Dodaj do ulubionych

pytanie do kobiet

12.01.07, 10:57
witam
mam pytanie jestem ze swoja partnerka juz spory okres czasu okolo 7lat,
bylismy ostatnio u seksuologa z taka sprawa jak barak orgazmu(pochwowego) u
mojej partnerki,jest to czesciowo zwiazone z tym iz stosunke nie trwa zbyt
dlugogdyz koncze przedwczesnie.lekarz doradzl nam dluzsza gre wstepa tak by
partnerke odstresowac i rozpalic,myslicie ze to wystarczy?
a druga sprawa to taka,czy znacie jaies pomocne linki dotyczace gry
wstepnej,lub powiedzcie co lubicie,nie jest tak ze nie mam w ogole o tym
pojecia ale chcailbym zaskoczyc moja kobiee moze znacie jakies strony?
czy mialyscie kiedys taki problem dotyczacy orgazmu pochwowego?

pozdrawiam
jestem wdzieczny za wszelka pomoc
Obserwuj wątek
    • kaktusik0 Re: pytanie do kobiet 12.01.07, 11:57
      www.members.lycos.co.uk/wtk/page/google/index.php
      (wrzuć w google: "gra wstępna")
    • miauka Re: pytanie do kobiet 12.01.07, 12:19
      Byliście u seksuologa ze sprawą braku orgazmu pochwowego???
      A mnie się wydaje, że przyczyna odwiedzin powinna być: że za szybko dochodzisz.
      No ale oczywiście, najłatwiej zwalić na kobietę, nie?
      W związku z tym wcale się nie dziwię, że ona nie ma orgazmu :D
      Poza tym bardzo dużo kobiet nie ma orgazmu pochwowego tylko łechtaczkowy. Co za
      problem stymulować ją w inny sposób? Po 7 latach nie wiesz, co robić, żeby
      Twojej partnerce było dobrze? Przekaż jej moje wyrazy współczucia.
    • popka5 Re: pytanie do kobiet 12.01.07, 12:27
      proponuje najpierw doprowadzic ja do orgazmu lechtaczkowego, pzretrzymujac
      orgazm kilka razy :) i zaraz po tym wejsc w nia od tylu tzw "na pieska"
      • p0105 Re: pytanie do kobiet 12.01.07, 13:52
        czy to dziala?
        tzn mam ja doprowadzic do orgazmu lechtaczowego czy tuz przedsamym orgazmem dac
        jej odpoczac i tak kolka razy?

pozdrawiam
        • jola.pedagogspoleczny Re: pytanie do kobiet 12.01.07, 14:09
          Skoro problem jest w tym, że ona nie ma orgazmu, bo ty za szybko konczysz, to
          popracujcie nad toba a nie nad nia... Proponuje, zebys jak bedziecie uprawiac
          seks, gdy juz ci bedzie bardzo dobrze (powiedzmy na 8 punktow- w skali od 1 do
          10), zebys po prostu wychodzil z partnerki. Wtedy twoje napiecie bedzie
          spadalo. Po chwili znowu tradycyjny stosunek i przed koncem wyjscie. Na
          poczatku mozesz nie wyczowac momentu 8 i 9 punktu i moze ci sie ,,wymsknac'',
          ale z czasem sie tego nauczysz. Niektorym to pomaga w cwiczeniu panowania nad
          wlasnym cialem. Znam ludzi, ktorzy wlasnie ta metoda nauczyli sie kontrolowac
          wytrysk i przedluzac stosunek do kilkunastu minut (a zaczynali od niecałej
          minutki...).
          Pozdrawiam i trzymam kciuki!
          PS Kobietom swoja droga czesto potrzebna jest dluuuga gra wstepna- facet
          wystarczy ze popatrzy i juz jest podniecony- kobieta musi sie nastawic
          psychicznie, a to czasami trwa. Nie wpadajcie w rutyne i cieszcie sie soba jak
          na poczatku! Jesli ona ma ,,tylko'' orgazmy lechtaczkowe a nie pochwowe, to tez
          nic zlego. Kazda z nas jest inna i dobrze- wazne zeby cieszyc sie z bliskosci i
          wiezi z partnerem, a nie, zeby bylo tak, jak w podrecznikach ;-P
        • popka5 Re: pytanie do kobiet 12.01.07, 14:29
          piesc ja oralnie, jak bedziesz czul ze juz dochodzi, przerwij doslownie na 3
          sekundki, i tak kilka razy ( tylko nie za duzo :) ) , za np, piateym razem
          niech dojdzie, nastepnie natychmiast wez ja od tylu :)
    • warsawvoice Re: pytanie do kobiet 12.01.07, 14:39
      p0105 napisał:

> witam
      > mam pytanie jestem ze swoja partnerka juz spory okres czasu okolo 7lat,
      > bylismy ostatnio u seksuologa z taka sprawa jak barak orgazmu(pochwowego) u
      > mojej partnerki,jest to czesciowo zwiazone z tym iz stosunke nie trwa zbyt
      > dlugogdyz koncze przedwczesnie.lekarz doradzl nam dluzsza gre wstepa tak by
      > partnerke odstresowac i rozpalic,myslicie ze to wystarczy?
      > a druga sprawa to taka,czy znacie jaies pomocne linki dotyczace gry
      > wstepnej,lub powiedzcie co lubicie,nie jest tak ze nie mam w ogole o tym
      > pojecia ale chcailbym zaskoczyc moja kobiee moze znacie jakies strony?
      > czy mialyscie kiedys taki problem dotyczacy orgazmu pochwowego?
      >
      > pozdrawiam
      > jestem wdzieczny za wszelka pomoc
      co to znaczy "czesciowo zwiazane" ? nie wszystkie kobiety maja orgazm a na
      pewno nie wszystkie musza miec orgazm pochwowy ( budowa ciala , nastawienie
      psychiczne , inne czynniki ) czesc kobiet nie lubi dlugich stosunkow bo po
      pewnym czasie staja sie dla nich bolesne a nawilzenie nie utrzymuje sie
      przeciez stale , opisz jakie byly te inne powody wymienione przez seksuologa (
      swoja droga lepiej radzic sie co najmniej 2 bo nie kazdy z nich jest dobry w
      tym co robi
      • p0105 Re: pytanie do kobiet 12.01.07, 14:54
        lekarz powiedzial ze to jest kwestia nastawienia i sztuki kochania aby dostac
        orgazm pochwowy gdyz nie kazda kobieta ma ten typ orgazmu niektore szczytuja w
        inny sposob ale nalezy probowac...
        ja sie zastanawiam nadtym kiedy bedzie wiadomo albo inaczej czy sa jakies oznaki
        ze dana kobieta nigdy orgazmu pochwowego miec nie bedzie?
        sa rozne metody ktore stosujemy tzn chodzi mi o pozycje seksualne moze i troche
        pomagaja ale nie dosc dobrze:(
        a jak jest z wami dziewczyny?

pozdrawiam

dzieki wielkie
        • his_girl Re: pytanie do kobiet 12.01.07, 14:56
          > dostac orgazm pochwowy
          Dostać to można po łbie, a nie orgazm!
        • warsawvoice Re: pytanie do kobiet 12.01.07, 14:57
          p0105 napisał:

> lekarz powiedzial ze to jest kwestia nastawienia i sztuki kochania aby dostac
          > orgazm pochwowy gdyz nie kazda kobieta ma ten typ orgazmu niektore szczytuja w
          > inny sposob ale nalezy probowac...
          > ja sie zastanawiam nadtym kiedy bedzie wiadomo albo inaczej czy sa jakies
          oznak
          > i
          > ze dana kobieta nigdy orgazmu pochwowego miec nie bedzie?
          > sa rozne metody ktore stosujemy tzn chodzi mi o pozycje seksualne moze i
          troche
          > pomagaja ale nie dosc dobrze:(
          > a jak jest z wami dziewczyny?
          >
          > pozdrawiam
          >
          > dzieki wielkie
          wiekszosc kobiet ktore nigdy wczesniej nie mialy orgazmu pochwowego przezywa go
          w czasie ciazy ... ale nie wiem czy ta metoda bedzie wam odpowiadala :-)
          generalna zasada jest taka ze im kobieta starsza tym latwiej osiaga orgazm a co
          za tym idzie pochwowy tez

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka