Dodaj do ulubionych

Dla kogo WALENTYNKI?

27.01.06, 13:44
Wchodze sobie na strone WP a tam wielka reklama, coś w stylu: kup jej zestaw
eleganckiej bielizny, bizuterię, bla bla bla.....i w tle tyłek ehm koronkowe
majtki, na modelce rzecz jasna :)
Zbliżaja sie walentynki.
Serduszka czekoladek, bukiety kwiatów, wszystko dla NIEJ. A co dla niego? Dla
kogo sa właściwie WALENTYNKI? Z reklam wnioskuje, ze dla kobiet, a męzczyźni
znowu musza ponosić koszty tej przyjemności :)
Czy ktos widział reklame walentynkowa skierowaną do kobiet, cos w stylu: kup
mu czerwony telefon komórkowy :) albo....czerwone Ferrari? :)
Obserwuj wątek
    • voker Re: Dla kogo WALENTYNKI? 27.01.06, 13:48
      Nie chcialbys, zeby Twoja dziewczyna kupila sobie czerowna seksowna bielizne, ubrala sie w nia i zabrala do lozka i zrobila cos szalonego itd? :-)
      pasaz.onet.pl/walentynki.html
      • starawyjadaczka Re: Dla kogo WALENTYNKI? 27.01.06, 13:54
        voker napisał:

> Nie chcialbys, zeby Twoja dziewczyna kupila sobie czerowna seksowna bielizne,
        u
        > brala sie w nia i zabrala do lozka i zrobila cos szalonego itd? :-)
        > pasaz.onet.pl/walentynki.html

człowieku, jestem kobietą :))
        zastanawiam sie tylo dla kogo sa walentynki, skoro reklamowane potencjalne
        prezenty sa typowo kobiece. czy mezczyznom nie nalezy sie upominek? nie maja
        uczuc? nie obchodza walentynek? obchodza. Dlaczego zatem reklamy sugeruja tylko
        kupowanie prezentow dla kobiet przez mezczyzn?
        • voker swieto murarza :-) 27.01.06, 14:17
          Faktycznie, nie spojrzalem na nick, a po poscie myslalem ze to jakis facet. Masz za to pomysl na swieto murarza. ;-)
          • starawyjadaczka Re: swieto murarza :-) 27.01.06, 14:20
            voker napisał:

Mas
            > z za to pomysl na swieto murarza. ;-)
            >

Ale ...o so chozi?? ;)
            • voker Re: swieto murarza :-) 27.01.06, 14:20
              nie znasz jeszcze tego?
              Wale tynki :-)
              • starawyjadaczka Re: swieto murarza :-) 27.01.06, 14:23
                aaaa...dzieki :) wiem, co mu teraz kupic! cos do skuwania tynków ;)
    • starawyjadaczka Re: Dla kogo WALENTYNKI? 27.01.06, 14:01
      ja na przyklad chcialabym kupic cos dla mojego męża na walentynki, on ma sprawę
      ułatwiona, kupi mi pudełko czekoladek serduszek, albo kwiaty i załatwione. A
      ja? Co ja mam mu kupic? Męzczyzni maja sprawe o wiele łatwiejsza, przyjelo sie
      ze kobiecie mozna dac zawsze kwiaty albo czekoladki. W dodatku walentynkowe
      reklamy skierowane sa do mężczyzn i tym samym podsuwaja im dodatkowe pomysły, a
      to bielizna taka a siaka, a to pizamka w serduszka...
      Kobietom nie podsuwa sie zadnych pomysłów poprzez reklamy, tym samym uwazam, ze
      troche to dyskryminujące dla mężczyzn. To jakby potwierdzenie, ze prezenty daje
      tylko mężczyzna kobiecie, jemu od kobiety wlasciwie nic sie nie nalezy.
      Przyjelo sie ze seks, kokardka na szyje i do łózka. Ale może więcej pomysłów? :)
      • zanilk Re: Dla kogo WALENTYNKI? 27.01.06, 14:10
        prawdę mówiąc nie mam bladego pojęcia,jako że walentynek nigdy nie obchodzę.
        co mu można kupić? książkę,której i tak nie przeczyta:)
      • zanilk ps. 27.01.06, 14:11
        chyba,że erotyk;)
        • starawyjadaczka Re: ps. 27.01.06, 14:15
          zanilk napisała:

> chyba,że erotyk;)

no własnie:) w sumie nie moge powiedziec,zebym walentynki OBCHODZILA. Po prostu
          tego dnia przewaznie moj maz daje mi cos milego, ale nie chodzimy do
          restauracji na kolacje przy swiecach i nie mamy maslanych oczu specjalnie na te
          okazje:)
          Ale obserwuje co sie dzieje w zwiazku z walentynkami (reklamy itd) cała ta
          nagonka, więc zwróciło moja uwage, że własciwie ...to swięto jest dla
          kobiet :D, a finansuja je mężczyźni :)
          A głośno mówi sie o święcie dla dwojga. czyli i prezenciki powinny byc zarówno
          dla mężczyzny jaki i kobiety, a zatem reklamy powinny byc także skierowane do
          kobiet a nie tylko do mężczyzn?
          • zanilk Re: ps. 27.01.06, 14:20
            powinny,ale mężczyźni jednak nie reagują na to święto,w sposób jaki to robią
            kobiety.nie dasz mężczyźnie prezentu-nie szkodzi,dla niego to dzień jak co
            dzień. nie dasz kobiecie-katastrofa.
            • starawyjadaczka Re: ps. 27.01.06, 14:25
              zanilk napisała:

> powinny,ale mężczyźni jednak nie reagują na to święto,w sposób jaki to robią
              > kobiety.nie dasz mężczyźnie prezentu-nie szkodzi,dla niego to dzień jak co
              > dzień. nie dasz kobiecie-katastrofa.

Nie wiem, nie kazda kobieta obchodzi to święto, nie kazdy mężczyzna na nie nie
              reaguje. Co z tymi, ktorzy chcieliby cos dostac? Moze z myslą o nich powinno
              sie kierowac reklamy takze do kobiet? ;)
              • zanilk Re: ps. 27.01.06, 14:29
                powinno czy nie-pewnie powinno.
                ale reklama ma przykuwać regułę(większość),a nie wyjątek (mniejszość)
                • starawyjadaczka Re: ps. 27.01.06, 14:31
                  zanilk napisała:

> powinno czy nie-pewnie powinno.
                  > ale reklama ma przykuwać regułę(większość),a nie wyjątek (mniejszość)

no tak, zgadza sie. ale reklama ma tez zwiekszyc sprzedaz reklamowanego
                  produktu. Moze jakby zareklamowali "walentynkowy" prezent dla mezczyzny-bylby
                  on rozwiazaniem dla kobiet ktore nie maja pomyslu na takowy, a zarazem dobrym
                  interesem? :)
                  • zanilk Re: ps. 27.01.06, 14:34
                    szczerze w to wątpię.
                    powód?w naszej kulturze przyjęło się że kobieta jest adorowana,dlatego
                    większość kobiet zapewne spojrzałaby na reklamę i poszła dalej,bo dla niej to
                    pewna abstrakcja,że to Ona ma kupić prezent.
                    • starawyjadaczka Re: ps. 27.01.06, 14:36
                      zanilk napisała:

> szczerze w to wątpię.
                      > powód?w naszej kulturze przyjęło się że kobieta jest adorowana,dlatego
                      > większość kobiet zapewne spojrzałaby na reklamę i poszła dalej,bo dla niej to
                      > pewna abstrakcja,że to Ona ma kupić prezent.

no własnie, jak dla mnie, to krzywdzace dla mężczyzn. Myslę, że niejeden tez
                      chciałby byc adorowany w ten sposób. Chyba każdy lubi dostawac miłe upominki, a
                      nie tylko je dawać.
                      • zanilk Re: ps. 27.01.06, 14:40
                        ale to tak jak z moim "wyplenieniem płacenia za kobiety".
                        zaraz podniosą się głosy,że to kobieta ta krucha i trzeba dbać,dmuchać itp.
                        • starawyjadaczka Re: ps. 27.01.06, 14:44
                          zanilk napisała:

> ale to tak jak z moim "wyplenieniem płacenia za kobiety".
                          > zaraz podniosą się głosy,że to kobieta ta krucha i trzeba dbać,dmuchać itp.

tja....
                          nie podoba mi sie to obrzucane prezentami tylko jednej strony, to
                          dyskryminujące, tak samo, jak płacenie. Zreszta moze ja nie mam ochoty, żeby za
                          mnie ktos płacił? później bede czuła sie zobowiązana, może o to chodzi? :D
                          • zanilk Re: ps. 27.01.06, 14:48
                            o to,ale pojawia się znowu "ale".on za Ciebie nie płaci i czuje się źle (nie
                            jestem dżentelmenem!).stereotypy.walka z nimi,to walka don kichote'a z
                            wiatrakami.
                            • starawyjadaczka Re: ps. 27.01.06, 14:54
                              zanilk napisała:

> o to,ale pojawia się znowu "ale".on za Ciebie nie płaci i czuje się źle (nie
                              > jestem dżentelmenem!).stereotypy.walka z nimi,to walka don kichote'a z
                              > wiatrakami.

a fakt ze JA czuje sie zle, kiedy ON za mnie placi-nie jest juz tak istotny, a
                              szkoda...:/
                              • zanilk Re: ps. 27.01.06, 14:58
                                próbowałam z tym walczyć.do kolegi mówiłam,by szedł pierwszy,by nie
                                płacił...nic.jak grochem o ścianę."bo tak mnie nauczono".a ja jak ta głupia
                                siedziałam,bo się za mnie płaci.
            • arletta.wagner Re: ps. 27.01.06, 14:26
              oczywiście ze dla kobiet;) nie zamierzam (i nie robiłąm tego dotąd)kupować
              meżowi prezentu a wiem ze on mi szykuje fajną niespodziankę;) ja mu prezent
              walentynkowy na całe zycie dałam rok temu;)
    • mamusiakubusia2005 Re: Dla kogo WALENTYNKI? 27.01.06, 18:03
      Może to jest tak, że facet kupuje w prezencie majtki, babka się w nie ubiera i
      wtedy robi prezent facetowi, np: jakiś ostry seksik.
      Tylko czasami babka dostaje dwa prezenty...;)))
    • bitch.with.a.brain Re: Dla kogo WALENTYNKI? 27.01.06, 20:29
      są bokserki w serduszka, piżamy dla facetów.Czekoladki w opakowaniu w kstalcie
      serca tez przeciez nei muszą byc dla kobiety.
      Zresztą wystarczy znać ukochana osobe,zeby wiedziec co kupic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka