wierna1 17.05.02, 12:13 Była torebka, teraz będzie o torbie. Jaka jest zawartość Waszych toreb? Panów nie pytam, bo wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anE Re: TORBA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.05.02, 12:21 ja mam plecak (Jansport - polecam) , bo w torbie (a tym bardziej torebce) mi sie nie mieści!!! ksiązka, pilniczek, lusterko, kalendarz, szminka, puder, pomadka, radyjko, grzebień, futeral (+okulary przeciwsloneczne), klucze (jedne, drugie), dezodorant, teczka (dokumenty), gumy do żucia, dlugopis, cienkopis, portfel, wizytownik, gumka do wlosow, prowiant, teljefon komorkowy, ewentualnie woda.. ewentualnie cos cieplego, jakas bluza.. ostatnio sie elegancko ubralam (tak super extra), pół godziny sie pakowałam w torebke (taka mala), nie bylo miejsca na nic!!! nie wiem, jak mozna nosic te male torebeczki, mi sie te naprawde niezbedne rzeczy tam nie mieszczą! trzeba mieć samochód - wtedy to jest rozwiazanie Odpowiedz Link Zgłoś
viola2 Re: TORBA 17.05.02, 12:23 ja czasami to mam burdel, jeszcze tylko latarni brak:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: TORBA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.05.02, 12:25 ja to z tymi tobolami jak Rumun.. czasem mam jeszcze jedna torbe - plastykowom.. - z rzeczami na basen, albo aerobic.. no i gdzie to zmiescic, do kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: TORBA IP: *.extern.kun.nl 17.05.02, 12:29 zazwyczaj chodze z plecakiem, a tam klucze, telefon, od niedawna aparat fot., pioro, notes, pomadka ochronna, tona starych rachunkow i innych papierow, stare bilety do kina, pieniadze...hmm...i jakies paprochy, chyba musze posprzatac... A torebka tylko na imprezy, albo do czegos eleganckiego, a wtedy klucze, pieniadze, puder, grzebien etc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: TORBA IP: *.desy.de 17.05.02, 12:28 wierna1 napisał(a): > Była torebka, teraz będzie o torbie. Jaka jest > >zawartość Waszych toreb? Panów nie pytam, bo wiadomo. ja nieznosze znalezc sie w sytuacji, w ktorej mowie sobie "cholerka, wszystko byloby dobrze, gdybym tylko miala w torbie ..."... w zwiazku z czym starm sie tam miec PRAWIE wszystko :) obowiazkowo "swiss army knife", lyzeczke, zapasowa bielizne, ksiazke. o pieniadzach nie wspominam. jakis dowod tozsamosci tez. wlasnie zagladnelam teraz. mam tez siatke na zakupy, tik-taki, klej, kiwi, gumke i spinke do wlosow, chusteczki higieniczne i inne higieniczne akcesoria, grzebien, rachunek do zaplacenia, instrukcje obsugi "glupiego jasia", tabletki przeciwbolowe i na zoladek i troche smiecia... wystarczy, uff :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: TORBA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.05.02, 12:32 ja tez mam chusteczki - a co! i serwetke z restaurante.. i gaz paralizujący (prezent od mego lubego), ale jeszcze nie uzywalam, zwykle jak ide noca doma, to trzymam w reku - w pelni gotowa do uzycia.. uwazam natomiast, ze przesada jest noszenie przy sobie calego zestawu do makijazu.. moja friend tak robi i makijaz poprawia co godzine.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: TORBA IP: *.desy.de 17.05.02, 12:33 zapomnialam o komorce i okularach przeciwslonecznych! i liscie do wyslania!! dobrze, ze sobie przypomnialam, ze trzeba wyslac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: TORBA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.05.02, 12:34 zapomnialysmy o zestawie do robienia rzeczy na drutach, :-) kolorowych flamastrach papieru toaletowego kapelusza slomkowego no i noza kuchennego, :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: TORBA 17.05.02, 12:36 Scyzoryk Coś słodkiego Kosmetyczka wypchana Portomentka chuda Chuj-steczki Kalendarzyk małżeński Spora ilość kluczy Futerał na okulary 1kg kluczy Bilet miesięczny Coś do pisania (Grzebienia nie mam, bo się nie czeszę) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: TORBA 17.05.02, 12:50 Jejku! Jak to mój mężulek mówi? Ty to byś całe mieszkanie zabrała, jakbyś tylko mogła. Więc moja torebka ma dwie "komory" (hi hi hi): W jednej: pękata kosmetyczka (puder w kamieniu, szminka, bibułki kosmetyczne, kredka do oczu, 2x tusz do rzęs, cienie do powiek duo); dalej: grzebień, etui z okularami przeciwsłonecznymi, dezodorant (ale taki malutki w kremie), gumy miętowe, tiktaki, ibuprom, szminka wazelinowa, masa długopisów (nie wiem, które są piszące, które nie), kasztany (podobno mają jakieś właściwości lecznicze), grosik na szczęście (bo jakby był w portfelu, to pewnie bym gdzieś dała jako drobne), drobne śmietki... W drugiej: telefon kom., rachunki stare i nowe, dokumenty (dowód i legitymacja stud.), karta kredytowa, portfel, bilet miesięczny, trochę "śmiesznostek" podrukowanych z internetu, kalendarzyk, dwie dyskietki, inhalator, magnez w tabletkach, klucze (do pracy i domu), dwie złożone w kosteczkę siatki, ostatnie wyniki badań i... OJEJKU! FORMULARZ ZMIANY DANYCH DO OFE CU - MIAŁAM GO WYSŁAĆ PARĘMIESIĘCY TEMU!!!!!!! ZGROZA!!!!!!!!! MUSZĘ TO KONIECZNIE ZROBIĆ DZISIAJ! Dzięki Wierna za ten przegląd torebki, bo bym o tym w ogóle przypomniała sobie za kolejne kilka miesięcy. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: TORBA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.05.02, 12:52 po co Ci 2x tusz do rzęs, jeden do jednego oka, drugi do drugiego, tak? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: TORBA 17.05.02, 13:04 Gość portalu: anE napisał(a): > po co Ci 2x tusz do rzęs, jeden do jednego oka, drugi do drugiego, tak? > :-) Jeden jest granatowy, drugi czarny - ale masz rację: dziś wypakuję w domu ten granatowy, bo nieczęsto go używam. Ale skojarzenie - pierwsza kalsa - usmiałam się po pachy hi hi hi. Pewnie! Torba będzie o wiele lżejsza, jak pozbędę się jednego tuszu... Dzięki :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: TORBA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.05.02, 12:59 proszę bardzo: notes, kalendarzyk, komórka, rachunek za prąd, za telefon, dwa wyciągi z jednego banku, jeden z drugiego, karnet na basen, szminka, błyszczyk, szczotka do włosow, spinka, krem do rąk, stary rachunek za telefon, wydruk z karty, łyżeczka plastikowa, bilet z kina z 22.04, cienkopis czarny, zielony, dwa długopisy, klucze do domu, biura, samochodu, piwnicy, domu rodziców, serwetki z dionizosa, bilet miesieczny na autobusy w Wiedniu, prawo jazdy, dowód rejestracyjny, także osobisty, pilniczek do paznokci, pilot do garażu, wycinki z gazety, kupon promocyjny do kosmetyczki, karta do ksero w bibliotece, karta do parkomatu, wizytownik, homeovox do ssania, euphorbium do nosa, tampony, portmonetka, okulary słoneczne w futerale, wazelina nivea w sztyfcie, chusteczki, dwa ołówki automatyczne, tekturka z opakowania po kremie, recepty stare, recepty nowe, GBP 58,48; dyskietka z CV; kartka z wakacji, informator DAAD, karta gwarancyjna do telewizora, batonik, apap, skierowanie na badanie krwi, kopia aktu notarialnego z tłumaczeniem, oraz inne niezidentyfikowane papiery...ojojoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: TORBA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.05.02, 13:02 takiej torby lepiej pilnowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: TORBA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.05.02, 13:16 moj brat twierdzi, ze jakby zaczepil mnie ktos z kim nie chce gadac, to jesli bede miala ze soba swoja torbe gosc nie ma szans tego przezyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: TORBA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.05.02, 13:20 mhm, maly zamach torebeczka... Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: TORBA 17.05.02, 13:23 Ja, zanim bym swoją rozchuśtała, to bym się nieżle zmęczyła... Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Wy tak z pamięci? 17.05.02, 13:07 Czy najpierw zaglądacie do tory, bo strasznie dużo tego. A gdzie podpaski? Żadna się nie przyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: Wy tak z pamięci? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.05.02, 13:08 ja z pamięci, :-) a po co podpaski, jak to nie ten dzień?! ja nosze TYLKO te potrzebne w danym dniu, :-) jakby tam jeszcze byly podpaski i tampoty, co to bylby za ciezar! juz bez przesady.. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: Wy tak z pamięci? 17.05.02, 13:11 W związku z tym, że wymieniałam to, co widziałam w mojej przepastnej, a okresu nie mam, więc i podpasek niet... Czasem też w mojej torbie są perfumy, jak gdzieś idę po pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
hokusai Re: TORBA 17.05.02, 13:36 ksiazka, tygodnik ekonomiczny, komorka, mp3 odtwarzacz, palm, portfel, szczotka, 4 szminki, puder, blyszczyk, krople do oczu, guma do zucia, okulary przeciwsloneczne, niezliczona ilosc dlugopisow, notesik i kleby niezidentyfikowanych papierow, ktore chyba kiedys byly biletami do kina, komunikacyjnymi etc. Odpowiedz Link Zgłoś
minnie Re: TORBA 17.05.02, 14:24 A wiec i ja przystepuje do meldowania zawartosci mojej kochanej torby MANGO przywiezionej z Hiszpanii: portfel, stare bilety z Budapesztu i Wiednia, karta modela, zdjecie ukochanego, kupa wizytowek, kalendarz, agenda, znaczki pocztowe, notes elektroniczny, chusteczki, plastry, karty telefoniczne, dowod osobisty, puder, klucze do skrzynki, dlugopisy, dyskietki, wkladki, cukierki, notes, gazeta wyborcza, torebka CorteIngles, odzywka do kwiatow cietych (zapomnialam wyjac), potwierdzenia nadania poleconych, 3 blyszczyki, lusterko, grzebien, pilniczek, szminka bezbarwna Manhattan, karta miejska, karta do BUWU, legitymacja studencka, karta do Instytutu Cervantesa, medalik z Lourdes, pare groszy, kilka Euro, krem do rak, czasem nawet buty na zmiane do pracy... Oj pojemna ta moja torba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: TORBA IP: 212.244.106.* 17.05.02, 14:46 Spis z natury: komórka, portfel , wizytówki w etui, kalendarz-organizer,trzy długopisy i pióro,chusteczki,dokumenty,dwa komplety kluczy,kapsel od soku z napisem ,,jesteś moim natchnieniem"(wielce oryginalny prezent),kwitki z bankomatu,Panadol,błyszczyk,guma Orbit bez cukru,pilniczek do paznokci, perfumy Hipnotic Poison,karteczka z jakims telefonem ( cholera , czyj to numer?),jakies drobne luzem,przepustka do pracy,krople do oczu,dwie małe spinki - gwiazdki. Ponieważ torebka jest nieduża w aktówce oprócz wiadomej zawartości znajdują sie :mała kosmetyczka,wkładki,szczotka do włosów,indeks,pluszowy słoń wysokości 15 cm a czasami także zapasowa para pończoch. Plus jakaś gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: TORBA-suplement IP: 212.244.106.* 17.05.02, 14:51 W aktówce jeszcze notes elektoniczny,ładowarka do telefonu i cukierki z kawą . I rozmaite papiery , obowiązkowo w niebieskich obwolutach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: TORBA-suplement I IP: 212.244.106.* 17.05.02, 14:57 I w torebce trzy dyskietki w pojemniczku. JUż wszystko . Przysięgam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saskia Re: TORBA IP: *.w.club-internet.fr 17.05.02, 14:40 Ja mam tam portfel, notes, telefon, dlugopis, olowek, ksiazke, lusterko, szminke, blyszczyk, czasem male perfumy, bilety, mape, okulary przeciwsloneczne, tabletki do ssania z wit.C, albo cukierki, a jak ide na zajecia to mam jeszcze notatki. Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: TORBA 17.05.02, 14:48 Możesz się o to spytać ochroniarza w sądzie. Poszłam kupić znaczki sądowe i zostałam dokładnie zrewidowana. Po wyjęciu komórki i kluczyków z alarmem - nadal brzeczała. Pan musiał sprawdzić czy nie wnoszę granatów. Wyobraźcie sobie nie było...... Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: TORBA 17.05.02, 15:17 chusteczki, puderniczka, guma do żucia miętowa, klucze i kluczyki, portfel, telefon, palmtop, dyktafon, odtwarzacz minidysków i styknie, resztę można spokojnie kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: TORBA IP: *.desy.de 17.05.02, 15:48 suzume napisał(a): > i styknie, resztę można spokojnie kupić jak to reszte mozna kupic??? a jak sie znajdziesz noca w ciemnym lesi albo na pustyni [i bateria od komorki juz sie wyczerpie] to jak sobie poradzisz??? :)) zawsze tak tlumacze mojej siostrze potrzebe posiadania scyzoryka, latarki, lyzeczki i innych w torebce :)) Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: TORBA 17.05.02, 16:01 Gość portalu: sagan napisał(a): > suzume napisał(a): > > > i styknie, resztę można spokojnie kupić > > jak to reszte mozna kupic??? a jak sie znajdziesz noca w > ciemnym lesi albo na pustyni [i bateria od komorki juz > sie wyczerpie] to jak sobie poradzisz??? :)) > zawsze tak tlumacze mojej siostrze potrzebe posiadania > scyzoryka, latarki, lyzeczki i innych w torebce :)) po ciemnym lesie i pustyni chadzam z plecakiem, a tam się więcej mieści ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: TORBA IP: *.desy.de 17.05.02, 16:04 suzume napisał(a): > po ciemnym lesie i pustyni chadzam z plecakiem, a tam > >się więcej mieści ;) ale tylko wtedy, gdy wczesniej WIESZ, ze sie tam znajdziesz!!! a jak Cie kosmici porwa na ta pustynie??? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: TORBA 17.05.02, 16:07 to mnie chyba odwiozą, co nie? Gość portalu: sagan napisał(a): > suzume napisał(a): > > > po ciemnym lesie i pustyni chadzam z plecakiem, a tam > > >się więcej mieści ;) > > ale tylko wtedy, gdy wczesniej WIESZ, ze sie tam > znajdziesz!!! a jak Cie kosmici porwa na ta pustynie??? > ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: TORBA IP: *.desy.de 17.05.02, 16:22 suzume napisał(a): > to mnie chyba odwiozą, co nie? > moga zapomniec... albo okazac sie prawdziwymi bydlakami i porzucic... w koncu czy cokolwiek wiadomo z kosmitami??? :) ja tam wole byc przygotowana :) Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: TORBA 17.05.02, 16:40 eeee, tak to ja nie lecę Gość portalu: sagan napisał(a): > suzume napisał(a): > > > to mnie chyba odwiozą, co nie? > > > moga zapomniec... > albo okazac sie prawdziwymi bydlakami i porzucic... > w koncu czy cokolwiek wiadomo z kosmitami??? :) > ja tam wole byc przygotowana :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Dzięki kobitki... 17.05.02, 16:47 ... uśmiałam się po same pachy :)))) Pozdrowionka weekendowe. Niech torby będą z Wami (moja ze mną)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: TORBA IP: *.desy.de 17.05.02, 16:51 suzume napisał(a): > eeee, tak to ja nie lecę jakbym byla kosmita a Ty apetyczna kobita to bym sie wcale nie pytala... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: TORBA 17.05.02, 16:54 Gość portalu: sagan napisał(a): > jakbym byla kosmita a Ty apetyczna kobita > to bym sie wcale nie pytala... :))) bo ja wiem, czy jestem dla nich apetyczna? ani zielona, ani macek nie posiadam - szkarada po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: TORBA IP: *.desy.de 17.05.02, 17:02 suzume napisał(a): > Gość portalu: sagan napisał(a): > bo ja wiem, czy jestem dla nich apetyczna? > ani zielona, ani macek nie posiadam - szkarada po >prostu a kto Ci powiedzial, ze szanujacy sie kosmita ma jakies macki, i to w kolorze zielonym na dodatek?? to sa jakies ohydne stereotypy i tyle! zadam rownouprawnienia dla kosmitow!! precz z mackami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: TORBA 17.05.02, 17:12 ja bardzo przepraszam - jako kosmita z bagna stwierdzam, że apetyczne nie znaczy zielone z mackami.... może być nie zielone.... chłe, chłe.... ja ostanio w mojej torebce znalazłam śrubowkręt i śruby (chyba od regału).... jak, skąd, dlaczego...? nie wiem.. nie licząc zestawów powyżej wymienionych przez poprzedniczki... a wiecie co mi się wydaje..? że jak kobieta ma porządek w torebce to coś jest nie tak - jak jest sajgon to wszystko gra...:)) bez urazy te panie, które mają porządeczek - ja takich nie znam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.leo Re: TORBA IP: *.pb.bialystok.pl 18.05.02, 10:43 wy nawet nie wiecie jak ja się cieszę, mój luby zawsze się nabija z wielkości i objętość mojej torebki dziekuję za wsparcie widać nie jestem jedyna pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: TORBA IP: *.ewave.at 19.05.02, 10:40 Gość portalu: k.leo napisał(a): > wy nawet nie wiecie jak ja się cieszę, mój luby zawsze się nabija z wielkości i > > objętość mojej torebki dziekuję za wsparcie widać nie jestem jedyna p OOOOOOOOOO!Gwozdz!Dziwne......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: TORBA IP: *.ewave.at 19.05.02, 13:00 No same widzicie:STRASZNA ZE MNIE BABA!Posprzatqlam w torbie. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Re: TORBA 20.05.02, 08:47 Ale niedługo będziesz tam miała znowu miły bałaganik. Testowałam sprzątanie w torebce wielokrotnie i co? Porządek był dwa, góra trzy dni... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: TORBA 20.05.02, 08:53 oczywiście - bałagan w torence jest nie do uniknięcia... pozdrawiam wszystkie torby, które mają w sobie taki sajgon jak moja...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: TORBA 20.05.02, 11:47 Jaki fajny wątek. Na wstępie muszę poinformować, że jestem posiadaczką niewielkiej eleganckiej torebki (od listopada nie mam czasu soszyć ucha od mojej torby). Torebka wygląda bardzo niewinnie, ale jako broń zaczepna byłaby doskonała, tyle waży. W środku są: Portfel z pieniędzmi, dokumenty, wizytownik, komórka, szczotka do włosów(ale mini), kalendażyk, chusteczka z materiału, chsteczki higieniczne, długopis, dezodorant (Nivea Deo compact - malutki), tik taki, 2 komplety kluczy,puderniczka, bilety autobusowe, tampon, klucz od biura, perfumy,bibułki matujące, lista zakupów, 2 prezerwatywy,gumka do włosów, bilon luzem i parasolka, ale ta już w zasadzie jest poza torebką, przytrzymuje ją klapka :) I weźcie pod uwagę, że wczoraj posprzątałam wnętrze a czasem mam tam jeszcze dokumenty i kluczyki samochodowe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha27 Do Laeili 20.05.02, 13:36 Oho, prezerwatywy pojawiły się pierwszy raz w damskiej torebce... Odpowiedz Link Zgłoś
wierna1 Re: Idealna torebka 20.05.02, 12:23 A tak "wałkując" dalej wątek to ciężko teraz kupić wygodną torebkę. Mam na myśli taką, w której wszystko można znaleźć, każda rzecz ma swoje miejsce, cena nie rujnuje kieszeni i jest "na czasie" Mnie udało się taką dostać. Nie jest ze skóry, ale kosztowała ponad stówkę. Jest estetyczna, oczywiście w kolorze beżowym (czy jakimś takim sraczkowatym), ma dużo kieszeni (w tym obowiązkowo na komórkę, ale ponieważ komórki nie posiadam, bo się brzydzę to noszę w tym miejscu klucze, które najtrudniej zawsze w torebce znaleźć), i ma taki śmieszny dzyndzelek. W każdym razie jestem z niej bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: Idealna torebka IP: *.ewave.at 20.05.02, 13:43 A ja mysle,ze sprawie sobie TORBE o duzej pojemnosci.Taka jak ruskie z bazaru.I od razu zapomne gdzie ja zostawilam. Odpowiedz Link Zgłoś