myszz 21.05.07, 10:32 pytałam na forum Poradnik Domowy ale tam sennie jest i ospale... więc... szukam proszku do prania / płynu / lub do płukania po którym moje pranie będzie pachnieć długo i pięknie i nie wywietrzeje przy pierwszym podmuchu wiatru. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: babskie sprawy 21.05.07, 10:35 dobra dobra, to powiedz, czego teraz używasz? PO persilu np. długo pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: babskie sprawy 21.05.07, 10:39 mąz dostaje w pracy proszek E / to nie to samo co stare E/ i kupowałam płyny rózne lenory itp i jakoś mi nie pasuje:( Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: babskie sprawy 21.05.07, 10:43 to ci chyba nie doradzę, skoro musisz spożytkowac proszek "E" :-). Ja piorę wszystko prawie w perwollu do czerni, córki rzeczy w płynie do koloru, albo w persilu, teraz mam 9 kg...i mi to wszystko pachnie, nawet za bardzo, a nie daję raczej za mało środków piorących, niż za dużo, z tym, ze ta chemia jest oryginalna z Niemiec... Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: babskie sprawy 21.05.07, 10:45 wcale nie muszę w tym E jak przyjeżdża rodzina z nimiec też pieknie pachnie wszystko. kupiłam persil w kraju i kicha... nie pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: babskie sprawy 21.05.07, 11:02 inna jest receptura, stąd popularność sklepików sprzedających oryginalne niemieckie proszki i kosmetyki. Matka mojego znajomego, co całe życie się smarowała kremem Nivea, jak syn jej kupił takowy w Niemczech, to powiedziała, że jednak niemiecki jest o niebo lepszy. Więc jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
tunczyczekk To ja wam powiem o co chodzi z Niemieckimi ;) 21.05.07, 11:07 Otóż, kiedyś niezależny instytut badawczy przeanalizował Persil niemiecki i polski. Okazało się że polski gorzej spiera plamy. Producent persila zapytany o to, dlaczego tak się dzieje odparł, że proszek jest dostosowany do klientów odpowiednio z Niemiec i Polski.Czyli wychodzi na to że w Polsce jest niby mniejsze zapotrzebowanie na dobrze piorący środek. Dobra bzdura, ale radze kupować te niemieckie wyroby bo udowodniono, że są lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: babskie sprawy 21.05.07, 11:05 Alpepe mam podobne doswiadczenia z chemia/kosmetykami z Niemiec:-) Odpowiedz Link Zgłoś
myszz rozlewane/rozsypywane w polsce... 21.05.07, 11:08 poprosze o te które normalnie w sklepie można kupic Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: rozlewane/rozsypywane w polsce... 21.05.07, 11:11 te niemieckie też można "normalnie" w sklepie kupić, z reguły na każdym targowisku są takie budki ;-) Może jeszcze spróbuj używać lenora w koncentracie, oczywiście rozcieńcz go według przepisu na opakowaniu. Powinien walić świeżością ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: rozlewane/rozsypywane w polsce... 21.05.07, 11:17 niedawno na targu otwarta została taka budka. chyba tam pójde. myślałam jednak, ze uda się normalnie w sklepie coś kupić Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka75 Re: zolty Lenor made in Germany, n/t 21.05.07, 11:11 o właśnie zgadzam się w 100 % żółty pięknie i bardzo długo pachnie Odpowiedz Link Zgłoś