Dodaj do ulubionych

Dlaczego facet ktory......... to swinia?

IP: proxy / 212.160.165.* 20.11.02, 13:16
Po przeanalizowaniu kilku watkow dochodze do wniosku ze mniemaniu wiekszosci
z Was facet ktory nie chce sie wiazac z kobieta z dzieckiem to lajdak
wzglednie niedojzaly gowniarz.
Czy wy nie rozumiecie, ze nie tak latwo jest pokochac "obce" dziecko. Milosc
naturalnego ojca jest bezwarunkowa (wiem, ze nie kazdego). Tutaj trzeba sie
tego nauczyc, a nawet zmusic sie do niej. Zreszta juz pisalem o tym w
dyskusji z Viola.
Pozwolcie, ze odbije pileczke i zadam pytanie.
Latwo byloby sie zwiazac z fazetem z przychowkiem?
Obserwuj wątek
    • viola2 Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 13:33
      Wcale nie powiedziałam, ze to swinia. A że jest niedojrzały -to są jego
      słowa. Przyznał że chyba nie dorósł do takiego zwiazku i zgadzam sie z nim.
      Nie mówiłam też nigdy o tym, ażeby on pokochał moja córkę, ale żeby ją
      zakceptował, i umiał z tym życ.
      Poza tym, wiedział od samego początkum, ze mam dziecko. Wtedy mialam jeszce
      męża. Szkoda, ze tak wiele czasu zajęło mu to wszystko, dojście do tego że jest
      niedojrzały.
      A świnia czy łajdak, może być ale z innych względów, jednak ja tyak nie
      twierdze.
      I myślalam wiele razy czy aj nie mając dziecka związałabym sie z facetem który
      je ma. Otóż było by to bardziej zalezne od jego stosunków z byłą zoną. Bałabym
      sie pewnie, ze ich jeszcze cos łączy. Tutaj mój były wątpliwosci nie mial.
      WIedział jak jest i kto jest dla mnie ważny. Tak wiec ja związałabym sie
      pewnie, gdybym wiedziała, ze to na pewno tylko przeszłość, której owocem jest
      niczemu nie winne dziecko . Skoro kocham jego, zaakceptowqałabym i malucha.
      Ale to tylko moje przypuszczenia
      • Gość: grogreg Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? IP: proxy / 212.160.165.* 20.11.02, 13:38
        Moje pytanie dotyczylo ogolu, a nie tylko Ciebie i nie odnosilo sie
        bezposrednio do twojej sytuacji.

W kwesti akceptacji i milosci.
        Akceptowac to mozna rozwrzeszczane bachory sasiadow. A wlasne dzieci, nawet
        przyszywane trzeba kochac.
    • pajdeczka Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 13:36

Gredziu, istnieje solidarność jajników i solidarność plemników. Co jeden facet
      zepsuł niech drugi naprawia. Ale, ponieważ, kobiety-matki chowają w większości
      swych synów na egoistów i rzadki ich piecy powierzają młodsze rodzeństwo, to
      mamy taki obraz ojca-Polaka , jak widać.
      Jeśli miałeś na myśli również moją wypowiedź w wątki Bibi to co do mnie się
      mylisz. Wprawdzie bolą mnie jeszcze zęby od wgryzania się w klawiaturę (jestem
      z natury posłuszna rozkazom mężczyzn) to palce mam sprawne i napiszę Ci , że w
      swym poście do Bibi chciałam zasygnalizować niefrasobliwość kobiet w kontaktach
      z mężczyznami. Czasami zabawa w ptaszka i gniazdko kończy się poczęciem
      pisklęcia, niekoniecznie chcianego najczęściej przez tatusia. Więc nie powina
      się mamusia dziwić, że tak trudo jakiemuś obcemu facetowi pokochać i, co
      więcej, wykarmić i wykształcić za ciężko zarobione pieniądze, dziecko innego
      faceta.
      Co do twojego pytania czy kobieta jest zdolna pokochać dzieci mężczyzny to
      myślę, że działa tu podobny mechanizm , jak u ojca. Z tym, że kobieta ma
      jeszcze gorzej, bo to na nią spadnie wówczas gro niewdzięcznych codziennych
      obowiązków przy dziecku, które zazwyczaj nie dotyczą faceta.
      Przykładem wspaniałej postawy jest żona Rafała Olbrychskiego. Wzięła go "z
      całym dobrodziejstwem inwentarza", czyliz dwoma chłopakami. Relację między nią
      i jego synami są bardzo dobre i z upływem lat, coraz lepsze. Dużo tu zależy od
      postawy kobiety.
    • agick przykład z mojego własnego.. 20.11.02, 13:59
      życia - byłąm związana z facetem, któy ma córkę przez 3 lata. Rozstaliśmy się
      nie z powodu jego córki a z zupełnie innego - wierność była mu raczej obca a do
      tego okazał się być damskim bokserem. więc podziękowałam za współpracę. Z jego
      córką "poznałyśmy się" jak miała 6 lat... nie mogę powiedzieć, że od samego
      początku było cudownie i fantastycznie - córeczka była na tyle duża by nie
      chcieć innej kobiety u boku taty, niż jej mama. Docieranie się trwało mniej
      więcej rok - po prostu NIGDY nie starałam się mamy zastąpić.. kosztowało mnie
      to trochę emocji... ją zapewne więcej.. i wiesz co, jak się roztaliśmy
      najbardziej było mi żal Martusi - że znikam z jej życia.. bo zżyłyśmy się ze
      sobą. były momenty, że budząc się w nocy przychodziła do naszej sypialni ale
      nie wtulała się w ojca tylko we mnie.
      Teraz wiem jednak, że jeśli kiedyś w życiu miałabym mieć partnera z dzieckiem -
      zastanowiłabym się nad tym dobrze... to duża odpowiedzialnośc.
      dzieci chcę mieć swoje i wychowywać je z ich ojcem - nie chcę innego
      scenariusza.
    • viola2 Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 14:03
      a swoja drogą, moze Ty jako facet wyjaśnisz, o co chodzi?. FAcet mówi,z ę
      szaleje za Tobą , ze nie może życ bez Ciebie, jest wciąz zaskakiwany
      intelektualnie, humorem, doświadczeniem i dojrzałością ( to jego słowa),a
      takze erotycznie i nie tylko, w związku z tym sex cudowny (podobno jak nigdy
      do tąd), jest dumny kiedy koledzy i przyjaciele mówia, zę ma super dziewczynę,
      jest zazdrosny kiedy pod jego chwilowa nieobecnościa jego dziewczyną interesuje
      sie ktos inny, mówi o wspólnej rodzinie, mieszkaniu, wspólne wakacje, wieczory,
      weekendy.... itd, itd.... I co? mimo to nie może z nią byc?
      • Gość: grogreg Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? IP: proxy / 212.160.165.* 20.11.02, 14:10
        Czy ty myslisz, ze mamy jakich niepisany podrecznik bycia facetem. Nie
        rozumiem innych facetow, nie rozumiem kobiet.
        • viola2 Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 14:16
          Gość portalu: grogreg napisał(a):

> Czy ty myslisz, ze mamy jakich niepisany podrecznik bycia facetem. Nie
          > rozumiem innych facetow, nie rozumiem kobiet.

ja tez nie rozumiem...

zaczyna ogarniac mnie panika, ze juz zostane sama. Do konca życia, sama jak
          palec. Niby nie takie straszne, ale ja naleze do kobiet, które potrzebuja
          ciepła mężczyzny, potrzebuje poczucia, ze komus mogę ufac, polegać na nim, że
          dla kogos jestem wyjatkową kobietą.
          Ale wygląda na to, ze to tylko mrzonki. Kur.... mam dopiero 24 lata!!!!1
          • pajdeczka Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 14:23
            viola2 napisała:

> Gość portalu: grogreg napisał(a):
            >
            > > Czy ty myslisz, ze mamy jakich niepisany podrecznik bycia facetem. Nie
            > > rozumiem innych facetow, nie rozumiem kobiet.
            >
            > ja tez nie rozumiem...
            >
            > zaczyna ogarniac mnie panika, ze juz zostane sama. Do konca życia, sama jak
            > palec. Niby nie takie straszne, ale ja naleze do kobiet, które potrzebuja
            > ciepła mężczyzny, potrzebuje poczucia, ze komus mogę ufac, polegać na nim, że
            > dla kogos jestem wyjatkową kobietą.
            > Ale wygląda na to, ze to tylko mrzonki. Kur.... mam dopiero 24 lata!!!!1

Chodź dziecię, Cię przytulę. Twój problem polega na tym, że masz niską
            samoocenę. Jak można mając 24 lata wpadać w panikę, że już nigdy nie znajdę
            żadnego mężczyzny? A co ma powiedzieć np. kobieta 40letnia? Nie tylko mającą
            mniejsze szanse na udany nowy związek, ale mająca mnóstwo kompleksów z tyt.
            upływających lat i lęku np. przed utratą pracy? Zastanow się trochę nad sobą.
            • viola2 Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 14:28
              pajdeczka napisał:

>
              > Chodź dziecię, Cię przytulę. Twój problem polega na tym, że masz niską
              > samoocenę. Jak można mając 24 lata wpadać w panikę, że już nigdy nie znajdę
              > żadnego mężczyzny? A co ma powiedzieć np. kobieta 40letnia? Nie tylko mającą
              > mniejsze szanse na udany nowy związek, ale mająca mnóstwo kompleksów z tyt.
              > upływających lat i lęku np. przed utratą pracy? Zastanow się trochę nad sobą.

nie chodzi o moja samoocenę. Nie jest tak źle. Chodzi o to, ze jestem świadoma,
              ze mając dziecko pewnie nie bede miała nikogo na stałe. Tak jak myślałam,z ę
              bedzie teraz. Boje sie, ze zawsze skończy sie tak samo. Wiec po co to wszystko??

ps. z chęcią skorzystałabym z propozycji przytulenia sie do Ciebie ale podobno
              nie jestes z 3miasta
              :(
          • Gość: grogreg Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? IP: proxy / 212.160.165.* 20.11.02, 14:24

> Ale wygląda na to, ze to tylko mrzonki. Kur.... mam dopiero 24 lata!!!!1

No, no. Tylko mi tu bez histerii. Masz 24 lata i kupe zycia przed soba. Troszke
            uwazniej sie rozgladaj wokol siebie. Bo moze sie okazac ze kogos przeoczylas.
            • pajdeczka Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 14:30

>
              > > Ale wygląda na to, ze to tylko mrzonki. Kur.... mam dopiero 24 lata!!!!1
              >
              > No, no. Tylko mi tu bez histerii. Masz 24 lata i kupe zycia przed soba.
              Troszke
              >
              > uwazniej sie rozgladaj wokol siebie. Bo moze sie okazac ze kogos przeoczylas.

Na przykład taki Gredzio. Idealny kandydat. W weekend dostał kosza, może na
              forum sobie odbije.
              • Gość: grogreg Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? IP: proxy / 212.160.165.* 20.11.02, 14:38
                > Na przykład taki Gredzio. Idealny kandydat. W weekend dostał kosza,

Ale sie nie poddaje i probuje dalej.
                • pajdeczka Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 14:42

> > Na przykład taki Gredzio. Idealny kandydat. W weekend dostał kosza,
                  >
                  > Ale sie nie poddaje i probuje dalej.

O, facet długo może! Do tego bez obciążeń (oczywiście nie chodzi mi o te
                  dzidziczne, ale w postaci latorośli). To może rzeczywiście spróbuj z Violą. Ona
                  cierpiąca, Ty też, rusz tyłek i zarzuć wędkę z przynętą.
                  • Gość: grogreg Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? IP: proxy / 212.160.165.* 20.11.02, 14:51
                    Te, swatka.
                    A skad wiesz kto ja jestem? Moze jestem sliniacym sie na klawiature oblesnym
                    staruchem. Albo zboczencem mordujacym naiwne panienki poznane na net`cie.
                    Albo zdeprawowana baba bawiaca sie w faceta i robiaca sobie jaja z innych
                    dyskutantow ku uciesza wspolpracownic?
                    Internet to nie jest dobre miejsce do zawierania znajomosci.
                    • pajdeczka Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 14:56

> Te, swatka.
                      > A skad wiesz kto ja jestem? Moze jestem sliniacym sie na klawiature oblesnym
                      > staruchem. Albo zboczencem mordujacym naiwne panienki poznane na net`cie.
                      > Albo zdeprawowana baba bawiaca sie w faceta i robiaca sobie jaja z innych
                      > dyskutantow ku uciesza wspolpracownic?
                      > Internet to nie jest dobre miejsce do zawierania znajomosci.

Gredziu, nie znasz mnie i raczej nie poznasz. Mam intuicję. Ty jesteś zupełnie
                      inny.:))))

• viola2 Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 15:00

> Te, swatka.
                      > A skad wiesz kto ja jestem? Moze jestem sliniacym sie na klawiature oblesnym
                      > staruchem. Albo zboczencem mordujacym naiwne panienki poznane na net`cie.
                      > Albo zdeprawowana baba bawiaca sie w faceta i robiaca sobie jaja z innych
                      > dyskutantow ku uciesza wspolpracownic?
                      > Internet to nie jest dobre miejsce do zawierania znajomosci.

o jak sie wzbrania, moze jakis lepszy???
                      • Gość: grogreg Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? IP: proxy / 212.160.165.* 20.11.02, 15:09
                        A odczepta sie odemnie.
                        To ze jestem sam nie znaczy ze poszukujacy. A jesli nawet, to bez obrazy dla
                        nikogo, najpierw poszukam w realnym otoczeniu.

Poza tym, malo zarabiam, nie jestem przystojny i nie mam poczucia humoru. O!
                        • viola2 Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 15:13

> A odczepta sie odemnie.
                          > To ze jestem sam nie znaczy ze poszukujacy. A jesli nawet, to bez obrazy dla
                          > nikogo, najpierw poszukam w realnym otoczeniu.
                          >
                          > Poza tym, malo zarabiam, nie jestem przystojny i nie mam poczucia humoru. O!

ja tez mało zarabiam, szkoda, ze oceniasz ludzi wg. grubości portfela. A ze nie
                          masz poczucia humoru to chyba widze.
                          • pajdeczka Gredziu 20.11.02, 15:20
                            viola2 napisała:

>
                            > > A odczepta sie odemnie.
                            > > To ze jestem sam nie znaczy ze poszukujacy. A jesli nawet, to bez obrazy d
                            > la
                            > > nikogo, najpierw poszukam w realnym otoczeniu.
                            > >
                            > > Poza tym, malo zarabiam, nie jestem przystojny i nie mam poczucia humoru.
                            > O!
                            >
                            > ja tez mało zarabiam, szkoda, ze oceniasz ludzi wg. grubości portfela. A ze
                            nie
                            >
                            > masz poczucia humoru to chyba widze.

To Ty masz jeszcze mniej zalet niż mój mąż. A taką miałam nadzieję głupia.
                          • Gość: grogreg Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? IP: proxy / 212.160.165.* 20.11.02, 15:21
                            > ja tez mało zarabiam, szkoda, ze oceniasz ludzi wg. grubości portfela.

Nie ludzi tylko siebie. Taki moj kompleks.

...O! I kompleksy mam!

>A ze nie
                            >
                            > masz poczucia humoru to chyba widze.

No widzisz.
            • viola2 Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 14:35

> No, no. Tylko mi tu bez histerii. Masz 24 lata i kupe zycia przed soba.
              Troszke
              >
              > uwazniej sie rozgladaj wokol siebie. Bo moze sie okazac ze kogos przeoczylas.

wiesz, pewnie mam kupe zycia przed soba, ale jakiego? wypełnionego romansami,
              złudzeniami, i nadzieja....ze moze to cos powaznego. A facet sie pobawi ()
              owszem ja tez skorzystam) ale w końcu zrezygnuje. A ja znowu będe wymięta, bez
              chęci do zycia. Ja nie chce czegos takiego. Juz niczego nie chce
              • pajdeczka Viola! 20.11.02, 14:39
                viola2 napisała:

>
                > > No, no. Tylko mi tu bez histerii. Masz 24 lata i kupe zycia przed soba.
                > Troszke
                > >
                > > uwazniej sie rozgladaj wokol siebie. Bo moze sie okazac ze kogos przeoczyl
                > as.
                >
                > wiesz, pewnie mam kupe zycia przed soba, ale jakiego? wypełnionego romansami,
                > złudzeniami, i nadzieja....ze moze to cos powaznego. A facet sie pobawi ()
                > owszem ja tez skorzystam) ale w końcu zrezygnuje. A ja znowu będe wymięta,
                bez
                > chęci do zycia. Ja nie chce czegos takiego. Juz niczego nie chce

Sorry, ale pieprzysz jak małolata. Mam brata, po 40tce, który jest po dwóch
                niudanych związkach i od kilku lat szuka na poważnie partnerki. Mężczyznom jest
                tak samo ciężko znosić samotność. Jego żona została z córką, a on jest sam,
                widzi ją od czasu do czasu. Bardzo dolega mu samotność, ale coraz bardziej mu
                trudno spotkać kobietę taką "do samego końca". Może dlatego, że już dwa razy
                został zraniony i sam zranił? A ile jest kobiet, które do tej pory są pannami
                bez dziecka i nie spotkały tej drugiej połówki? Skup się w życiu na czym
                innym , a tamto samo przyjdzie.
                • viola2 Re: Viola! 20.11.02, 14:51
                  pajdeczka napisał:

Skup się w życiu na czym
                  > innym , a tamto samo przyjdzie.

albo nie przyjdzie:(
                  • pajdeczka Re: Viola! 20.11.02, 14:53
                    viola2 napisała:

> pajdeczka napisał:
                    >
                    > Skup się w życiu na czym
                    > > innym , a tamto samo przyjdzie.
                    >
                    > albo nie przyjdzie:(

E, tam. Masz dzisiaj po prostu zły dzień. Trzymaj się!
              • Gość: grogreg Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? IP: proxy / 212.160.165.* 20.11.02, 14:43
                Chlip, chlip... jaka ja biedna jestem.....chlip, chlip... nikt mnie nie
                kocha....chlip, chlip.... wszyscy faceci to swinie....chlip, chlip....

Niech sie Toba Pajda zajmie, bo mi juz cierpliwosci do Ciebie nie mam.

• pajdeczka Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 14:49

> Chlip, chlip... jaka ja biedna jestem.....chlip, chlip... nikt mnie nie
                  > kocha....chlip, chlip.... wszyscy faceci to swinie....chlip, chlip....
                  >
                  > Niech sie Toba Pajda zajmie, bo mi juz cierpliwosci do Ciebie nie mam.
                  >
                  >
                  To Ty Gredziu nie nadajesz się na podporę kobiety. Jeśli nie potrafisz
                  zrozumieć jej rozterek, to jakim Ty chcesz być mężem? Czyli to co wcześniej
                  napisałam o Tobie i Violi było "psu na budę"? Kurna, Ty myślisz, że ja mam w
                  pracy tyle czasu, że mogę sobie pisac w przestrzeń?
                  A w ogóle to mnie ignorujesz w tym wątku. Wysmarowałam długi post i nawet
                  dzięki nie usłyszałam.

• Gość: grogreg Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? IP: proxy / 212.160.165.* 20.11.02, 14:58

> >
                    > >
                    > To Ty Gredziu nie nadajesz się na podporę kobiety. Jeśli nie potrafisz
                    > zrozumieć jej rozterek, to jakim Ty chcesz być mężem?

Zawsze sie mi zdawalo, ze malzenstwo to jak drabina malarska. Podpiera sie z
                    obu stron.

> Czyli to co wcześniej
                    > napisałam o Tobie i Violi było "psu na budę"? Kurna, Ty myślisz, że ja mam w
                    > pracy tyle czasu, że mogę sobie pisac w przestrzeń?

A co, nie?

> A w ogóle to mnie ignorujesz w tym wątku. Wysmarowałam długi post i nawet
                    > dzięki nie usłyszałam.
                    >

A, to dla podzieki piszesz? A ja glupi myslal, ze bezinteresownie.
                    • pajdeczka Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 15:18

>
                      > > >
                      > > >
                      > > To Ty Gredziu nie nadajesz się na podporę kobiety. Jeśli nie potrafisz
                      > > zrozumieć jej rozterek, to jakim Ty chcesz być mężem?
                      >
                      > Zawsze sie mi zdawalo, ze malzenstwo to jak drabina malarska. Podpiera sie z
                      > obu stron.
                      >
                      > > Czyli to co wcześniej
                      > > napisałam o Tobie i Violi było "psu na budę"? Kurna, Ty myślisz, że ja mam
                      > w
                      > > pracy tyle czasu, że mogę sobie pisac w przestrzeń?
                      >
                      > A co, nie?
                      >
                      > > A w ogóle to mnie ignorujesz w tym wątku. Wysmarowałam długi post i nawet
                      > > dzięki nie usłyszałam.
                      > >
                      >
                      > A, to dla podzieki piszesz? A ja glupi myslal, ze bezinteresownie.

Nie, nie dla podzięki. Ale odpowiedziałeś Violi to mogłeś i mnie.
                      Czuję się opuszczona....
                • viola2 Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 14:54

> Chlip, chlip... jaka ja biedna jestem.....chlip, chlip... nikt mnie nie
                  > kocha....chlip, chlip.... wszyscy faceci to swinie....chlip, chlip....
                  >
                  > Niech sie Toba Pajda zajmie, bo mi juz cierpliwosci do Ciebie nie mam.
                  >
                  >
                  chlip... chlip... jest mi smutno, ale nie mówie ze faceci to swinie. to
                  chyba nie facetów wina, ze mi sie zycie pojebało (sorry)
                  • Gość: grogreg Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? IP: proxy / 212.160.165.* 20.11.02, 15:04
                    Dobra, poprawaka:

...chlip, chlip.... zycie to dziwka.. chlip, chlip.....

Reszta bez zmian.
                    • viola2 Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? 20.11.02, 15:07

> Dobra, poprawaka:
                      >
                      > ...chlip, chlip.... zycie to dziwka.. chlip, chlip.....
                      >
                      > Reszta bez zmian.

...chlip.... chlip... ja chce faceta, chlip...

ps. czy ja wiem, czy dziwka. Moze troche ....
    • Gość: Kobieta Re: Dlaczego facet ktory......... to swinia? IP: 217.11.144.* / 192.168.100.* 20.11.02, 15:13
      No nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka