izabellaz1 22.01.07, 14:37 ...czymkolwiek. Pliiiiiiizzzzzzz Jakoś straszliwie nudno dzisiaj na forum buuuuuuuuuuu;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 14:42 Czy dyskusja na temat funkcjonującego systemu wspierania przedsięwzięc termomodernizacyjnych będzie OK?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: let's talk about... 22.01.07, 14:44 hihih, termomodernizacja to coś o ulepszaniu systemów grzewczych:D??? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 14:52 Nie bardzo. Raczej o ocieplaniu :) Czyli że jak jest bardzo zimno to lepiej włożyć ciepłe majtki niż chodzić w stringach ale za to dogrzewać się winkiem grzanym. Ekonomia i tyle... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: let's talk about... 22.01.07, 14:53 trypel napisał: > Nie bardzo. Raczej o ocieplaniu :) > Czyli że jak jest bardzo zimno to lepiej włożyć ciepłe majtki niż chodzić w > stringach ale za to dogrzewać się winkiem grzanym. Ekonomia i tyle... ;P pieprzyć ekonomię! wolę grzańca:D Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: let's talk about... 22.01.07, 14:55 Niom, grzane winko z goździkami, cynamonem i imbiremmmmmmmmmmmmmmmmmmmmniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 14:58 A łącząc ekonomię z przyjemnością to wyjaśniam że najlepszy bilans energetyczny ma obiekt o największej kubaturze i najmniejszej jednoczesnie powierzchni zewnętrznej. Więc bardzo blisko razem... tak ciasno ;P i od razu ekonomicznie Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Proponuję nowość: stringi zimowe !!! 22.01.07, 18:47 Z drutu oporowego połączone z bateryjką w kieszeni ;))))) (c) Absurdello Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: let's talk about... 22.01.07, 14:56 trypel napisał: > Nie bardzo. Raczej o ocieplaniu :) No to przecież byłam bardzo blisko;P Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 15:00 System grzewczy to np CO a ocieplanie to np warstwa styropianu :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: let's talk about... 22.01.07, 15:03 Oooooo to tak jak moja warstwa tłuszczu:D To też ocieplanie prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 15:05 Twoja spełnia wymogi z poprzedniej ustawy termomodernizacyjnej. Moja z zapasem aktualne zaostrzone wymogi dla ścian jednowarstwowych. Nawet nie musze nosic ciepłych majtek i stringi wystarczają Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: let's talk about... 22.01.07, 15:15 eeeeeeee nie przesadzaj:) Myślę, że "zapasy" się kończą i należałoby zakupić jednak może nie bawełniane pantalony ale też nie stringi...plus grzaniec:D Ps. Chociaż te stringi brzmią interesująco...:D Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 15:18 hmmmm to ja już wolę bez stringów.... może się doczepić Narodowa Agencja Poszanowania Energii ale trudno... dorzucę parę cm sadełka i będzie git Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: let's talk about... 22.01.07, 15:23 trypel napisał: > hmmmm to ja już wolę bez stringów.... Kurczę ale ja się wtedy zarumienię i zapadnę ze wstydu pod ziemię a wtedy będzie trzeba dużo energii zużyć żeby mnie stamtąd wydostać:D Cholera ale głupoty już wypisuję;) Ps. Chyba naszą dyskusją o termomodernizacji nie zachęcimy innych do wypowiedzi:D Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 15:27 Nie mówię bez spodni tylko bez stringów :) a Ty od razu do konkretów przechodzisz.... ;P Jak o termomodernizacji nie skutkuje to może.... hmmmm dyskusja na temat niewątpliwych zalet spycharki komatsu D65PX-12 w porównaniu do TD-9M Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: let's talk about... 22.01.07, 15:34 Mądrala:P A może o wdrażaniu systemów komputerowych do przetwarzania dokumentacji technicznej i inżynierskiej na wersję elektroniczną;P? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 15:36 a co?? skanujesz własnie ?? ;P;P;P Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: let's talk about... 22.01.07, 15:39 Świnia:P Nic nie skanuję:P:P:P Idę do domku na razie;) Zachaczę o Arkadię może coś fajowego sobie kupię:P Pa Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 15:41 zahaczę zahaczę dziecko drogie.... ;P;P;P kup sobie lizaka ;P ale mnie naszło na wredote dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: let's talk about... 22.01.07, 15:45 To z rozpędu żeby jak najszybciej od Ciebie uciec;P;P;P Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: let's talk about... 22.01.07, 18:19 Trypel, ty mi lepiej powiedz, jaki bojler i armaturę mam kupić :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 18:21 Pojemnosciowy ofkors.Żadnych podgrzewaczy przepływowych jak chcesz mieć komfort kąpieli. O armaturze pogadamy - ważne żeby prysznic był "user friendly" dla kobiet ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: let's talk about... 22.01.07, 18:24 Wiesz co, a ja potrzebowałabym junkers wymienić. Ale w ogóle nie wiem co i jak... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 18:32 Dosyc o pracy w pracy :) to zostawiamy na potem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: let's talk about... 22.01.07, 18:34 Ale Ty jesteś. Jak mi mój wybuchnie to bedzie twoja wina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 18:36 Nie wybuchaj junkersa absolutnie :) nie lubie gazu i wolę prąd. Nawet jak wydzie miesiecznie 20 pln więcej to tańsze w zakupie i prostsze w eksloatacji i bez wymagań wentylacyjnych. Dla jednej/ dwóch osób wystarcza pojemnosciowy 40-50 l na dwa prysznice bo z wannną już gorzej. ufffff Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: let's talk about... 22.01.07, 18:38 To znaczy co? Mam junkers i mam wymienić na bioler? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 18:42 Podgrzewacz ciśnieniowy pojemnościowy zwany bojlerem. 100x bezpieczniejszy, tańszy w zakupie, nieśmierdzący itd no i trzymajac temperaturę powyżej 60 stopni od razu w zarodku likwidujesz ryzyko legionelli Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 18:46 Nie udawaj :) legionella - choroba płuc podobna do zapalenia płuc, bakterie rozmnażają się w wodzie o tempereturze 40-60 stopni. Często kończy się śmiercią i na zachodzie mają swira na jej punkcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: let's talk about... 22.01.07, 21:07 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa <wyrywam włosy z głowy>;P A Ty znowu o legionelli...dobrze wiesz, że więcej jest ofiar, które zachorowały na zapalenie płuc za sprawą dwoinki zapalenia płuc, którą połknęli w czasie brania prysznicu(a):) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: let's talk about... 22.01.07, 18:45 A jeżeli chodzi o zapach. Ja pewnie jestem skrzywiona ale przy prysznicu jak mi tak pachnie tym wypalanym gazem to jest tak fajnie :)))) Ale to pewnie musiałabym poodcinać ten cały gaz z łazienki, tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: let's talk about... 22.01.07, 18:50 Bojler ma niestety jeden minus - jest duży. I jeśli ma być w łazience, to wygląda średnio. Ja na szczęście nie będę miała wanny, więc potrzebuję taki jeden z mniejszych - 50-60 litrów. Ale przy wannie i współmieszkańcach potrzebny jest większy... No i ciepłą wodę można wyczerpać przy intensywnych kąpielach - trzy osoby po kolei to już raczej kąpieli w wannie nie wezmą. Chyba że bojler jest naprawdę wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 18:54 Po kolei: 1. nie wiedziałaś?? naprawdę?? :) 2. Zapachu gazu nie ma i gaz można odciąć. 3. pojemności - faktycznie do wanny idzie na raz powiedzmy 120 l czyli potrzebny jest 60 litrowy bojler co najmniej ale do prysznica zupełnie co innego. Zakłądajć prysznic z tłumieniem przepływu do 9l/minute potzebujemy na 10 min kąpiel 90 l wody czyli 50 l bojler wystarcza, jak ma ze 2 kW mocy to następna porcja jest w ciągu godziny lub za pół na mały prysznic :) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: let's talk about... 22.01.07, 18:58 1. naprawdę :))) Zupełnie nie kłamię. 2. Jakiś to musi byc zapach bo jest tylko jak woda się grzeje. Albo coś mam w gazie co się spala tak, ze jest zapach. 3. Przemyslę kwestiię odcięcia gazu. I zainteresuję się bliżej bojlerami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 19:04 Może sie niedokłądnie spala gaz i coś tam smrodzi?? Uważaj bo nie ufam gazowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: let's talk about... 22.01.07, 19:06 Ja też nie ufam ale jest już tyle lat... Może się kiedyś zbiorę i coś z tym zrobię. No tak coś z tym spalaniem musi być.Ale zapach.... Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: let's talk about... 22.01.07, 18:31 > Pojemnosciowy ofkors.Żadnych podgrzewaczy przepływowych jak chcesz mieć komfort > kąpieli. Wiem, wiem... Wyobraź sobie, że coś niecoś już wiem :) Dziwne, co? :) > O armaturze pogadamy - ważne żeby prysznic był "user friendly" dla kobiet ;P A co to znaczy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: let's talk about... 22.01.07, 18:34 Dosyć o pracy w pracy... itd a co do prysznica - w sumie ciekawe i można założyć nowy temat. 60% kobiet w Europie zachodniej (zarówno samotnych jak i mężatek) używa prysznica w bardzo konkretnym celu. Czołowi producenci własnie po to wyposażają prysznice w niektóre funkcje :) Badania zrobiono na zlecenie tychże producentów 6 lat temu. Od tamtej pory nastąpiła rewolucja na rynku prysznicy :D Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: let's talk about... 22.01.07, 18:35 Dobra, na ten temat mógłbyś coś więcej powiedzieć :))) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: let's talk about... 22.01.07, 18:38 Czołowi producenci własnie po to wyposażają > prysznice w niektóre funkcje :) Wibracje? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Aaaaa... 22.01.07, 18:38 Żeby nie było niedomówień! To nie dlatego kupuję prysznic! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Aaaaa... 22.01.07, 18:40 Ale własnie dlatego można wymienić sama słuchawkę :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Aaaaa... 22.01.07, 18:44 Dokładnie tak. Po to własnie wymienia się słuchawki. Funkcja masująca realizowana jest przez kulkę która poruszając sie po obwodzie koło zatyka kolejne dziurki przez które leci woda. Wtedy uzyskujemy efekt bardzo delikatnych uderzeń o czestotliwości zależnej od przepływu wody.... Jak to brzmi moje panie?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Aaaaa... 22.01.07, 18:46 Baaarodzo interesująco. Skąd się bierze takie słuchawki??? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Aaaaa... 22.01.07, 18:49 A to trzeba trafić na miłego sprzedawcę w sklepie który wie o co biega ;) albo w jakiś inny sposób dostać do testów ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Aaaaa... 22.01.07, 18:53 Może prędzej miła sprzedawczyni:)))) Bo co ja powiem sprzedawcy???? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Aaaaa... 22.01.07, 18:54 Że potrzebujesz prysznic z masażem dla kobiet :P Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Aaaaa... 22.01.07, 19:01 trypel napisał: > Że potrzebujesz prysznic z masażem dla kobiet :P Taaaa, bardzo to proste :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Aaaaa... 22.01.07, 18:50 Tak jest to ersatz ale nie potrzebuje bateryjek no i przede wszystkim podobno działa dużo skuteczniej i szybciej :) No i nikt się nie dziwi jak kobiet znika na 3 prysznic w ciągu dnia ;P tylko jeden minus.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Aaaaa... 22.01.07, 18:57 taaaaa troszke Was przetrzymam... Problem jest taki że kobiety nie znające umiarkowania w życiu zaczynaja korzystać z coraz silniejszego strumienia i po jakimś czasie przestają reagować na słabsze bodźce. Krótko mówiac - bywa ze potem trzeba się odzwyczajać od prysznica a cieżko sie odzwyczaić od przyjemnosci... i pomyśleć że ja to wiem z oficjalnych prezentacji :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Aaaaa... 22.01.07, 18:59 > i pomyśleć że ja to wiem z oficjalnych prezentacji :D:D:D Fajną masz pracę :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Aaaaa... 22.01.07, 19:12 wiem :) dlatego siedzę tu tyle czasu... No to się Iza ucieszy że jej wątek tak się rozwinął ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Aaaaa... 22.01.07, 19:15 No i z czegokolwiek zrobił się całkiem ciekawy temat :)))) Cholera, jak będę zmieniać prace to też poszukam jakiejś ciekawej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Aaaaa... 22.01.07, 19:23 qw994 napisał: > Precz z przysznicem! :) Absolutnie nie :) umiar - tylko umiar i wszystko bedzie dobrze - albo lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Aaaaa... 22.01.07, 19:26 Nie odkręcać na maxa, założyć ogranicznik, nie przesadzać z kąpielą 3 razy dziennie stosowac jako uzupełnienie diety a nie jej jedyny składnik ;P Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: hej hej a co tu się dzieje:D????? 22.01.07, 21:03 Spuścić Was z oka na chwilę to od razu "atakują" cudzy wątek;))) A zakładać własne leniuchy;P! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: hej hej a co tu się dzieje:D????? 22.01.07, 22:08 Przepraszam <cmok> bardzo sie gniewasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: hej hej a co tu się dzieje:D????? 22.01.07, 22:31 Oj, nie bądź zła :)) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: hej hej a co tu się dzieje:D????? 22.01.07, 22:34 qw994 napisał: > Oj, nie bądź zła :)) Oj bardzo jestem:P Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: hej hej a co tu się dzieje:D????? 22.01.07, 22:35 Zjedz moze jakas bulke. Pewnie znow glodna, to i zla. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: hej hej a co tu się dzieje:D????? 22.01.07, 22:39 Świnka:P Ech Ci mężczyźni to złośliwe gobliny;) A kolację jadłam już dawno i nie zamierzam poprawiać bo staram się schudnąć 5 kg:D! Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: let's talk about... 23.01.07, 00:12 Porozmawiajmy lepiej o filozofii. Ja akurat czytam o skrajnym empiryzmie Wiliama Jamesa. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: let's talk about... 23.01.07, 00:13 I co tam ciekawego napisane?;) Jestem filozofem hobbystą-dużo czasu i różne pierdoły przychodzą mi do głowy;) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: let's talk about... 23.01.07, 08:51 hihi ze mnie też z zamiłowania myślicielka:D No to co tam piszą elucha...:)? Odpowiedz Link Zgłoś