Dodaj do ulubionych

babskie sprawy

21.05.07, 10:32
pytałam na forum Poradnik Domowy ale tam sennie jest i ospale... więc...

szukam proszku do prania / płynu / lub do płukania po którym moje pranie będzie pachnieć długo i pięknie i nie wywietrzeje przy pierwszym podmuchu wiatru.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: babskie sprawy 21.05.07, 10:35
      dobra dobra, to powiedz, czego teraz używasz?
      PO persilu np. długo pachnie.
      • myszz Re: babskie sprawy 21.05.07, 10:39
        mąz dostaje w pracy proszek E / to nie to samo co stare E/ i kupowałam płyny rózne lenory itp i jakoś mi nie pasuje:(
        • alpepe Re: babskie sprawy 21.05.07, 10:43
          to ci chyba nie doradzę, skoro musisz spożytkowac proszek "E" :-).
          Ja piorę wszystko prawie w perwollu do czerni, córki rzeczy w płynie do koloru,
          albo w persilu, teraz mam 9 kg...i mi to wszystko pachnie, nawet za bardzo, a
          nie daję raczej za mało środków piorących, niż za dużo, z tym, ze ta chemia jest
          oryginalna z Niemiec...
          • myszz Re: babskie sprawy 21.05.07, 10:45
            wcale nie muszę w tym E

jak przyjeżdża rodzina z nimiec też pieknie pachnie wszystko. kupiłam persil w kraju i kicha... nie pachnie
            • alpepe Re: babskie sprawy 21.05.07, 11:02
              inna jest receptura, stąd popularność sklepików sprzedających oryginalne
              niemieckie proszki i kosmetyki.
              Matka mojego znajomego, co całe życie się smarowała kremem Nivea, jak syn jej
              kupił takowy w Niemczech, to powiedziała, że jednak niemiecki jest o niebo
              lepszy. Więc jak to jest?
              • myszz Re: babskie sprawy 21.05.07, 11:07
                tak samo jest z kawą...
            • tunczyczekk To ja wam powiem o co chodzi z Niemieckimi ;) 21.05.07, 11:07
              Otóż, kiedyś niezależny instytut badawczy przeanalizował Persil niemiecki i
              polski. Okazało się że polski gorzej spiera plamy. Producent persila zapytany o
              to, dlaczego tak się dzieje odparł, że proszek jest dostosowany do klientów
              odpowiednio z Niemiec i Polski.Czyli wychodzi na to że w Polsce jest niby
              mniejsze zapotrzebowanie na dobrze piorący środek. Dobra bzdura, ale radze
              kupować te niemieckie wyroby bo udowodniono, że są lepsze.
          • iberia.pl Re: babskie sprawy 21.05.07, 11:05
            Alpepe mam podobne doswiadczenia z chemia/kosmetykami z Niemiec:-)
    • iberia.pl zolty Lenor made in Germany, n/t 21.05.07, 11:03

• myszz rozlewane/rozsypywane w polsce... 21.05.07, 11:08
        poprosze o te które normalnie w sklepie można kupic
        • alpepe Re: rozlewane/rozsypywane w polsce... 21.05.07, 11:11
          te niemieckie też można "normalnie" w sklepie kupić, z reguły na każdym
          targowisku są takie budki ;-)
          Może jeszcze spróbuj używać lenora w koncentracie, oczywiście rozcieńcz go
          według przepisu na opakowaniu. Powinien walić świeżością ;-)
          • myszz Re: rozlewane/rozsypywane w polsce... 21.05.07, 11:17
            niedawno na targu otwarta została taka budka. chyba tam pójde. myślałam jednak, ze uda się normalnie w sklepie coś kupić
      • brawurka75 Re: zolty Lenor made in Germany, n/t 21.05.07, 11:11
        o właśnie zgadzam się w 100 % żółty pięknie i bardzo długo pachnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka