pumha 10.12.06, 23:30 Będę świadkiem na weselu mojej przyjaciółki. Zastanawiam się, co podarować nowożeńcom w prezencie ślubnym. Czy macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mahadeva Re: Prezent ślubny 10.12.06, 23:37 ja tez pewnie bede swiadkiem, kupie cos do domu cale szczescie wlasny slub mi nie grozi :D Odpowiedz Link Zgłoś
dolce_bionda Re: Prezent ślubny 11.12.06, 08:43 my z mezem najbardziej cieszylismy sie z pieniedzy. prezenty ktore dostalismy od gosci bez uzgadniania ani listy prezentow w ogole nam sie nie przydaly i tylko zagracaja nam dom... wiec moim zdaniem podaruj pieniazki w kopercie albo wybierz prezent z listy o ile takowa jest :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pumha Re: Prezent ślubny 11.12.06, 12:19 Namawiałam przyjaciółkę do sporządzenia listy prezentów - uważam, że to bardzo racjonalne, ale się nie zdecydowała. Nie chciałabym jej "uszczęsliwić" zestawem filiżanek, lub czymś równie idiotycznym, jednocześnie unikając wręczania pieniędzy. Trzy lata temu moim przyjaciołom sprezentowałam noc poślubną w hotelu. Zastanawiałam się również nad wykupieniu bonu w którymś z marketów wnętrzarskich, np. Ikea. Może podsuniecie mi jeszcze jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
lewania Re: Prezent ślubny 11.12.06, 12:31 niestety losty prezentow nie dzialaja tak jak powinnny. Bony sa prezentami na czasie, choc tez jakby nie bylo sa rodzajem pieniedzy. Moze sprezentuj im weekend w gorach czy nad morzem/jeziorem. Moj znajomy bedac swiadkiem, jako prezent slubny ofiarowal mlodej parze fotografa na caly dzien. chlopak byl chyba studentem fotografii. Fotografowal najpierw przygotowania u Panny mlodej, potem pojechal do Pana mlodego i sfotografowal sytuacje u niego w domu. Byl z nimi caly czas i wszedzie. Zrobil mnostwo bardzo ciekawych zdjec. Wszystkie nagral na plytke, ale najciekawsze umiescil albumie w formie reportarzu razem z wyrwana kartka z kalendarza, objasnieniami imion mlodej pary i po jednym zdjeciu z dziecinstwa. Za wszystko (lacznie z wywolaniem fotek) wzial z tego co pamietam 300zl. Mimo, iz para mloda miala juz fotografa - zdjecia tego goscia zrobily w rodzinie furore. Oczywiscie dzialo sie to kilka lat temu kiedy to aparaty cyfrowe nie byly tak popularne. Najczesciej jednak pieniadze sa najlepszym rozwiazaniem dla mlodej pary. wydadza zebrana kwote na to co uwazaja za sluszne i zgodne z ich gustem. Najprosciej jednak bedzie zapytac po prostu samych zainteresowanych. Nie powiedza co im potrzeba, zebys mniej wiecej miala pojecie. Odpowiedz Link Zgłoś
cipoletta Re: Prezent ślubny 11.12.06, 12:37 najlepiej ją zapytaj - przynajmniej dostaną coś, co będzie im przydatne Odpowiedz Link Zgłoś
pumha Re: Prezent ślubny 11.12.06, 12:38 ona, tak jak zresztą i ja, uwielbia niespodzanki :) Odpowiedz Link Zgłoś
pumha Re: Prezent ślubny 11.12.06, 20:26 Może komuś jeszcze coś przyszło do głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
cipoletta Re: Prezent ślubny 11.12.06, 20:49 może stary zegar? nakręcą go dopiero po ślubie, by móc odmierzać wspólnie spędzony czas (na przekór stwierdzeniu, że szczęśliwi go nie liczą) ;) Odpowiedz Link Zgłoś