Dodaj do ulubionych

mam problem z cilestem, dziewczyny co wy na to?

19.06.02, 14:15
jakieś 2 lata temu brałam cilest przez pół roku i czułam się bardzo dobrze.
Teraz biorę pierwsze opakowanie i pojawiły się skutki uboczne, czyli najpierw
straszliwe mdłości, a teraz już piąty dzień występuje delikatne plamienie. Co
powinnam zrobić, brac dalej? Czy to samo przejdzie.
Obserwuj wątek
    • balkan Re: mam problem z cilestem, dziewczyny co wy na to? 19.06.02, 14:22
      Ja też miałam tego typu problemy, więc poszłam do ginekolog, który mie
      ochrzanił, że to lek nieodpowiedni dla mnie. A swoją drogą wogóle zrezygnowałam
      z pigułek i całkiem dobrze się z tym czuję.
      • lastka Re: mam problem z cilestem, dziewczyny co wy na to? 19.06.02, 14:26
        Łeeee ja brałam i myślałam, że nogi wyciągnę do tych wszystkich dolegliwości
        doszedł ból piersi i skoczyło mi ciśnienie miałam 175/110 musisz przyjąć do
        kńca, ale potem odstaw.
      • Gość: polka Re: mam problem z cilestem, dziewczyny co wy na to? IP: 217.96.36.* 19.06.02, 14:31
        balkan napisał(a):

> Ja też miałam tego typu problemy, więc poszłam do ginekolog, który mie
        > ochrzanił, że to lek nieodpowiedni dla mnie.

To co, sama sobie przepisałaś???
        Dlaczego ochrzanił cię, że lek jest nieodpowiedni? Robiłaś jakieś badania?
        • balkan Re: mam problem z cilestem, dziewczyny co wy na to? 19.06.02, 14:57
          Oczywiście, że przepisał ginekolog, ale nie zlecił potrzebnych badań, m. in.
          USG piersi, a ja w końcu nie jestem lekarzem i nie muszę wiedzieć jakie badania
          mi są potrzebne.
          • Gość: polka Re: mam problem z cilestem, dziewczyny co wy na to? IP: 217.96.36.* 19.06.02, 15:12
            balkan napisał(a):

> Oczywiście, że przepisał ginekolog, ale nie zlecił potrzebnych badań, m. in.
            > USG piersi, a ja w końcu nie jestem lekarzem i nie muszę wiedzieć jakie badania
            >
            > mi są potrzebne.

Nie rozumiem: najpierw "nie zlecił Ci potrzebnych badań", i przepisał Cilest, a
            potem sam opieprzył, że to dla Ciebie nieodpowiednie tabletki??!!! Czy to był ten
            sam lekarz?

• balkan Re: mam problem z cilestem, dziewczyny co wy na to? 19.06.02, 15:13
              Nie, no jasne, że nie ten sam.
              • Gość: polka Re: mam problem z cilestem, dziewczyny co wy na to? IP: 217.96.36.* 19.06.02, 15:45
                Rozumiem... A dlaczego ten drugi lekarz stwierdził - ochrzanił Cię, ze cilest
                jest nieodpowiedni? Na podstawie skutków ubocznych?
    • agniecha27 Re: mam problem z cilestem, dziewczyny co wy na to? 19.06.02, 14:39
      sonja napisał(a):

> jakieś 2 lata temu brałam cilest przez pół roku i czułam się bardzo dobrze.
      > Teraz biorę pierwsze opakowanie i pojawiły się skutki uboczne, czyli najpierw
      > straszliwe mdłości, a teraz już piąty dzień występuje delikatne plamienie. Co
      > powinnam zrobić, brac dalej? Czy to samo przejdzie.

Ja Cilest tolerowałam bardzo dobrze, ale to tak indywidualna sprawa, że lepiej
      skontaktuj się z lekarzem...
      Pozdrowionka :)))
    • Gość: Ania Re:Do Sonji IP: 195.94.198.* 19.06.02, 15:16
      Cześć Sonju. Jeśli odstawiłaś na jakiś czas tabletki antykoncepcyjne, lub
      brałas i zmieniłas na cilest...to nie ma obaw.Przez pierwsze trzy miesiące
      przyjmowania cilestu, plamienie i lekkie mdłosci to normalka.Dlatego najlepiej
      brac go w nocy. Nie odczuwasz żadnych dolegliwości.
      I nie ma powodów do odstawiania tych pigułek. Sama je biore juz od roku i tez
      miałam na początku takie dolegliwości, zresztą mój ginekolog mnie o tym
      uprzedził.
      • sonja Re:Do Ani 19.06.02, 15:26
        Pocieszająca jest Twoja odpowiedź, tylko, że ja biorę go na noc, bo o 21.oo i
        mdłości miałam największe rano i po zjedzeniu czegoś smażonego. Teraz jednak
        mdłości mi ustąpiły za to pojawiło się to plamienie. Mam nadzieję, że mi
        zniknie.
    • lalka74 nie mam żadnych problemów 19.06.02, 15:49
      odkąd przestałam brać te cholerne prochy.
      • sonja Re: nie mam żadnych problemów 19.06.02, 15:51
        A ja musiałam bo miesiączka wypadała mi w dniu ślubu, a tego to już bym chyba
        nie zniosła. Dlatego nie mogę ich ot tak po prostu porzucić, nie teraz.
        • lalka74 Re: nie mam żadnych problemów 19.06.02, 15:54
          oczywiście - każdy ma swoje racje. Ja brałam te prochy przez kilka lat z
          przerwami i wiem, że najlepiej się czuje jak ich nie biorę. Ale wiem też, że
          pewnie gdybym bardzo bała się ciąży to chybabym znowu do nich wróciła.
    • Gość: xsenia Re: mam problem z cilestem, dziewczyny co wy na to? IP: *.bydgoska.krakow.pl 19.06.02, 20:32
      sonja napisał(a):

> jakieś 2 lata temu brałam cilest przez pół roku i czułam się bardzo dobrze.
      > Teraz biorę pierwsze opakowanie i pojawiły się skutki uboczne, czyli najpierw
      > straszliwe mdłości, a teraz już piąty dzień występuje delikatne plamienie. Co
      > powinnam zrobić, brac dalej? Czy to samo przejdzie.

miałam podobnie z Cilestem, wcześniej byla Diana i o.k., zamieniłam Cilest na
      Logest i nie ma problemu, przed Dianą było Trinovum (końska dawka hormonów), też
      bez problemu, tylko Cilest dawał skutki uboczne. na Twoim miejscu zmieniłabym
      piguły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka