Dodaj do ulubionych

jaka pokuta za sex

IP: *.vv.slu.se 09.03.01, 00:18
Zblizaja sie swieta, jak co roku wypadaloby sie wyspowiadac ale..., obawiam sie
pokuty (moze bardziej krzyku ksiedza w konfesjonale) za milosc z moja
Dziewczyna.
Jaka moze czekac mnie kara,bo nie spodziewam sie pochwaly.
Obserwuj wątek
    • Gość: senny Re: jaka pokuta za sex IP: 195.41.66.* 09.03.01, 02:12
      Przeciez w Szwecji nie spowiadaja.
      • Gość: sds Re: jaka pokuta za sex IP: *.vv.slu.se 09.03.01, 02:20
        senny - moze Ty cos podpowiesz,
    • Gość: mdx Re: jaka pokuta za sex IP: 172.30.23.50, 195.117.127.* 09.03.01, 09:54
      Pewnie nie ognień piekielny. Problem nie leży karze i pokucie ale w tym jakie
      bedzie Twoje postawonienie poprawy. Jeżeli zamierzasz dalej tak postępować, to
      co się spowiadać.
      • sds Re: jaka pokuta za sex 13.03.01, 22:54
        mdx - obawiam sie, ze postanowienie poprawy bedzie, ale na kilka dni, moze to
        nawet nie jest obawa tylko zalozenie, plan jak siebie oszukac na krotki czas.
        Pozdrawiam

• Gość: Alicja Re: jaka pokuta za sex IP: 195.94.211.* 09.03.01, 19:47
      Zależy na jakiego księdza trafisz, ale myślę, że ten grzech jest już tak
      powszechny, że z rozgrzeszeniem nie będzie problemu.
      • Gość: Alicja Re: jaka pokuta za sex IP: 195.94.211.* 09.03.01, 19:49
        Gość portalu: Alicja napisał(a):

&#62 Zależy na jakiego księdza trafisz, ale myślę, że ten grzech jest już tak
        &#62 powszechny, że z rozgrzeszeniem nie będzie problemu.

... a pokuta? Też zależy od księdza. Jeden postraszy ogniem piekielnym, adrugi
        każe odmówić pięć zdrowasiek.
        • Gość: m Re: jaka pokuta za sex IP: *.mckinsey.com 10.03.01, 20:46
          dla mnie sex to nie grzech chociaz jestem katoliczka
          jesli kochasz sie z osoba ktora bardzo kochasz to nie
          mozesz myslec w ten sposob. w koncu wszyscy jestesmy
          wyposazeni w ten poped i nie ma sie z czego
          spowiadac. nie robisz nic zlego- bo czy spowiadasz
          sie z tego, ze kogos pokochales? a sex to przeciez
          okazywanie milosci, piekna rzecz, ktora mozesz
          ofiarowawc drugiej osobie.
          • Gość: Art Re: jaka pokuta za sex IP: 217.96.46.* 11.03.01, 21:33
            myslę ,że b ędzie mniej krzyczał niż za samogwałt :)))
            a wogóle po co się będziesz mu spowiadał , zrób to przed nami a to co my powiem
            y będzie zdrowsze dla twojego umysłu niż poczucie winy .Kościol to przeżytek ,
            dawniej żądano dziesięciny ale ty jej nie masz dlatego będą cię gnębić -
            pozwolisz im na to ?
            • sds Re: jaka pokuta za sex 13.03.01, 23:06
              -Art- mysle, ze spowiedz przez internet, bylaby swietna forma spowiedzi
              powszechnej, jednak nie dotyczylaby grzechow ciezszych. Kosciol Kat. jest
              fascynujacy, ze wzgledu na niezmiennosc (powiedzmy prawie) zasad. To fenomen
              ktory nakazuje wiare, w czasach gdy ludzie w nic nie wierza, niestety w
              stosunku do innych np. Szwedzkiego Narodowego wymaga mniej myslenia, chyba z
              obawy przed pytaniami dociekliwych. Art... z Twoimi pogladami bylbys wspanialym
              spowiednikiem, cieszacym sie wielkim powodzeniem u wiernych.
              Dzieki za Twoj glos, Pozdrawiam
          • sds Re: jaka pokuta za sex 13.03.01, 23:08
            -m- chcialbym byc przekonany co do Twojego zdania, niestety nie jest to dla
            mnie tak proste. Ale moja dziewczyna tak uwaza!
            dzieki, Pozdrawiam
        • sds Re: jaka pokuta za sex 13.03.01, 23:00
          Ogien piekielny - nie przeraza mnie to, oduczyl mnie bac sie
          takich 'straszydelek' poprzedni spowiednik (byl Dominikaninem), ale te piec
          zdrowasiek - to brzmi zbyt latwo. Zazwyczaj (oczywiscie nie za t6en grzech)
          dostawalem pokute przeczytania rozdzialu, badz ksiazki najczesciej Jozefa
          Bochenskiego - polecam (nie jako pokute ale dla przyjemnosci).
          Pozdrawiam
          P.S. Alicjo - choc pewnie Twoje prawdziwe imie jest inne, ale zaczynasz mnie
          fascynowac (czytalem Twoje glosy na innych kanalach forum)
          • Gość: Alicja Re: jaka pokuta za sex IP: 195.94.211.* 14.03.01, 15:53
            Dzięki za opinię o moich wypowiedziach. A imię - jest jak najbardziej
            prawdziwe. Pozdrawiam
            • Gość: sds Re: jaka pokuta za sex IP: *.vv.slu.se 14.03.01, 20:09
              Dzieki Alicjo - pozdrowienia ze Szwecji, pogode mamy deszczowa, jest szaro,
              ale dzieki forum czuje sloneczko i wiosne.
    • Gość: kastrat Re: jaka pokuta za sex IP: *.rzes.gazeta.pl 13.03.01, 18:30
      kastracja
      • sds Re: jaka pokuta za sex 13.03.01, 23:09
        Kastracie, zapewne masz piekny glos. czy spiewasz w chorze koscielnym?
        • Gość: Art Re: jaka pokuta za sex IP: *.lanmedia.router.media-com.com.pl 14.03.01, 00:59
          Chrześcijanizm nie jest wogóle stabilny ani tym bardziej konsekwentny , jest to
          bardzo młoda religia i ma dopiero 2000 lat a ile wcześniej już było rozlamów ,
          nie muszę chyba wymieniać . O wiele starszą i konsekwntną religią jest Islam ,
          bo jest tylko jeden .
          • Gość: sds Re: jaka pokuta za sex IP: *.vv.slu.se 14.03.01, 20:06
            To prawda, ale Islam jest dla mnie zbyt radykalny. Mieszkaja u nas w akademiku
            jego wyznawcy, oczywiscie dla nas sa zawsze w porzadku, chociaz na poczatku
            dziwilo mnie zachowanie dziewczyny tego wyznania wobec facetow i poglad
            na "Swieta Wojne" - zyja wsrod innych, ale w razie koniecznosci sa gotowi
            przystapic do walki. Sa to ludzie z Kuwejtu i Palestyny, moze tam sytuacja jest
            szczegolna i z tad ich poglady. Ale jesli moge zapytac Cie o "Nowych
            Apostolow" - jego wyznawcami sa ludzie z Etiopii, wiec pewnie to odlam Koptow,
            wyznawcy nie czytaja gazet, nie sluchaja radia, nie ogladaja telewizji itp.
            Jeszcze nigdy nie brali udzialu w naszych imprezach, choc mieszkaja w naszym
            budynku, a co do rozmow - raczej malo kontaktowi. Pozdrawiam
            • Gość: nikita sds IP: *.quicknet.nl 29.03.01, 09:49
              Mozna sie zapytac gdzie studiujesz bo ja swego czasu tez studiowalam w szwecji
              i tez mialam za sasiadow roznych 'dziwnych' ludzi.
              Ha det sa bra!
          • Gość: ala Re: jaka pokuta za sex IP: *.btinternet.com 15.03.01, 00:02
            niestety, tu musze sprostowac: Islam nie jest starszy od Chrzescijanstwa
            (narodzil sie miedzy VII a VIII wiekiem - naszej ery, oczywiscie)i rowniez
            przezywal mnostwo rozlamow i nurtow. Nie jest on rowniez bardziej konsekwentny,
            chocby dlatego ze (tak jak i w Chrzescijanstwie) jego wykladnia zajmuja sie
            ludzie, a rozni ludzie roznie interpretuja te same sytuacje... Mysle ze kazda
            religia polegajaca na posluszenstwie i poddanstwu przezywa podobne problemy i
            jest z gory skazana na wyboje...
            • Gość: sds Re: jaka pokuta za sex IP: *.vv.slu.se 15.03.01, 03:21
              Alu, dlaczego napisalas NIESTETY, to slusznie ze zwracasz uwage na bledne
              informacje (a takie byly). Dzieki Tobie mozemy sie czegos nowego (i ciekawego)
              dowiedziec. Pozdrawiam sds
    • Gość: Suzi Re: jaka pokuta za sex IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 14.03.01, 12:35
      Pokuta ? nie bedzie pokuty bo nie bedzie rozgrzeszenia !!!!!! nawet o tym nie
      mysl ! sex bez slubu i dla przyjemnosci jest be w oczach kosciola .
      • Gość: sds Re: jaka pokuta za sex IP: *.vv.slu.se 14.03.01, 20:11
        Suzi, prosze nie przygnebiaj mnie, przeczytaj glos Alicji.
        Pozdrawiam
        • Gość: ikar Do piekla??? IP: *.bellatlantic.net 15.03.01, 03:22
          Hey mistrzu. A czy musisz sie z tego spowiadac??? Przeciez to chyba nie az taki
          wielki grzech. Chyba jej nie biles???? Ojjjj misiaczku (LOL) przyznaj sie co na
          prawde zrobiles?????
          • Gość: sds Re: Do piekla??? IP: *.vv.slu.se 15.03.01, 03:28
            Ikarze, mysle, ze powinienem sie wyspowiadac. Szkoda, ze nie moge zrozumiec
            Twojej wiadomosci - za duzo w niej skrutow. Moze rozszyfrujesz
        • Gość: Suzi Re: jaka pokuta za sex Re: sds IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.03.01, 09:29
          Nie chcialam Cie przygnebic. ale czego sie spodziewales ? zrob sobie rachunek
          sumienia i zastanow sie, czy po spowiedzi bedziesz szczerze zalowal za grzechy
          i czy chcesz dotrzymac obietnicy poprawy. czy jestes gotow zrezygnowac z
          cudownej, ekscytujacej milosci fizycznej ze swoja ukochana ?????? a po
          spowiedzi, jesli jakims cudem dostaniesz rozgrzeszenie tak powinienies zrobic.
          serdecznie podrawiam.
    • Gość: gepe Re: jaka pokuta za sex IP: *.wbk.com.pl 15.03.01, 19:41
      Gość portalu: SDS napisał(a):

&#62 Zblizaja sie swieta, jak co roku wypadaloby sie wyspowiadac ale..., obawiam sie
      &#62
      &#62 pokuty (moze bardziej krzyku ksiedza w konfesjonale) za milosc z moja
      &#62 Dziewczyna.
      &#62 Jaka moze czekac mnie kara,bo nie spodziewam sie pochwaly.

Nie wiem, jak jest w Szwecji z pokutami :-), ale zasada jest chyba jedna.
      Po pierwsze - krzyku księdza sie nie bój, narobi wstydu sobie, nie Tobie. Niejeden z nich ma
      takie grzechy na sumieniu, o jakich Ci się nie śniło, gdyby oni mieli się obawiać krzyku
      spowiednika, to musieliby pietruszki w uszach nosić.
      Po drugie: spowiadasz sie Bogu w obecności kapłana. Nie kapłanowi, jak niektórzy sądzą.
      Jest tak, bo tak chciał Chrystus. I jeżeli szczerze nie postanowisz poprawy, to nawet jak
      kapłan rozgrzeszenia udzieli, to faktycznie go nie będzie.
      Po trzecie: chcesz tego, czy nie - Bóg Cię kocha i nigdy nie przestanie. Jeżeli nie uda Ci się
      swojego postanowienia dotrzymać, to patrz pkt.1 i dalej. Najistotniejsze, żeby próbować
      tego postanowienia dotrzymać. Nie możesz się spowiadać z założeniem, że nie dotrzymasz
      poprawy, ale jeśli nie udało się, zawsze masz drogę powrotu.
      Moja odpowiedż na pytanie w nagłówku: to bez znaczenia, oby była wypełniona.

Mądrych wyborów, pozdrawiam - gepe
    • Gość: Ninka Re: jaka pokuta za sex IP: *.MS1.srv.t-online.de 29.03.01, 10:29
      Ja rowniez uwazam , ze jak sie uprawia milosc z osoba , ktora sie kocha, to nie cudzolustwo, ani pozadanie zony
      blizniego swego( no, chyba ze jestes zonaty, albo twoja dziewczyna mezatka), wiec z czego tu sie spowiadac.
      a swoja droga, rozgrzeszenie dostaniesz, a na pokute pare zdrowasiek( jak ktos tu juz powiedzial). Gorzej chyba
      u Ciebie z postanowieniem poprawy, co? Powiedz mi po co chcesz sie spowiadac, skoro nie zamierzasz
      pozostac w abstynencji do slubu ze swoja dziewczyna? Czy to nie jest troche perfidne?
    • Gość: kasia Re: jaka pokuta za sex IP: 155.245.35.5, 155.245.254.* 29.03.01, 17:23
      Ja nie dostalam rozgrzeszenia wiec moze lepiej nie chodzic do spowiedzi?
      Osobiscie zrezygnowalam.
      • Gość: Alicja Re: jaka pokuta za sex IP: 195.94.211.* 29.03.01, 17:44
        Miałaś pecha, że trafiłaś na takiego a nie innego księdza. Inny podszedłby do
        sprawy inaczej. Pamiętaj, że ksiądz nie ma prawa Cię osądzać, takie prawo ma
        tylko Bóg. Niestety, niektórzy duszpasterze zdają się o tym nie pamiętać.
        • Gość: Gregor Re: jaka pokuta za sex IP: *.bydgoszcz.ext.ids.pl 29.03.01, 19:55
          Jeśli ktoś idzie do spowiedzi, to rozumiem, że ma taką potrzebę? Jeśli nie ma,
          to proponuję, żeby dał sobie spokój z zabawą w transcendencję i kultywowanie
          tradycji ojców. Działania dla tzw. picu i uspokajania nieswojego sumienia nie
          mają sensu, bo nie prowadzą donikąd. A tak swoją drogą ksiądz nie ma prawa
          oceniać nikogo, bo zgadza się, że jest to w ostatecznym rozrachunku sprawa
          relacji człowiek-Bóg, ale mądry kapłan ocenia czyn i jego zgodność z nauką
          Kościoła. Jeśli ktoś przyjmuje tę naukę, to musi swoje czyny przedstawić w jej
          świetle i zrobić stosowny rachunek sumienia, żałować i próbować coś zmienić lub
          naprawić w swoim życiu. Natomiast, jeśli ktoś tej nauki nie przyjmuje niech da
          sobie spokój z chodzeniem do kościoła. A poza tym piszecie, że współżyjecie
          przed ślubem, bo się kochacie. To po co ślub kościelny? Po co biały welon jako
          symbol czystości? Po co ten cały faryzeizm i hipokryzja? A swoją drogą co to
          znaczy, że się kochacie?
          • Gość: lola Re: jaka pokuta za sex IP: *.proxy.aol.com 31.03.01, 22:34
            ales se znalazl problem,facet.nie ma to jak w wyznaniowym panstwie! czy nie
            czujesz, ze to jest smieszne? czy nie masz wrazenia, ze to juz nie
            sredniowiecze? a nawet ,jesli potrzebujesz rozgrzeszenia, to zrob cos
            przyzwoitego, extra, i od razu poczujesz sie lepiej.
            czy nie przyszlo ci na mysl,ze to nie ty w swej grzesznej naturze, wymysliles
            sex, a ewentualnie, jak chcesz, uczynil to stworca.wiec do niego pretensje a
            nie do siebie.
            milego dnia i udanego sexu zyczy lola
      • Gość: Ala Re: jaka pokuta za sex IP: 212.244.82.* 01.04.01, 08:22
        Gość portalu: kasia napisał(a):

&#62 Ja nie dostalam rozgrzeszenia wiec moze lepiej nie chodzic do spowiedzi?
        &#62 Osobiscie zrezygnowalam.
        Niestety jesteś kobietą, a kościół wychodzi z założenia, że w tym wypadku winę
        ponosi kobieta.Mężczyźni nie mają problemów z rozgrzeszeniem- wiem, bo
        spowiadałam się z moim partnerem u tego samego księdza, to była spowiedź
        przedślubna.

• Gość: kasia Re: jaka pokuta za sex IP: 155.245.35.5, 155.245.254.* 01.04.01, 12:25
          Gość portalu: Ala napisał(a):

&#62 Gość portalu: kasia napisał(a):
          &#62
          &#62 &#62 Ja nie dostalam rozgrzeszenia wiec moze lepiej nie chodzic do spowiedzi?
          &#62 &#62 Osobiscie zrezygnowalam.
          &#62 Niestety jesteś kobietą, a kościół wychodzi z założenia, że w tym wypadku winę
          &#62 ponosi kobieta.Mężczyźni nie mają problemów z rozgrzeszeniem- wiem, bo
          &#62 spowiadałam się z moim partnerem u tego samego księdza, to była spowiedź
          &#62 przedślubna.
          &#62

Dpkladnie takie samo wrazenie odnioslam. Pozdrawiam
        • Gość: ula Re: jaka pokuta za sex IP: 157.25.122.* 02.04.01, 13:50
          Gość portalu: Ala napisał(a):

&#62 Gość portalu: kasia napisał(a):
          &#62
          &#62 &#62 Ja nie dostalam rozgrzeszenia wiec moze lepiej nie chodzic do spowiedzi?
          &#62 &#62 Osobiscie zrezygnowalam.
          &#62 Niestety jesteś kobietą, a kościół wychodzi z założenia, że w tym wypadku winę
          &#62 ponosi kobieta.Mężczyźni nie mają problemów z rozgrzeszeniem- wiem, bo
          &#62 spowiadałam się z moim partnerem u tego samego księdza, to była spowiedź
          &#62 przedślubna.
          &#62
          Mnie ksiądz powiedział, że już na zawsze będzie mnie prześladować widmo mojego
          upadku. JAKIEGO UPADKU???? Mój jedyny w życiu mężczyzna jest moją największą
          miłościa i radością. Czy to jest upadek???? Czy to jest ludzkie???

• Gość: Susan Re: jaka pokuta za sex IP: 10.134.10.4, 195.8.129.* 03.04.01, 20:45
            Oczywiście, że to totalna paranoja ! Rozgrzeszenie dostają
            mordercy a mają go nie dostać kochający się ludzie?! W
            moim przypadku bylo tak: byłam po ślubie cywilnym,
            kościelny miał być za parę miesięcy. Nieopatrznie
            powiedziałam na spowiedzi, jaka jest sytuacja i że razem
            mieszkamy. Ksiądz mało nie wyszedł z siebie i -
            oczywiście nie dostałam rozgrzeszenia. Jak bardzo wściekła
            wtedy byłam ! Cóż za obłuda, bo nie wiem jak inaczej to
            nazwać !! Co złego zrobiłam?!

• Gość: Einstein Re: jaka pokuta za sex IP: *.hwr.Arizona.EDU 01.04.01, 12:50
      Pokuta za seks powinna byc dokladnie taka sama, jak za oddychanie
    • Gość: daggy Re: jaka pokuta za sex -DO KASI I ALI IP: *.expander.pl 04.04.01, 08:18
      To nieprawodopodobne. Naprawdę w kościele katolickim stosowane są inne normy
      dla kobiet, a inne dla mężczyzn? Załamałyście mnie.Mam za miesiąc komunię
      dziecka (nie jestem mężatką) i miałam iść do spowiedzi, ale może nie mam się co
      wysilać? Jestem w szoku.
      • Gość: aa Re: jaka pokuta za sex -DO KASI I ALI IP: *.daewoo.lublin.pl 04.04.01, 12:24
        Po co ta obłuda? Jeśli nie są ważne dla Ciebie zasady
        jakie głosi Kościół na temat seksu pozamałżeńskiego,
        to po co posyłasz swoje dziecko na religie i
        przygotowujesz do Komunii Św.? A to całe gadanie o
        innym traktowaniu mężczyzn i kobiet, to kompletne
        bzdury. Jeśli nie ma woli zerwania z grzechem /w tym
        wypadku seks/, to ani mężczyzna, ani kobieta nie
        dostanie rozgrzeszenia. Proste jak słońce.
        • Gość: kasia Re: jaka pokuta za sex -DO KASI I ALI IP: 155.245.35.12, 155.245.254.* 04.04.01, 12:27
          A jednak, moj facet nie ma problemu z rozgrzeszeniem.
          • Gość: daggy Re: jaka pokuta za sex -DO KASI I ALI IP: 195.246.200.97, 212.106.0.* 04.04.01, 13:55
            W takim razie, kościół jest tak samo obłudny, jak ja.
            • Gość: kasia Re: jaka pokuta za sex -DO KASI I ALI IP: 155.245.35.12, 155.245.254.* 04.04.01, 14:08
              i jak ja
              • Gość: ula Re: jaka pokuta za sex -DO KASI I ALI IP: 157.25.122.* 05.04.01, 09:10
                i ja!!!
    • Gość: mIrO Re: jaka pokuta za sex IP: 212.106.173.* 08.04.01, 21:01
      A po co sie spowiadac? Czujesz sie winny tego, co z nia robisz? Przeciez sie
      kochacie. Kosciol powinien zmienic swoja nauke, bo mi sie tez nie podobaja
      szybkie numerki, bo to jest poprostu kur....., ale dlaczego maja cierpic
      kochajacy sie ludzie? Najlepiej wziac slub jak sie jest pelnoletnim, a mieszkac
      nadal osobno. Wtedy wszystko jest wg prawa koscielnego :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka