25.02.07, 20:43
Jestem w ciazy 5 miesiac i chcialabym sie dowiedziec jak do tego doszlo,
poniewaz kochalismy sie z mezem dwa, trzy dni przed okresem. Bylo to ok 2, 3
wrzesnia, a okres powinnam miec 5, 6 wrzesnia.Doskonale wiemy ze dni
nieplodne sa 3-dni przed i po okresie, wiec jak do tego doszlo?. Lekarz
wyznaczyl mi termin na 12 czerwca 2007, jestem zaniepokojona poniewaz nie
wiem czy dokladnie jest to obliczone, bo nie mowilam lekarzowi jak to sie
stalo.
Prosze o odp.
Dziekuje:-)))
Obserwuj wątek
    • maretina Re: ciaza 25.02.07, 20:47
      jak doszlo do tego?plemnik polaczyl sie z komoka jaowa.
      ile msz lt, ze wierzysz w bzdury typu"trzy dni po i trzy dni przed"? owulacja
      to nie matematyka. moze sie rpzesuwac, stad masz ten 5 miesiac.
    • izabellaz1 Re: ciaza 25.02.07, 20:47
      katee64 napisała:

> Jestem w ciazy 5 miesiac i chcialabym sie dowiedziec jak do tego doszlo,
      > poniewaz kochalismy sie z mezem dwa, trzy dni przed okresem. Bylo to ok 2, 3
      > wrzesnia, a okres powinnam miec 5, 6 wrzesnia.Doskonale wiemy ze dni
      > nieplodne sa 3-dni przed i po okresie, wiec jak do tego doszlo?. Lekarz
      > wyznaczyl mi termin na 12 czerwca 2007, jestem zaniepokojona poniewaz nie
      > wiem czy dokladnie jest to obliczone, bo nie mowilam lekarzowi jak to sie
      > stalo.
      > Prosze o odp.
      > Dziekuje:-)))

A badanie USG jaki wykazało wiek ciąży?
    • heart_of_ice Re: ciaza 25.02.07, 21:13
      ale....
      o co chodzi??
      tzn - na czym polega twoj problem? czym jestes zaniepokojona?

Pauli
      --
      "Miotłę z wystrzelonym airbagiem. Niewielki przebieg. Na chodzie. Sprzedam."
    • asienka32 12 czerwca??!! Chyba czas zmienić lekarza, 25.02.07, 21:47
      albo źle mu wytłumaczyłaś sprawę.
      Bo wg mnie termin wypada na okolice 25 maja.

12 czerwiec wyszedłby gdyby 6.09 był datą ostatniej miesiączki.

Zasada generalnie jest taka, termin porodu się liczy +266 dni od zapłodnienia
      lub +280 dni od daty ostatniej miesiaczki.
      Najprosciej zrobić to w excelu.
      • annajustyna Re: 12 czerwca??!! Chyba czas zmienić lekarza, 25.02.07, 21:49
        W excelu??? A w pamieci nie mozna???
        • asienka32 Re: 12 czerwca??!! Chyba czas zmienić lekarza, 25.02.07, 21:51
          annajustyna napisała:

> W excelu??? A w pamieci nie mozna???

MOżna i na liczydle, tylko że w excelu zajmuje to 15 sekund a w pamięci nieco
          dlużej i łatwo się pomylić.
      • 83kimi Re: 12 czerwca??!! Chyba czas zmienić lekarza, 25.02.07, 21:50
        To proste - 2- 3 dni przed okresem w ciążę zajść nie można, ale we wrześniu
        przesunęła Ci się owulacja i okres miałaś dostać później, nie dostałaś, bo
        zaszłaś w ciążę. Kalendarzyk to żadna metoda!!! A 3 dni po okresie jak
        najbardziej można zajść, podczas okresu także.
        • amflandia Re: 12 czerwca??!! Chyba czas zmienić lekarza, 25.02.07, 21:54
          POwiem, wam że czytam od wczoraj to forum i przeraża mnie stan świadomości
          sexualnej dorosłych skądinąd kobiet.
        • aquira Re: 12 czerwca??!! Chyba czas zmienić lekarza, 25.02.07, 22:27
          Racja. Kalendarzyk to żadna metoda. Wystarczy że pęcherzyk Graffa pęknie później
          niż zwykle i wszystko sie przesuwa. Gdybyś stosowała metodę termiczną +
          obserwację śluzu wiedziałabyś że owulacji jeszcze nie było i będzie w innym
          terminie (ja stosując tę metodę potrafię z dokładnością 1-2dni określić kiedy
          będę miała kolejny okres). Wątpię w to, że doszło do 2 owulacji, bo jest to
          bardzo rzadkie zjawisko, a nawet jeśli się zdarzy, to ciałko żółte (wytwarzające
          progesteron) jest za słabe żeby ciąża została podtrzymana (dochodzi do
          mikroporonienia).
          • amflandia Re: 12 czerwca??!! Chyba czas zmienić lekarza, 25.02.07, 23:01
            Aguira, mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że metoda która stosujesz
            daje tylko 90% gwarancji ? POza tym, nie można jej stosować,w okresie
            poporodowym, w czasie karmienia piersią ,podczas przeziębienia ,gdy kobieta
            jest zmęczona ,w czasie chorób z gorączką ,po nieprzespanej nocy ...
            Ryzykantka z Ciebie.Ale rozumiem, że kierują Tobą względy religijne.
            • asienka32 Trzeba mieć nieźle wyprany móżdżek lewacką 26.02.07, 03:38
              propagandą, żeby napisać podobną bzdurę:

amflandia napisała:
              > Ryzykantka z Ciebie.Ale rozumiem, że kierują Tobą względy religijne.

Kobieta stosująca metody naturalne /skad wiesz, że nie wsparte innymi w dniach
              podwyższonego ryzyka/ ma tę wyższość nad tymi od pigułek czy wkładki, że zna
              własne ciało i mechanizmy własnej płodności. I stosuje najzdrowszą metodę
              zapobiegania ciąży i przy okazji kontroli własnego organizmu.

Nie masz bladego pojęcia czym się różni metoda temperatury i obserwacji śluzu
              od kalendarzyka małżeńskiego, inaczej nie wypisywalbyś podobnych bredni. Do
              wyzłośliwiania się trzeba mieć odpowiednią wiedzę, a nie tylko powtarzać
              frazesy a la Wanda Nowicka.
              Jak na nowoczesnego postępowca prezentujesz wyjątkową ignorancję. O tolerancji
              nie będę nawet wspominać, bo szkoda klawiszy w komputerze.
              • amflandia Re: Trzeba mieć nieźle wyprany móżdżek lewacką 26.02.07, 07:53
                Przeczytałaś już kochanie ulotkę swoich tabletek, czy dalej CI sie nie chce?
                Skoro tak bardzo popierasz naturalne metody, czemu się trujesz?
                Wiedzę swą czerpię z dostępnej literatury, oraz z doświadczenia swojego i
                koleżanek, a zdaje się, że mam nieco większe niż ty, nawet z racji samego
                wieku . Nigdzie nie pisałam o szkodliwości bądź nieszkodliwości tej, ani żadnej
                innej metody.Wyraziłam tylko wątpliwość nad skutecznością metod
                naturalnych.Uzasadnioną.Bo znam wiele sympatycznych dzieci, poczętych dzięki
                tej metodzie :).
                Aaaaaa i nie interesuje mnie polityka, ani Wandy Nowickie.POglądy religijne i
                polityczne innch szanuję, ale we wszystkim potrzebny jest zdrowy rozsądek.
                • asienka32 Re: Trzeba mieć nieźle wyprany móżdżek lewacką 26.02.07, 17:31
                  amflandia napisała:

> Przeczytałaś już kochanie ulotkę swoich tabletek, czy dalej CI sie nie chce?
                  > Skoro tak bardzo popierasz naturalne metody, czemu się trujesz?

Rozumiem, że można albo zachwycać się naturalną antykoncepcją albo z niej kpić
                  i obowiazkowo zażywać tabletki. Innej opcji nie przewidujemy :)
                  • amflandia Re: Trzeba mieć nieźle wyprany móżdżek lewacką 26.02.07, 19:42
                    Zdejmij gwizdek Asieńko, szybciej powietrze ujdzie ...
          • steffka82 Re: 12 czerwca??!! Chyba czas zmienić lekarza, 26.02.07, 12:55
            Zgadzam sie w pełni, tez stosuje metodę objawowo-termiczna i własciwie co do dnia wiem kiedy bedzie miesiaczka. A z obcerwacji wiem, ze przeziebienie, stres, alkohol itp. nie wpływa na moją PTC, ale kobiety obserwujace siebie wiedzą dokladnie kiedy PTC uznać za zakłócona:)
            Pozdrawiam
    • disa Re: ciaza 26.02.07, 00:38
      zegarki na zime i na lato sie przestawia?
      PRZESTAWIA
      tak samo sie okres przestawia...
      :D

przynajmniej mi :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka