lupus76 05.07.07, 10:51 na to forum, ale mam pytanie: "Dlaczego warto zostać w Polsce?" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadfael Re: Może to nie temant 05.07.07, 10:53 Bo nigdzie tak ładnie nie leje deszcz jak tu:) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:16 kadfael napisała: > Bo nigdzie tak ładnie nie leje deszcz jak tu:) pudlo, ladniej leje....w Dublinie :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:20 iberia.pl napisała: > kadfael napisała: > > > Bo nigdzie tak ładnie nie leje deszcz jak tu:) > > pudlo, ladniej leje....w Dublinie :-DDD Ale to tylko, jak nie ma mgły... Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:21 > Ale to tylko, jak nie ma mgły... A ja się własnie zastanawiałam, czy to było-zawsze tu pada-nie tylko jak nie ma mgły... czy zawsze tu jest mgła, nie tylko wtedy, kiedy nie pada.... Odpowiedz Link Zgłoś
gipsygirl Re: Może to nie temant 05.07.07, 10:54 Dla Ludzi, których ze sobą nie przeniosę... Dla miejsc, które nie są tylko w sercu, ale serce bez nich... boli... Dla wielu innych... powodów i "powodów"... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek1042 Re: Może to nie temant 05.07.07, 10:55 np. żeby popatrzeć na kaczki ups... Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Może to nie temant 05.07.07, 10:59 bo polowanie na wilka raczej nie wchodzi w grę co?MO chyba zeby zakłusować :) Odpowiedz Link Zgłoś
zwroclawianka Re: Może to nie temant 05.07.07, 10:59 parę lat temu odpowiedź była prosta- ze względu na znajomych. Teraz mam problem, bo większość znajomych jest nie w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:02 lupus76 napisał: > na to forum, ale mam pytanie: > "Dlaczego warto zostać w Polsce?" Bo tu sie cos dzieje, nie ma stagnacji, nie ma nudy... są duże szanse i mozliwości jakich nie ma w ustabilizowanych systemach... Tylko pogoda mi przeszkadza dlatego wyprowadze sie stąd ale na emeryturze :) Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:05 Jakbym własne myśli czytała. A gdzie się wyprowadzisz? Bo ja do strefy śródziemnomorskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:06 Grecja. Juz szukam jakiejś rudery i na nią zbieram :) Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:10 Ja zacznę zbierać po weselach dzieci:) Miejsce uzależniam od możliwości finansowych. Najtańsza opcja to region w Słowacji z mikroklimatem śródziemnomorskim (nie pamiętam nazwy). Tanio i blisko do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:11 Rudere w Grecji mozna kupic spokojnie za 20-30 tys euro... i to w miare blisko (10-15 km) od morza... i spokojnie w 10 lat wyremontować :) i to jest mój cel :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:27 echtom napisała: > Jakbym własne myśli czytała. A gdzie się wyprowadzisz? Bo ja do strefy > śródziemnomorskiej. Na razie - to się łamię. Większość moich znajomych pojechała... Tylko moja A. mnie tu trzyma. A kierunek - tam gdzie znajomi, czyli Beneluks, albo Wyspy... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:06 bo tu tez mozna miec NORMALNA prace za dobre pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:07 Bo Polki są najpiękniejsze na świecie? Bue he he :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:10 qw994 napisała: > Bo Polki są najpiękniejsze na świecie? Bue he he :) To jest fakt. A z faktami sie nie dyskutuje. Ale czy to jest powód na pewno dobry dla Ciebie??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:24 > To jest fakt. A z faktami sie nie dyskutuje. Nie wiedziałam, że u ciebie tak kiepsko ze wzrokiem :) > Ale czy to jest powód na pewno dobry dla Ciebie??????????????????? Podpowiadam Lupusowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:28 qw994 napisała: > > To jest fakt. A z faktami sie nie dyskutuje. > > Nie wiedziałam, że u ciebie tak kiepsko ze wzrokiem :) Nie. Ja zbyt czesto jezdzę do Niemiec :D Fakt że Ukrainki sa równie ładne :D > > > > > Ale czy to jest powód na pewno dobry dla Ciebie??????????????????? > > Podpowiadam Lupusowi :) Dobrze bo juz sie bałem... Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Może to nie temant 05.07.07, 12:05 > Nie. Ja zbyt czesto jezdzę do Niemiec :D > Fakt że Ukrainki sa równie ładne :D No widzisz! :) > Dobrze bo juz sie bałem... Czego? :) Kobietki fajne są, niektóre nawet bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Może to nie temant 05.07.07, 12:19 qw994 napisała: > > Dobrze bo juz sie bałem... > > Czego? :) Kobietki fajne są, niektóre nawet bardzo :) ja to wiem akurat... empiria... ale Ty????? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Może to nie temant 05.07.07, 12:20 Wyobraźnia :) Zakładam, że po prostu jedna kobieta wiedziałaby lepiej, co z drugą zrobić, bo sama jest kobietą :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:38 qw994 napisała: > Bo Polki są najpiękniejsze na świecie? Bue he he :) Nieprawda. Wystarczy wyskoczyć do Czech, albona Słowację, żeby zweryfikować takie twierdzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.kobietka23 Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:15 -Bo tu masz swoja rodzine, -bo tu mowisz po polsku, -mozesz zawsze wpasc do babci na pierozki, a do ciotki na kawke, -Znasz swoje miasto i wiesz gdzie co jest, -masz rodzine na ktora mozesz liczyc a tak to jestes sam/sama zagranica -wiekszy problem(zwlaszcza dla tych bez jezyka zagranica) gdy chodzi o sprawy uzedowe -nie znajac swoich praw mozesz byc wykorzystany/na ale tak samo moze byc i w POlsce:) -nie zaczynasz wszystkiego od nowa -jezeli nie masz zalawionej pracy to nie masz stresu zwiazanego z jej szukaniem:) - i jeszcze wiele wiele innyc rzeczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaaa4 Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:16 nie chce narzekać zabardzo( dziś mam doła bo nie zdałam prawka)wiadomo bez pracy nie ma kołaczy.. ale jest ciężko. Jestem po studiach, mieszkam z teściami, pracuje w małej firmie za 1000zł na ręke, mąż tez pracuje i zbyt wiele nie nawojujemy z naszymi marnymi zarobkami. staramy sie... ja robie prawko (też trudno) mąż kursy i uprawnienia. Ale tutaj jest tak jakby ktoś ciągle rzucał kłody pod nogi. Załatwiam sprawy w urzędzie bo mamy działke, zaczęłam składać podania w lutym i dalej nie ma pozwolenia na budowe. Ale jak będzie to i tak nie ma kasy ;) Szukam pracy bo tu za mało zarabiam, może w końcu trafie co lepszego. Ale taka rzeczywistość powoli mnie przygnębia, jestem młodą ambitną osobą inwestuje w siebie w prawko w angielski, znam bdb rosyjski, dobrze ukraiński i angielski(co z tego zatrudniają rosjan, nawet u mnie w firmie, cud że sie przebiłam) wiadomo jak każdy patrzy na młodą mężatke bez dziecka. człowiek pracuje a i tak nic z tego nie ma: ani satysfakcji, możliwości rozwoju(niby dostałam awans, ale kasa ta sama). Człowiek popada w lekką depresje bo nie ma łatwo wiadomo ale że aż tak? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaaa4 Re: Może to nie temant 05.07.07, 11:40 staram sie :D może w końcu wyjdzie, miło by było. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Może to nie temant 05.07.07, 12:16 lupus76 napisał: > na to forum, ale mam pytanie: > "Dlaczego warto zostać w Polsce?" Bo jest fajnie, jesteśmy my, otwarty ciekawy naród, jak się chce to się da wszystkiego dokonać gdziekolwiek nie będziesz się znajdował:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Może to nie temant 05.07.07, 12:42 izabellaz1 napisała: > lupus76 napisał: > > > na to forum, ale mam pytanie: > > "Dlaczego warto zostać w Polsce?" > > Bo jest fajnie, A bo to tylko tu? jesteśmy my, otwarty ciekawy naród, Za niedługo, jak Irlandczycy - niecałe 5 milionów w Irlandii i 13 milionów emigrantów rozsianych po świecie... jak się chce to się da > wszystkiego dokonać nie wszystkiego. Da siębowiem wsadzić parasol do d... Da sięgo tam nawet otworzyć. Ale spróbuj otwarty wyciągnąć... gdziekolwiek nie będziesz się znajdował:DDD A jak gdziekolwiek będę się znajdował??? :P Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Może to nie temant 05.07.07, 12:48 Mi tu nienajzgorzej. Może w ukochanej Hiszpanii albo w ameryce Płd. byłoby mi lepiej, ale siła inercji potężna jest i jej moc jest ze mną... A może po prostu słaba jestem i boję się skoku na głęboką wodę, bo tu mam wszystko już na tacy platerowanej ą ę, a tam bym musiała od nowa? Łe... Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Może to nie temant 05.07.07, 13:25 hmmm, ciężka sprawa. nie odpowiem bo sama we wrześniu wyjeżdżam na co najmniej 3 lata. Zaproponowano mi fajne warunki rozwoju, o jakich w Polsce mogę sobie tylko pomarzyć. Lubię nasz kraj i chce tu wrócić, ale na razie nie mogę powiedzieć, ze warto zostać, niestety :-( Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Może to nie temant 05.07.07, 13:53 Znowu, czemu sygnaturka Ci się nie rymuje? Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Może to nie temant 05.07.07, 14:37 bo 'na smierc' powinno byc w nastepnej linijce. a czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Może to nie temant 05.07.07, 14:52 A, bo lepiej by mi pasowało "rozważę-skażę", ale pewnie nie znam cytatu. Odpowiedz Link Zgłoś
obca1 Re: Może to nie temant 05.07.07, 14:40 bo tu wszyscy mówią w języku ojczystym..no prawie :) bo mamy bociany i lasy, do których można bez problemu wejść..bo mamy super smaczne jedzonko (jeszcze nie skażone tak bardzo chemią i ulepszaczami)..bo mamy i góry i morze..i jeziora do wyboru.. bo mamy silnie rozwinięte korzenie, które trzymają w tej ziemi.. i mamy najśmieszniejszą scenę polityczną na świecie (choć to taki śmiech przez łzy).. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Może to nie temant 05.07.07, 14:47 obca1 napisała: > bo tu wszyscy mówią w języku ojczystym..no prawie :) bo mamy bociany i lasy, do > których można bez problemu wejść..bo mamy super smaczne jedzonko (jeszcze nie > skażone tak bardzo chemią i ulepszaczami)..bo mamy i góry i morze..i jeziora do > wyboru.. > bo mamy silnie rozwinięte korzenie, które trzymają w tej ziemi.. > i mamy najśmieszniejszą scenę polityczną na świecie (choć to taki śmiech przez > łzy).. > Do "Bociana", to można chyba tylko w Wiśle wejść :D Odpowiedz Link Zgłoś
obca1 Re: Może to nie temant 05.07.07, 14:50 zawsze można spróbować wpakować się do jakiegoś gniazda na dachu ;) Odpowiedz Link Zgłoś