Dodaj do ulubionych

nie dostałam

IP: *.chello.pl 25.12.04, 21:37
Nie dostałąm od Niego prezentu na gwiazdkę, tzn dostałam ale taki naprawdę
drobiazg wykonany przez niego, liczyłam na coś więcej tym bardziej ze od
miesiąca gadalismy hipotetycznie co bym chciała dostać, byłam przekonana ze
jedna z tych rzeczy kupi... . Ja kupiłam mu prezent który on sam z reszta
wybrał, za 250 zł (fakt ze to prezent takze urodzinowy).
Czy coś jest nie tak??? Dodam ze on studiuje i nie pracuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: nie dostałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 21:38
      > Czy coś jest nie tak???

Wszystko jest w porządku.
      • Gość: ja Re: nie dostałam IP: *.chello.pl 25.12.04, 21:43
        no własnie chciałabym w to wierzyć... z drugiej strony mógłby zaoszczędzić na
        jeden głupi prezent, na inne rzeczy rozwala pieniądze na lewo i prawo, to z
        resztą nie pierwszy raz. Z drugiej strony skoro wiedział ze nic nie kupi po co
        ciągnął mnie do sklepu zebym kupiła prezent dla niego? i to wcale nie taki
        znowu drobiazg. Wkurzyło mnie to
        • Gość: verte Re: nie dostałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 22:27
          Może świąt nie uznaje i ogólnie nie lubi narzuconych uroczystości.Tak jak ja.
          Pewnie zamiast wymuszonego świętami prezentu dostaniesz coś ekstra tak bez
          okazji.Albo i nie.
          • Gość: a Re: nie dostałam IP: *.chello.pl 26.12.04, 11:26
            uznaje święta, to nie żadne ideologiczne sprawy, na mikołajki dostałąm myszkę
            do komputera, na prezent bez okazji nawet nie liczę. Pisnęłam co nieco na temat
            prezentu, wyzwał mnie od materialistek i że przeciez zrobił mi ten prezent na
            komputerze, ze to tez sporo pracy itd.
        • Gość: Ada Re: nie dostałam IP: *.elisa-laajakaista.fi 25.12.04, 22:35
          A to juz zmienia sytuacje. Najwyrazniej facet jest interesowny i egoista. Ciesz
          sie, ze juz sie na nim poznalas, bo mogl sie maskowac do slubu...
          Bo wlasnorecznie wykonany drobiazg jest slodki, ale nijak ma sie do "ciagniecia
          do sklepu w celu kupienia "swojego" prezentu"..
    • Gość: piguła Re: nie dostałam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.12.04, 22:35
      > Nie dostałąm od Niego prezentu

No to skoro się nie wysilił, dlaczego piszesz o nim z takim uszanowaniem wielką
      literą? Nie popisał się chłop i tyle. Przykre.
    • Gość: aniolek Re: nie dostałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 11:24
      nie martw sie.. nie jestes sama. moj podobno wymyslil prezent dopiero w wigilie
      kolo 14 a wtedy sklepy byly juz pozamykane.. jezdzil podobno 2 godz ale na nic.
      nie dostalam nic. on wielkie pudelko a w srodku 9upominkow. widzialam, ze
      glupio mu bylo, ze przyszedl z pustymi rekoma, ale chyba troche sprawe
      zaniedbal i za pozno sie za wszystko wzial. pajac.. przykro..
      • jumar1 Re: nie dostałam 26.12.04, 11:39
        Wolałbym wymyślić ciężki wypadek lub nagły dyżur w pracy aniżeli iśc na
        jakakolwiek okazję bez prezentu.Albo ze zrobionym na komputerze....żenada!
        Generalnie liczy sie człowiek a nie to jakie prezenty daje czy wogóle
        jakieś....ale szacunek powinien obowiązywac.Jesli w ogolnie przyjęte okazje
        robimy sobie prezenty to wspólnie ,jesli bojkotjemy(?)jakiekolwiek świeto to
        równiez wspólnie....wiesz ze ten niesmak bedzie sie długo ciągnął???
        pzdr.
    • Gość: gosc2 Re: nie dostałam IP: *.tarman.pl / *.tarman.pl 26.12.04, 11:54
      Myślę, ze on jest po prosyu interesowny. Albo robimy sobie prezenty albo nie. I
      nie ma znaczenia ze studiuje, a nie pracuje. Skoro piszesz ze na inne rzeczy
      kasę ma. To przykre i wiele mówiące o nim i relecji do Ciebie. A tearz ja cos
      Cos powiem. Nie jestes sama i jedyna w takiej sytuacji. Ja mialam "mężczyznę",
      mail pracę, ale mało zarabial, na imprezy z kolegami oczywiscie zawsze mial i
      swoje przyjemnosci. 16 mcy razem, w tym 2 gwiazdki i tylez urodzin. Nie dal mi
      NIGDY NIC! Najmniejszego drobiazgu! A odemnie przyjmowal bluzy, buty na zimę,
      nawet bardzo drogi zegarek. Tez mnie ciągał po sklepach. I te jego teksty, jak
      to wspaniale ze nie jestem MATERIALISTKA! A moje kolezanki są. Mi mozna tylko
      wspolczuc tej glupoty i naiwności. Ale przejrzalam na oczy, nie jestesmy parą
      już. I to podstawa ile ktoś jest w stanie z siebie dać dla Ciebie! ja na to
      teraz bardzo patrzę> Pozdrawiam Cię.
      • Gość: Lena Re: nie dostałam IP: 83.136.224.* 26.12.04, 13:30
        Ja również znam taki przykład. Moja przyjaciółka była taka naiwna. Przed jego
        urodzinami on snuł wizję co to sprezentuje jej na urodziny, co na jej urodziny
        zamierza jej kupić więc ona kupiła mu drogi prezent /zegarek/. Był nim
        zachwycony, patrzył jak ciapciuś w jej oczy z zachwytem. 2 miesiące później na
        jej urodziny /facet 30-letni z okładem/ sprezentował jej ... zasuszoną
        czterolistną koniczynkę owiniętą w bibułkę ze słowami, że to on osobiscie
        przeszukał łąki i lasy i zasuszył. Ją po prostu zatkało. Obiecywała sobie, że
        już prezentów nie da a na pewno nie drogich prezentów a tu przed świętami
        Bożego Narodzenia znów wykonał ten sam manerw. Pytał ją jakie złote wisiorki
        jej się podobają, jakie kolczyki czy pierścionki, gładkie czy z kamieniem,
        mimochodem zaznaczał, ze jemu podoba się bardziej białe złoto. Przypuszczała
        więc, że coś takiego jej kupi i sama kupiła mu drogi prezent bo nie chciała się
        wygłupić. Namawiałam ją by stonowała, kupiła jakąś książkę, rameczkę ze swoim
        zdjęciem a ona w perfumerii kupiła zestaw drogich kosmetyków. Umówili się w
        Wigilię /on bardzo nalegał by się spotkali/, ona dała mu prezent a on ...
        powiedział, że nie znalazł nic co byłaby jej godne. Za to prezentem ucieszył
        się bardzo. I tak skończyła się dla niej ta znajomość, on próbował jeszcze to
        podtrzymywać, nawet przed swoimi urodzinami próbował zaprosić ją na kawę /jak
        zaznaczył "urodzinową" - pewnie liczył na prezent/.
        To nie Twoja wina, ten typ tak ma.
        • Gość: katrina Re: nie dostałam IP: *.kalety.net 26.12.04, 15:13
          matko, ale buraki... jak wy mozecie byc z takimi facetami
          zalosne
          nie chodzi o to ze nie dal prezentu, ale o te cala komedie "nie znalazlem nic
          godnego ciebie" buahahahahahhh...
          pamietam ze rok temu czekalam az sprowadza mi do sklepu komputerowego przedmiot
          ktory mial byc prezentem dla mojego ukochnanego pod choinke no i nie
          sprowadzili chamy az do wigilii, myslalam ze ich tam pozabijam a w koncu sama
          (o 12 w poludnie, w wigilie)pojechcalm do hurtowni zeby miec dla niego ten
          prezent.
          Dziewczyny opamietajcie sie bo potem tylko narzekacie ze wamsie w malzenstwie
          nie uklada... skoro tak slepe bylyscie wczesniej...
          • Gość: plum1000 Re: nie dostałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 15:26
            jak sobie pomyslę toplakać misię chce.
          • Gość: gosc2 Re: nie dostałam IP: *.tarman.pl / *.tarman.pl 26.12.04, 16:29
            Tez się zastanawiam jak mogłam być tak długo z tym gnojkiem. I nie mam
            wytłumaczenia> żlość została ale do siebie! Ze dalam się tak manipulaować. Ja
            sobie przypomnę to chodznie po sklepach za butami dla niego i ten zegarek na
            prezent za 900 zł to mi się rzygać chce! Miał urodziny, dla mnie na imprezeie
            wtedy miejsca nie było! Naprawdę nie wiedziałam ze tacy ludzie istnieją! Teraz
            patrzę dokładnie ile ktoś jest w stanie na mnie wydać i czasu i trudu
            poświęcić! To podstawa.
    • zalotnica Re: nie dostałam 26.12.04, 15:29
      a ja sie zawsze zastanawiam dlaczego kobiety sa tak naiwne (czyt. glupie)
      mezczyznom to jakos sie nie zdarza, dlaczego...?
      • Gość: Lena Re: nie dostałam IP: 83.136.224.* 26.12.04, 15:38
        Nie zawsze tylko kobiety są naiwne. Znam taką która już któregoś z rzędu faceta
        doprowadza do ruiny finansowej i zapożyczonego po uszy faceta zostawia dla
        innego. I to wizualnie przeciętna pani. Ale jaka obrotna :)))
        • musashi_miyamoto Re: nie dostałam 26.12.04, 15:39
          Gość portalu: Lena napisał(a):

> Nie zawsze tylko kobiety są naiwne.Znam taką która już któregoś z rzędu faceta
          > doprowadza do ruiny finansowej i zapożyczonego po uszy faceta zostawia dla
          > innego. I to wizualnie przeciętna pani. Ale jaka obrotna :)))

Ze mną by nie dała rady.Odciął bym jej głowę samurajskim mieczem za jednym
          razem.
    • lena_zienkiewicz Re: jesteś niesprawiedliwa 26.12.04, 16:48
      zobacz, sama piszesz, że on studiuje i nie pracuje.Możenie miał pieniędzy żeby
      ci coś kupić?Może liczył na to, że dostanie kasę od rodziców <wtedy by ci
      kupił> a nie dostał?Pamiętam jak chodziłam z chłopakiem, który zresztą jest
      teraz moim mężem.Zaprosił mnie do kina, a mama dała mu tylko na bilet dla
      niego :) Pamiętam jaki był spięty.Próbował mnie przekonać żeby nie iść do kina,
      że film pewnie do dupy.A tu później się okazało czemu nie chciał iść...
    • Gość: martini Re: nie dostałam IP: *.toya.net.pl 26.12.04, 17:11
      jesli jest na tyle bezczelny, ze sam sobie wybral prezent za tyle kasy to chyba
      powinnas przemysleć sprawę. Wiem, ze jak kolesiowi zależy to dba o takie
      sprawy. Tym cenniejszy jest taki prezent, jesli wiem, ze odmowił sobie piwka po
      wykładach, zeby kupic mi cos fajnego.
    • artur_pm Re: nie dostałam 26.12.04, 18:15
      Nie cierpię materialistek.
      • Gość: Dora Re: nie dostałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 18:17
        A ja materialistów... Zauważyłam, że tę ceche znacznie częściej prezentują faceci...
        • Gość: katrina nie chodzi o kwote IP: *.kalety.net 26.12.04, 18:37
          jaka sie przeznaczylo na zakup prezentu ale o pamiec a przede wszystkim o
          zastanowienie co ta druga osoba chcialaby dostac!! Ja dostaje prezenty tak za
          500zl ja i za 5 zl ale zawsze sa one trafione i to mi sie najbardziej podoba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka