Dodaj do ulubionych

skuteczność tabletek antykoncepyjnych

IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 23:58
Mam pytanie ogromnej dla mnie wagi, choć zapewne infantylme - niemniej drogie
Panie, powiedzcie mi proszę czy w czasie siedmiodniowej przerwy w braniu
tabletek można mieć pewność o ich działaniu? Czy jeśli biorę tabletki
regularnie o tej samej godzinie to czyw czasie przerwy działają?
prosze o odpowiedź!

21-latka
Obserwuj wątek
    • lalka74 Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych 25.05.02, 00:07
      Można mieć pewność.
    • Gość: d Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych IP: *.pac812.dhs.org / 192.168.0.* 25.05.02, 12:04
      nie ma żadnych obaw:-)
    • Gość: Nell Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 12:15
      Tak
    • Gość: lena Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych IP: *.chello.pl 25.05.02, 13:11
      100% pewnosci
    • Gość: Sonia Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych IP: *.w.club-internet.fr 25.05.02, 14:33
      Tabletki antykoncepcyjne blokuja jajeczkowanie, tak wiec, jesli przyjmujesz je
      rzgularnie, to nie jajeczkujesz, masz tylko krwawienie. tak wiec, nie mozesz
      zajsc w ciaze.
    • Gość: xyz Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych IP: 2.4.STABLE* / 10.2.43.* 25.05.02, 15:08
      w czasie tej przerwy też działają. zażywam tabletki ok. 10 lat z przerwami z
      oczekiwanym skutkiem, trzeba tylko pamiętać aby zażywać je mniej więcej o tej
      samej porze. powodzenia
    • joasia1 Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych 28.05.02, 07:20
      Dzialaja bo przerwa jest w czasie dni nieplodnych.
      Nie tylko regularne branie tabletek jest wazne
      rowniez branie innych lekarstw - szczegolnie antybiotykow - moze miec wplyw na
      skutecznosc tabletek.
      • lily Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych 29.05.02, 17:57
        A ja się spotkałam z opinią, że w czasie przerwy należy jednak zachoawać
        ostrożność i stosować jeszcze jakis środek zapobiegający - jest to zdanie
        lekarza, co prawda "starej daty", ale lekarza.

pozdrawiam
        • joasia1 Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych 30.05.02, 09:09
          To jak ten lekarz wytlumaczy skutecznosc metod "naturalnych"
          za pomoca ktorych oblicza sie dni nieplodne ktore przypadaja na ostatnie pare
          dni przed miesiaczka?
    • Gość: pen Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 29.05.02, 19:28
      no pewnie, że tak - inaczej miałabym już ok. 10 dzieci... :)
    • Gość: Agusja Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 29.05.02, 20:47
      Gość portalu: 21-latka napisał(a):

> Mam pytanie ogromnej dla mnie wagi, choć zapewne infantylme - niemniej drogie
      > Panie, powiedzcie mi proszę czy w czasie siedmiodniowej przerwy w braniu
      > tabletek można mieć pewność o ich działaniu? Czy jeśli biorę tabletki
      > regularnie o tej samej godzinie to czyw czasie przerwy działają?
      > prosze o odpowiedź!

TAK!!!
    • agniechaa Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych 30.05.02, 21:18
      Dzialaja ale oczywiscie skutecznosc zadnych pigulek (ani tez innego srodka) nie
      wynosi 100%.
      • Gość: Ciekawy Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 23:33
        A po jakim czasie od zażycia pierwszej pigułki można bezpiecznie uprawiać
        seks ?
        • .klamka. Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych 30.05.02, 23:50
          Gość portalu: Ciekawy napisał(a):

> A po jakim czasie od zażycia pierwszej pigułki można bezpiecznie uprawiać
          > seks ?

zalezy kiedy ta pierwsza pigulka zostala przyjeta. generalnie, zakladajac, ze
          kobieta zaczela ja brac pierwszego, pelnego dnia miesiaczki- zabezpieczenie
          wystapuje juz w pierwszym cyklu. jesli nie- podobno pojawia sie ono po7dniach,
          ale osobiscie wolalabym zaczekac do nastepnego cyklu. pierwszy zawsze niezbyt
          pewny

pozdrv
          • Gość: Ciekawy Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 23:58
            .klamka. napisał(a):

> Gość portalu: Ciekawy napisał(a):
            >
            > > A po jakim czasie od zażycia pierwszej pigułki można bezpiecznie uprawiać
            >
            > > seks ?
            >
            > zalezy kiedy ta pierwsza pigulka zostala przyjeta. generalnie, zakladajac, ze
            > kobieta zaczela ja brac pierwszego, pelnego dnia miesiaczki-

Właśnie tak .

zabezpieczenie
            > wystapuje juz w pierwszym cyklu.

To znaczy kiedy ?

jesli nie- podobno pojawia sie ono po7dniach,
            > ale osobiscie wolalabym zaczekac do nastepnego cyklu. pierwszy zawsze niezbyt
            > pewny

Zaczekać ???
            Przecież nie wytrzymamy !!!

• .klamka. Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych 31.05.02, 00:12
              Gość portalu: Ciekawy napisał(a):

> .klamka. napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Ciekawy napisał(a):
              > >
              > > > A po jakim czasie od zażycia pierwszej pigułki można bezpiecznie upr
              > awiać
              > >
              > > > seks ?
              > >
              > > zalezy kiedy ta pierwsza pigulka zostala przyjeta. generalnie, zakladajac,
              > ze
              > > kobieta zaczela ja brac pierwszego, pelnego dnia miesiaczki-
              >
              > Właśnie tak .
              >
              > zabezpieczenie
              > > wystapuje juz w pierwszym cyklu.
              >
              > To znaczy kiedy ?

PRZYJMUJE SIE , ZE WRAZ Z PIERWSZA PIGUOKA KOBIETA JEST ZABEZPIECZONA, ALE MOJA
              GINEKOLOG WSPOMINALA,ZE PIERWSZY CYKL ZAWSZE NIEPEWNY
              >
              > jesli nie- podobno pojawia sie ono po7dniach,
              > > ale osobiscie wolalabym zaczekac do nastepnego cyklu. pierwszy zawsze niez
              > byt
              > > pewny
              >
              > Zaczekać ???
              > Przecież nie wytrzymamy !!!
              >
              JESLI DO TEJ PORY WYTRZYmaliscie to kilka dni w ta czy w tamta was nie zbawi.
              zreszta sa dodatkowe zabezpieczenia. ja czekalam - wolalam miec komfort
              psychiczny.
              ale to wasza decyzja. zycze udanego sexowania:)

• Gość: Ciekawy Re: skuteczność tabletek antykoncepyjnych IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 00:16
                Dziękujemy !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka