maialina1 17.11.05, 23:01 Jaka jest wedlug was najbrzydsza rasa psow? U mnie w czolowce sa pudle, bulteriery i jamniki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobieta_na_pasach dla mnie kazdy pies bedzie ladniejszy od ciebie 18.11.05, 08:33 tak tak, do ciebie mowie autorko watku, bo nie liczy sie wyglad tylko wnetrze. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: dla mnie kazdy pies bedzie ladniejszy od cieb 18.11.05, 09:51 a co ma wnetrze do rzeczy? O psie mowie a nie o czlowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: dla mnie kazdy pies bedzie ladniejszy od cieb 18.11.05, 09:53 maialina1 napisał: > a co ma wnetrze do rzeczy? > O psie mowie a nie o czlowieku! widze,ze nic nie kumasz. i tak trzymaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdas2005 Re: najbrzydszy pies 17.11.05, 23:21 trzęsące się pinczerki,pudle,yorki Odpowiedz Link Zgłoś
mopsik12 Re: najbrzydszy pies 17.11.05, 23:27 Bullterriery,ale to chyba dlatego,że sie ich po prostu boje... Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 08:34 magdas2005 napisała: > trzęsące się pinczerki,pudle,yorki tez masz u mnie przesrane. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: najbrzydszy pies 17.11.05, 23:29 A wiecie co mieszka niedaleko mnie? Widuje to zjawisko co dzien na ulicy: pani w srednim wieku, pcha przed soba wozek na bliznieta, pieknie w srodku wyscielany, w deszcz ma zaslonke, pani zaglada do niego co chwile troskliwie, a w srodku.... DWA PRZEOBRZYDLIWE PSY! I siedza w tym wozku, twardo!! Ani sie nie rusza! nigdy nie widzialam zeby je z tego wozka wysadzala. Ciekawe po co wychodza na dwor skoro nie moga zrobic siku, nie moga obwachac chodnika i nie moga sobie pobiegac. Po prostu jakas paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 00:37 nie ma brzydkich psów ale politowanie trochę wzbudzają we mnie trzęsaće się na zimnie ratlerki,charciki(włoskie?).Nie podobają mi się też pudle i większość skosmaconych terierów.Jeszcze jest takie coś co owce przypomina,nie forumową owce-adminke of course bo to już rzeczywiście byłaby tragedia ale taką zwykłą pastwiskową,bedlington terier się to chyba nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 a psy w ubrankach? 18.11.05, 00:42 To dopiero trzeba miec sieczke w glowie zeby psu, co ma milion klakow na centymetrze kwadratowym skory, zalozyc UBRANKO :)) Jak widze psy w ubrankach to az mnie trzesie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 08:43 a co Ty masz, za przeproszeniem, do naszej forumowej Owcy? Żal Ci ... ściska? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 08:32 maialina1 napisał: > Jaka jest wedlug was najbrzydsza rasa psow? > U mnie w czolowce sa pudle, bulteriery i jamniki. to masz u mnie przesrane. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 08:41 pitbule, amstafy i wszystkie te świnopodobne :( brzydkie i agresywne :( Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 08:49 Nie ma większej ohydy nad amstaffa. Jak do tego niemiłego wyglądu dołożyć jego zdolność do zagryzania na śmierć i roznoszenia w pył szczątek ofiary to dzięki, powinni ten gatunek wytruc cyklonem B. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: jest kilka ras 18.11.05, 09:00 ale nie wymienię, bo będę mieć przesrane u kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: jest kilka ras 18.11.05, 09:02 A od kiedy Ty taka strachliwa??;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdkaaa Re: jest kilka ras 18.11.05, 09:14 amstafy zdecydowanie potem pit bulle, bullteriery Odpowiedz Link Zgłoś
hmatisse Na pasach górą! 18.11.05, 09:11 Cyklonem B to jednak powinni wytruć wszystkich tych niedouczonych tchórzy... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 09:57 Nie wiem jaka rasa psów jest najbrzydsza. Wiem za to, że najładniejsza rasa to LABRADORY!! Goldeny umywają się do nich :). Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:05 Ja tez lubie labradorki. Do tego uchodza za najlagodniejsza z istniejacych ras. Sama moge to potwierdzic: generalnie boje sie psow i one oczywiscie to wyczuwaja. Mam jednak znajomego ktory ma dwa labradorki i te nigdy na mnie krzywo nie spojrzaly. Bawie sie z nimi swobodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:09 najpiekniejsze: labradory, goldeny, setery i bernardyny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:20 aguszak napisała: > najpiekniejsze: labradory, goldeny, setery i bernardyny :))) No tu się zgodzę :)). Szczególnie co się tyczy labradorów, goldenów i seterów. Odpowiedz Link Zgłoś
chantal11 Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:25 Cyklonem NALEZY wytruc tych wszystkich,ktorzy znecaja sie nad zwierzakami!!!!Kazdego psa mozna wytresowac,ułozyc.Pies nigdy nie atakuje tak sobie. P.S Mam yorka,wcale nie uwazam ze to najbrzydszy pies,powiedziałabym ze nalezy do tych najładniejszych.I wcale nie smieszy mnie zakładanie ubranka pieskom.Bardziej smiesza mnie ludzie,ktorzy takie bzdury wypisuja. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:45 A wiesz ile piesek ma klaczkow na.. powiedzmy centymetrze kwadratowym skory? I dlugosc tych klaczkow nie ma nic dorzeczy, bo jest ich tyle ze psu po prostu nie moze byc zimno (chyba sie go przyzwyczaji do ubranka). Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:18 Też zawsze bałam się psów. Dalej zresztą się boję :). Wcześniej jednak był to tak paniczny strach, że straszliwie nienawidziłam psów! Mój mąż bardzo jednak chciał sprawić sobie czteronożnego pupila, dlatego postanowiłam przełamać swój strach, niechęć i wertowałam internet, by wzbogacić swoją wiedzę odnośnie ras. No i znalazłam! Cudo! Śliczna mordka, pies słusznej budowy, do tego nie nadający się na psa obronnego i zupełnie łagodny. Kiedy przyjechaliśmy zobaczyć małą labradożycę jej mama przywitała nas liżąc i się przymilając. Pomimo swojej postury w ogóle nie wzbudziła we mnie strachu! Byłam tak tym zaskoczona, że od razu wzięłam czarnego czorta, najsłodszego psiaka pod słońcem, lubującego się w przegryzaniu wszelkich kabli :)P. Od tej pory przeszła mi awersja do psów. A odnośnie głównego tematu to .. no, może nie najbrzydsze (różnie z tym bywa), ale najmniej szlachetne są dla mnie kundle. Wiem, że pewnie można je kochać, ale jak widzę niektóre pokraczydła na smyczy, to nie mam miłych odczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:22 Ja mam niemile odczucia jak widze psy w ubranku, albo psy w roznych miejscach zwyczajowo przeznaczonych dla ludzi, np. we Wloszech zwiedza sie koscioly z psem pod pacha, a we Francji chodzi sie z psem do restauracji, do supermarketu i wogole wszedzie :/ Paranoja jakas. Chocby nie wiem jak ten pies byl ladny (zreszta zazwyczaj sa brzydkie) to niedobrze mi sie robi jak takie sceny widze. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:25 maialina1 napisał: > Ja mam niemile odczucia jak widze psy w ubranku, albo psy w roznych miejscach > zwyczajowo przeznaczonych dla ludzi, np. we Wloszech zwiedza sie koscioly z > psem pod pacha, a we Francji chodzi sie z psem do restauracji, do supermarketu > i wogole wszedzie :/ > Paranoja jakas. > Chocby nie wiem jak ten pies byl ladny (zreszta zazwyczaj sa brzydkie) to > niedobrze mi sie robi jak takie sceny widze. włosi to gnoje straszne.Tam psy nie mają wstępu do domu, bo jak to?pies to pies i ma mieszkać na dworze.Trzymają je w klatkach metr na metr lub luzem.Imbecyle. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:47 Tak? O tym nigdy nie slyszalam, a uwierz mi, Wlochy znam dobrze. Psy w klatkach? naprawde pierwsze slysze. Moze i zdarzaja sie jacys wariaci co je maltretuja, tak jak i w Polsce (gdzie niedawno psa wyrzucono przez okno, czytalam na stronach tego portalu), co nie znaczy ze jest to jakas narodowa przypadlosc. To sa jednostki, przypadki ekstremalne. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:50 nie wiem w jakie rejony włoch wyjeżdżałaś, ja okolice rimini i okolice neapolu.W neapolu są tysiące bezdomnych psów i nikt z tym nic nie robi.W domach królują koty, psa rzadko kto tam posiada (nie wiem, może niemodne są psy?).W okolicach rimini natomiast popyt jest jedynie na psy ras przenzaczonych do ppolowań (na polowania).Psy te trzymane są w klatkach, bez względu na pogodę.Niektóre nie potrafią wstać i wyprostować kości ponieważ klatki są bardzo małe. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:54 Moje okolice to Sycylia, Calabria, i Lombardia. jej, naprawde nie wiedzialam ze sa miejsca we Wloszech gdzie nagminnie maltretuje sie psy. Najgorszy przypadek jaki widzialam to moj znajomy, siciliano, ktory trzymal labradora w ogrodzie, w specjalnej zagrodzie gdzie pies wydeptal cala trawe i mial tylko ziemie, i byl w tej zagrodzie non stop: czy to 40 stopni w sloncu, czy to siekajacy deszcz. Ale ta zagroda byla duza, mogl sobie po niej spokojnie hasac. Wszystkie inne przypadki traktowania psow jakie zaobserwowalam we Wloszech to raczej wariactwo na ich punkcie, tak jak pisalam: pies w kosciele to normalny widok. Albo pies w sklepie z ubraniami. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
chantal11 Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:51 A Ty maialina jakiego psa posiadasz?Sadze z wypowiedzi ze zadnego,poniewaz nie jestes ich miłosniczka,wnioskujac z tresci Twoich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:57 Masz racje, zadnego. I faktycznie nie jestem ich milosniczka, a to glownie ze wzgledu na moja codzinna droge po zakupy, uslana rowniutko g..wnami. Tu gdzie mieszkam nie ma ani kawalka zieleni, a ludzie sie nie przejmuja, kupuja psy i sraja nimi na chodnik. Czasem ktos po swoim psie pozbiera, ale w nocy- jak nikt nie widzi - psy sraja gdzie popadnie. Ze juz pomine aspekt etyczny dotyczacy przetrzymywania tych nieszczesnych zwierzat: jest to centrum miasta, mieszkania w wiekszosci nie przekraczaja 80 metrow kwadratowych, a ludzie kupuja huski, bernardyny, itp. Koszmar! PS. Mialam wczesniej psa, teraz mieszka z moimi rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 11:00 > Ze juz pomine aspekt etyczny dotyczacy przetrzymywania tych nieszczesnych > zwierzat: jest to centrum miasta, mieszkania w wiekszosci nie przekraczaja 80 > metrow kwadratowych, a ludzie kupuja huski, bernardyny, itp. to powiem ci, że mam 51 czy 53 m2 (tak jakoś) i mam dwa psy-boksera i mastifa, trzy koty (jeden idzie do wydania) i dwie papużki.Idiotka ze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 11:05 A nie czytalas nigdy o tym ze koty potrzebuja miec swoj teren, ktory znacza i ktorego bronia? Jak moglas umiescic je wszystkie razem? Biedaki... Pewnie teraz mi napiszesz ze one sie lubia i nie skacza sobie do oczu. Nie ma sie co dziwic, juz przywykly. Ale ty pozbawilas je normalnych warunkow zycia. Co sie tyczy psow, mam nadzieje ze z nimi przynajmniej raz dziennie biegasz. Rasy o ktorych piszesz to raczej nie "pieski kanapowe". Ja mam w domu dwa kanarki i zaluje ze je mam. Jakos tak dziwnie jak je wypuszcze to zawsze leca w kierunku okna. :( W zwierzetach nie da sie wytepic instynktu, mozna go tylko zagluszyc. Nie sadze jednak zeby wtedy osiagaly szczyt swojej szczesliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 11:10 maialina1 napisał: > A nie czytalas nigdy o tym ze koty potrzebuja miec swoj teren, ktory znacza i > ktorego bronia? nie mają takich instynktów, są wysterylizowane :) > Jak moglas umiescic je wszystkie razem? normalnie, wszystkie zwierzaki są z tzw. odzysku. > Biedaki... coś ty, kocham je jak własne dzieci. > Pewnie teraz mi napiszesz ze one sie lubia i nie skacza sobie do oczu. koty śpią na psach, kochają się wszyscy (papugi nie). > Nie ma sie co dziwic, juz przywykly. Ale ty pozbawilas je normalnych warunkow > zycia. nie ja, od tysięcy lat człowiek udamawiał psy, koty itd.A potem gnojki wyrzucają, a ja nie mam serca przejść obok i nie pomóc. > Co sie tyczy psow, mam nadzieje ze z nimi przynajmniej raz dziennie biegasz. > Rasy o ktorych piszesz to raczej nie "pieski kanapowe". łaże z nimi.Chociaż moja suka bokserka to siku, kupę i do domu-wiecznie jej zimno (w lato nie).Druga suka dzisiaj też nie chciała rano iść na spacer, ale może popołudniu da się namówić. > > Ja mam w domu dwa kanarki i zaluje ze je mam. Jakos tak dziwnie jak je > wypuszcze to zawsze leca w kierunku okna. :( mnie moich papuyżek też bardzo żal :((( nie mogą mieć cały dzień klatki otwartej bo mam koty i boję się, że instynkt będzie silniejszy.Przysięgam, że nigdy więcej nie będę mieć w domu żadnych ptaszków-tak mi ich szkoda :( > W zwierzetach nie da sie wytepic instynktu, mozna go tylko zagluszyc. da się, da. > Nie sadze jednak zeby wtedy osiagaly szczyt swojej szczesliwosci. nie muszą walczyć o jedzenie, są głaskane kiedy tylko mają na to ochotę, w zimę śpią pod kołdrą jak im zimno (nikt ich nie wyrzuca), mają błogi sen (nie boją się o swoje życie).Myślę, a wręcz jestem pewna, że wszyscy oprócz papug są szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
chantal11 Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 11:07 Tak myslałam,ze zadnego. Co do wielkosci posiadanego psa to sadze,ze w małych mieszkaniach powinny mieszkac z własicielami małe,kanapowe rasy.Ja mieszkam w bloku,dlatego mam yorka,wiekszego bym nie mogła miec z uwagi na to,ze duze psy musza miec duzo miejsca,musza sie wybiegac itd.Nie pochwalam tego ze sa w małych mieszkaniach np bernardyny,a takiego szczeniaka widze od pewnego czasu u mnie w bloku,ten pies rosnie jak na drozdzach.W takim przypadku ludzie powinni zastanowic sie co biora,przeciez wyrzadzaja krzywde temu psowi!No ale jak jest mały,to taki sliczny pluszak przeciez!Swoja droga,za krzywdy,znecanie powinny byc wysokie kary,łacznie z wiezieniem,tak jak ma to miejsce w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:23 a mnie sie bule podobaja:) i wcale ne sa agresywne:0 agresywne sa amstafy i pit bule:) a to zupelnie inna rasa:)) Ja kocham wszytskie psy , alennie podobaja mi sie bernardyny, kaukazy i jest taka rasa nie poamietam jak sie nazywa, ale z tych nowych, chinski cos tam, wielki, bialo czarny z cietym ogonem i duza ilkoscia siersci. Wyglad ajak kundel, uparty i agresywny. Fuj. Nie pzrepadam tez za dogami de bordeaux, mastifami, i wszytskimi posokowcami, bo sie slinia... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 10:48 A propos brzydkich psów trzeba z żalem przyznać że wyjątkowo nieudane są polskie rasy,takie pony czy ogar polski.Nic dziwnego że nikt już tego nie chce produkować. Odpowiedz Link Zgłoś
hmatisse Re: najbrzydszy pies 18.11.05, 11:08 Margie to w takim razie specjalnie dla Ciebie : athamas.w.interia.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Tiaaa 18.11.05, 20:49 Bardzo mądre i logiczne rozumowanie: jesli ktos lubi wszystkie rasy psów, to jest normalny, a jeśli są jakieś rasy, których nie lubi, to idiota. Proste. No i oczywiscie Ty jestes normalna. Kochasz wszystkie psy na świecie, ale przyjemność masz tylko z mężem, broń Boże z psem. A na forum siedzisz z przyzwoitosci i obowiązku, bo przecież nie dla przyjemności, jak jakiś nienormalny zboczeniec. O jakże szerokie horyzonty Twe! O jakże przykładnie normalna jesteś Kobieto! Pokłony! Odpowiedz Link Zgłoś