mari614 07.04.23, 22:21 A firmy które je reklamują twierdzą, że nie. Powinno się zabronić takiego wprowadzania w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrotowy a co to jest błona dziewicza ? 07.04.23, 23:21 bo nigdy w zyciu czegos takiego (u koobiety) nie doswiadczylem. Odpowiedz Link Zgłoś
mari614 Re: a co to jest błona dziewicza ? 08.04.23, 00:03 Jaki facet takie jego kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 00:35 mari614 napisał(a): > Jaki facet takie jego kobiety. to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? czego to czek sie w dojrzalym wieku nie dowie... Odpowiedz Link Zgłoś
mari614 Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 05:57 Dziewictwo i brak rozwiązłości zawsze były wartością, teraz negują to "wyzwolone seksualnie" środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 09:38 "Dziewictwo i brak rozwiązłości zawsze były wartością, " Wartość sztucznie stworzona na potrzeby zaburzonego seksualnie kleru i dewiantów preferujących dziewczęcość. Aby seks przynosił sadysfakcję trzeba się go nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mari614 Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 10:05 Raczej stworzona na podstawie pragnienia mężczyzn aby łożyć na swoje dzieci, a nie na cudze, bo żona jest wyzwolona 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 10:43 No to pisz, że chodzi ci o wierność a nie o dziewictwo przy zapoznaniu. Mari napisała: "Raczej stworzona na podstawie pragnienia mężczyzn aby łożyć na swoje dzieci, a nie na cudze, bo żona jest wyzwolona" Odpowiedz Link Zgłoś
mari614 Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 10:59 Jedno ma związek z drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 11:58 "Jedno ma związek z drugim" Taki związek, że jeśli ten pierwszy okaże się po ślubie fatalny w łóżku to jest duże prawdopodobieństwo, że po kilku latach nieudanego współżycia go zdradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mari614 Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 12:03 Nie każda zdradzi i o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 12:18 Mam znajomą, która wyznaje zasadę że jeden facet całe życie. Po ślubie okazało się, że jej i mężowi fatalnie idzie w łóżku. Doczekali sie dzieci, po czym ich życie seksualne zamarło. I ona nie jest z tego powodu szczęśliwa. Ale co mnie dziwi, że swojej córce wpaja identyczne zasady: seks dopiero po ślubie itp. No dobra. Bo tu już większość po spowiedzi i nie wypada tak w wigilię zmartwychwstania syna z matki dziewicy o seksie. Odpowiedz Link Zgłoś
okruchlodu Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 12:43 Taaa. Nie od dziś przecież wiadomo, że używanie tamponów prowadzi do wyzwolenia kobiet a to do wrabiania mężczyzn w wychowywanie cudzych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy bylo - minelo... 08.04.23, 14:39 mari614 napisał(a): > Raczej stworzona na podstawie pragnienia mężczyzn aby łożyć na swoje dzieci, a > nie na cudze, bo żona jest wyzwolona 😀 bylo - minelo... owszem kiedys tak bylo, ale od paru pokolen - w czasach dostepnosci srodkow antykoncepcyjnych i powszechnosci badan DNA - ten argument odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 11:41 Dziewictwo to nie błona, a brak współżycia. Odpowiedz Link Zgłoś
mari614 Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 12:04 Wiadomo, ale błona jest pewną przesłanką, że współżycia nie było, a już na pewno nie częstego. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 12:07 "Dziewictwo to nie błona, a brak współżycia." Może nie współżyła, może nie zdradziła, bo jak można zdradzić z tamponem, ale brak krwi na prześcieradle podczas nocy poślubnej może zranić psychikę mężczyzny do końca życia. Może on potem popaść w nałogi, albo jakieś zachowania autoagresywne, albo zmieni orientację seksualną wręcz. To niezmywalna hańba na honorze mężczyzny. Chyba mnie dopadła przedświąteczna głupawka. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 12:23 Mężczyzn zafiksowanych na dziewictwie należy unikać jak ognia piekielnego 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 12:54 >Chyba mnie dopadła przedświąteczna głupawka. ...takie jaja wielkanocne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 11.04.23, 22:23 "takie jaja wielkanocne ;)" Nie przepadam za świętami. Wolę codzienność przeplataną spotkaniami bez okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? 08.04.23, 06:32 >to błona dziewicza - jest jakas wartoscia ? >czego to czek sie w dojrzalym wieku nie dowie... A jakże, lepiej późno...niż wcale www.miastokobiet.pl/sprzedam-dziewictwo/ Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy nie mialem na mysli wartosci handlowej. 08.04.23, 17:02 friend_of_women napisał: > A jakże, lepiej późno...niż wcale nie mialem na mysli wartosci handlowej. bo sprzedac mozna wszystko - jesli znajda sie na to chetni (tu fetyszysci - dziewictwa) chodzilo mi jedynie o wartosc "duchowa". Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: nie mialem na mysli wartosci handlowej. 09.04.23, 15:31 Wartość duchową tampony mają, bo bez dyscypliny zmieniania można na nie zejść. Z podpaski można mieć co najwyżej plamę na tyłku. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Re: nie mialem na mysli wartosci handlowej. 09.04.23, 16:22 yadaxad napisał(a): > Wartość duchową tampony mają, bo bez dyscypliny zmieniania można na nie zejść. > Z podpaski można mieć co najwyżej plamę na tyłku. nie zaprzeczam - ale wracajac do tematu - mialem na mysli wartosc duchowa dziewictwa - ktorej to osobiscie nie dostrzegam, ale moze wzrok u mnie nie taki - jak u koscielnych. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada [...] 08.04.23, 23:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy a co myslisz o "samozadowoleniu" ? 08.04.23, 14:56 mari614 napisał(a): > A firmy które je reklamują twierdzą, że nie. Powinno się zabronić takiego wprowadzania w błąd. 1. blona dziewicza pozostaje nienaruszona 2. szostego przykazania ("nie cudzoloz") - to nie narusza. 3. a jakas przyjemnosc jest. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: a co myslisz o "samozadowoleniu" ? 08.04.23, 14:59 obrotowy napisał: > 3. a jakas przyjemnosc jest. Jaka? Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Re: a co myslisz o "samozadowoleniu" ? 08.04.23, 15:05 borsuczyca.klusek napisała: > Jaka? no zdania sa podzielone. niektorzy pisza, ze gigantyczna, inni, ze niewielka w porownaniu z normalnym seksem. ale jakas jest - skoro wiekszosc to czyni ? Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: a co myslisz o "samozadowoleniu" ? 08.04.23, 15:03 Używasz tamponów? Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy mysle z troska o tamponach... 08.04.23, 15:09 zaczarowanyogrod napisała: > Używasz tamponów? nie , ale mam tu na wzgledzie autora wontku i chcialbym mu jakos pomoc w przedluzeniu zycia tych jego ukochanych blon dziewiczych. PS. Slubna mi mowi, ze: - "miales szczescie, ze nie musiales uzywac tamponow - ale sprawiedliwosc i tak Cie dopadnie, gdy zaczniesz uzywac pampersy". Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: mysle z troska o tamponach... 08.04.23, 16:05 Chyba z kuleczkami się pomyliło. A w ogóle zdarza się błona nienaturalna, której nawet tampony mogą sprawiać problemy i najlepiej usuwać ją chirurgicznie, by niedoszło do problemów przy rozpoczęciu współżycia. Odpowiedz Link Zgłoś
bento67 Re: Tampony uszkadzają błonę dziewiczą 12.04.23, 07:50 Błonę dziewiczą uszkadzają ginekolodzy przy badaniu i maja to gdzieś, gdy dorosła kobieta im mówi, by zbadali ją delikatnie, bo jest dziewicą. Wręcz ich to śmieszy. Dla facetów to nie jest żadna wartość( niestety). To dla nas jest wartość wpojona przez wychowywanie i skromność. To jest ważne dla kobiety- czystość i oddanie się mężczyźnie z miłości. Wielu facetów nie potrzebuje uczucia. Kobieta się podoba wizualnie, fizycznie i to mu wystarczy, by chcieć się z nią przespać. Dlatego często kobiety są samotne, bo mężczyźni są niecierpliwi i nie potrafią cierpliwie czekać, zostawiają i szukają szybszej zdobyczy. Używałam tamponów i wg mnie nie uszkadzają błony dziewiczej. Niemniej używałam ich dopiero po ślubie, więc moja opinia jest nieobiektywna, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Tampony uszkadzają błonę dziewiczą 12.04.23, 08:36 Okrutni ci ginekolodzy, dobrze, że my mężczyźni nie musimy do nich chodzić. Choć przyznam, że pewna pani laryngolog naruszyła mi błonkę, ale to nie ta sama błonka. Innej nie posiadam, mogę bez obaw spać spokojnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Tampony uszkadzają błonę dziewiczą 12.04.23, 08:37 Gdzie tacy lekarze? Bo ja to mam doświadczenie z lekarzami, którzy nie badają normalnie nawet kobiet które mają gdzieś to czy uszkodzą błonę i przez to się nie jest do końca zbadaną. Chyba, że się boją, bo ktoś się z nimi kłócił i nie dowierzają, że można chcieć inaczej. A z nerwica dla pewności to by się chciało być dokładnie zbadanym. Ja tamponów nie używam, bo się boję tego wstrząsu toksycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
bento67 Re: Tampony uszkadzają błonę dziewiczą 12.04.23, 08:45 To było dawno temu, może teraz coś się zmieniło. Tampony są bezpieczne, córy używają czasami, gdy np. trzeba wyjść w sukience. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Tampony uszkadzają błonę dziewiczą 12.04.23, 10:20 Nic się nie zmieniło jeśli chodzi o możliwość wstrząsu septycznego z powodu używania tamponów. Wstrząs nadal jest ryzykiem i takim pozostanie. Dbanie o higienę w tym higieniczne warunki zmiany tamponu i wymiana zgodnie z zaleceniami minimalizują ryzyko, ale go nie eliminują. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Tampony uszkadzają błonę dziewiczą 12.04.23, 08:48 Ludzie odrzucają wartości, które nie gwarantują im szczęścia w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy to wersja optymistyczna. 12.04.23, 11:46 hana2 napisała: > Ludzie odrzucają wartości, które nie gwarantują im szczęścia w życiu. - to wersja optymistyczna (dla tych "ludzi" :) - choc niekoniecznie dla calego spoleczenstwa. wersja pesymistyczna jest (niestety) taka, ze czesto nie przyjmuja wartosci na ktore ich mentalnie, a co gorsza - finansowo - po prostu nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: to wersja optymistyczna. 12.04.23, 13:37 'to wersja optymistyczna (dla tych "ludzi" :) - choc niekoniecznie dla calego spoleczenstwa" A jaką szkodę społeczną przynosi taki model, że ludzie poważniejsze deklaracje co do przyszłości składają dopiero wtedy, gdy lepiej poznają drugą osobę? No chyba, że nie zrozumiałam twojego przekazu i coś innego masz na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy tak 3miej :) 12.04.23, 15:39 hana2 napisała: > 'to wersja optymistyczna (dla tych "ludzi" :) - choc niekoniecznie dla calego s > poleczenstwa" > > A jaką szkodę społeczną przynosi taki model, że ludzie poważniejsze deklaracje > co do przyszłości składają dopiero wtedy, gdy lepiej poznają drugą osobę? istonie, zadna > No chyba, że nie zrozumiałam twojego przekazu i coś innego masz na myśli. tak, zle zrozumiales, bo odnioslas to do konkretnej sytuacji - o co Cie nie winie. moja uwaga byla ogolna - sentencjonalna Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: tak 3miej :) 12.04.23, 19:14 Można mieć pewne wartości, a nie mieć odwagi według nich żyć. To ludzkie. Na pewno w jakiejś części każdy z nas żyje tak jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy albo checi i pieniedzy... 15.04.23, 14:34 hana2 napisała: > Można mieć pewne wartości, a nie mieć odwagi według nich żyć. To ludzkie. albo checi i pieniedzy... (by tych wartosci moc dotrzymywac) ja np. nie zawsze wieczorem myje zeby (chociaz wiem, ze powinienem) - bo zwyczajne mi sie nie chce. podobne jak francowatemu sasiadowi nie mowie "dzien dobry" - chociaz savoir vivre tego wymaga ... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Tampony uszkadzają błonę dziewiczą 14.04.23, 23:07 Takie smutne pierdy o dziewictwie są zwyczajnie szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy jak dla kogo... 15.04.23, 14:30 borsuczyca.klusek napisała: > Takie smutne pierdy o dziewictwie są zwyczajnie szkodliwe. jak dla kogo :) w koncu dziewictwo - to stan tymczasowy, a nie permanentny :) Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Tampony uszkadzają błonę dziewiczą 12.04.23, 21:49 ale rzeczywiście uszkadzają ? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Tampony uszkadzają błonę dziewiczą 15.04.23, 18:27 Też tak mi się wydawało Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Tampony uszkadzają błonę dziewiczą 14.04.23, 14:34 Uszkodziły Tobie? To reklamacja do producenta. Koniecznie z dokumentacją zdjęciową, bo bez tego ciężej będzie o odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś