i upiec nie jeden zdołałem. Ciasto robię w termomixie i piekę w piekarniku...najróżniejsze...ulubiony mój to taki pszenno-żytni z ziarnami dyni i słonecznika posypany płatkami owsianymi.
    • zaczarowanyogrod Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 16.11.22, 10:43
      Zrób sobie niespodziankę i w tym roku nie kupuj sobie nic.
      • taniarada Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 16.11.22, 11:52
        Może też powiedzieć by darczyńcy dali datki pieniężne i przekazał by na dzieciaki pokrzywdzone w wojnie na Ukrainie lub z chorobą nowotworową w Polsce .Jest tyle bólu na tym świecie i to byłby prezent .Reszta to żenada pisanie co bym chciał dostać .
      • stasi1 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 18.11.22, 15:43
        Ale on chyba ma opcję że to ktoś inny ma mu go podarować. On ma powiedzieć co chcialby
        • taniarada Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 24.11.22, 13:53
          Zobacz Stasiu próżność kobiet .Facet się pyta o prezent .a tu one co by chciały 🤣 "O puchu marny ,ty wietrzna istoto .
          • mariuszg2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 24.11.22, 22:42
            tam zaraz poetycko oceniasz piękne koleżanki forumowe ... wydaje mi się to miłe jak kobieta na myśl o prezencie doznaje szeregu różnych emocji z delikatnym dreszczykiem podniecenia...
    • akle2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 21.11.22, 23:23
      I to się nazywa kreowanie sztucznych potrzeb. Do dziś nie wiedziałam, że takie coś istnieje, że wypada to mieć i że dopiero teraz życie stanie się piękniejsze i prostsze ;)
      Ale może mariuszg2 nie porusza się jeszcze po takich wyżynach konsumpcjonizmu i wieczór urodzinowy spędzony z bliską osobą np na wspólnej kolacji z winem, będzie dla niego wystarczający.
      A z resztą, niech sam się wypowie... ;)
      • mariuszg2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 24.11.22, 22:44
        myślałem o kolacji o Okrasy ale jak zobaczyłem, menu i ceny to faktycznie zaczynam myśleć o głodujących dzieciach walczącej Ukrainy.
        • hana2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 25.11.22, 11:20
          👍
        • taniarada [...] 25.11.22, 16:42
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • xdanax Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 26.11.22, 20:07
            Ale masz słownictwo! Niepotrzebnie tu weszłam!
    • hana2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 22.11.22, 15:03
      Karta podarunkowa do empiku. A jeśli prezent ma być droższy to może karta podarunkowa na masaż. Na zabiegi odmładzająco-upiększające jako kobieta bym nie pogardziła ;)
      • taniarada Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 24.11.22, 13:59
        Wchodzimy na wyżyny idealizmu .Ja córki teściowi kupuje alkohol i on mnie to samo .Oczywiście z wyższej pólki .Jesteśmy obaj zadowoleni .Gorzej z jego żoną tu się zaczyna problem .
        • zaczarowanyogrod Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 24.11.22, 14:11
          Też kupuj jej alkohol likier czy wino chyba że nie pije. Czekoladę czy inne słodycze chyba że nie je. Kwiaty chyba że nie lubi. Kawę lub herbatę no chyba że nie pije to wtedy masz problem.
      • mariuszg2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 24.11.22, 22:37
        hana2 napisała:

> Na zabiegi odmładzająco-upiększające jako kobieta bym nie poga
        > rdziła ;)

a wiesz, że jako menszczyzna też o tym myślałem :)
    • mariuszg2 Alkohol 24.11.22, 22:51
      Nie wiem czy mi się uda ale postaram się złamać pewien stereotyp. Mianowicie, że polskiemu menczyźnie lub nawet kobiecie na prezent można a nawet należy kupić alkohol.

Otóż nie. Należę do tego marginesu społecznego, który alkoholu nie pije w ogóle.
      Od razu dodam, że nie przepracowuje się, nie mam kompulsywnych zaburzeń behawioralnych typu zakupy lub seks. Nie palę papierosów, nie wciągam niczego, nie marszczę Freda.
      • a.jej.rkoniak Re: Alkohol 25.11.22, 07:32
        zaprenumeruj sobie organ postępowy, najlepiej z dźwiękiem
        zawsze zdążysz na jakąś demonstrację
        a alkohol oddaj przewodniczącej
        może będziecie mieli udany dzień w życiu
        ps- tutaj miała być dyskusja o rękoczynach w rodzinie, ale nikt się zgłosił
        polecam gugiel i Bettina Arndt - druga strona medalu
      • tt-tka Re: Alkohol 25.11.22, 11:35
        faktycznie czlowieka bez nalogow ciezko obdarowac :D
        a upodobania masz ? jakies zajecia ruchowe (sprzet, gadzety) albo moze nalezysz do osob czytajacych (u mnie lezy dluga lista ksiazek, ktore chce dostac na urodziny, imieniny, gwiazdke i bez okazji) albo lubisz dobrze zjesc i jakies niebanalne smakolyki by cie ucieszyly ?
        • mariuszg2 Re: Alkohol 25.11.22, 22:20
          tt-tka napisała:

> faktycznie czlowieka bez nalogow ciezko obdarowac :D
          > a upodobania masz ? jakies zajecia ruchowe (sprzet, gadzety) albo moze nalezysz
          > do osob czytajacych (u mnie lezy dluga lista ksiazek, ktore chce dostac na uro
          > dziny, imieniny, gwiazdke i bez okazji) albo lubisz dobrze zjesc i jakies nieba
          > nalne smakolyki by cie ucieszyly ?
          >

rower! ale sobie sam kupiłem! ofszem...czetójem ksionszki...ale tylko te z biblioteki... bo taniej... aktualnie czytam "Igłę"
          Fantastyczna klasyka!
          • ta Re: Alkohol 25.11.22, 22:35
            mariuszg2 napisał:

> […] aktualnie czytam "Igłę"
            > Fantastyczna klasyka!

Znasz los tłumaczki książki Folletta na j.polski, pani Małgorzaty Targowskiej-Grabińskiej?
            • mariuszg2 Re: Alkohol 26.11.22, 16:41
              nie znam. Intrygujące! Napisz coś proszę.
              • ta Re: Alkohol 26.11.22, 18:52
                mariuszg2 napisał:

> nie znam. Intrygujące! Napisz coś proszę.

Wrzuć nazwisko tłumaczki w google.
                • mariuszg2 Re: Alkohol 27.11.22, 09:30
                  Wolę kontakt z człowiekiem a nie z googlem.
                  • ta Re: Alkohol 27.11.22, 12:26
                    mariuszg2 napisał:

> Wolę kontakt z człowiekiem a nie z googlem.

Jeśli było to dla ciebie intrygujące, jak napisałeś, to zajrzyj.
                    Nie będę kopiować, innych może nie interesować.
          • tt-tka Re: Alkohol 25.11.22, 23:01
            mariuszg2 napisał:

> rower! ale sobie sam kupiłem!

To moze jakies bajery do tego roweru ? nie wiem, oryginalny w dzwieku dzwonek, pokrowiec na siodelko, butki podchodzace do pedalowania... aktualizowany na biezaco przewodnik po trasach rowerowych ze szczegolnym uwzglednieniem tego, co warto zobaczyc po drodze, gdzie warto zjesc i jakich innych atrakcji mozna oczekiwac na szlaku :)

ofszem...czetójem ksionszki...ale tylko te z bibl
            > ioteki... bo taniej... aktualnie czytam "Igłę"
            > Fantastyczna klasyka!
            >
            >

Ale jak to ma byc prezent, to chyba cena nie musisz sie przejmowac ? chyba ze sam sobie ten prezent chcesz zrobic ?

PS korzystam z biblioteki, ale nie wszytsko, co chce przeczytac, tam jest
            • mariuszg2 Cena 26.11.22, 16:45
              > Ale jak to ma byc prezent, to chyba cena nie musisz sie przejmowac ? chyba ze s
              > am sobie ten prezent chcesz zrobic ?
              >

Cena jednak gra rolę. Chodzi o to, żeby prezent nie był zbyt drogi (powiedzmy do 200 zł) ale miał wartość bezcenną.
              Frajdę sprawiłaby mi zrobiona własnoręcznie na drutach wełniana czapka albo sweterek (nie koniecznie z gruchą) :)
              Ale nikt nie chce mi zrobić lub nie umie.
      • zaczarowanyogrod Re: Alkohol 25.11.22, 11:43
        No i dobrze ze nie masz nałogów. Ja daje prezenty praktyczne, albo podpatrzę co ktoś potrzebuje albo się pytam. Obcym zazwyczaj słodycze bo nie wiem co im trzeba.
        • horpyna4 Re: Alkohol 25.11.22, 16:40
          Niestety coraz więcej ludzi ma cukrzycę, więc z takim prezentem też może być problem.
        • taniarada Re: Alkohol 25.11.22, 16:45
          zaczarowanyogrod napisała:

> No i dobrze ze nie masz nałogów. Ja daje prezenty praktyczne, albo podpatrzę co
          > ktoś potrzebuje albo się pytam. Obcym zazwyczaj słodycze bo nie wiem co im trz
          > eba.
          Nie znasz ludzi niektórzy zmieniają imcz ,bardziej wyglada mi to na zachowanie introwertyka .
          • taniarada Re: Alkohol 25.11.22, 16:46
            Imicz .
        • mariuszg2 Re: Alkohol 25.11.22, 22:28
          każdy ma jakiś nałóg a to odzwierciedla zaburzenia emocjonalne... słodycze często służą jako balanser nastrojów wywołanych szaleństwem mikro i makroelementów regulujących stan psychofizyczny solenizanta tudzież jubilata.
      • taniarada Re: Alkohol 11.12.22, 17:57
        No właśnie .Zapominasz co napisałeś .Krótka pamięć .
    • mariuszg2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 27.11.22, 09:29
      Mam termomixa. Tam wszystko wychodzi
      • xdanax Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 27.11.22, 16:22
        Ja nie mam.
    • mariuszg2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 28.11.22, 08:21
      nie muszę
    • akle2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 11.12.22, 11:02
      To kiedy te urodziny?
      • taniarada Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 11.12.22, 12:31
        Cały rok :)
      • mariuszg2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 15.12.22, 15:10
        akle2 napisała:

> To kiedy te urodziny?

już były niedawno :)
        • akle2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 15.12.22, 17:15
          No to pochwal się zdobyczami :)
          • mariuszg2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 16.12.22, 15:02
            poniżej czytaj :) czyż to nie znak czasów, że w końcu mężczyźnie też dostają kwiaty? Przynajmniej tutaj jest jakieś równouprawnienie a nie wszechobecny kobiet rząd dusz i ciał.
            • ta Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 16.12.22, 15:34
              A ja od lat sugeruję lub wręcz już mówię wprost, że zachwycona byłabym dobrą wiertarką w prezencie i nikt mi nie wierzy, że to na poważnie. Jak to, kobiecie wiertarkę?
              I jak tu przyznać się, że marzeniem jest nowocześnie wyposażony cały warsztat stolarski :)))
              • mariuszg2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 17.12.22, 11:16
                Fajne to. Pozwolę sobie na szybką analizę. Stolarstwo to sztuka. Oprócz sił fizycznej, precyzji, techniki i dbałości o przepisy BHP konieczna w tym zawodzie jest wyobraźnia, finezja, polot i wrażliwość artystyczna. To mi bardzo pasuje do kobiet :) Jest jeszcze jeden aspekt stolarstwa. Często pod zamiłowaniem do obróbki w drewnie kryje się skrywana pożądliwość, namiętność i ekspresyjność erotyczna...
                Będąc Zuchem nabyłem specjalność leśnik-drwal co dziś rozwijam w prymitywnej formie rżnięcia, cięcia i ciapania siekierą oraz piłą marki Sztil model 180 drewna na opał w ramach programu chrust plus w ramach nielegalnej wycinki gdzie popadnie... i muzyczka dla Ciebie
                www.google.com/search?q=jutro+b%C4%99d%C4%99+ci%C4%99+r%C5%BCn%C4%85%C5%82+piosenka&oq=jutro&aqs=chrome.0.35i39j46i67i433j46i131i175i199i433i512j46i67j0i512j46i512l2j46i175i199i512j0i512j0i271.7185j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:77076f7a,vid:OVJgYiVXUCo
              • horpyna4 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 17.01.23, 11:17
                Ta, ja wierzę, bo sama zażyczyłam sobie kiedyś wiertarkę. Dużą i dobrą mam od lat (sama sobie kiedyś kupiłam), a zamarzyła mi się jeszcze niewielka precyzyjna. Dostałam więc od małżonka na imieniny taką firmy proxxon i bardzo sobie chwalę.

Rozumiem Twoje apetyty, bo sama bawię się (między innymi) w stolarstwo.
                • ta Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 18.01.23, 01:03
                  horpyna4 napisała:

> Ta, ja wierzę, bo sama zażyczyłam sobie kiedyś wiertarkę. Dużą i dobrą mam od l
                  > at (sama sobie kiedyś kupiłam), a zamarzyła mi się jeszcze niewielka precyzyjna
                  > . Dostałam więc od małżonka na imieniny taką firmy proxxon i bardzo sobie chwal
                  > ę.
                  > Rozumiem Twoje apetyty, bo sama bawię się (między innymi) w stolarstwo.

O! Siostro w Wiertarkach !
                  Tak więc ileż można czekać i na miny zdumione patrzeć - kupiłam sobie sama - w kilka dni od napisania posta o wiertarkowym marzeniu :)
                  I już się sprzętem posługiwałam elegancko podziurawiwszy kawałki rur PCV o przekroju 20cm, które służyć mają jako minikompostowniki w miejscu czyli na grządkach w warzywniku. Swietnie się bawiłam i wykonałam kawał przydatnej roboty. Bo ja, proszę Siostry w Wiertarkach jestem kobieta pracująca, co żadnej pracy się nie boi :)

Przede mną budki dla ptaków. Macham serdecznie.
                  • horpyna4 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 18.01.23, 14:05
                    Ja nie tyko stolarz, ale i betoniarz. Już jako dziecko pomagałam ojcu w robieniu betonowych krawężników na działce i wtedy opanowałam wytwarzanie betonu. Umiejętność ta wiele razy mi się później przydała.

Ale że w przyrodzie musi być równowaga, to przy umiejętnościach muszą istnieć i nieumiejętności. Ja ni cholery nie potrafię gotować, nawet ziemniakami musi zajmować się mąż (albo przynosić żarcie z knajpy). Ale jemu to nie przeszkadza, cieszy się z mechanika w domu.

Co do użycia wiertarki, to nie tylko do stolarstwa jest potrzebna. Zrobiłam kiedyś lampkę stojącą z ceramicznego wazonu, co wymagało wywiercenia otworu blisko dna, na kabel. Zachęcona powodzeniem, zaproponowałam sąsiadce biadającej nad stłuczeniem ceramicznej obudowy kuchennego wiszącego zegara, że go zamontuję na jednym z talerzy włocławskich, jakich ma dużo. Wymagało to wywiercenia trzech otworów w talerzu i udało się. Jak widzisz, łapię się za różne prace i miło, że ktoś tu mnie rozumie.

Co do tego, że kobieta... to kiedyś w pracy, jak wykonywałam pewną uciążliwą robotę, szef zapytał, czy nie przysłać mi jakiegoś pana do pomocy. Odpowiedziałam uprzejmie, że do tego, co robię, potrzebne są ręce i mózg, a nie to, co ma chłop, a baba nie. Musiał przyznać mi rację. Może Tobie przyda się kiedyś ten tekst? Miny zadających głupie pytania i dziwiących się - bezcenne. Trzeba im uprzejmie wyjaśniać, że w obsłudze wiertarki i w ogóle we wszelkich pracach technicznych nie używa się męskich organów płciowych.
                    • ta Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 18.01.23, 15:21
                      Horpyno! Jakże dobrze się czyta słowa kogoś, kto „ ma tak samo podobnie” ;)

To się nieco i ja wywewnętrznię. Wszelkie ręczne prace wykonuję z radością i pasją od dziecka, także nietypowe wg stereotypów dla płci. Niestety ograniczał mnie brak dostępu do narzędzi czy, jak już wspomniałam wymarzonego warsztatu stolarskiego. Nie było dla tego marzenia zrozumienia, funduszy, a bliscy mężczyżni mieli niestety po dwie lewe ręce, więc żadnego wsparcia od nich.
                      Tak więc zajmowałam się dostępnymi mi aktywnościami - szydełkowałam, robiłam na drutach, wyszywałam, szyłam sobie „kreacje” (w tym suknię na studencki metek, wyszła zjawiskowo :) ), robiłam torby plażowe ze farbowanych własnoręcznie sznurów - kilka z nich porwali do Francji znajomi mamy i namawiali na produkcję seryjną wróżąc dobre na tym dochody, lepiłam cudaki z gliny, donice, robiłam sobie i przyjaciółkom biżuterię, i ozdoby choinkowe i wiele, wiele innych dłubanin np w gipsie. Wszystko pod tytułem żadnej pracy się nie boję, a dłubaniny wszelakie kocham.

Wszystko oczywiście w czasie wolnym od licznych innych zajęć, w tym później pracy zawodowej.
                      Tak się złożyło, że umiejętności manualne, zamiłowanie do nich i wypracowana cierpliwość bardzo się w zawodzie przydały.

Teraz muszę kupić lutownicę, by szybciej i prościej robić dziurki w plastikowych osłonkach do orchidei, których mam kolekcję. Moje królewny najlepiej rosną w takich przewiewnych, przezroczystych, dziurkowanych osłonach, ale to już inna historia…
                      Czekają tez w kolejce piękne stare kamionkowe garnki do kiszenia ogórków, by wywiercić dziurki w dnie i przerobić je na donice do kwiatów. Wiertarka też czeka.

Gotować umiem, ale nie przepadam, nuuuuuda :)

Serdecznie pozdrawiam i macham.
                      Teksty świetne, na pewno wykorzystam, dzięki.
                      • horpyna4 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 18.01.23, 15:51
                        W dobrze spieczonej kamionce trudniej się wierci, niż w fajansie. Ale da się, tylko lepiej mieć więcej wierteł o jednej średnicy, bo i widia potrafi się stępiać. I na wszelki wypadek warto podczas dłuższego wiercenia chłodzić wiertło, choćby zanurzając na moment w kubku z wodą.

Co do prac bardziej artystycznych, to też się wyżywam, ale tylko w takich, które robi się szybko. Dłubanina nie na mój temperament, ale na szczęście istnieją takie rzeczy, nad którymi praca daje szybki efekt.
    • j-k A Twoje Imię - 44 ? 11.12.22, 12:26
      musisz zdradzic swoj Wiek

bo co inne pragnie Mlodzian - dlań lalka sterowana elektronicznie

a co innego Dojrzaly Pan - dlań posąg w stylu balzakowskim.
      .
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ef/Retrato_de_Dama_con_Mantilla.jpg
      • mariuszg2 Re: A Twoje Imię - 44 ? 15.12.22, 15:12
        nie muszę. jeszcze wyłudzisz jakiś kredyt na mój pesel.
        • obrotowy A Imię Twoje - 44 ? 15.12.22, 15:24
          mariuszg2 napisał:
          > nie muszę. jeszcze wyłudzisz jakiś kredyt na mój pesel.

Nr. PESEL - to se mozesz zastrzec - ale lalki tylko dla siebie zastrzec - to sie nie da.
    • friend_of_women Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 11.12.22, 20:28
      Co ty w ogóle wiesz, żeby chcieć?
    • mariuszg2 Na prezent urodzinowy dostałem... 15.12.22, 15:14
      kompozycję kwiatową oraz

sernik czekoladowy i ...

gorzką czekoladę...

jestem wzruszony....
      • friend_of_women Re: Na prezent urodzinowy dostałem... 15.12.22, 18:36
        Toś ty nie mariusz, tylko mariuszek ;)

Mały chłopiec pyta księdza:
        - Czy za masturbację pójdę do piekła?
        - Tak, ale nie przestawaj, już prawie.
    • listonoszka16 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 16.12.22, 11:00
      Wiesz co, moze potrzebujesz jakis drobiazd ktory ci sie przyda. My zrobilismy z partnerem liste 5 rzeczy co chcielibysmy i kazdy ma wybrac jedno rzecz z listy. Na jego bylo krzesiwo, lego jakies auto,bo lubi skladac, merino Skarpety albo czapka i gra planszowa towarzyska. W sumie nic drogiego, czasem i te male robiazgi ciesza 😊
    • friend_of_women Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 17.01.23, 09:48
      Trafiłeś w sedno.
      • hana2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 17.01.23, 14:18
        Przy okazji wątku, co kobiety uwielbiają w mężczyznach i przy okazji reklamy biżuterii chciałbym napisać, że nie rozumiem po co mężczyźni zakładają złote łańcuchy na szyi? Chcą przez to podkreślić i obwieścić swój status materialny? Dla mnie to obciachowe.
        • horpyna4 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 17.01.23, 14:50
          Złote łańcuchy noszą zamożni gangsterzy, na przykład tacy, co mają po kilka burdeli.

• mariuszg2 Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 17.01.23, 17:34
            nie nie nie ...Ci to noszą złote łańcuchy z wytłoczoną na złotej blaszce Maryjom lub orłem w koronie. Same złote łańcuchy noszą miłośnicy protein i siłowni na obrzeżał stolicy, którzy kibicują klubowi piłkarskiemu (L)Słoik Warszawa.
        • obrotowy tlumacze : 17.01.23, 14:57
          hana2 napisała:
          ... chciałbym napisać, że nie rozumiem po co mężczyźni zakładają złote łańcuchy na szyi?
          Chcą przez to podkreślić i obwieścić swój status materialny?
          Dla mnie to obciachowe.

Juz tlumacze: - JA - dla zabawy i prowokacji.

mam na szyi srebrny lancuszek, a na nim wisi rosyjski zegarek победа (zwyciestwo)

niektorzy pytaja - co to za zegarek ? - odpowiadam rosyjska pabieda.

I wtedy widze na ich twarzy bezcenna konfuzje :)
    • minczixx Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 17.01.23, 21:27
      Smartwatch, lub prezent ze sklepu z voucherami np. voucher na lot balonem, masaż, rajd samochodem.. co chcesz w różnych cenach
      • minczixx Re: Nie wiem co chcę na prezent urodzinowy 17.01.23, 21:29
        wejdź np. na prezentmarzen.com i poszukaj. Masz do wyboru miasto, cenę... :) powodzonka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka