izabellaz1 03.11.06, 10:32 wiadomosci.onet.pl/1427640,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Szokujące! 03.11.06, 10:49 raczej napisanie tego, co jest tabu, że nie wszystkie dzieci umierają w łonie matki, a zdarza się, że przeżyją aborcję. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Szokujące! 03.11.06, 10:52 Ze niby umieranie w lonie matki jest mniej drastyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Szokujące! 03.11.06, 10:54 dokładnie o to mi chodziło. Coś, co nienazwane i niepokazane nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter co jest szokujące??? 03.11.06, 12:12 że, kiedy wykrywa się na usg, w powiedzmy 15, 16 tc, że dziecko nie ma mózgu lub innych niezbędnych do życia organów następuje, po kolegium lekarskim (i to pewnie nie jednym) i po zgodzie rodziców terminacja ciąży? Czasem tak jest i z tego co wiem, jest to w wiekszości przypadków ogromna tragedia dla rodziców:(. Naprawdę szokujący w tej relacji jest SPOSÓB w jaki te dzieci odchodzą:(((. To nieludzkie. Powinno im się pozwolić odejść GODNIE, w spokoju. Jeśli rodzice sobie tego życzą powinny zostać normalnie pochowane. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: co jest szokujące??? 03.11.06, 12:21 Właśnie o to mi chodzi. Wiem, że czasem lepiej nie skazywać dziecka obciążonego gigantycznymi schorzeniami na nie długie przecież życie w ogromnym cierpieniu. Chodzi mi właśnie o to w jaki sposób z tymi dziećmi się obchodzi. Bo 16 tydzień to już 4 miesiąc. To jest człowiek. Dziecku w 21 dniu już serduszko bije:( Aha i jeszcze postawa Kościoła mnie szokuje. Skoro tacy są przeciwni aborcji bo twierdzą, że od 1 minuty poczęcia to już jest istota ludzka to dlaczego nie chcą chować w poświęconej ziemi dzieci, które jakaś kobieta poroniła??? Odpowiedz Link Zgłoś