Dodaj do ulubionych

waga a wzrost - jak to sie ma?

19.04.06, 14:45
witam ponownie:) powiedzcie mi drogie wysokie kobietki jak to jest z tą naszą
wagą...ja w chwili obecnej noszę najwięcej kg ile udało mi sie do tej pory
zgromadzic hihi a notorycznie sie odchudzam:( przy wzroscie 183 (chociaz
wydaje mi sie teraz mam więcej ok.185)waga wskazuje 73kg, nie czuję sie
gruba, mieszcze sie we wszystkie ubrania, ale jednak chce zrzucic 5kg do
mojej normalnej wagi...a jak to jest u was...pocieszcie mnie ze nie wygladam
jak wieloryb:))
Obserwuj wątek
    • keepersmaid Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 19.04.06, 18:12
      Nie wygladasz jak wieloryb :)
      W mlodocianym wieku na 1.80m mialam 68 kg
      Potem ustalilo sie na 72-74 (na studiach)
      Po slubie szybko poszlo - 80-90-100-... (potem przestalam sie wazyc)
      Potem sie odchudzilam do 75, rozwiodlam i tak trzymam, szczesliwie.
    • penelope-ja Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 20.04.06, 11:29
      Ja mam 181 moja waga w "młodości" tj. 20-25 lat od 58-62 kg i wydawało mi się
      dużo. Jak patrzę na stare zdjęcia to widzę modelkę. Kiedy życie mi się
      ustabilizowało moja waga zaczęła wzrastać: 67, 72, 78 (nie mogłam na siebie
      patrzeć) przy 82 przejrzałam na oczy- zeszłam w ciągu 3 m-cy do 74. Teraz mój
      cel to 65-67 kg. Ogólnie sylwetkę mam drobnokościstą, kobiecą - wcięcie w tali,
      większa pupa. Łatwo tyję i łatwo chudnę. A gdy tyję to wszędzie równomiernie i
      może dlatego nie rzuca się to tak w oczy zwłaszcza, że przeciąga się to w
      czasie. Mam długie chude ramiona, długie chude stopy, średno-duży biuścik,
      brzuch ciągle płaski(no chyba, że przed okresem)tylko z bioder i ud ciężko
      zrzucić nadmiar. Nawet się dziwię, że nie mam celilitu ani rozstępów od
      ciągłego tycia i chudnięcia - widać dobre geny.
      Myślę, że nie wyglądasz tak jak się czujesz. Poza tym, może ćwiczysz i ta waga
      to mięśnie a nie tłuszcz. Ja zaczynam chodzić na basen i chodzić wogóle, bo
      cały czas jeżdzę samochodem - do pracy mam 2 km więc spacerek na początek to
      całkiem dobry trening przed latem. Pozdrawiam i głowa do góry.
    • ulcia03 Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 21.04.06, 11:46
      A ja bym chciała ważyć więcej. Ale jak znam swój dziwny organizm, to czuję, że
      mam niewielkie szanse. Teraz, na kilka dni przed porodem ważę 80kg/185cm , a
      normalnie 65kg i wcale mi się to nie podoba. Moim zdaniem kobieta powinna mieć
      jakieś krągłości tu i tam i wtedy to fajnie wygląda. Ale to już tak chyba jest
      że każdemu podba się to, czego nie ma. A moja siostra przy wzroście 185 waży 76
      kg i uważam, że mogłaby jeszcze trochę przytyć i wtedy by było ok. A już na
      pewno przy takim stosunku wzrostu do wagi nie da się wyglądać jak wieloryb.
      Chyba, że jak jakiś wyjątkowo zagłodzony wieloryb ;)))
      • kinga38 Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 24.04.06, 14:44
        ja mam 180cm a z wagą to różnie od 62-66kg.
      • mart44 Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 05.05.06, 22:58
        Ech ulcia03, ciekawe czy szybko schudniesz po porodzie...
        Ja przy moich 188cm baardzo długo oscylowałam pomiędzy 70 (wakacje, stres,
        studenckie życie) a 73kg (święta, zima, zajadanie smuteczków). Sylwetkę mam
        nierówną - chude ręce i łydki, wąska talia, grubsze brzuch, pośladki i uda. 2
        lata temu po raz pierwszy dość solidnie popracowałam na siłowni - efektem były
        lekko zarysowane łydki, ramiona i...2 kg więcej! A potem zaszłam w ciążę,
        przytyłam 15kg, myślałam, że nie będzie problemów ze zrzuceniem wagi...Niestety
        po 8miesiącach od porodu wciąż mam około 6kg i mnóstwo cm. za dużo.:( Radykalnie
        zmieniłam dietę, ruszam się coraz więcej i ostatnio coś jakby ruszyło, ale
        daleko mi do ideału. Muszę coś zrobić, bo chcę wejść w swoje letnie spodnie!:)
        Na pocieszenie dla autorki wątku - teraz ważę ok 81 a mimo to wyglądam nieźle!
        Oczywiście uważnie się ubieram, żeby nie podkreślać tłuszczyku, ale przy tym
        wzroście dość dużo się "gubi".
        • ladnapanna Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 08.05.06, 10:30
          dzięki za te słowa, tez dochodze do wniosku ze dzięki moim dodatkowym cm gubie
          duzo kg...smaic mi sie chce jak sprzedawczynie w sklepie podaja mi 36 do
          mierzenia, a ja noszę 38 (w biodrach to nawet40!):))
          • maximilianna Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 27.05.06, 17:02
            Hmm, trzy lata temu z 83 spadłam na 50 i byłam chuda.
            Nie podobałam się sobie.
            Teraz ważę 75 i jest ok.
            Jak przytyję to się nic nie stanie.
            Schudnę.Ale nie chcę, bo pierwsze co chudnie to biust.
            A w końcu mam jak należy.
            I tak najlepszy miałam , bo D jak ważyłam 83.
            • bluelove Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 27.05.06, 17:54
              jesli chodzi o mnie to wedlug wskaznika powinnam wazyc 70-75,
              tymczasem waze 60,w porywach "swiateczno-okolicznosciowych" 65-67 kilo;)
              i wcale nie wygladam chudo,smiem twierdzic ze mam gruby brzuch i boczki
              ktore "polubilam" bo w koncu mi przestaly spadac spodnie z tylka :p
              zastanawialam sie kiedys dlaczego waga pokazuje tak malo jesli przy moim
              wzroscie wygladam normalnie,hehe,i uslyszalam ze mam lekkie kosci :D
              objadam sie slodyczami,i podejrzewam ze gdybym nie byla takim cholernym
              wiercipietkiem i nie ruszala sie tak duzo to pewnie szybko bym obrosla
              tluszczykiem tu i owdzie ;)
              uwazam ze te wskazniki BMI to bzdura jakas :p
    • ulcia03 Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 28.05.06, 11:40
      A ja 4 tygodnie po porodzie i już w prawie wszystkie ciuchy się mieszczę. Nigdy
      w życiu bym nie pomyślała że tak szybko schudnę. Przytyłam 15 kg, a teraz już
      tylko 4 kg na plusie i to chyba sam wielki biust tyle waży i mleczko ;) Chyba
      mam taką szybką przemianę materii. A naprawdę chciałam żeby coś mi zostało, a
      już widzę że nic z tego nie będzie i po karmieniu znowu będę chudzielcem.
    • kawa_mielona Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 03.06.06, 22:44
      IMHO najwazniejsze aby czuć się dobrze w swoim ciele. Ja przy wzroście 180 ważę
      obecnie 62 kg.i tej wagi chciałabym sie trzymać. Ty też piszesz, że nie czujesz
      się gruba i słusznie bo napewno nie jesteś.
      My - wysokie kobiety mamy ten plus, że dodatkowych kilogramów nie widać tak
      szybko jak u niskich dziewczyn.
      Pozdrawiam Kasia

• misioczat Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 13.06.06, 18:51
        Mam 178 cm i generalnie waze ok 58 kg. Czasem chudne do 56, czasem tyje do 60 ;)
    • nitka_ss Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 14.06.06, 07:04
      177cm, 56-59kg. pozdrawiam.
      • agunek1 Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 14.06.06, 16:43
        A ja przy wroście 179,5 ważę 75 kg (po porodzie mi zostało - niestety). Nie
        moge się odchudzać bo nadal jestem "barem mlecznym" (2 lata i 5 m-cy).
    • kata75 Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 17.07.06, 09:43
      179 m i 62 kg (5 mcy po porodzie) , chcialabym zjechac do 59-60 kg
    • wuj_truj Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 18.07.06, 21:34
      Ja mam 180 cm i ważę 58 kg. Jak dla mnie - idealnie. Ale fakt, że u wysokich
      ten tłuszcz się bardziej równomiernie rozkłada - 1,5 roku temu ważyłam ok 10 kg
      więcej, a ogromnej różnicy nie ma..
    • doma791 Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 18.07.06, 21:36
      Jejku to wy wszytskie jakies chudzielce chyba jestescie.Ja mam 186 cm i waże
      chyba jakies 80 kg, ale nie uważam się za grubasa.Noszę rozmiar 40-stkę i
      wszyscy na około uwazają ze jestem szczupła albo normalnej wagi.Moze należe po
      prostu do tych grubokościstych?
    • tulcymea 180 / 59kg 19.07.06, 09:44
      Myślę, że wypadałoby jednak przytyć. Ale jak?
    • ladnapanna BMI / WHR 12.10.06, 14:57
      na jednym z portali znalazłam ciekawą stronkę
      www.dieta.pl/bmi.asp?
      oprócz tego, że mozna na niej sprawdzic wałkowany juz wskaźnik BMI (kto by sie
      nim przejmował hihi) to dodatkowo jest rozróżnienie ze względu na płeć i wiek
      (można sprawdzić mężusia:) - co ciekawe na dole strony jest info o WHR -
      tzw.wskaźnik talia/biodra.
      • zosia711 Re: BMI / WHR 12.10.06, 20:19
        Przy wzroście 185 mam 69 kg. Dobrze sie czuję z tą wagą.
        Ogolnie uchodze za barzdo szczupłą. W dwóch ciążach przytyłam po 15 kg, ale
        zgubiłam właściwie bez wysiłku.
        • kawa_mielona Re: BMI / WHR 12.10.06, 21:06
          Moje BMI wskazuje 2 kg niedowagę podczas gdy chętnie bym jeszcze schudła. W
          ciąży przytyłam 20 kg i myślałam, że nigdy tego nie zgubię... nie mogę znaleźć
          na wskazanej przez Ladnąpannę stronie tego wskaźnika WHR a bardzo mnie to
          interesuje...
          • ladnapanna Re: BMI / WHR 13.10.06, 08:29
            proszę Kasiu..:)

"wskaźnik WHR, (tzw. wskaźnik talia/biodro). Po dokładnym zmierzeniu dzielimy
            obwód talii przez obwód bioder. Prawidłowa wartość tego wskaźnika wynosi: dla
            kobiet poniżej 0.8, dla mężczyzn poniżej 1. Wartości wyższe wskazują na otyłość
            brzuszną. Oznacza ona otłuszczenie narządów wewnętrznych. Osoby z takim typem
            otyłości po prostu muszą schudnąć, by uniknąć chorób."

• kawa_mielona Re: BMI / WHR- dzięki Ladnapanno:) 13.10.06, 09:23
              Dzięki :)
              Wyszło mi grubo poniżej 0,8 bo ja taka gruszka jestem :))) Raczej biodra mam za
              szerokie w stosunku do talii i choćbym schudła na wiór to szkieletu nie zmienię
              i zawsze będę miała wielką D... :(
              Pozdrawiam Kasia vel Kawa
              • misioczat Re: BMI / WHR- dzięki Ladnapanno:) 13.10.06, 12:46
                Tadam! Mam 6 kg niedowagi :D
      • tulcymea Re: BMI / WHR 13.10.06, 07:48
        no to mam 7kg niedowagi. Ciekawe jak z biodrami?
      • tulcymea Re: BMI / WHR 13.10.06, 07:53
        z tym WHR to coś mi nie wychodzi:(
        • rasgeea Re: BMI / WHR 13.10.06, 07:55
          zgubiłam się chy ba...
    • rasgeea Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 13.10.06, 07:58
      już się znalazłam i muszę siępochwalić, że mam prawidłową masę ciała:D ale
      dosłownie tak na styk :) kilo wiećej i już by bylo, a to dziwne bo zawsze mi
      się wydaje, że waże za dużo...
      • doma791 Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 15.10.06, 22:15
        Eeeeee Rasgeea-przeciez pamiętasz jak nazwałyśmy się grubokościstymi, i chyba
        jesteśmy najgrubsze na tym forum hihihihi.Czym tu się przejmować skoro nasza
        waga miesci się w prawdłowym BMI....
        Innych pomiarów typu talia/boidra nie robię,bo woadomo co by u mnie teraz
        wyszło hehehe:)
        Ale wiecie z czego jestem dumna:jestem w 30 tyg ciązy i przytyłam 4-5 kg,biorąc
        pod uwagę ze dzidzi waży teraz jakies 1,7 kg to chyba całkiem dobrze.Oby tak
        dalej.Musze w ogóle zrobić se parę fotek z moim brzuchem i podesłać
        Wam.Pozdrowienia:)
    • h_anna Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 19.04.07, 14:38
      a ja waze 52-55kg przy 177cm i wskazowka nie chce isc w gore.. i chyba dobrze
    • azazela Re: waga a wzrost - jak to sie ma? 19.04.07, 18:16
      mieszcze sie w gornych rejestrach normy tzn przy 182 waze 73,
      wiem ze moglabym zrzucic jeszcze ok 4 kg ale w sumie jestem zadowolona ze
      swojego wygladu, jestem bardzo proporcjonalnie zbudowana i mam dosyc duzy biust
      wiec podejzewam ze nawt gdybym schudla to i tak nikt tego nie zauwazy;/ oprocz
      mnie ma sie rozumiec:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka