Dodaj do ulubionych

Plany wakacyjne:))

28.05.07, 08:39
Hello dziewczyny...znów posucha na forum,ale to pewnie przez piękną pogodę.My
spędziliśmy weekendzik u mamy(w końcu było jej święto,no i moje po razy 1-aZy
hehehe),grill,leniuchowanie itp.Zesmażyłam się lekko na słoneczku,i to tylko
podczas spaceru z Agatką(zdradliwe te słońce).
A jak planujecie wakacje?Macie juz coś zaplanowane?
Ja niestety niedługo wracam do pracy,więc wtedy kiedy to wszycsy będa już z
głową w chmurach odliczac dni do wyjazdów to ja bidulka bede musiała
pracowac,i pewnie się skończy na lataniu od apteki do apteki i łataniu dziur
pracowniczych.Jeśli w ogóle gdzies wyjadę to pewnie w październiku z
mezulkiem na tydzień do ciepłych krajów,ale to jeszcze nic pewnego.
Obserwuj wątek
    • karolina2607 Re: Plany wakacyjne:)) 28.05.07, 12:27
      Ja swoje wakacje planuje już od marca. Wybieramy się w osiem osób do
      Uzbekistanu i w drodze powrotnej na dwa dni do Moskwy. Wyjeżdżamy 30 czerwca i
      już nie mogę się doczekać, chociaż wybraliśmy najgorszy okres na zwiedzanie
      tego kraju (temperatura ma dochodzić do 40 stopni).
      Pozdrawiam z gorącego Lublina, Karolina
      U was też tak gorąco?
      • ladnapanna Re: Plany wakacyjne:)) 28.05.07, 20:04
        ło jezu...ale hardcorrrrrrr...kobieto, pchasz sie tam tak bez przymusu?? :))
        • karolina2607 Re: Plany wakacyjne:)) 28.05.07, 20:50
          No pewnie że bez przymusu i jeszcze zapłace za to cięzkie pieniądze (pewnie
          spokojnie by wystarczyło na 2 tygodnie gdzies w egipcie all inclusive).
          Najważniejsze to było przekonac Mamę żeby się martwiła i że tam nieporywają
          turystów (niedaleko Afganistan)a reszta już chyba obędzie się bez problemów
          (przynajmniej mam taką nadzieję). Najgorsze dla mnie bedą trzy doby w pociągu
          reszta jak narazie mnie nie przeraża. Jak wrócę chętnie podzielę się wrażeniami.
    • ulcia03 Re: Plany wakacyjne:)) 28.05.07, 12:38
      Nom, w mojej części Lublina też gorąco, hihihi ;) Karolinko, widzę, że będziesz
      miała nieszablonowe wakacje. Tylko pogratulować i pozazdroscić. My póki co mamy
      zarezerwowany tydzień w Szczyrku w sierpniu (oczywiście we 3), no i może we
      wrześniu jeszcze coś wypali... Domcia, a co z Agatką? Macie zamiar ją zabrać ze
      sobą do tych południowych krajów? :)
      • doma791 Re: Plany wakacyjne:)) 28.05.07, 13:37
        Ulcia-planujemy pojechać tylko we dwójkę,dlatego tylko na tydzień.Wiem ze sporo
        osób decyduje się na wyjazdy z tak małymi dziećmi,ale wydaje mi się ze to tylko
        bardziej umęczy rodziców niż pomoże im wypocząc.Dlatego może w następnym roku
        weźmiemy gdzies Agacię ze sobą.
        Ulcia ile m-cy ma twój brzdąc,chyba juz niedługo roczek będzie miała?
        • rasgeea Re: Plany wakacyjne:)) 28.05.07, 16:07
          a ja ze względu na moją obronę pracy licencjackiej która nie wiem kiedy będzie
          nie planuje jeszcze kompletnie nic. Ogólnie to jak co roku na pewno góry co
          weekend:) chciałabym jeszcze na mazury ale nie wiem jak się wszytsko ułozy. Czy
          na przykłąd nie będe miala jakies poprawki we wrzesni a w zwiazku znia
          przełożonej obrony:( Na ostatni semestr dali nam najgorsze egzaminy z mozliwych
          z nie zabardzo idacymi na rękę profesorami:/

ale nie ma się co łamać:) Ostatecznie mam za domem ogród, mam drzewka, mam
          hamak, mam miejsce na ognisko, basen się rozłoży, las zaraz za płotem i
          zalewisko 15 min od domu:)))
    • keepersmaid Re: Plany wakacyjne:)) 28.05.07, 16:46
      Za tydzien jade do Polski na 2 i pol tygodnia.
      W sierpniu na tydzien nad basen "tesciow" tu niedaleko (100km)
      W pazdzierniku na tydzien do Rzymu. Yay!
      • misioczat Re: Plany wakacyjne:)) 28.05.07, 18:17
        Ja planuje wyjazd na hamak do Ras.
        :DDD
        A tak serio, to na razie niczego nie planuje, bo wiem, ze urlop bede miala
        dopiero w sierpniu, wiec poki co o nim nie mysle ;)
        • rasgeea Re: Plany wakacyjne:)) 28.05.07, 21:14
          Misio nie ma sparwy:))) i nawet dobrze sie sklada bo ja tez plnuje jak juz cos
          jakis urlopik w sierpniu:)) Serdecznie zparaszam na ten hamak i nie tylko:)))
          • buterfly5 Re: Plany wakacyjne:)) 29.05.07, 09:59
            Ja właśnie wróciłam z Egiptu i jeszcze jestem w szoku pourlopowym:( Mąż nie
            chce na razie słyszeć o kolejnym wyjeździe (mała dała popalić w dzień, w nocy
            piwko i tańce, więc nie wypoczął nic a nic i do pracy chodzi jak zombie:)) a ja
            mimo wszystko wertuję oferty. To prawda, że z dziećmi wypoczywa się inaczej ale
            nie mamy babć ni cioć w Norwegii:( Poza tym radość szkrabów na urlopie
            rekompensuje wszystko...
            • kawa_mielona Re: Plany wakacyjne:)) 29.05.07, 10:18
              Nasze plany wakacyjne są niesprecyzowane. Wiemy tylko, że nad morze, że z
              Michem i ze z przyjaciólmi i ich córeczką...reszta nieważna:)a tak serio to
              ponaglam pana męża żeby się wreszcie określił, kiedy i na jak długo może sobie
              zrobić wolne, żeby można wreszcie dopracować szczegóły planów wakacyjnych.
              Zgadzam się z Buterfly, że wypoczynek z dziećmi ma zupełnie inną specyfikę ale
              my sobie nie wyobrażamy, że moglibyśmy pojechać bez Micha...
              Życzę Wam wszystkim udanych wojaży:)
          • misioczat Re: Plany wakacyjne:)) 29.05.07, 18:29
            Ras, dzieki za zaproszenie ;) :*
    • analityczka Re: Plany wakacyjne:)) 29.05.07, 12:19
      Moje plany z każdym dniem ulegają zmianie na niekorzyść.
      Miał być urlop w Hiszpanii, w lipcu,na 2 tygodnie.Teraz wyszło że urlop nie
      wcześniej niż połowa sierpnia,wyjazd kosztuje 2 razy więcej niż przewidywano i
      do tego trudno zebrać ekipę.
      W praktyce coś mi się wydaje że skończy się na jakimś weekendzie nad polskim
      morzem,a potem szlajactwie po kraju celem odbycia zaległych wizyt u
      rodziny,znajomych itd.:(
    • ulcia03 Re: Plany wakacyjne:)) 29.05.07, 12:30
      Domciu! Basia właśnie dzisiaj kończy 13 miesięcy :)))) I zaczyna powoli mówić
      pierwsze słówka: mama, tata, dać, jest, cici. Fajne są dzieciaczki w tym
      wieku :)
      Ja na razie nie wyobrażam sobie wyjazdu bez Basi... Może wekend bym wytrzymała,
      ale na pewno nie dłużej. Wystarczy, że muszę posiedzeć ze 2 dni pod rząd dłużej
      w pracy i już tęsknię. Może jak będzie starsza to gdzieś wybędziemy we dwoje,
      ale póki co jestem "przyklejona" :)
      • kajkakajka1 Re: Plany wakacyjne:)) 29.05.07, 22:12
        a ja pod koniec sierpnia na trzy tygodnie lece do psiapsioły nad morze
        północne :)) sie wybycze za wsze czasy :)
        • rasgeea Re: Plany wakacyjne:)) 30.05.07, 07:19
          zazdroszczę:)
          • kajkakajka1 Re: Plany wakacyjne:)) 28.06.07, 19:20
            co tak cicho na forum? czyzby plany wakacyjne własnie przeszły w faze czynu? :)
            • karolina2607 Re: Plany wakacyjne:)) 28.06.07, 21:47
              Ja właśnie jutro już wyjeżdżam by zdobywac Uzbekistan i Moskwę. Jak wrócę
              chętnie podzielę się wrażeniami (a napewno będzie czym 3 dni w rosyjskich
              pociągach pewnie dadzą w kośc)
              Do zobaczenia po 16 lipca
              Pozdrawiam, Karolina
    • ladnapanna Re: Plany wakacyjne:)) 29.06.07, 11:33
      a ja miałam plany, niekoniecznie wyjazdowe, a jakze...
      pisalam z resztą na forum...ale mala niegrzeczna fasolka w moim brzuszku
      wszystko skomplikowala! :))
      i teraz wiem, ze nic nie wiem! o !
      • kawa_mielona Re: Plany wakacyjne:)) 29.06.07, 12:17
        Zanim pojawił się Michu, nasze wakacje też wyglądały zupełnie inaczej. Przede
        wszystkim podróżowaliśmy więcej, często dość spontanicznie decydując się na
        wyjazd w kilka godzin. W ten sposób zwiedziliśmy spory kawałek europy, nie
        przejmując się specjalnie szczegółami takimi jak nocleg w spokojnej okolicy,
        domowe obiadki w pobliżu itp.
        Dziś każdy wyjazd poprzedza cała akcja logistyczna, liczą się zupełnie inne
        walory miejsc które odwiedzamy, zupełnie inaczej wypoczywamy...słowem wszystko
        jest inne. Nigdy jednak nie przyszło mi do głowy, że coś przez to tracimy, coś
        nas omija...jak dotąd rodzicielstwo daje nam same plusy:)) Tak więc Ladnapanno,
        przed Tobą najpiękniejsze doswiadczenie jakie umożliwia nam fakt bycia
        kobietami - bycie mamą:) Trzymam kciuki, abyście szczęśliwie w przyszłe wakacje
        lepili babki z piasku i śpiewali "słoneczko nasze..." :)) Zobaczysz, że to jest
        dopiero prawdziwe życie!

Całusy dla Wszystkich Urlopowiczów (tych w trakcie i tych przed...) Kasia:)
        • rasgeea Re: Plany wakacyjne:)) 30.06.07, 14:00
          a ja sama nie wiem:( Obronę mam w lipcu czyli później już jestem wolna ale jakoś
          nie mam na nic ochoty. Z jednej strony mam szalona ochotę sopędzić tydzień w
          grach w końcu straszliwie je kocham. Z drugiej mam ochote pobyczyc sie nad jakąś
          wodą, nigdzie nie chodzić, nic nie orbić, po prostu sie byczyć i odpiczywac po
          wszytskich bojach sesyjno-obronowych. W ogole ostatnio jakaś zdołaowana łażę:( I
          to juz trwa ze dwa miechy:(
          • misioczat Re: Plany wakacyjne:)) 15.07.07, 02:02
            Ja juz wiem! Juz wiem, gdzie spedze urlop! :D 27 lipca lecimy z Misiakiem do
            Grecji, na Rodos, do Triandy :) Na 2 tygodnie. Misiak bedzie windsurfingowal ;)
            a ja bede sie byczyc w hotelu ze spa :) hehehe podejrzewam, ze to spa bedzie
            tak drogie, ze wybiore masaze w wykonaniu M :D ale jak to brzmi! Hotel spa! :D
            Echhh ciesze sie jak glupia tym wyjazdem (wylotem;), bo w cieplych krajach to
            ja nie bylam od '94 :>
            W zwiazku z wyjazdem w ciagu 2 dni wydalam cala pensje na ciuchy :D Musze
            siegnac po zaskorniaki, ale co tam! Raz sie zyje! :) Przyoszczedze na
            jesieni :D W koncu wyprzedaze sa tylko dwa razy do roku, to co mam se zalowac,
            nie??? :D
            Ups druga w nocy, dobranoc :***
            • mama_marunia Re: Plany wakacyjne:)) 15.07.07, 13:10
              No to Misio w końcu wypoczniesz!
              Należy Ci się....:)))
    • veea Re: Plany wakacyjne:)) 15.07.07, 11:01
      ja nie byłam na wakacjach od 4 lat nigdzie, i narazie się nie zanosi niestety
      nie pracuję i nie mam kasy na żaden wyjazd, więc będę gnić w mieście całe lato,
      w tym smrodzie i brudzie...:((ledwo co starcza na życie póki co:(
      no ale cóż, trudno, nie każdemu pisane to samo
      może choć na weekend w góry uda mi się w przyszłym roku wyjechać, bo jeśli nawet
      zacznę pracować, to jak pooddaję długi, to mi pewnie tyle zostanie...
      ale ciesze sie z Waszych planów chociaż:)
      buźka
      V.
      • misioczat Re: Plany wakacyjne:)) 15.07.07, 12:47
        Veea :*
        Jestem najlepszym przykladem na to, ze nawet noc polarna sie kiedys konczy i
        wszystko przemija, nawet najdluzsza zmija ;) Chce powiedziec, ze mam za soba
        lata bez pracy, bez pieniedzy, za to z dlugami no i lata bez wakacji
        gdziekolwiek. Teraz jest inaczej i chce wlac w Ciebie nadzieje, ze z cala
        pewnoscia nie zawsze bedzie tak, jak jest i ze wszystko, co najlepsze przed
        Toba. Z calego serca Ci tego zycze. Buziaki :***
        • veea Re: Plany wakacyjne:)) 15.07.07, 12:49
          dzięki misio:*
          duuuża buźka
      • kawa_mielona Re: Plany wakacyjne:)) 16.07.07, 14:20
        Misio, ale Ci zazdroszczę!
        My jedziemy na 2 tygodnie do Chorwacji :) Wprawdzie to dopiero w sierpniu ale
        już zaczeliśmy całą akcję logistyczną bo jedziemy z Michem więc organizacyjnie
        nie może być żadnych niepewności...

Veea, domyślam się że pewnie brałaś już pod uwagę różne warianty poprawienia
        swojej sytuacji na rynku pracy ale może warto byłoby dowiedzieć się w Urzędzie
        Pracy czegoś nt. dofinansowania kursów pedagogicznych żeby móc wyjechac gdzieś
        jako opiekun kolonijny... (zawsze to coś)
        Pozdrawiam:)
        • doma791 Re: Plany wakacyjne:)) 16.07.07, 16:03
          Kurczę fajnie dziewczyny macie z tymi wakacjami.
          Misio daj znać jak tam na Rodos było,bo my z mezem planujemy albo tam albo na
          Cypr czy Kretę polecieć,ale pod koniec września.Wywiedz się u tubylców jaka
          jest wtedy pogoda,ok?Z jekiego biura jedziecie i co to za hotel?
          Kasiu suuper ze jedziecie do Chorwacji,byłam tam raz-śliiiicznie jest.Szokda ze
          się nie zgadałysmy jakoś wczesniej to może i my w trójkę bysmy sie z wami
          wybrali,bo marzy mi sie taka wyprawa samochodowa tam.choć nie wiem czy agatka
          jeszcze nie za mała na takie wojaże/
          • misioczat Re: Plany wakacyjne:)) 16.07.07, 17:31
            Jade tutaj: www.surfing-guide.com/hotel_info.php?sid=526&hid=185
            Specjalnie z tego biura, bo glownym kryterium wyboru byla mozliwosc
            surfowania ;)
            A wiecie, jak fajnie?? Misiak w piatek zaplacil za ten wyjazd, a dzis
            zadzwonili z tego biura i powiedzieli, ze wyjazd.. stanial i oddadza 800zl :D
            Normalnie szok :)
            Strasznie sie ciesze z tej Grecji, bo nigdy tam nie bylam no i w ogole dawno
            nie bylam w cieplym kraju :)
            Doma, we wrzesniu to tam bedzie pewnie srednio ze 28 stopni, wiec upal
            wakacyjny :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka