agniecha3007 05.02.06, 02:10 ze to nie zauroczenie ani podobanie, tylko MILOSC? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielo-kropek Re: skad wiedziec ze sie kogos KOCHA? 05.02.06, 02:52 A po co ci o tym wiedziec. Mozna mocno kochac nic nie wiedzac o milosci. Wazne by ja mocno czuc. Jezeli czujesz, tzn. ze kochasz. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_78 Re: skad wiedziec ze sie kogos KOCHA? 05.02.06, 02:59 jest tak jak mowi wielokropek-to sie po prostu czuje! i wtedy bedziesz wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
ironia222 Re: skad wiedziec ze sie kogos KOCHA? 05.02.06, 02:57 "gdy cie nie widze, nie wzdycham, nie placze nie trace zmyslow kiedy cie zobacze jednakze gdy cie dlugo nie ogladam czegos mi braknie, kogos widziec zadam i wtedy sobie zadaje pytanie: czy to jest przyjazn? czy to jest kochanie?" Odpowiedz Link Zgłoś
the5blue Re: skad wiedziec ze sie kogos KOCHA? 05.02.06, 03:52 Lubie ludzi, ktorzy potrafia odpowiedziec cytatem - chociazby z piosenki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ironia222 Re: skad wiedziec ze sie kogos KOCHA? 05.02.06, 03:56 przepraszam, ale to z wiersza, do ktorego potem dorobiono muzyke(marek grechuta) Odpowiedz Link Zgłoś
the5blue Re: skad wiedziec ze sie kogos KOCHA? 05.02.06, 03:58 A no to widac, jakim oczytany w poezji ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ironia222 Re: skad wiedziec ze sie kogos KOCHA? 05.02.06, 04:00 czsami, jak ktos kochany przeczyta ci wiersz i powie ze cie kocha, to bedziesz ten wiersz pamietac cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
the5blue Re: skad wiedziec ze sie kogos KOCHA? 05.02.06, 04:02 Przepraszam, moge zapytac w jakim jestes wieku? Sam chcialbym aby kobieta powiedziala mi o milosci recytujac fragment wiersza. Niestety, kobiety kolo trzydziestki nie sa juz romantyczne. Niestey, jak napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
ironia222 Re: skad wiedziec ze sie kogos KOCHA? 05.02.06, 04:08 jestem w wieku produkcyjnym. jestem szczesliwa w moim zwiazku. i to wszystko jest takie romantyczne. caly swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
ironia222 Re: skad wiedziec ze sie kogos KOCHA? 05.02.06, 04:12 zazdrosc jest bardzo tworcza. zawisc nie. pozdrowienia.dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 the5blue, proszę: 05.02.06, 15:13 Stanisław Grochowiak - Upojenie Jest wiatr, co nozdrza mężczyzny rozchyla; Jest taki wiatr. Jest mróz, co szczęki meżczyzny zmarmurza; Jest taki mróz. Nie jesteś dla mnie tymianek ni róża, Ani tez "czuła pod miesiącem chwila" - Lecz ciemny wiatr, Lecz biały mróz. Jest deszcz, co wargi kobiety odmienia; Jest taki deszcz. Jest blask, co uda kobiety odsłania; Jest taki blask. Nie szukasz we mnie silnego ramienia, Ani ci w myśli "klejnot zaufania", Lecz słony deszcz, Lecz złoty blask. Jest skwar, co ciała kochanków spopiela; Jest taki skwar. Jest śmierć, co oczy kochanków rozszerza; Jest taka śmierć. Oto na rośnych polanach Wesela Z kości słoniowej unosi sie wieża Czysta jak skwar, Gładka jak śmierć. I teraz zgadnij, ile mam lat? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
the5blue Re: the5blue, proszę: 05.02.06, 18:13 Na pewno kolo trzydzieskti ;)) Lubie to :) Odpowiedz Link Zgłoś
john_malkovitch A ja inaczej.. ;-) 05.02.06, 04:30 Dave Matthews Band - Rapunzel Ha, open wide All so good I'll eat you Take me for a ride In your sweet delicious, Perfect, little mouth There upon I linger You will have no doubt That I'll do my best for you I do, love... Let's stop to get it going Lost myself just thinking 'Bout the two of us From each other drinking Begin with the lips Fingertips and kissing Turn me inside out I do my best for you Up and down we go From the top you push me This is such a thrill Lost in love and dancing Shake your tambourine You blow my head open Of one thing I'm sure I do my best for you I do... For you I would crawl Through the darkest dungeon Climb a castle wall If you're my Rapunzel You let your hair down Right in through your window Good, they locked the door 'Cause I do my best for you I think the world of you All of my heart I do Blood through my veins for you You alone have all of me I give my world to you To you I will be true Too good to be real The smell of something cooking My soul you're to steal Food of love we're filling What you've given me For it there is no measure Of one thing I know I'll give my best for you I think the world of you All of my heart I do Blood through my veins for you You alone have all of me From you my strength is full To carry your burdens, too I give my word to you Hip lock up so tight good god you drive me crazy Crazy is alright With you looking at me You make me feel high Every single thing you do to me Is like I'm drunk Given me, given me the shivers Odpowiedz Link Zgłoś
the5blue Re: A ja inaczej.. ;-) 05.02.06, 04:34 Obawiam sie, ze na tym forum, ci ktorzy zrozumieja, nie beda chciali zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanowy Re: A ja inaczej.. ;-) 05.02.06, 11:36 coz - stara prawda, - dlaczego kobiety spuszczaja wzrok gdy mezczyzni mowia o milosci? - zeby sprawdzic czy mowia prawde... a powazniej to w tekstach DMB (hurra, ktos to jeszcze zna) jest duzo takich slow ktore to dobrze opisuja, zgadzam sie zgadzam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 moim zdaniem 05.02.06, 10:46 jesli zadajesz takie pytanie tzn ze nie kochasz prawdziwie... Odpowiedz Link Zgłoś
john_malkovitch Re: moim zdaniem 06.02.06, 05:29 Ty to w ogóle jesteś raczej radykalna... Przeczytaj dobrze tekst Matthewsa (myslę, że każdy zakochany chciałby być tak przebojowy, tu nie ma wątpliwości..) i przemysl, czy autorka watku ma 35 lat, trójkę dzieci i cztery rozwody za sobą, czy lat szsnaście/siedemnaście i zgłasza się tu jak do wyroczni Sybillyjskiej. Myslę, a jestem wręcz pewien, że raczej to drugie... Wtedy zawsze są wątpliwości.. Ps. Starałem się przez dłuższy czas, żeby dwa razy nie użyć słowa: "wątpliwości".. Dłużej mi sie nie chce..! Trudno.. Odpowiedz Link Zgłoś
login.kochanie Re: skad wiedziec ze sie kogos KOCHA? 05.02.06, 13:44 Kochanie, tego się nigdy nie wie .... Odpowiedz Link Zgłoś
egon1960 Re: skad wiedziec ze sie kogos KOCHA? 05.02.06, 18:26 Ktoś kiedyś powiedział, że "miłość to choroba psychiczna". Jeśli więc czujesz się chora to jest to miłość właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś