Dodaj do ulubionych

Coś mi się wymknęło spod kontroli

04.04.07, 11:59
Otóż mam taką zagwozdkę. Poznałąm no chłopaka własciwie, ma 27 lat. Ja mam 10
od niego więcej. Na początku w ogóle nie chciałam i go spławiałam ale
strasznie się przyczepił ;) W końcu stwierdziłam a co tam mały romans jeszcze
nikomu nie zaszkodził. No i jakoś się ta nasza znajomość zaczęła rozwijać i mi
na nim zaczęło zależeć :-/ To dopeiro takie początki, nie ejstem zakochana ale
czuję że jak tak dalej pójdzie to się tak skończy. A on? On to w ogóle oszalał
na moim punkcie. Nic sobie nie ustalamy, nie jesteśmy parą raczej takimi
przyjaciólmi. Nie wiem co robić, jestem od niego dużo starsza, czy taki
związek w ogóle ma sens????? Tej różnicy tak bardzo nie widać bo facet jest
bardzo wysoki i dosyć zbudowany a ja wyglądam na jakieś 30 lat. No ale ona jest.
Co myślicie?? Czy to ma jakąs przyszłość? Ja generalnie jestem sama i szukam
faceta na życie a w tym momencie myślę tylko o nim. Nie wiem czy nie tracę
czasu swojego i jego, czy mam to ciągnąć czy przerwać.
Obserwuj wątek
    • jugger Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 12:09
      mam kolege, który ma 10 lat starszą żonę. Spoko wyglądają. Problem może sie
      pojawić gdy kobieta będzie miała 50 a facet będzie miał 40. Jak na faceta nie
      wiele, ale jak na kobiete 50 lat to stosunkowo duzo i jeszcze problemy z
      menopauza sie pojawia. Ale ja zycze powodzenia, w koncu milosc jest miloscia i
      nie ma regulacji wiekowych
      • seerena Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 12:29
        Dzięki, no zawsze coś że nie tylko mi się przydarzyło ;) Co do menopauzy to
        przeciez każda kobieta ją przechodzi, a facet po 40 akurat przechodzi drugą
        młodość. Ja to się najbardziej boje reakcji rodzin, moja stwierdzi ze mi odbiło
        a jego chyba też nie bedzie zachwycona.
      • mmagi Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 12:47
        eeee tam:)))
    • wyssana.z.palca Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 12:32
      eeetam... olac konwenanse! :) kto powiedzial ze nie mozna? jest Ci dobrze? jemu
      ejst dobrze? to w czym rpoblem. probowac zawsze warto! moze Tobie jest pisany
      10 lat mlodszy, szczesciaro :)
      • nutopia Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 12:37
        dokładnie, olej to jeśli jest ok

swoją drogą, to ja jednak nie lubię młodszych facetów, nawet równolatków.
        ale może za 10 lat mi przejdzie:D
        • wyssana.z.palca Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 12:39
          heh, no ja tez bym podziekowala :) 10 lat, ale starszy, to rozumiem. ale to sa
          juz szczegoly :)
          • rasgeea Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 12:41
            ja swego zcasu młodszego miałam i bardzo dziękuję:) oczywiście nie wolno
            wrzucać wszystkich do jednego worka, ale drugi raz bym się nie zdecydowała:)
            teraz mam starszego i jest wonderful :D
            • seerena Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 12:45
              Ale to się zmienia po 30stce ;) Dla mnie facet po 40stce jest za stary. On
              generalnie nie jest niedojrzały, jest dojrzały po prostu na swój wiek, ale
              dogaduję się z nim bez większego problemu, on tylko bardziej na luzie podchodzi
              do różnych spraw niż ja :)
              • mmagi Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 12:49
                to ze luzniej podchodzi do pewnych rzeczy moze byc sprawa charakteru a nie tego
                ze jest młodszy:)
    • mmagi Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 12:46
      mam w rodzinie kilka takich zwiazków,maja ze soba dzieci i sa
      szczesliwi,zreszta ja tez mam faceta duzo młodszego,wiecej niz 10 lat:-))))

idz za głosem serca:)

odczuwasz róznice wieku?
      • seerena Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 17:49
        Troszeczkę, ale na razie się bardzo krótko znamy, jakiś miesiąc.
    • fiutek-maly Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 12:47
      jak nie wiesz co robić to rżnij go
    • sottobosco Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:02
      seerena napisała:
      >>>Ja generalnie jestem sama i szukam
      > faceta na życie a w tym momencie myślę tylko o nim. Nie wiem czy nie tracę
      > czasu swojego i jego, czy mam to ciągnąć czy przerwać.
      Tzn. że masz jakiś wzorzec do którego mężczyzna ma pasować?
      A jeżeli to jest ten właśnie facet? Nie możesz być pewna czy spotkasz innego
      który dopiero będzie odpowiedni. Możesz spróbować. Nigdy nie ma gwarancji że
      związek przetrwa, nie można też z góry założyć że się nie uda.
      • mmagi Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:03
        świete słowa:)
    • kasia141177 Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:07
      Trudno ci cos doradzic...moze napisze tak : decyzjanalezy do ciebie... Nie znam
      ani ciebie, ani tego faceta...ale wiem po swoim doswiadczeniu, ze ja bym sie w
      taki zwiazek nie pchala... Tez zwiazalam sie kiedys z mezczyzna ktory byl o
      mnie 10 lat starszy...i jakos sie w nim odkochalam :( smutne...ale bylam z nim
      szczera... Wedlug mnie roznica wieku ma znaczenie ...
      • mmagi Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:09
        facet o 10 lat starszy ...a to zmienia postac rzeczy,po za tym pewnie go nie
        kochałas po prostu i po sprawie:)
        • sottobosco Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:12
          Wiek nie ma znaczenia. zakochujesz się w mężczyżnie, w osobie, a nie w jego
          numerze pesel czy metryczce urodzenia
          • kasia141177 Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:15
            Ma znaczenie... po kilku latach chcesz czegos wiecej, rozwijasz sie ...
            • bri Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:19
              Ale to dotyczy ludzi w każdym wieku i w każdych konfirguracjach różnicy wieku.
            • sottobosco Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:20
              A znudzenie może ogarnąć cię przy każdym
              • kasia141177 Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:35
                ze znudzeniem sie zgadzam , ale nie z uczuciem , ze widzisz ta roznice wieku we
                wszystkim , w sposobie bycia..w codziennych czynnosciach
            • mmagi i wiek partnera Ci w tym przeszkadza???chrzanisz 04.04.07, 13:21

• kasia141177 Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:12
          Nie chcialam aby ten moj post byl az tak brutalny... Kochalam go bardzo...to
          trwalo dlugo, 6 lat .... ale pozniej zaczelam sie go wstydzic...nie bede
          udawac ze milosc przetrwa wszystko...bo byl i jest starszy...nie chcialam , aby
          sie ze mna pokazywal, spacerowal ...moze brzmi to brutalnie, ale denerwuja mnie
          teksty ...wiek nie daje zadnej roznicy :)
          • sottobosco Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:18
            A ja znam wielu mężczyzn którzy są mniej więcej w moim wieku i tez wstydziłabym
            się z nimi pokazać. A znam też sporo starszych przy których dopiero czuję się
            jak kobieta. To jest kwestia indywidualna. Dla mnie o wiele przyjemniej jest iść
            na spacer z zadbanym starszym ode mnie mężczyzną niż z zapuszczonym równolatkiem
            • kasia141177 Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:22
              to jest sprawa indywidualna...ale wiek robi swoje... nawet jesli chodzi o
              lozko... na zapuszczonego rowiesnika, nigdy nie zwrocilabys uwagi ( w duchu
              poqwiedzialabys fujjj) A na starszego zadbanego faceta ......powiedzialabys
              ale facet...pozniej jestes z nim okolo 6 lat ... czas nie stoiu w
              miejscu ...facet sie bardziej starzej ( my nie mowimy o roznicy 5 , 3 lat )
              tylko o 10 ...a moze i wiecej . Patrzysz na tego faceta i sobie myslisz, co to
              jest do cholery , czy ja sypiam ze swoim ojcem ...upokarzajace . Dlatego
              jestesm na nie !
              • bri Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:27
                Ale przecież on jest od niej młodszy, a nie starszy.
                • kasia141177 Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:30
                  Ja wiem o tym, ze on jest mlodszy. Ale co mialam napisac ... tak brutalnie :
                  jestes 10 lat starsza wiesz jak bedziesz wygladala za 10 lat ( no bo chyba tyle
                  powinien - a moze i jeszcze wiecej trwac normalny zwiazek ) ... A dzieci .. on
                  nie chce miec dzieci ? Dlatego wolalam pisac na swoim przykladzie .. ze bylam
                  z facetem starszym i jakos juz nie jestem bo nie chcialam
                  • bri Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:32
                    E, że Ty się szybko starzejesz to jeszcze nie znaczy, że wszyscy.
                    • kasia141177 Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:33
                      No wiesz ja wole widziec wszystko w konkretnych barwach a pozniej sie mile
                      rozczarowac, niz wszystko przez rozowe okulary, w ktorym pozniej pekna szkielka
                      • bri Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:45
                        Pewnie, lepiej się dołować całe życie niż cieszyć tylko przez 10 lat ;)
                        • seerena Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 17:56
                          Hm tak sobie czytam, a propo's tego zarzenia się to ono oczywiście jest. Pewnie
                          że jakieś tam zmarszczki u siebie widzę neiwielkie i takie tam, ze 3 siwe włosy
                          ale ja generalnie wyglądam bardzo młodo, on mi nie wierzy że mam tyle lat ;) Mam
                          nadzieję że po prostu będe się wolno starzeć. Jestem bardzo szczupła, dbam o
                          siebie. Gdy chodzimy razem to też nie zauważyłam jakichś oburzonych spojrzeń
                          starszych pań, więc chyba tego tak nie widać. Ale też własnie się zastanawiam co
                          to będzie za 10 lat, ale trudno chyba raz się żyje. Może to przetrwa a może nie..
          • mmagi Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:23
            uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu w morde no to go kochałas:>
            • kasia141177 Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:25
              moze to glupio wyglada , ale kochalam go. Kiedys sobie siwata bez niego nie
              wyobrazalam . Ale to jakos szybko prysło ;)
              • mmagi Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:25
                jaaasssne:/
    • bri Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:20
      Ja bym zaryzykowała.
      • kasia141177 Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:23
        to zalezy od tego , co ta kobieta oczekuje . Jezeli chce ryzykowac i sie
        pobawic... to oczywisciue, ale jezeli szuka stalego zwiazku , to ja trzymam
        kciuki
        • mmagi Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:25
          a ja 3mam za Ciebie i Twoje teorie:/
          • kasia141177 Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:27
            moze nie sa, idealne...ale jakos leci i mam czyste sumienie... bo jak czegos
            nie jestem pewna, to sie nie pcham ...Chociaz czasami zaluje, bo mozna sobie
            pomyslec co by bylo, gdybym sprobowala ;) Dziekuje, ze trzymasz kciuki za moje
            teorie ;)
    • eliza.z Re: Coś mi się wymknęło spod kontroli 04.04.07, 13:29
      Łap chwilę jesteś szczęsliwa ciesz się z tego przestan miec skrupuły.Żyj.
      mam 43 lata i jestem sama trafiały sie romanse,2 facetów chciało odejśc dla
      mnie od zon ,a ja miałam wurzuty sumienia. od 5 lat jestem sama nie mam nikogo
      i jestem wsciekła ze nie łapałam zycia jak sie trfiało.facetów zdolnych do
      bycia z kobietami jest duzo mniej niz kobiet. Dlatego ciesz sie że trfił ci sie
      facet który chce być z tobą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka