gumis82 27.05.06, 10:06 Jak moge sprawdzić, czy 2 rozne osoby, tzn numery gg, piszą z tego samego komputera, podczas gdy oba są niewidoczne??? jest to mozliwe sprawdzic IP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witkacyp Re: 2 numery gg !!! 27.05.06, 10:17 sa wtyczki za pomoca ktorych mozesz sprawdzic IP piszacego. Ale jesli korzysta z Neostrady to po kazdym ponownym uruchomieniu zmieniu sie mu adres IP. Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: 2 numery gg !!! 27.05.06, 10:32 no nie wiem czy z neostrady bo nie wiem czy faktycznie z tego samego kompa, tylko chce zobaczyc czy te dwa numery sa z tego samego kompa A jaka to wtyczka i jak ja moge użyć?? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusik0 Re: 2 numery gg !!! 27.05.06, 10:55 IP niewiele Ci daje, bo pozwala rozróżnić komputery pod warunkiem że kompy mają publiczne IP. Jeśli jest to neostrada to jeszcze nie najgorzej, jak osiedlowy dostawca to dowiesz się pewnie tylko że mają tego samego dostawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
saturnv.as508 Re: 2 numery gg !!! 27.05.06, 12:49 ...mozesz sie posluzyc MIRANDA IM jesli chodzi o to czy z tego samego.. to zobaczysz pewnie publiczny IP jakiejs uslugi(neostrada internet dsl...) lub tez router z NATem. Co najwyzej mozna stwierdzic czy sa za tym samym routerem czyli w tej samej podsieci. Ale... proponowalbym uzyc ethereal'a (zobacz w googlach) i przeanalizowac ramki, moze bedzie cos w protokole gg charakterystycznego... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gumis82 Re: 2 numery gg !!! 27.05.06, 12:52 Hmm chętnie skorzystam, tylko nie wiem czy będe umiała:) Odpowiedz Link Zgłoś
livian Re: 2 numery gg !!! 27.05.06, 12:56 A nie lepiej dać se siana z gościami z gg, co do których masz watpliwosci, czy cie robia w balona, czy nie? Że też Ci sie chce robić takie podchody dla jakiegoś palanta z sieci... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: 2 numery gg !!! 27.05.06, 12:59 dobre.. :), moze jeden nie ma czasu we wtorki czwartki i soboty, trzeba jakos wypelnic czas wolny :) hehe zainstaluj sobie ettercap i mu czyms przywal. -- CEO Odpowiedz Link Zgłoś