anka19892 07.02.07, 17:21 Planuje kochac sie z chlopakiem podczas okresu...wiem ze na pocztaku to niebezpieczne...ale czy w 4 dzien okresu mozliwosc zajscia w ciaze jest duza?? czy moge byc spokojna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Ciaza... 07.02.07, 17:24 kurde, znów wątek z cyklu idiotycznych. Zrozum kobieto,że tylko jak jesteś w ciąży, to zajście w ciążę ci nie grozi, bo już w niej jesteś. Prawdopodobieństwo jest małe w tym czasie, o którym piszesz, ale kinderniespodzianki się zdarzają, bo nigdy nie wiesz dokładnie, kiedy jajnik sobie może przypomnieć o wypuszczeniu jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Ciaza... 07.02.07, 17:48 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080 Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Ciaza... 07.02.07, 17:50 anka19892 napisała: > Planuje kochac sie z chlopakiem podczas okresu...wiem ze na pocztaku to > niebezpieczne...ale czy w 4 dzien okresu mozliwosc zajscia w ciaze jest > duza?? czy moge byc spokojna? raczej odwrotnie! im blizej onca tym niebezpieczniej. A spokojna to mozesz byc tylko jesli uzywacie prezerwatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
paul55 Re: Ciaza... 07.02.07, 18:21 > A spokojna to mozesz byc tylko jesli uzywacie prezerwatyw. I to tez nie do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Mało prawdopodobna 07.02.07, 18:44 ale nie niemożliwa :) Jest mało prawdopodobne bo do owulacji nawet w bardzo krótkich cyklach zostało ci kilka dni ale plemniki potrafią przeżyć w ciele kobiety, przeciętnie 4 dni ale bywa że i dłużej. Z drugiej strony w tak niekorzystnym środowisku jak złuszczające się endometrium i krew raczej nie przetrwają. Podsumowując prawdopodobieństwo jest bardzo małe, ale nie wykluczone. Odpowiedz Link Zgłoś
martini.wnm Re: Ciaza... 07.02.07, 18:49 A gdzie byłaś jak minister Orzechowski zdradził niezawodny sposób na niechcianą ciążę? Dziewczęta mają zachować czystość! A tak serio to watykańska ruletka to nie jest dobry pomysł. Sa pigułki, prezerwatywy, pianki... Jest w czym wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: Ciaza... 07.02.07, 21:00 hm... to moze ja wam powiem jak to jest z medycznego pktu widzenia... 1st dzien okresu to pierwwszy dzien cyklu. owluacja (czyli kiedy "jajeczko idzie i moze zostac zaplodnione) jest w 14 dniu cyklu (czyli dwa tygodnie od pierwszego dnia krawawienia.) jezeli chcesz kochac sie w 4 dniu miesiaczki nie ma obaw. 10 dni plemniki nie zyja.... a jakies 4. dla niektorych takie wspolzycie (podczas okresu) to jakas metoda anty :P wiec spoko, nie ma obaw :D Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Ciaza... 07.02.07, 23:16 cleare napisała: > hm... > to moze ja wam powiem jak to jest z medycznego pktu widzenia... > > 1st dzien okresu to pierwwszy dzien cyklu. owluacja (czyli kiedy "jajeczko idzi > e > i moze zostac zaplodnione) jest w 14 dniu cyklu (czyli dwa tygodnie od > pierwszego dnia krawawienia.) jezeli chcesz kochac sie w 4 dniu miesiaczki nie > ma obaw. 10 dni plemniki nie zyja.... a jakies 4. > > dla niektorych takie wspolzycie (podczas okresu) to jakas metoda anty :P > > > wiec spoko, nie ma obaw :D bzdur, bzdura i jeszcze raz bzdura... to co napisalas to kalendarzyk dla naiwnych i to bardzo zawodny! owulacja WCALE NIE JEST 14 dni od poczarttku cyklu!!! mmoze byc w 6, 11 i 25 dniu!!!! a w czwartym dniu cyklu mozna zajsc w ciaze :) jak najbardziej... czy tak trudno wydac pare zlotych na prezerwatywe? Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Ciaza... 07.02.07, 23:17 > owulacja WCALE NIE JEST 14 dni od poczarttku cyklu!!! mmoze byc w 6, 11 i 25 > dniu!!!! oczywiscie moze byc tez w pozostalych dniach.. zxeby nie bylo watpliwosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
steffka82 Re: Ciaza... 08.02.07, 11:22 Owulacja jest OKOŁO 14 dni PRZED miesiaczką Odpowiedz Link Zgłoś
mr_woland Re: Ciaza... 07.02.07, 22:44 ale nie wszyscy maja takie regularnie ksiazkowe cykle i to wiekszosc kobiet w dzisiejszych czasach Odpowiedz Link Zgłoś
cleare Re: Ciaza... 07.02.07, 23:16 przeciez nie mowie ze ma planowac kalendarzyk na najblizszy rok. 14 dzin cyklu to owulacja bez wzgledu czy masz regularnie okres czy nie.. wazne zeby policzyc od pierwszego dnia krwawienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: Ciaza... 07.02.07, 23:21 Cleare, ja robie testy owulacyjne i ostatnio np. mialam owulację w 11 dniu. Miesiaczki mam regualarne (28 dni) od wielu wielu lat. Wiec nie masz racji. Oczywiście owulacja w 5 czy 6 dniu cyklu graniczy z cudem, ale nie można zakladać ze każdy ma "książkowe" cykle. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Ciaza... 07.02.07, 23:49 rany boskie, dziewczyno, co Ty za glupstwa pleciesz??!! spalas na tych wykladach na medycynie czy co??!! gdyby to byla prawda, to w ogole mozna by bylo zapomniec o antykoncepcji, jakiekolwiej badanie swojego cyklu plodnosci byloby zbedne, a kobiety zachodzilyby w ciaze z latwoscia. tymczasem jest dokladnie odwrotnie. owulacja, bez wzgledu na regularnosc cykli, wystepuje 14 DNI PRZED KOLEJNA MIESIACZKA. NIE 14 DNIA OD MIESIACZKI. jedyny przypadek, w ktorym Twoje slowa sa prawda, to gdy cykl trwa 28 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Ciaza... 08.02.07, 00:12 no, [prawie.. druga faza cyklu POWINNA trwac 14 dni.. ale nie zawsze tak jest :) bywają krotsze i dluzsze... Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Nieprawda 08.02.07, 01:34 2 faza cyklu czyli poowulacyjna moze miec 10 dni, może 14 a może i 17. 14 jest przeciętnie ale kobiety mają różnej długości fazy lutealne. Ja mam między 12 a 14. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Cleare dziecko doucz się bo.. 08.02.07, 01:32 z takimi rewelacjami jakie wypisujesz wróżę ci rychła wpadkę :))) Z wyliczanek to pochodzi z 50% społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl A tak w ogóle... 08.02.07, 09:10 ... to oszczędź chłopakowi tej "przyjemności" Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: A tak w ogóle... 08.02.07, 10:19 bez przesady, niektórym facetom i kobietom trochę krwi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka35 Re: Ciaza... 08.02.07, 10:03 Jeżeli kobieta zna swój cykl i swoje samopoczucie w kolejnych jego fazach (tzn. obserwuje je od paru lat, czyli np. czuje owulacje bo ma bóle jajników czy widzi sluz, czuje napięcie w brzuchu tuz przed miesiączką, czy np. napiecie przedmiesiączkowe czy juz plamienie przed miesiączką)to według mnie najlepszym momentem kochania sie bez prezerwatywy jest właśnie ten czas tuż przed miesiączką, jak czujemy że ona juz nadchodzi. Według mnie to jest ten najbezpieczniejszy czas, gdzie prawdopodobieństwo jest naprawdę bardzo małe. a potem nadchodzi miesiaczka i jestesmy spokojne przez cały cykl. To moje zdanie. Ale oczywiście dla kogoś dla kogo dziecko byłoby życiową tragedią polecam antykoncepcje i pilnowanie się przez cały cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Ciaza... 08.02.07, 11:15 Pierwsze dwa dni cyklu są niepłodne, natomiast 4 dzień może już być płodny, więc jeśli już, to tylko w 2 pierwsze dni, choć ja bym się chyba i tak stresowała, że będę pierwszą, która zaszła w 1 dzień okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
nosay Re: Ciaza... 08.02.07, 11:35 zawsze możesz zajść w ciążę. nigdy nie masz stuprocentowej pewności. znam dziewczynę, która kochała się pod koniec okresu i dzisiaj jest mamą. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka35 Re: Ciaza... 08.02.07, 12:03 Akurat pod koniec okresu to prawdopodobieństwo zajścia wcale nie jest takie małe. Koniec okresu to może być czwarty dzień cyklu albo siódmy, a w tym przypadku to prawdopodobieństwo zajścia juz wzrasta. Tak więc "koniec okresu" to pojęcia względne no i oczywiście ważna też jest długość cykli. Odpowiedz Link Zgłoś