IP: *.uni-forst.gwdg.de 02.10.01, 13:50
Wlasnie sobie przeszedlem przez miasto, jak zwykle odladajac sie za laskami i naszla mnie taka
mysl. Wspolczesna, damska moda wiosenno-letnia, pozwala pokazywac sporo ciala - a to nogi, a to
ramiona, dekolt, a to brzuch. Niestety bardzo czesto warunki fizyczne nie pozwalaja. Dzeiwczyny czesto
jednak o tym zapominaja i co rusz widzi sie deliktanie mowiac niezbyt zgrabne panie "szpanujace"
nogami czy brzuchem. Zastanawiam sie czy luster brakuje czy samokrytycyzmu?
Wiem ze znowu sie czepiam, ale troche nudnawo sie tu zrobilo...
Obserwuj wątek
    • Gość: onlyania Re: moda IP: 193.227.223.* 02.10.01, 13:57
      to nie jest brak samokrytycyzmu...........
      To jest całkowita akceptacja swojego własnego ciała........
    • Gość: M Re: moda IP: 213.241.35.* 02.10.01, 13:57

Jeszcze pokusił bym sie dodać o kobietach którym wiek nie przystoi pokazywać
      się np. w bardzo skromnym mini
      • Gość: królik Re: a panowie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 14:14
        raz na 10 lat uda mi się zobaczyć dobrze ubranego faceta w Polsce a potem
        okazuje się, że jest to cudzoziemiec.
        kobiey faktycznie czasem nie zwracają uwagi na dobór ubioru do sylwetki i
        wieku, no i ta kasa ciuchy są b. drogie, ale czasem mam wrazenie, ze panowie
        wogóle nie zwracają uwagi na ubranie, swoje oczywiscie.
        • Gość: curious Re: a panowie IP: *.uni-forst.gwdg.de 02.10.01, 14:33
          Gość portalu: królik napisał(a):

> raz na 10 lat uda mi się zobaczyć dobrze ubranego faceta w Polsce a potem
          > okazuje się, że jest to cudzoziemiec.
          > kobiey faktycznie czasem nie zwracają uwagi na dobór ubioru do sylwetki i
          > wieku, no i ta kasa ciuchy są b. drogie, ale czasem mam wrazenie, ze panowie
          > wogóle nie zwracają uwagi na ubranie, swoje oczywiscie.

Wiedzialem, ze taki argument padnie. Przypomina mi to ten dowcip o radzieckim superkomputerze, ktory
          testowany przez amerykanow na pytanie w jakim kraju ludzie zyja najbiedniej odpowiedzial: " a u was to
          murzynow bija".
          Droga Kroliku (cholera jak sie do ciebie zwracac?) - chwilowo nie rozpatrujemy stylu ubierania sie panow
          tylko pan....
        • Gość: M Re: a panowie IP: 213.241.35.* 02.10.01, 14:56
          ..króliczku wierzę że w Wrocławiu nie ma dobrze ubranych mężczyzn przyjedz do
          Warszawy myślę że masz jakieś kompleksy jeżeli mówisz że Polacy nie są ubrani z
          elegancją, sam nie jestem Polakiem.

m
          • Gość: Anna26 Re: a panowie IP: *.215.158.1.Dial1.Washington1.Level3.net 02.10.01, 15:18
            Gdy cudzoziemcy przyjezdzaja do Polski to zazwyczaj zachwycaja sie
            polskimidziewczynami i ich stylem ubierania. Bo Polka, to nawet w sobote
            odpieprzona na wycieczke wychodzi.
            Moze curious jest bardziej wymagajacy w kwestiach estetycznych niz przecietny
            chlop zagraniczny.
          • Gość: Krys Re:Moda IP: *.paa.gov.pl 12.10.01, 11:08
            A ja myślę,że za tę brzytotę na ulicy,trzeba winić projektantów mody.
            Nie ma strojów (na codzień) dla osób w średnim wieku lub osób nie bardzo
            zgrabnych (moda jest tylko dla młody, cienkich). Wziąć chociażby te wszystkie
            spódnice, sukienki kichy, z rozporkami do samej pupu. Kto może wyglądać w czymś
            takim dobrze. Gdzie można kupić jakąś klasyczną spódniczkę, oczywiście nie za
            jedną lub dwie pensje. Pomyślcie projektacji, ze nie wszystkie kobiety to
            modelki.
      • Gość: M Hej Em. IP: *.osi.gda.pl 15.10.01, 20:12
        Sluchaj M ... M to jestem JA! Ale co racja to racja. Do tego wszystkiego
        dodalabym jeszcze calkowity brak indywidualnosci ... Czy mi sie wydaje, ale czy
        wiekszosc dziewczyn i kobiet ubiera sie dokladnie tak samo? Buty, bluzki,
        spodnice, torebki, nawet makijaz jedna w druga taki sam.
        Pozdrowienia M. - ta prawdziwa :)))))
    • Gość: Harry Re: moda IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 19:28
      A co sądzicie o modzie na kozaczki z super wąskimi noskami na bardzo wysokich
      cienkich szpilkach? Kuśtykające dziewczyny z grymasem bólu na twarzach nie
      wygladają najlepiej... Dzisiaj widziałem w tramwaju super laskę, która zdjęła
      taki bucik i masowała swoje zniszczone stopy (haluksy!)... Co o czymś takim
      sądzicie?!
      • Gość: Mina Re: moda IP: *.turboline.skynet.be 13.10.01, 22:26
        Kiedys lubilam taki obuw, ale wymieklam. Teraz nosze wysokie obcasy, ale z
        noskami juz nie szaleje. Zadnego masochizmu. I moje stopki sa mi za to
        ewidentnie wdzieczne!!! Nie bola, odciski sie nie robia, sam miodzik. W dupie
        mam mode, z ktora mi niewygodnie w jakimkolwiek sensie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka