Dodaj do ulubionych

Pomórzcie

08.02.07, 07:07
Dziewczyny mam problem ,moja 16-nastoletnia córka miała chłopaka ,wczoraj z
nią zerwał .Całą noc płakała ,a ja niewiem jak jej pomóc .Moze ,wy wiecie co
zrobić aby jej pomóc .To była jej pierwsza miłość.
Obserwuj wątek
    • kleo1 Re: Pomórzcie 08.02.07, 08:14
      PomoŻemy. Rany dopiero ma 16 lat! Jeszcze nie raz się zakocha. kupić pudełko
      lodów czekoladowych, może świnke morską? Kotka? Niech ma zajęcie i zwierzątko
      kocha.
      • kasia161072 Re: Pomóżcie 08.02.07, 08:29
        Przepraszam za błąd ,ale pisałam szybko bez zastanowienia .Bardzo dziękuje za
        pomoc.Ja wiem ,że ona jest młoda ,ale teraz tyle się słyszy o samobójstwach
        popełnianych przez młodych ,różnych uzależnieniach i załamaniach.Może ja jestem
        przewrażliwiona ,ale to jest moje dziecko.
        • esmeralda_pl Re: Pomóżcie 08.02.07, 09:03
          to może niech poczeka z randkami aż trochę dorośnie?
    • maialina1 zająć ją czymś 08.02.07, 09:17
      Przede wszystkim musisz ją czymś zająć, żeby nie miala czasu myśleć o tym co
      się stalo.
      Poza tym dobrze by bylo gdybyś sobie wzięla wolny dzień, córkę zwolnila ze
      szkoly i sobie polaźcie gdzie razem. Teraz twoja córka bedzie bardzo
      potrzebowala milości, świadomości że komuś na niej zależy, że ktoś się nią
      zajmie.
      Aha, najważniejsze: przede wszystkim oszczędź jej frazesów typu "nie byl ciebie
      wart", "znajdziesz sobie lepszego" bo takie stwierdzenia to gwóźdź do trumny!
      Osoba ktora czuje się zupelnie bezbronna, nagle jest stawiana przed nowym
      wyzwaniem "znajdziez sobie" "pokaz innym ze potrafisz'. Nie tego zranione serce
      oczekuje. Mnie te utarte frazesy denerwowaly najbardziej na świecie! Dobijaly
      mnie do reszty.
      Raczej staraj sie jej pokazac ze życie bez chlopaka ma wiele zalet, że nie
      traci energii na innych wiec moze teraz zainwestowac sama w siebie, itd, itp.
      No i przede wszytkim nie daj jej casu na rozmyslanie, niech caly czas cos robi.
      Pozdr.!
      • kleo1 Re: zająć ją czymś 08.02.07, 09:35
        jeszcze nie raz ktos złamie jej serce, albo ona komuś. Poważnie myślałam o
        zwierzaczku(ja mam 23 lata i mam 2 psy z czego jeden młodszy jest taki przylepa
        że go uwielbiam), moja kumpela z uczelni ma chomiki. więc nawet takie duże
        kobity jak my mają pupili więc może dla 16sto latki to dobry pomysł?

Tak sobie myslę. Matka chce chronic córke, ale przez całe życie się nie da.
        Mozna by ja zabrac na zakupy, jakaś nowa odlotowa bluzka, cokolwiek.
    • kasia161072 Re: Pomórzcie 08.02.07, 09:33
      Dziękuje wam bardzo,postaram się zastosować do waszych rad.
      • no_nick Fajne zajęcie jakieś znajdź 08.02.07, 13:04
        Zwierzak dobry jest,ale chodzi chyba też o to ,żeby dziecko nie poczuło się ,że
        jest jakieś gorsze niż inne dziewczyny.Proponuję zastanowić się nad jakimiś
        zajęciami typu cool (kurs tańca teraz to modne jest,capoeira,itp) czymś czym
        można głowę zająć i błysnąć przed koleżankami.Serdecznie współczuję stresu -
        nie znoszę jak moje dzieci płaczą!
        • 83kimi Re: Fajne zajęcie jakieś znajdź 08.02.07, 13:43
          Jak mnie rzucił facet, moja mama zabrała mnie na zakupy i co prawda płakałam
          dalej, ale zawsze troszkę mi było lepiej. Nie musiałam też przez kilka dni
          sprzątać, dostawałam dobre jedzonko... :-) Stare czasy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka