Dodaj do ulubionych

perfumy/woda perfumowana

14.09.06, 22:10
jaka dla dziewczyny w wieku 19 lat?
Obserwuj wątek
    • ewab2507 Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 08:58
      moim zdaniem wiek nie ma tutaj większego znaczenia. różne osoby lubią różne
      zapachy. ja od kiedy pamiętam lubiłam zapachy mocniejsze, a moja mama zawsze
      używa czegoś leciutkiego jak Issey Miyake, czy L'eau par Kenzo. teraz ma Pure
      Poison Diora.

wybierz się do perfumerii i się "nawąchaj". trzeba się tam wybrać kilkakrotnie.
      nie można za dużo naraz, bo się nie zapamięta. można też poprosić o próbki.

proponuję zakup wody perfumowanej lub toaletowej, bo perfumy to raczej bardzo
      duży wydatek. jeśli woda toaletowa kosztuje 250-300zł za 100ml. to perfum za te
      pieniądze, będzie może 10ml.
      • daggy4 Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 09:02
        ewab2507 ma zupelna racje!

pamietaj tez, ze lepiej pachniec delikatnie, a nie jak stara pudernica, a
        perfumy, wiadomo, sa mocniejsze od wod toaletowych.
    • makuszanka Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 09:25
      Jest pewna zasada, o której spora cześc populacji zapomina:)
      Woda toalteowa na dzień
      Perfumy na wieczór:)
      Pozdrawiam:)
      • ewab2507 Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 13:50
        ja z powodzeniem używam edt lub edp i za dnia i wieczorem. perfumy przeważnie
        zalegają na półce, choć mi ich żal. zawsze mam wrażenie, że są za mocne. niby
        wiem, że trzeba tego tylko odrobinę, ale i tam wydaje mi się, że zionie ze mnie
        jak z prosto z flakonu :):) zwyczajnie nie najlepiej się z tym czuję. nadmiar,
        najlepszego nawet zapachu, jest udręką dla otoczenia :):) pozdrawiam
    • maialina1 Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 09:27
      Ja mam taki ulubiony zapach, ktorego sama obecnie nie uzywam, bo akurat niedawno
      mi sie sklonczyl, jest piekny i uwazam ze bardzo "mlodziezowy" a jednoczesnie "z
      klasa". To "Truth" Calvin Klein.
    • aserath Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 09:31
      proponuje lekkie, delikatne, kwiatowe, np. lacosta, alno j'dore. Ale jak sie
      nie zna gustu to lepiej nie strzelac w ciemno. sama zawsze nie wiem co zrobic
      z "podarowanymi" zapachami ktore nijak do mnie nie pasują
      • polla4 Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 13:22
        Versace Red Jeans - zapach kwiatowy dla młodej dziewczyny w oryginalnym
        czerwonym opakowaniu, co też przykuwa uwagę. Najlepiej podpytać kogoś o jej
        preferencje "zapachowe", przynajmniej nie wyrzucisz pieniędzy w błoto
        • polla4 Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 13:38
          Przepraszam za nadinterpretację Twoich słów, nigdzie nie było wspomniane że to
          ma być prezent. Zagalopowałam się :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka