Dodaj do ulubionych

prosze o domowe sposoby wlaki z przeziebieniem a

04.05.05, 10:04
...przede wszystkim bolem gardla
Obserwuj wątek
    • kasitza OCZYWISCIE CHODZILO O WALKE; NIE O WLAKE 04.05.05, 10:05

• istna Re: OCZYWISCIE CHODZILO O WALKE; NIE O WLAKE 04.05.05, 10:31
        Cześć bidulo, a gdzieś ty się tak załatwiła?
        Spróbuj może płukania gardła aspiryną (rozpuszczoną w wodzie), mnie pomaga, ale
        trzeba długo i ofiarnie pogulgotać:)
        • kasitza Re: OCZYWISCIE CHODZILO O WALKE; NIE O WLAKE 04.05.05, 10:34
          zaraz ide do apteki po aspiryne. a zalatwilam sie na pir.dolonym bankiecie z ktorego nic nie wyniknelo oprocz duchoty w budynku polaczonej z wieczorna bryza na zewnatrz...
          • istna Re: OCZYWISCIE CHODZILO O WALKE; NIE O WLAKE 04.05.05, 10:37
            A, wtedy:(
            Przepraszam, że jeszcze nie napisałam, ale jestem jakloś mentalnie wyjałowiona:(
            • kasitza Re: OCZYWISCIE CHODZILO O WALKE; NIE O WLAKE 04.05.05, 10:40

nie przejmuj sie. dla pobudki mentalnej wpadnij se na cosmo na link ktory podalam w watku ponizej, to ci sie humor poprawi.
              • istna Re: OCZYWISCIE CHODZILO O WALKE; NIE O WLAKE 04.05.05, 10:43
                No byłam byłam, i chyba pójdę pod prysznic:) Żeby ochłonąć:))
                • kasitza Re: OCZYWISCIE CHODZILO O WALKE; NIE O WLAKE 04.05.05, 10:46
                  sliczne sa te gadki i te okreslenia sfer erogennych. guziczek, dziurka kakaowa i jeszcze powinny byc doje albo mleczarnia.
                  • istna Re: OCZYWISCIE CHODZILO O WALKE; NIE O WLAKE 04.05.05, 10:48
                    Nie nie, z tego co pamiętam, to w podstawówce mówiło się "babeczka z wisienką":)
                    A może to ten wątek o słodkościach mnie zainspirował?:)
                    • kasitza Re: OCZYWISCIE CHODZILO O WALKE; NIE O WLAKE 04.05.05, 10:50
                      babeczka z wisienka - widzisz, nie pamietam. ale pamietam jak dorwalysmy raz ksiazke o roznych postaciach fantastycznych, a w niej byly strzygi ktore mialy cyce az do ziemi i trzeba je bylo zarzucac na placy zeby sie nie potknac...
                      • istna Re: OCZYWISCIE CHODZILO O WALKE; NIE O WLAKE 04.05.05, 10:59
                        To były MAMONY!!!
                        A w tzw. międzyczsie znalazłam dla ciebie lekarstwo nie tylko na bół gardła, ale
                        też na wszystkie inne zmartwienia:)
                        fun.from.hell.pl/2005-03-30/Fukitol.jpg
                        • kasitza Re: OCZYWISCIE CHODZILO O WALKE; NIE O WLAKE 04.05.05, 11:00
                          CUDNE!!!!! chyba wezme dwie tabletki! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • tonya4 Re: prosze o domowe sposoby wlaki z przeziebienie 04.05.05, 11:02
      Mnie pomaga plukanie woda z sola.Co jeszcze Ci dokucza oprocz poczucia straconego czasu? Pozdrawiam.
      • kasitza Re: prosze o domowe sposoby wlaki z przeziebienie 04.05.05, 11:03
        o czym ty do mnie rozmawiasz?
        • tonya4 Re: prosze o domowe sposoby wlaki z przeziebienie 04.05.05, 11:09
          Wylacznie o Twoim zdrowiu.Goraczka, bol miesni, inne? Prosisz o rade.A o bankiecie sama wspomnialas:)
          • kasitza Re: prosze o domowe sposoby wlaki z przeziebienie 04.05.05, 11:18

wdawszy sie z istna w dialog na temat strzyg i mamon zupelnie zapomnialam o straconym czasie z powodu bankietu, dlatego zupelnie nie zalapalam o co sie pytasz. z dolegliwosci mam tylko bol gardla - wczoraj i dzis rano bardzo duzy, teraz troche mniej boli.
            • tonya4 Re: prosze o domowe sposoby wlaki z przeziebienie 04.05.05, 11:49
              :) wiec sprobuj z ta sola.Nawet moim dzieciom pomaga.Czesto i dlugo plucz.Trzymaj sie.
              • kasitza Re: prosze o domowe sposoby wlaki z przeziebienie 04.05.05, 12:23

dzieki, wlasnie chleptam aspiryne
    • baba_krk Re: prosze o domowe sposoby wlaki z przeziebienie 04.05.05, 13:40
      przypomnialy mi sie 2 specyfiki:

1. syrop z cebuli
      2. cieple mleko z miodem, czosnkiem, sokiem z cytryny i imbirem (dla mnie juz
      zapachowo nie do przejscia...)
      • pompompom Re: prosze o domowe sposoby wlaki z przeziebienie 04.05.05, 23:10
        Łyżka konfitur z malin, łyzka miodu, sok z polowy cytryny, lyzka spirytusu lub
        wodeczki. To wszystko do szklaneczki i zalac wrzatkiem. Wypijamy i udajemy sie
        do wyrka, bo rozgrzewa konkursowo i pomaga. A jakie dobre
        • coffee_toffee Re: prosze o domowe sposoby wlaki z przeziebienie 05.05.05, 00:51
          Ostatnio jak mnie bolalo gardlo to mi pomogl Angidin. To sa takie tabletki do
          ssania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka