19.03.06, 16:22
Od niedawna pracuję w gazecie. Szefowa postanowiła ją uatrakcyjnić. Macie
jakieś ciekawe pomysły. Do tej pory była to jedynie gazeta reklamowa
Obserwuj wątek
    • nattasza Re: gazeta 19.03.06, 16:24
      Niezły awans ze sklepu miesnego:)
      • hugolinka Re: gazeta 19.03.06, 16:27
        bardzo dobry. ja z tego powodu jestem cholernie szczęśliwy. coprawda to tylko
        staż, no ale
        • nattasza Re: gazeta 19.03.06, 16:29
          Hugolinka to facet hmmm, pomyliło sie komus. To pewnie stes:)
    • f_emmefatale Re: gazeta 19.03.06, 16:28
      Może standardowo: krzyżówka, horoskop..

Chyba,ze chodzi Ci o oprawę graficzną-w tym bym mogła doradzić,bo sie na tym
      znam,ale niestety taka 'sucha teoria' nie jest zbyt dobrym sposobem ;)
      • hugolinka Re: gazeta 19.03.06, 16:31
        Kżyżówka, horoskop jest. Chodzi mi o coś naprawde ciekawego. Z grafiką nie ma
        żadnego problemu. Dziewczyna która pracuje w tej gazecie na stanowisku grafika
        jest naprawde dobra w tym co robi
    • krwawabestia Re: gazeta 19.03.06, 16:41
      jak mi zapłacicie to wam powiem
    • sumire Re: gazeta 19.03.06, 16:43
      A może by tradycyjnie, jak to w prasie, artykuły zamieszczać? Chociaż stop, cofam - teraz mało kto cokolwiek czyta :/
      • hugolinka Re: gazeta 19.03.06, 16:44
        właśnie... mało kto czyta. A my musimy wyrwać tą gazete by nikt nie kojarzył ją
        z taką jaka była. Chcemy coś nowego
        • deep_deep_red Re: gazeta 19.03.06, 17:11
          chyba płacą Ci za to, żebyś to Ty coś wymyślił, czy się mylę?
    • widokzmarsa Re: gazeta 19.03.06, 17:17
      seks i skandale. Reszta prosta
    • baszi Re: gazeta 19.03.06, 17:22
      zatrudnijcie mnie to powiem :P
    • olek_creative Re: gazeta 19.03.06, 17:42
      ale gazeta skierowana jest dla jakiego klienta ?? i czy "reklamowa" tzn np
      gazetka z reala czy tez np "autobazar"
      • hugolinka Re: gazeta 19.03.06, 19:29
        nie jest to gazeta - miesięcznik. Do tej pory były tam jedynie reklamy
        prywatnych klientów, oraz teksty z gazety prawnej. Teraz trzeba coś w niej
        zmienić.
        • ramadayes Re: gazeta 19.03.06, 19:39
          hugolinka napisała:

> nie jest to gazeta - miesięcznik. Do tej pory były tam jedynie reklamy
          > prywatnych klientów, oraz teksty z gazety prawnej. Teraz trzeba coś w niej
          > zmienić.
          może przedstawiajcie w tej gazecie sylwetki owych klientów i ich firm, ale nie
          w sensie reklamy, tylko reportażu, jak doszli do tego swojego interesu, jak
          wpadli na pomysł założenia własnej firmy, jak to się wszystko rozkręcało. nie
          napisałaś(eś), jaki to jest rodzaj gazety, czy z założenia ma poruszać tematy
          związane z ekonomią, finansami, czy może być cokolwiek?
          • hugolinka Re: gazeta 19.03.06, 20:27
            kilka lat temu gazeta była typu jak np. wyborcza. Artykuły i wszystko co
            trzeba. Teraz gazeta nie ma praktycznie żadnego zało.żenia. Reklamy + teksty z
            gazety prawnej i tyle. Dlatego teraz chcemy zupełnie zmienić jej wizerunek
            • ramadayes Re: gazeta 19.03.06, 20:42
              hugolinka napisała:

> kilka lat temu gazeta była typu jak np. wyborcza. Artykuły i wszystko co
              > trzeba. Teraz gazeta nie ma praktycznie żadnego zało.żenia. Reklamy + teksty
              z
              > gazety prawnej i tyle. Dlatego teraz chcemy zupełnie zmienić jej wizerunek
              to możecie trochę nawiązać do tego, co było kiedyś. nie chodzi o zżynkę,
              oczywiście :) możecie zrobić dział z polityką, kulturą, ekonomią, sylwetki
              ciekawych ludzi. fajnym rozwiązaniem byłby dział związany z promowaniem
              środowiska lokalnego czyli: reportaże o jakichś ciekawych miejscach w twoich
              stronach, inicjatywach kulturalnych, biznesowych, społecznych, ludziach, którzy
              wychodzą z tymi inicjatywami (zasłużeni dla społeczności lokalnej)itp. coś o
              zwykłej codzienności "zwykłych" ludzi, ich pasjach itd itp. pomysłów na taką
              gazetę jest mnóstwo. pozdr
            • dziki.macho Re: gazeta 19.03.06, 20:45
              Skad jestes Hugolinko, moze bede w stanie ci pomóc
              • hugolinka Re: gazeta 19.03.06, 20:48
                jestem z okolic wrocławia. dziekuje za wszystkie pomysły
                • dziki.macho Re: gazeta 19.03.06, 20:49
                  Gazeta Prawna zdaje sie nalezy do Inforu, ktorego chyba wszelkie tytuly
                  redaguje sie w Warszawie, lecz pewnosci nie mam:)
                  • hugolinka Re: gazeta 19.03.06, 20:53
                    w naszej gazecie do tej pory były jedynie urywki z gazety prawnej - na które
                    gazeta miała pozweolenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka