ocean.niespokojny 20.01.06, 16:21 mam na myśli to uczucie gdy słyszycie budzik, nastawiacie 10 minut drzemki, budzicie sie powtórnie...ileż to we mnie wyzwala emocji do jasnej...jest coraz gorzej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sasrikal Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 16:26 heh ja sie tak wqur.... ze mam ochote rzucic szkole, albo walnac sobie samoboja!!! po prostu poranna tragedia... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.niespokojny Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 16:32 rzucisz/skończysz szkołe, pójdziesz do roboty i masz ten sam cyrk :-/ zauważyłam ze zaczynam coraz częściej dzień od przekleństw czuję się rano jak biedne zbite psisko, dzieciątko malutkie, ofiara losu, największy śpioch świata ooooooooooo!! Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:05 Nie Ty jedna :( ja też - i plecki bolą, i spać się chce przez pól dnia ;( Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.niespokojny Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:23 zastanawiam się czasami czy by nie zabrac ze soba małej poduszki do pracy i potem potajemnie w łazience chociaż wtulić w nią twarz na chwilke ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vaporetto Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 22:32 Po wieloletnich doświadczeniach w tym temacie dochodzę do wniosku, że metoda bezdrzemkowa, "na równe nogi" jest jednak lepsza. Co nie zmienia faktu, że wstawanie o 5:30 jest gwałtem na moim zegarze biologicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Zimą zawsze trudniej. 20.01.06, 16:57 Ale, ja mam taki budzik, że nie ma mocnych, aby go przespać:-)) Po prostu kiedy jestem bardziej zmęczona to kiedy mogę więcej śpię i regularnie. Czasami może być to zmęczenie spowodowane czymś innym. Np. przewlekły stres. Wtedy trzeba rozwiązać ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.niespokojny Re: Zimą zawsze trudniej. 20.01.06, 17:36 u mnie na szczęście jest prawie ze tylko prymitywna prosta żądza snu, kiedy po 20 minutach mojego porannego łazienkowania doczłapuje się mąż to wiem jakie będzie jego pierwsze pytanie, najczęściej: bierzemy urlop i będziemy spac cały dzień? hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:03 jestem rannym ptaszkiem codziennie rano budzę się o szóstej... bez budzika jeśli zarwę noc i na wszelki wypadek nastawiam budzik aby wstać o zwykłej porze zazwyczaj budzę się zanim zadzwoni bo nienawidzę dźwięku budzika - to gwałt na mej spokojnej, porannej duszy Odpowiedz Link Zgłoś
renatulka Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:07 zazdroszczę samoistego budzenia się... kolo mnie mozna odkurzać, wiercic za scianą, a mnie i tak obudzi tylko budzik Odpowiedz Link Zgłoś
markizz.de.sade Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:08 co to jest poranna dusza? Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:14 markizz.de.sade napisał: > co to jest poranna dusza? to łagodny i delikatny nastrój stan zanim wciągnie mnie zakręcony rytm miasta to delektowanie się każdą minutą, każdą kroplą wody spadającą na kark z porannego prysznica i smakiem białego sera jedzonego na spółkę z kotem Odpowiedz Link Zgłoś
markizz.de.sade Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:16 owco vel sagis, dlaczego mowisz o niczym z tak ogromnympatetyzmem, czy nie szkoda klawiatury? Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:17 sagis to sagis owca to owca a patetyzm porannej duszy patetyzmem porannej duszy nic poza tym Odpowiedz Link Zgłoś
markizz.de.sade Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:18 ja rozumiem twoje kompleksy i braki literackie Lenin robil to samo co ty Nie znalaz sie taki, ktory dalby rade to przeczytac Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:20 czym sobie zasłużyłam na taką złośliwość? nie masz ochoty ze mną rozmawiać, nie rób tego sprowokować do podobnego poziomu raczej nie masz szans Odpowiedz Link Zgłoś
markizz.de.sade Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:21 piszesz straszne farmazony, uzywasz wyrafinowanego slownictwa, ktorego najczesciej nie rozumiesz, masz chora zadze wladzy, kompenujesz komleksy czerwona choragiewka spod kilku logow Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:23 cóż lista zarzutów ogromna szczególnie trafne jest: 'kompenujesz komleksy' Odpowiedz Link Zgłoś
markizz.de.sade Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:25 robie literowki, wiem o tym, ale to maly problem w porownaniu z twoim Odpowiedz Link Zgłoś
markizz.de.sade Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:26 wystarczy mi zainstalowanie korektora:) Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:26 idź chłopcze swoją drogą moja zupełnie Ci nie po drodze plączesz mi sie tylko pod nogami Odpowiedz Link Zgłoś
markizz.de.sade Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:27 to ty mi sie placzesz pod nogami jak rozwiazane sznurowki Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.niespokojny Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:29 dowartościowywać z powodu kompleksów musi się zapewne taki co to używa czyjegoś nazwiska aby się tym samym wzmocnić i ugryść czyjeś "światło" Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.niespokojny Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:19 w moim porannym wstawaniu jest za mało amerykańskiego filmu-cos takiego jakby thruman shaw, ze wstaje sobie spokojnie, spokojnie robie sniadanie i kawe i nawet to zjadam, za oknem wstaje słoneczko a ja sie nie spieszę, mam czas, wychodze z domu uśmiecham się do sąsiadów u mnie jest poranny "dzień świra", wszystko expresowo a pamiętam, ze całkiem niedawno równiez tak jak Ty -nie potrzebowałam tyle snu i nawet w soboty wstawałam wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:24 nienawidzę się rano spieszyć pewnie dlatego właśnie wstaję tak wcześnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lily824 Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:09 Koszmarnie wstaje mi się rano!!!! Jeszcze teraz jak gorący czas sesyjny, noce coraz krótsze i tragicznie zimno... Rano jak słysze budzik to mi sie długo wydaje że mi sie sni... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.niespokojny Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:39 a mój dziadek od dawna rzecz jasna emeryt-żalił mi się ze budzi się o czwartej rano i nie może już zasnąć, biedak nie wie co robić...ech ten los Odpowiedz Link Zgłoś
lily824 Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:46 ocean.niespokojny napisała: > a mój dziadek od dawna rzecz jasna emeryt-żalił mi się ze budzi się o czwartej > rano i nie może już zasnąć, biedak nie wie co robić...ech ten los w takim przypadku polecam podręcznik farmakognozji albo inne tego typu ciekawe ksiązki, najlepiej obcojęzyczne :) mi na sam widok takich oczka sie kleją ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.niespokojny Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:57 obawiam sie że taka lektura mogłaby go ożywić, nalezy do tej grupy dziadków co to pieczołowicie analizują każde bulgotanie w brzuchu i zestawy lekarstw :) Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:59 jeśli tylko ma dobry wzrok, książka na bezsenność jest wspaniałym rozwiązaniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.niespokojny Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 18:11 dziadzio jest tez radiomaryjny, taki moherowy, zapewne włącza sobie jakąs audycje :) Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 18:18 oj, to lepiej jednak aby sobie spokojnie i zdrowo spał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 21:46 co za zlosliwosc losu prawda? jak czlowiek musi wstawac do szkoly/pracy to mu sie nie chce ale jak jest na emeryturze i nic go sila z domu rano nie wygania to wtedy wlasnie budzi sie rano chociaz nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 17:57 ostatnio koszmarnie, mija niemal godzina od pierwszego budzika.... Odpowiedz Link Zgłoś
hadriana_siloe Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 20:34 ranek zaczyna się siarczystym przekleństwem.... stanowczo za często. Dobrze że póki co budzę się często sama :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 20:51 Ja mam o tyle dobrze, że nie musze wstawać raniytko codziennie. Może raz na 2 tygodnie nastawiam budzik a tak to budze się sama wtedy, kiedy wszystkie koleżanki juz dawno w pracy. A budzików nie lubie. Pamiętam że na studiach jak zadzwonił rano budzik to każda sekunda dłużej w łóżku była dla mnie jak złoto :-) - oldbay Odpowiedz Link Zgłoś
maria-52 Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 21:50 kup sobie psa nie ma to jak skrobanie pazurkami w drzwi po usłyszeniu budzika w szybce drzwiowej widać mały łepek, słychać merdanie ogonkiem człowiek nie ma sumienia katować zwierzaka długim oczekiwaniem co dalej? wstaję radosna, podchodzę do drzwi, naciskam klamkę a moja urocza labradorka podskakuje, piszczy na mój widok... potem razem jemy śniadanko, ... aż chce się żyć dodam , że gdy jej jeszcze nie miałam każdy poranek był koszmarny mąż po prostu nie mógł mnie znieść rano , a teraz... radośnie Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 TRAUMA 20.01.06, 22:04 Fajny temat! :) Ja opisze swoje przeżycia: dla mnie ten budzik to po prostu trauma. Wcześniej zdarzalo mi sie uslyszeć budzik ale celowo nie wstać, bo tak bardzo nie mialam sily otworzyc oczu. Szybki telefon do pracy ze jestem chora i nie przyjde, po czym z powrotem zamykam oczy, wszystko tylko po to zeby wygospodarowac dla siebie jeszcze jedną godzinkę snu. A potem wyrzuty sumienia. (Obecnie mi sie juz to nie zdarza bo zmienilam pracę i nie muszę wstawac tak rano, powiedzmy: nie co dzień). O dziwo, dźwięk budzika znoszę bez lamentów jeśli raz na jakis czas musze wstać o 5 czy 6, a nienawidzę go totalnie kiedy dzwoni o 7 lub 8. Chyba cos magicznego w tej godzinie jest, ze wtedy powieki są najcięższe. Jeśli uda mi się zwlec z lóżka (a glowa jeszcze kilka razy opada ku poduszce żeby chociaż minutę pobyć jeszcze w tym blogim stanie), to idę do lazienki z zamnietymi oczami. Nadal z zamkniętymi robię siusiu i dopiero pod prysznicem je otwieram. Wszystkie czynności przed odkręceniem kurka robię w swoistej hipnozie, tak że ciągle mam wrażenie że śpię. :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lewinsky Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 22:38 mam tak samo. pocieszam sie mysla o wiosnie. słońca! miłosci! Odpowiedz Link Zgłoś
sasrikal Re: jak Wam się "rano" wstaje z łóżka?? 20.01.06, 22:51 nie ma to jak zasypianie w srodkach lokomocji... w busie, pociagu... na stojaco, siedzaco, przegapiajac przystanek lub sam srodek lokomocji... na ramieniu sasiada.. z ksiazka w rece, heh na zajeciach.. na przerwie - masakra <lol> pozdro dla 'porannych' :D Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.niespokojny dzisiaj to było miłe wstawanie :0 ) sobotnie 21.01.06, 12:57 najlepszejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś