Dodaj do ulubionych

Chcialabym sobie kupic wode toaletowa,

11.09.05, 18:19
Dzisiaj wąchalam wody, jedna sie psiknelam i ..sie zakochalam. Rzadko mi sie
do zdarza w przypadku wod, w stosunku do panow czesciej.
No wiec pytam czy to normalne, ze żal mi wydac 175zl na wode toaletowa? To
jest tylko woda do psikania, ale tyle kosztuje, a ja pracuje i mam skrupuly.
Dodam , ze to woda Lancome, taka nowosc w bialo-zielonym opakowaniu. czy Wy
tez sobie zalujecie na takie rzeczy?
Obserwuj wątek
    • forgetmenot13 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 18:21
      niestety :( Zal wydac tyle kasy na rzecz,ktora szybko sie ulotni. Ale zycie ma
      sie jedno i powinno sie z niego korzystac...
    • juleczka4 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 18:24
      Mnie tez żal było by wywalić tyle kasy!!! :((
      • kobieta_na_pasach Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 18:26
        juleczka4 napisała:

> Mnie tez żal było by wywalić tyle kasy!!! :((

fakt, mozna miec za to porzadna pare butow. ale buty to praktyczny zakup, a
        perfumy to odrobina luksusu:)
        • juleczka4 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 18:29
          Może gdzieś podróbe sprobuj nabyć?? Nie to samo , ale i na butki w takim razie
          wystarczy :))
          • istna Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 18:32
            Akurat podróbka to wyrzucone pieniądze. Chyba lepiej dobrze wydać 170 zł niż
            wyrzucić do śmieci 30zł?
            • kobieta_na_pasach Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 18:37
              istna napisała:

> Akurat podróbka to wyrzucone pieniądze. Chyba lepiej dobrze wydać 170 zł niż
              > wyrzucić do śmieci 30zł?

W sumie taka drozsza wode kupuje dwa razy do roku. Dobra woda starcza nawet na
              5 miesiecy, a tania wypsikam w miesiac.
              • istna Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 18:46
                kobieta_na_pasach napisała:

> W sumie taka drozsza wode kupuje dwa razy do roku.

Ee, to jednak umiesz się troszkę porozpieszczać:)
        • margie Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:17
          porzadna para butow za 175PLN?!
          • kobieta_na_pasach Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:40
            margie napisała:

> porzadna para butow za 175PLN?!

wyobraz sobie, ze tak.
    • istna Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 18:30
      Wiesz, piękny zapach, w którym dobrze sie czujesz to taki eliksir magicznie
      poprawiający nastrój w dowolnym momencie. Tylko najpierw popsikaj się w
      perfumerii i ponoś go cały dzień, żeby się upewnić, że to jest to, że cię nie
      męczy, nie nudzi ci się ani nie drażni twojego otoczenia.
      A może taniej będzie w perfumerii internetowej?
      Ja cię w każdym razie rozgrzeszam:)
      • kobieta_na_pasach Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 18:38
        istna napisała:

> Wiesz, piękny zapach, w którym dobrze sie czujesz to taki eliksir magicznie
        > poprawiający nastrój w dowolnym momencie. Tylko najpierw popsikaj się w
        > perfumerii i ponoś go cały dzień, żeby się upewnić, że to jest to, że cię nie
        > męczy, nie nudzi ci się ani nie drażni twojego otoczenia.
        > A może taniej będzie w perfumerii internetowej?
        > Ja cię w każdym razie rozgrzeszam:)

Napisalam, ze mam go na reku od rana i dlatego ciagle o nim mysle. Masz racje,
        piekny zapach to zupelnie inny wymiar niz np. piekna suknia.
    • kominek Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 19:01
      Jesli ktos niewiele zarabia, jest to zrozumiale, ze zal mu na wody toaletowe. Ja
      natomiast nie chcialbym miec kobiety, ktora stac na drogie kosmetyki, a kupuje
      sobie jakies tanie, smierdzace wody.
    • landrynka8 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 19:01
      kup kobieto i nie załuj sobie. Zapach wbrew pozorom to b.wazny element.
    • zuta Kiedyś kupowałam nie żałując. Teraz .... 11.09.05, 19:30
      teraz bardzo rzadko. Powody?
      Po pierwsze sporo taki luksus kosztuje, a wolę zamiast tego kupić sobie coś do
      ubrania albo jakiś mebel, książkę - coś trwalszego. :)
      Po drugie u nas w pracy jest koszmaaarne miejsce - PALARNMIA - wchodzę tam umyć
      ręce , bo tylko tam jest umywalka i jestem oczadzona papierochami. Wniosek - i
      tak perfumy zagłuszy dym.

Kiedyś od czasu do czasu = jak mi się skończył zapach, kupowałąm sobie kolejny,
      a teraz nie.

Pomijam fakt, że niektóre osoby się snobują zapachami. I tak koleżanka raczyła
      mi się pochwalić swego czasu, że wydał jej mąż na zapach ponad 300 zł. (dla
      niej) - a ja "tylko" 150 zapłaciłam za swój. To na marginesie, bo wody i perfumy
      powinno się kupować chyba dla zapachu, a nie wzbudzenia zazdrości otoczenia.

• mmagi Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 19:33
      ja tez sie zakochałam w Glorii cacharela i tez mnie na nia nie stac:-(
    • armia5 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:05
      Mogę sobie pozwolić na to , kupuje Allur, Chanel.
      Niezaprzeczalnie to duzy wydatek , zwiazany z mozliwościami finansowymi.
      • istna Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:18
        To skocz do łazienki i sprawdź jak się pisze nazwę twoich ulubionych perfum:)
        • kalinka23 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:21
          istna napisała:

> To skocz do łazienki i sprawdź jak się pisze nazwę twoich ulubionych perfum:)

z avon "little black dress" zaznaczam ze nie wszystkie kobiety luba zmyslowe
          zapachy ja takie uwielbiam
        • armia5 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:24
          ALLURE, hihi
          Wymawia się ALLUR.
          • istna Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:26
            Eh, wybacz złośliwostkę, czasem nie moge sie powstrzymać:)
            • armia5 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:32
              Zaden problem :)
    • kalinka23 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:16
      mi tez duzo zapachow sie podoba z tej wyzszej polki ale mnei nei stac pocieszam
      sie avonem tam tez sa ladne zapachy
    • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:23
      Kobieto, nie miej skrupułów, tylko sobie ją fundnij... żal za wydanymi
      pieniędzmi minie, wiem to po sobie... Ja mam troszkę droższe te moje ulubione -
      300 zł J'adore Diora... też przy zakupie ręka mi drży, ale potem już sama
      przyjemność. Ja sobie tłumaczę, że to nie jest codzienny zakup, a raz na pół
      roku i zagłuszam tym sumienie. Zresztą sama napisałaś, że pracujesz, więc ta
      przyjemność się Tobie należy :)))
      • juleczka4 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:29
        Jeśli założymy , że flaszka perfumów wystarczy na pół roku i wydamy na nią 300
        zł i podzielimy przez 180 dni to wyjdą groszę!! Ale jeśli na raz trzeba wywalić
        tyle , to już nie jest tak fajniacko:((
        • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:35
          wiem, że nie, ale nie wydaję kasy na kosmetyki, bo te akurat używam w ilości
          śladowej... zawsze wyznawałam natomiast zasadę, że wodę mam taką, jaką lubię :)
      • istna Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:30
        Mamba, bój sie Boga, trzy stówki za żador? Chyba ze kupujesz flachę 100ml!
        • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:36
          jakie 100, 50 ml w Sephorze
          • istna Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:40
            Na perfumerii.pl masz za te cenę 100ml! Nigdy tam nie kupowałam, ale słyszałam
            same pozytywne opinie.
            • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 21:11
              ja się zawsze obawiam, że trafię na podróbkę... nawet kiedyś chciałam na próbę
              z allegro zamówić, bo tam są dy\użo tańsze, ale nie mam zaufania... dzięki za
              te namiary, zbadam sprawę :)))
      • bolek_rz Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:35
        Dobry masz gust mambka... Ja mam dwie rzeczy na które nie zal mi wydawac duzej
        kasy, są to wlasnie woda toaletowa i ... okulary przeciwsłoneczne :)
        • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:42
          znasz ten mój ukochany zapach?? Ja się w nim lubuję już od 2000 r bodajże...
          wtedy chyba właśnie się pojawił na rynku :)
          • bolek_rz Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:44
            Znam go bo moja była go uzywała, fajny jest. A znasz meski Sculpture firmy
            Nikos??? :)) To jest dopiero mistrzostwo swiata :)
            • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:47
              nie znam :(((( ale jak nie zapomne nazwy, to se wąchnę przy najbliższej wizycie
              w Sephorze :)) Ja jestem strasznym zapachowcem niestety i czasami zapach może
              mnie doprowadzić do.... e, nie powiem :)
              • bolek_rz Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:49
                Ale z tym Sculpture to moze byc problem bo on jest tylko w nielicznych sklepach.
                • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:50
                  w Sephorze jest na ogół wszystko, ja robię zakupy w Galerii Mokotów i tam jest
                  dobrze zaopatrzony sklep :)))
                  • bolek_rz Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:54
                    Ja go kupowalem w Andorze a w Polsce widzialem tylko w kilku sklepach. No i
                    jest na allegro ale zbyt tani zeby byl oryginalny :))
                    • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:56
                      zapytam się, a nuż widelec... właśnie, allegro... ja też się kiedyś
                      przymierzałam, ale cena mnie odstraszyła. Jakim cudem za coś, za co płacę 300
                      PLN na allegro mogę zapłacić 120 PLN i ma to być oryginalne??? Nie wierzę...
                      • bolek_rz Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 11:02
                        Ja tez nie wierze w oryginalnosc za taką cene. Moj brat kiedys zamowił i po
                        kilku dniach odesłał :))
                        • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 11:04
                          no to sprawa jasna... nie będę się już nigdy zastanawiała, a może spróbować i
                          zamówić... jeszcze nigdy nic nie kupiłam na allegro, jakos mnie to nie pociąga.
                          Wolę zobaczyć, pomacać itd. :))
                      • bolek_rz Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 11:06
                        Własnie lukam sobie na allegro i przykład: Carolina Herrera 212 męski 100 ml
                        jest do kupienia za 54,50 (słownie: pięćdziesiąt cztery złote) :)))) W sklepie
                        pewnie ok 250 :)
                        • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 11:16
                          bez sensu... jeszcze kiedyś myślałam, że może to kradzione, dlatego takie
                          tanie, ale sądząć po ilościach tego cudu na allegro, to raczej są to podróby...
                          • bolek_rz Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 11:24
                            Kradzione fakt, tez sie trafiają, ale tam sa tysiace tego i trudno przypuszczac
                            ze wszystko jest kradzione :) Jak dla mnie to kant straszny to wszystko na
                            allegro:) Choc raz kupilem ale panel do radia :))
                            • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 11:25
                              i był w porządku???
                              • bolek_rz Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 13.09.05, 08:32
                                mamba30 napisała:

> i był w porządku???

panel był wporządku ale widac gołym okiem ze kradziony :)))
                                • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 13.09.05, 08:36
                                  he he he... to może mój???1,5 roku temu ukradziono mi sprzed bloku samochód,
                                  było w nim zarabiste radio Pioneer'a....
      • kobieta_na_pasach Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:45
        ale to jast tak Mambo, ze na pewno ucierpi na tym budzet. i to sa te moje
        wyrzuty sumienia.

mamba30 napisała:

> Kobieto, nie miej skrupułów, tylko sobie ją fundnij... żal za wydanymi
        > pieniędzmi minie, wiem to po sobie... Ja mam troszkę droższe te moje
        ulubione -
        >
        > 300 zł J'adore Diora... też przy zakupie ręka mi drży, ale potem już sama
        > przyjemność. Ja sobie tłumaczę, że to nie jest codzienny zakup, a raz na pół
        > roku i zagłuszam tym sumienie. Zresztą sama napisałaś, że pracujesz, więc ta
        > przyjemność się Tobie należy :)))
        • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:48
          wiem, wiem, ale przecież coś od zycia nam się należy... Jeżeli teraz nie bardzo
          możesz sobie pozwolić na taki wydatek, to może troszkę odczekaj i sobie
          uskładaj?
      • asiulka81 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 17:46
        tez uzywam J`adore Diora - mmmmmoje ulubione, od 3 lat jestem od nich
        uzalezniona :)))
        • mamba30 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 17:59
          mnie się niedługo skończą i będzie Pyton miał wydatek :)))
          • asiulka81 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 18:12
            ee, na pewno Ci kupi, w koncu "jestes tego warta" ;))) Wszystko co najlepsze
            dla nas kobitek :)!
    • pierozek_monika Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:49
      Kupiłam sobie świetną pomadkę w sobotę i się w niej zakochałam. Myślałam, ze
      dam kupę kasy, a tu przy kasie siedziała moja znajoma, i mi ją zrabatowała.
      Ależ miła niespodzianka ;)
    • atlantis75 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 20:50
      Zależy ile zarabiasz. Przy przecietnych pobotach to żal du*pę ściska, ale
      czasami warto pozowlić sobie na jakieś szaleństwo.
    • tiencin Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 11.09.05, 23:18
      Odpowiem, jak ty lubisz innym. Idź do toalety i korzystaj... bez umiaru.
    • jola_jola_jola żałujemy? zwariowałaś 12.09.05, 01:23
      175 to wcale nie jest tak duzo za wode toaletowa
    • margie Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:16
      Ja sob ie zaluje, bo nie uzywam perfum. Generalnie nie przywiazjue specjalnie
      wagi do kosmetykow, ale lubie dobre kremy i tusze, cienie, pudry i podklady...
      No i ciuchy:) I sobie nie zaluje:)) W koncu jest jedno zycie, wole dory tusz do
      rzes niz drozsze zarcie:))
    • uniqua Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:19
      akurat na perfumki nie żałuje nigdy porządne perfumy używa się znacznie dłużej
      niż te wszystkie tandety więc w rozrachunku końcowym wychodzi to na opłacalne ,
      sama zakochana jestem we flauer kenzo pozd.
    • trzydziecha1 Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:28
      Namów moze meża żeby Ci kupił w prezencie :DDD
    • trzydziecha1 PS 12.09.05, 10:30
      Ja zużywam perfumy przez rok ! moze za mało sie psikam? niby codziennie, ale
      nie w duzych ilosciach, bo wtedy to smród a nie zapach.
      Poza tym sdama sobie nie kupuję, tylko jak mnie pytaja co chce na imieniny
      mówie co :DD Ostatnio powiedziałam ze nowa woda by mi się przydała. przyniósł
      piec anonimowych próbek, wybrałam zapach, i kupił. Kumpel mu chyba z
      wolnocłowli kupował... ale i tak wybrałam niechcący te najdrożeze hihihi...
    • vandikia Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 10:31
      u mnie jest z tym kiepsko, bo:

1. wyczekuje zeby kupic sobie takie zlotko
      2. szybko zuzywam tak mi sie podoba
      3. potem nic juz nie mam przez nastepne pol roku

ale teraz nadchodzi ten czas, gdy pojde do sklepu, wyloze 200zl i kupie sobie
      Emporio Armaniego w szarej buteleczce. To jest moj ukochany zapach.
    • omcrew po co bedziesz kupowac?? 12.09.05, 10:34
      szkoda kasy idz do toalety i wez sobie jakas :D
    • agick KUP! 12.09.05, 17:39
      i nie mędrkuj.
      nie żałuj.
      kup i już.
      to jeszcze nie 300 zeta.

a tak nawiasem - ja zawsze kupuje na strefie bezcłowej (poza europą) - mam taką
      możliwość i mam kilka rodzajów perfum.

a jak nie mogę na bezcłowej - pewien znajomy mi osobnik handluje perfumami. nie
      podróby a ceny niższe jak w sklepie. najczęśćiej sprzedaje testery.
      jak chcesz namiar - pisz na priv.
      pozdro!

KUP!
    • sumire Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 17:55
      Szczypię się trochę, ale kupuję. Bo czasem się trzeba dopieścić.
    • szary.eminent Re: Chcialabym sobie kupic wode toaletowa, 12.09.05, 20:33
      Kup sobie ta wode i nie zaluj !!!-ja sobie kupuje w formie nagrody;))
    • pierozek_monika Polchwalę Wam się 13.09.05, 12:21
      jest mi tak miło :))))
      przed chwilą dostałam flakonik perfum POISON DORa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka