Dodaj do ulubionych

jak przesunac okres?

09.01.07, 12:01
Jestem w 14 dniu cyklu i chcialabym przesunac okres - przyspieszyc lub
opoznic. Znacie jakies metody? Czy gdyby wizela teraz tabletke
antykoncepcyjna, to okres by sie pojawil czy nie? Czy ktoras z Was robila taki
eksperyment?
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • absurdello Tak, to stosunkowo prosta operacja :) 09.01.07, 12:03

Okres_nowy=Okres_stary(t-T)

t - czas aktualny
      T - przesunięcie, dodatnie w tył, ujemne w przód .... :)))
      • tygrysek27 stosunkowo 09.01.07, 12:08
        to mozna przesunać okres nawet o 9 miesięcy :)
        • jola.pedagogspoleczny Re: stosunkowo 09.01.07, 12:21
          Jeśli chcesz sobie popsuć zdrowie i w czasie trwania cyklu zacząć brać leki
          hormonalne, to wolna droga. Mam tylko nadzieję, że zdajesz sobię sprawę, że
          bardzo rozchwiejesz swój cykl i nastepny okres będziesz miała nie wiadomo kiedy
          (jeśli tabletki chcesz wziąć tylko, aby wywołac okres i potem już ich nie brać)
          • elka116 Re: stosunkowo 09.01.07, 14:54
            tabletki antykoncpcyjne bierze sie w trakcie okresu, wiec tego najblizszgo cyklu na pewno nie przesuniesz. Nastepny - owszem, mozesz
          • aaggaa8 Re: stosunkowo 09.01.07, 18:48
            Wiem, ze to ryzykowne i moze rozchwiac okres, ale pytanie czy skuteczne???!!!.
            Dlatego zreszta pytam - zebym wiedziala, czy taki ryzykowny krok przynajmniej
            spelnil swoje zadanie...
            • jola.pedagogspoleczny Re: stosunkowo 09.01.07, 21:02
              Niewiele osób wie, czy to skutecznie, bo niewiele kobiet wpadło by na takie
              (przepraszam za szczertość) idiotyczne pomysły. O przesunięciu okresu to się
              myśli 2 miesiące wcześniej...
    • andzialipka Re: jak przesunac okres? 09.01.07, 21:40
      Ja nie słyszałam o żadnym takim sposobie. Ale można np. zminimalizować objawy okresu np podobno są takie wkładki dopochwowe z którymi można się nawet kochać jeśli o t Ci chodzi pzdr
      • kotkaaaa Re: jak przesunac okres? 09.01.07, 22:14
        po prostu zacznij brac srodki antykoncepcyjne, wtedy kiedy bedziesz chciala juz
        miec okres przerwij branie
    • tracja4 Re: jak przesunac okres? 09.01.07, 22:49
      Branie pigulek rozpoczyna sie w pierwszydm dniu okresu.
      Jesli zaczniesz teraz, to prawdopodobnie nie dostaniesz okresu, ale pamietaj,
      ze nie bedziesz zabezpieczona przed ciaza!!
      Z tym, ze przy pierwszym opakowaniu pigulek pojawiają sie skutki w rodzaju
      plamień (znikają przy nastepnym opakowaniu), wiec sama sie zastanow, czy jestes
      gotowa zaryzykowac ponad dwudziestodniowe plamienie (u mnie bylo dosc obfite).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka