juta87 14.09.06, 22:10 jaka dla dziewczyny w wieku 19 lat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewab2507 Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 08:58 moim zdaniem wiek nie ma tutaj większego znaczenia. różne osoby lubią różne zapachy. ja od kiedy pamiętam lubiłam zapachy mocniejsze, a moja mama zawsze używa czegoś leciutkiego jak Issey Miyake, czy L'eau par Kenzo. teraz ma Pure Poison Diora. wybierz się do perfumerii i się "nawąchaj". trzeba się tam wybrać kilkakrotnie. nie można za dużo naraz, bo się nie zapamięta. można też poprosić o próbki. proponuję zakup wody perfumowanej lub toaletowej, bo perfumy to raczej bardzo duży wydatek. jeśli woda toaletowa kosztuje 250-300zł za 100ml. to perfum za te pieniądze, będzie może 10ml. Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 09:02 ewab2507 ma zupelna racje! pamietaj tez, ze lepiej pachniec delikatnie, a nie jak stara pudernica, a perfumy, wiadomo, sa mocniejsze od wod toaletowych. Odpowiedz Link Zgłoś
makuszanka Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 09:25 Jest pewna zasada, o której spora cześc populacji zapomina:) Woda toalteowa na dzień Perfumy na wieczór:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 13:50 ja z powodzeniem używam edt lub edp i za dnia i wieczorem. perfumy przeważnie zalegają na półce, choć mi ich żal. zawsze mam wrażenie, że są za mocne. niby wiem, że trzeba tego tylko odrobinę, ale i tam wydaje mi się, że zionie ze mnie jak z prosto z flakonu :):) zwyczajnie nie najlepiej się z tym czuję. nadmiar, najlepszego nawet zapachu, jest udręką dla otoczenia :):) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 09:27 Ja mam taki ulubiony zapach, ktorego sama obecnie nie uzywam, bo akurat niedawno mi sie sklonczyl, jest piekny i uwazam ze bardzo "mlodziezowy" a jednoczesnie "z klasa". To "Truth" Calvin Klein. Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 09:31 proponuje lekkie, delikatne, kwiatowe, np. lacosta, alno j'dore. Ale jak sie nie zna gustu to lepiej nie strzelac w ciemno. sama zawsze nie wiem co zrobic z "podarowanymi" zapachami ktore nijak do mnie nie pasują Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 13:22 Versace Red Jeans - zapach kwiatowy dla młodej dziewczyny w oryginalnym czerwonym opakowaniu, co też przykuwa uwagę. Najlepiej podpytać kogoś o jej preferencje "zapachowe", przynajmniej nie wyrzucisz pieniędzy w błoto Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: perfumy/woda perfumowana 15.09.06, 13:38 Przepraszam za nadinterpretację Twoich słów, nigdzie nie było wspomniane że to ma być prezent. Zagalopowałam się :) Odpowiedz Link Zgłoś