Dodaj do ulubionych

"Niespodzianki" w drinkach?!!

04.11.05, 01:39
Tak się zastanawiam, czy nie przesadzam...
Opiszę sytuację. Wybrałyśmy się z koleżanką do knajpki. Zamówiłyśmy coś tam
do picia, usiadłyśmy, gadamy sobie... Siedziałyśmy przy takim dużym stole,
więc gdy w pewnym momencie podszedł facet i spytał, czy może usiąść obok z
dwoma kolegami, zgodziłysmy się - stół był wystarczająco duży.
Kontynuowałysmy rozmowę. Dawno się nie widziałysmy - zaległości się
porobiły:) W penym momencie kolesie zaczęli wykazywac jakieś dziwne i
natarczywe działania: jakieś toasty, wyciąganie na siłę do tańca, głupawe
żarty. Nie pomagały nasze protesty, że rozmawiamy i nie chcemy, zeby nam
przeszkadzano. Miałam wrażenie, że robią wszystko, aby wywołać zamieszanie i
odwrócić naszą uwagę od... naszych szklanek! Obie miałysmy takie samo
wrażenie. Mam pytanie: czy znacie konkretne przypadki, że coś komuś dosypano
do drinka? Czy to tylko moja wybujała wyobraźnia? Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • miang Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 04.11.05, 14:48
      > przeszkadzano. Miałam wrażenie, że robią wszystko, aby wywołać zamieszanie i
      > odwrócić naszą uwagę od... naszych szklanek! Obie miałysmy takie samo

albo od waszych torebek.....
    • strega Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 06.11.05, 14:36
      Tak zwane 'pigulki gwaltu'. Stajesz sie bezwolna, otepiala, na drugi dzien nic
      nie pamietasz.. Sporo sie o tym slyszy,dosypanie do napoju w sprzyjajacej
      chwili, a pozniej juz wiadomo co..
      • shimmya Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 07.11.05, 00:40
        strega napisała:

> Tak zwane 'pigulki gwaltu'. Stajesz sie bezwolna, otepiala, na drugi dzien nic
        > nie pamietasz.. Sporo sie o tym slyszy,dosypanie do napoju w sprzyjajacej
        > chwili, a pozniej juz wiadomo co..

A skąd o tym wiesz?
        Obie miałyśmy to samo wrażenie, że dzieje się cos dziwnego. Złodzieje raczej
        się tak nie zachowują. Raczej starają się być niewidoczni, czekają na
        odpowiedni moment. A ci kolesie zachowywali się, jakby sami byli po czymś.
        Chyba nie do końca się kontrolowali. Zachowywali się jakby sami byli w jakimś
        transie i próbowali nas w go wciągnąć.
        • strega Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 07.11.05, 12:01
          Wiesz, niekoniecznie musialo chodzic wlasnie o te pigulki. Moglo chodzic o cos
          zupelnie innego, jakis inny srodek.Faktem jest, ze sytuacje byla dziwna, ze obie
          mialyscie takie poczucie. Skad o tym wiem? Duzo o tym srodku bylo w prasie, w
          sieci.W moim miescie byl taki przypadek, ze dziewczynie rozpuscili taka tabletke
          w napoju.Nie zmienia smaku, zapachu napoju i jest pozniej trudna do wykrycia.
          Dobrze, ze udalo sie Wam uniknac jeszcze bardziej traumatycznej sytuacji. Pozdrawiam
    • ollie1 Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 15.11.05, 18:26
      mieszkam w Wielkiej Brytanii i tutaj niespodzianki w drinkach i gwałt na randkach są czymś bardzo powszechnym, przed czym jest w prasie i telewizji mnóstwo ostrzeżeń a pierwsza zasada ostrożności dla kobiet to pilnować swojego drinka, nie spożywać żadnych napojów przynoszonych przez nieznajomych mężczyzn.
      Nie jest żadną niespodzianką, że taka "moda" dociera również do Polski.
      Jeśli miałyście przeczucie, że działo się coś podejrzanego to znaczy, że tak było. Jakże często nasza intuicja wysyła nam sygnały, a my ich nie słuchamy lub usprawiedliwiamy rozsądkiem.
      • mgla_jedwabna Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 03.12.05, 00:59
        Nigdy nie spuszczac z oka swojej szklanki! A jak musisz wyjsc do toalety tosa
        na to dwa sposoby (do stosowania zawsze a nie tylko jak sie dziwni kolesie
        przysiada). Jeden to isc jak Ci sie skonczy jedno picie zanimzamowisz nastepne.
        Drugi- praktykuje kumpela- isc ze swoim drinkiem do toalety..."Wole zeby nawet
        drink stal na podlodze w kiblu jak siusiam niz zeby mi do niego czegos
        dosypali...". I nie zdawaj sie w tych wypadkach na kolezanke bo dwoch drinkow
        nie upilnujesz. Powodzenia
        • totalna_apokalipsa Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 06.04.06, 20:22
          Ja tak robię z zupełnie innego, typowo polskiego powodu. Nie raz mi sie
          zdarzyło, ze wracam do stolika, a tu ktoś wypił mi 3/4 piwa...;/ Polacy po
          prostu przechodzą samych siebie ...
    • selijah Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 05.12.05, 18:00
      Dwa dni temu miałam podobną sutuację... Byłam z przyjaciółką w klubie gdzie
      spędzamy prawie każdy weekend. W trakcie imprezy, gdy siedziałyśmy przy stoliku
      podszedł do nas dwudziestoparoletni facet postawił na stolik dwa piwa i siadł
      przy swoim stoliku (gdzie siedział jego znajomy) dwa stoliki dalej. Wyśmiałyśmy
      między sobą chłopaka, ale delikatnie zamoczyłam usta w szklance, kiedy nie
      patrzyli na nas, smak miało podejrzany, nie piłyśmy i myślałyśmy, ze jest O.K.
      Potem podeszdł do nas znów i zapytał czy nie napiłybyśmy sie może wody czy soku
      skoro nie chcemy piwa, żebyśmy tak nie siedziały bez niczego. Odmówiłyśmy.
      Zapytał czy sie przysiadziemy do niego i kolegi. Anka powiedziała wystarczająco
      chamsko(spodziewając sie innej reakcji), żeby sie sami przysiedli. Koleś
      gwizdnął po drugiego i siedzieli z nami. Było naprawde sympatycznie. Fakt
      siedziałyśmy tam moze 5 min i wyszłyśmy z lokalu. Wczoraj cały dzien dostawałam
      od obu kolesi bardzo miłe sms'y z propozycją spotkania, dzwonili również.
      Dzisiaj natomiast dowiedziałam sie od koleżanki, która pracuje w szatni w tym
      klubie, ze z opisu wnioskuje, ze są to znani jej goście, którzy wyprowadzają
      grzeczne dziewczyny z dyskoteki i odstawiają je po kilku dniach wykorzystane z
      luką w pamięci (najprawdopodobniej dostupuję GHB), ale nikt im jeszcze niczego
      nie udowodnił. Przeraziłam się. Telefon wciąż dzwoni z naleganiem na spotkanie.
      Sama nie wiem co mam robić, ale przestrzegam, a nawet błagam was - PILNUJCIE
      SIE
      Dla tych, które chcą dowiedzieć sie czegoś wiecej na temat niespodzianek w
      drinkach proponuję odwiedzenie strony www.ghb.wabi.pl/
      • jednachwila Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 31.12.05, 14:47
        a moze pomozesz ich zlapac??!!
        ja mam po takiej wizycie w klubie luki w pamieci.nawet nie bylam wstanie ich
        opisac , pamietam tylko ze rozmawialam z kolesiem przy barze a potem bylo juz
        dwa dni pozniej. A teraz na pamiatke tego wydarzenia mam syna.Nie bylam wstanie
        usunac ciazy a postinor nie zadzialal. Policja oczywiscie przyjela stanowisko,
        ze to moja wina bo dalam sobie postawic drinka. Vivat stroze prawa.
        Takze jak moglabys cos zrobic byloby dobrze dla innych dziewczyn w przyszlosci.:
        ((
      • triss_merigold6 Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 01.01.06, 19:43
        Nie rozumiem tylko dlaczego podałyście numery telefonów zupełnie obcym facetom.
        Telefon podaje się osobie z którą chcesz się umówić.
      • wyuzdana1 Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 17.01.06, 12:49
        Proponuję zrobić zamieszanie i zamienić szklanki;)
    • magnusg Chodzi pewnie o GHB-nazywana tez liquid ecstasy!!! 02.01.06, 09:29
      Od kilku lat obserwuje sie na zachodzie,ze kobietom do drinkow dolewa sie
      troche tego plynu,a one po spozyciu takiego drinka staja sie zupelnie bezbronne
      i sa z reguly gwalcone.Plyn jest bezsmakowy i bezbarwny,tak ze nie sposob go
      wyczuc.Kiedys byl stosowany do narkozy pacjentow w szpitalach.Na nastepny dzien
      kobieta budzi sie z totalnie urwanym filmem-i niczego nie jest w stanie policji
      o samym gwalcie i sprawcach powiedziec.Dlatego w wielu dyskotekach na zachodzie
      sa ostrzezenia,zeba kobiety pilnowaly swoich drinkow i nawet drinki sa czasami
      w szklankach z takimi przykrywkami,zeby nikt nic nie mogl dolac,albo kobiety
      wychodzac do WC zostawiaja drinka u barmana pod opieka_NIGDY NIE WOLNO
      SPUSZCZAC GO Z OKA!!ANI PRZYJMOWAC DRINKOW OD OBCYCH!!
      • magnusg Dodam jeszcze,ze przedawkowanie GHB moze 02.01.06, 09:36
        doprowadzic nawet do smierci-takie przypadki juz w USA I FRANCJI byly-Tak,ze
        naprawde dziewczyny uwazajcie na siebie.
    • mjerominek Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 21.01.06, 15:41
      znam;(
    • journalist Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 05.04.06, 22:28
      Dziewczyny, witajcie. Pisze o tym duzy reportaz, zalogowalam sie na kilku forach
      ale mnie wysmiewano i obrazano, generalnie problem sie lekcewarzy. Przygotowuje
      duzy material o GHB, jestem reporterka Newsweeka. Napiszcie do mnie, jesli
      mozecie (iza.michalewicz@newsweek.pl), szczegolnie prosze tu o kontakct
      dziewczyne o nicku jednachwila. Zapewniam ze bedzie to rozmowa anonimowa.
      I jeszcze jedno: gdzies wyczytalam na forum ze tu ktos juz poruszal temat
      kobiety, ktora na jednej z imprez Citibanku byla sfilmowana, ze sie z kims
      obsciskuje a potem jak zobaczyla film popelnila samobojstwo. Mozecie pokazac mi
      ten watek? Kazda informacje musze sprawdzic. Ogromne dzieki i pozdrawiam. Iza
      Michalewicz.
      • magnusg Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 06.04.06, 10:45
        Moze napisz jej8jednachwila) bezposrednio maila,to wieksze szanse,ze sie
        odezwie.Powodzenia przy pisaniu-to wazny temat,szczegolnie przed wakacjami.
        • journalist Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 06.04.06, 14:32
          Napisalam, niestety - poki co nic z tego :( ale wciaz czekam, moze ktoras z
          kobiet bedzie chciala mi pomoc.
          • erneesto Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 15.04.06, 12:05
            cześc Iza

kiedy ten artykuł ukaże się na łamach newsweeka ?

ps. czy ten środek aby nie powinien być zakazany i traktowany na równi z
            narkotykiem ? To chore że brak regulacji rawnych w tej sprawie.
      • kizia Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 17.04.06, 19:25
        Cześc,
        moja koleżanka z agencji PR ma znajomych, którzy widzieli seks na imprezie Citi.
        Film znalazł się potem w sieci, laskę oczywicie wylali z banku, kolesia
        oczywiście nie wylali. Jeśli dalej szukasz info na ten temat, daj znać,

pozdrawiam, Kizia
        • journalist Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 18.04.06, 11:52
          Oczywiscie, ze szukam. Daje znac. Mozesz odezwac sie do mnie na e-mail
          iza.michalewicz@newsweek.pl ? Bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam serdecznie i
          dzieki wielkie - IM.
          • aluchelek Re: "Niespodzianki" w drinkach?!! 14.06.06, 12:30
            Pani dziennikarko droga z szanownej redakcji Newsweeka..
            Lekceważy piszemy przez Ż.
            • allbundy Ja kilku takich juz poslalem do lekarza.... 26.10.06, 21:44
              podwalali sie do mojej dziewczyny i kolezanki mojej dziewczyny to sie wkurzylem
              i im wpi...
              • aaagatkaaa Re: Ja kilku takich juz poslalem do lekarza.... 26.10.06, 22:11
                To jak to było z tą dziewczyną co popełniła samobójstwo?
                Wsypali jej coś i zgwałcili na oczach wszystkich i to nakręcili jeszcze?
                rany...nic o tym nie słyszałam
    • sinrena dzisiaj w TVP1 27.12.06, 09:19
      dzisiaj w TVP1 ok. godz. 20.00 będzie film fabularny na ten temat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka