ewcia1980 Re: ile zarabia nauczyciel stażysta? 06.11.05, 23:07 chetnie ci odpowiem, ale najpierw napisz dlaczego o to pytasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
filmon Re: ile zarabia nauczyciel stażysta? 07.11.05, 07:12 Mało.Ja jestem kontraktowym, 6 letni staż pracy(węc 6% więcej) dostaję na ręke coś 920 zł. Stażysta chyba 200 mniej. Moę się nieco mylić.Ale na pewno nie dostaniesz więcej niż ja. Utrzymać się z tego trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 do filomon 07.11.05, 09:27 czy wypłata dla nauczycieli nie jest wszedzie taka sama?? bo ja pracuje drugi rok w szkole, od wrzesnia jestem nauczycielem kontraktowym, nie mam zadnych dodatków i za etat na reke dostaje troche wiecej niz Ty, wiec zainteresowało mnie skad biora sie takie rozbieznosci. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaes Re: do filomon 07.11.05, 12:18 rozbieżności wynikają zapewne z poziomu wykształcenia: n-el kontraktowy - mgr z pp 1355 zł mgr bez pp 1164 licencjat bez pp 845 pozostałe wykształcenie 701 pp - znaczy tyle co przygotowanie pedagogiczne Pozdroofki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
solitoad Re: ile zarabia nauczyciel stażysta? 07.11.05, 11:58 zdecydowanie za duzo jak na 18 godzinny etat!Normalni ludzie pracuja 40 godzin+ nadgodziny niepłatne "bo szef jest jeszcze w firmie".No ale nauczycielki sprawdzają przeciez klasówki popołudniami... Odpowiedz Link Zgłoś
lajton Re: ile zarabia nauczyciel stażysta? 07.11.05, 12:00 solitoad napisała: > zdecydowanie za duzo jak na 18 godzinny etat!Normalni ludzie pracuja 40 godzin+ > nadgodziny niepłatne "bo szef jest jeszcze w firmie".No ale nauczycielki > sprawdzają przeciez klasówki popołudniami... o Ty złośliwcze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
solitoad Re: ile zarabia nauczyciel stażysta? 07.11.05, 12:01 nie lubię nauczycieli:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: ile zarabia nauczyciel stażysta? 07.11.05, 13:26 solitoad napisała: > zdecydowanie za duzo jak na 18 godzinny etat!Normalni ludzie pracuja 40 godzin+ > nadgodziny niepłatne "bo szef jest jeszcze w firmie".No ale nauczycielki > sprawdzają przeciez klasówki popołudniami... a ja uważam, że zdecydowanie za mało jak na nauczanie dzieci.Ja bym świra dostała po tygodniu, podziwiam nauczycieli! Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Popracowałabyś trochę z rozpuszczonymi dzieciaka 07.11.05, 13:28 mi, to inaczej mówiłabyś o pracy nauczyciela. Jest ona bardziej odpowiedzialna i więcej wymaga niż praca w jakieś firmie. Czy uważasz, że pracują więcej jesteś normalna? Inni ludzie pracują jeszcze więcej, ale jakoś nie uważają się za normalniejszych od Ciebie. Szczęśliwi są Ci, którzy nie muszą pracować więcej niż wynosi etat wg. KP. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: ile zarabia nauczyciel stażysta? 07.11.05, 16:31 no to nic prostszego jak tylko zostać nauczyclelem skoro mamy tak dobrze!! naprawde polecałabym kazdemu chociaz przez tydzien wcielic sie w role nauczyciela i zobaczyc jak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: ile zarabia nauczyciel stażysta? 07.11.05, 16:36 Ech, ale zaraz się tu zacznie licytowanie, kto ma gorzej, trudniej etc. Bez sensu. Ja nie chciałabym być nauczycielką - mam kuzynkę nauczycielkę, pracuje z dzieciakami z nieciekawych rodzin. Mnóstwo stresu, mizerne efekty i nieduża pensja. Co nie zmienia faktu, że ona spędza w pracy znacznie mniej czasu, niż ja. Koniec końców plusy i minusy się równoważą. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: ile zarabia nauczyciel stażysta? 07.11.05, 16:58 ja wiem, ze w firmach własciciele wyzyskuja pracowników jak sie da, ale denerwuje mnie jak któs sie ze mna klóci jak to ja mam dobrze i jak mało pracuje, bo etat to 18 godzin. tylko nikt nie ma chyba swiadomosci, ze te 18 godzin to nie wszystko. do lekcji wkoncu trzeba sie przygotowac, kartkówki i sprawdziany też trzeba ułozyć, pózniej sprawdzic te wypociny uczniów i zeszyty. oprócz tego sa jeszcze rady pedagogiczne, zebrania z rodzicami, zespołów przedmiotowych, wychowawcze. teraz praktykuje sie jeszcze konsultacje dla uczniów i przygotowanie do matury, a to dodatkowe 2 godziny za które nikt mi nie płaci. no i te nieszczesne staże. caly czas trzeba sie dokształcac: rózne kursy, studia podyplomowe to nie tylko czas ale i pieniadze, które trzeba wydac z własnej kieszeni. ale sie rozpisałam :) w sumie nie chciałam sie użalać nad soba, bo sa jakies plusy ale nie jest tak, ze manna mi spada z nieba za nic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
droppsinka do Ewci1980 07.11.05, 19:01 jestem z wyksztalcenia nauczycielm .i chce pracować w tym zawodzie..teraz zajmuje sie czymś zupełnie,zupełnie innym :( ..a pytam tylko dla zoriętowania sie w temacie..bo ...bynajmniej nie obawiam się niekiej płacy, przywykłam do skromnego życia..i prosze bez kpin...bo to nie postawa Siłaczki..a dziewczyny, która naprawde chce uczyć a nie ma pracy :( pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: do Ewci1980 07.11.05, 19:23 witaj! no to chetnie odpowiem Ci na pytanie. nauczyciel stażysta z wykształceniem magisterskim i przygotowaniem pedagogicznym za etat na "reke" dostaje ok 810 zł. jeżeli jestes inżynierem lub nie masz przygotowania pedagogicznego no wypłata jest niższa. jeżeli masz jakieś pytania to napisa na meila gazetowego to chetnie ci odpisze. o wszystko mozesz pytać smało. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Pewnie mniej niż inni stażyści. 07.11.05, 13:24 Niestety nie jest to dobrze opłacany zawód w Polce. A, tak ważny dla całego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś