Dodaj do ulubionych

Eurodisneyland hotel, motel

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 11:47
Poradżcie jak i gdzie zabukować się z rodzinką(4 os) żeby tanio tam wyżyć lub
może zabrać papu???? Czy ktoś to przerabiał ? I gdzie jest ciekawiej w Disney
Studio , czy Disney Park na 1 , czy trzy dni ????. Poradźcie
Obserwuj wątek
    • Gość: melmire Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 18.06.03, 11:54
      Tanio sie nie da , chyba ze jestes z bogatesj rodziny, bo w koncu drogo/tanio
      to pojecia wzgledne. Jeden dzien to za krotko, latasz z wywieszonym jezorem i
      boisz sie ze nie zdazysz wyprobowac wszystkich atrakcji. W Studio nie bylam,
      bylam w Disneylandzie klasycznym, mysle ze wybor zalezy od wieku dzieci.
      W Disneylandzie klasycznym najtanszy byl camping Davego Crocketta :) Jak
      chcesz moge poszukac aktualnych cen :)
      • Gość: Kruczka Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 12:48
        Dzięki za info. Może masz jakieś namiary na ten motel-telefon???
    • Gość: _anna Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 12:10
      Jeśli jedziecie samochodem, to spokojnie możecie zamieszkać gdzieś dalej od
      parku, bo w najbliższej okolicy są tylko hotele disneya i jeden niezależny, ale
      cenowo bez różnicy. A jeżeli jesteście bez samochodu, to najtaniej jest w
      cheyenne i w santa fe, bo rancho davy crockett jest też tylko dla
      zmotoryzowanych (kiedyś jeżdziły autobusy, teraz już nie).
      Jeden dzień to zdecydowabnie za mało, nie obejrzycie nawet 1/5, bo wszędzie sa
      jednak kolejki i na spokojnie w ciągu dnia można zaliczyć co najwyżej 5 - 10
      atrakcji.

anna
      • Gość: Kruczka Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 12:49
        Dziękuję za informacje!!!!
        • Gość: _anna Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 13:56
          Gdybyś potrzebowała czegoś więcej, to pytaj. Pracowałam tam przez kilka
          miesięcy, więc znam park i okolice na wylot. Możesz pytać na maila gazetowego
          (login jak mój podpis).
          pzdr

_anna
          • Gość: Kruczka Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 15:06
            Cześć Aniu
            Wybieramy się do Myszki Miki ale w przelocie - jadąc dalej i nie bardzo wiemy
            jak najlepiej zrobić bo wiesz cenowo lepiej 1 dzień-raz cena biletu, dwa
            jedzonko-z tego co wiem to na terenie parku drożyzna - więc kanapki???
            Poza tym jest nas sporo więc noclegi no i co wybrać studio , czy park dla 11 i
            13 letnich ludków. No wiesz chcielibyśmy im jak najwięcej pokazać bo pewnie
            prędko tam nie wrócimy.
            Myślę że ratowałby nas hotelik dość blisko (ale będziemy samochodem więc nie na
            terenie parku) i z aneksem kuchennym. Gdzie tam w miarę tanio zjeść w pobliżu
            poradż bo jedziemy już 4 lipca a tak chciałabym aby był to udany wyjazd.Zgory
            dziękuję!!!!!!
            • Gość: _anna Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.mapster-net.com.pl 21.06.03, 19:39
              Hej,
              juz spiesze z pomocą.

Jeżeli chcecie cos z aneksem kuchennym i może byc dalej od parku, to polecam
              akademiki w okolicach.
              tu masz adresy:
              rezydencja w busy (15 min samochodem od parku)- ceny na dole strony sa cenami
              za miesiąc, w lecie można natrzymac się na kilka dni
              www.laureades.com/cgi-bin/residence.asp?code=BUSSY&lang=fr
              spróbuj tez tu: (20 min samochodem)
              www.laureades.com/cgi-bin/residence.asp?code=CHAMPS&lang=fr
              i tu: (w połowie drogi między paryżem i parkiem)
              www.laureades.com/cgi-bin/residence.asp?code=NOISY&lang=fr
              Możesz te popróbować adresy podane na tej stronie:
              212.43.199.26/public/fs_main.php
              to wszystko sa rezydencje w odległości 20-30 min od parku. pokoje w akademikach
              są 2-4 osobowe, zawsze z kuchenką.

Możesz sprawdzić też te hotele:
              www.citea-hotels.com/
              wybierz Ile de France i Bussy - Marne-la-Vallée albo Champs-sur-Marne -
              Meunier. Za 400 pln dostaniesz tam czwórkę. Kiedyś były pokoje z kuchenką, ale
              inaczej się te hotele nazywały (facotel), więc teraz nie wiem, musisz spytać.
              Telefon do hotelu w Champs sur Marne to 01 64 61 97 00.

Ufff, mam nadzieję, że znajdziesz cos wolnego w pasującym ci terminie.

Niestety nie doradze ci, czy prak, czy studio, bo tak naprawdę wielkich róznic
              nie ma - tzn są, bo niby sa to praki tematyczne, ale w sumie karuzele i kolejki
              są i tu i tu, więc w samych atrakcjach większej różnicy nie ma. Ja jednak wolę
              magiczny świat parku - bo każda kraina to nowa zabawa i jeżeli wasze dzieci nie
              mają jakiejś specjalnej fiksacji na robienie filmów, to wybrałabym jednak park.
              Bilet na oba parki jest tylko 10 euro droższy, ale nie dajcie się nabrac, bo
              stracicie czas latając między jednym a drugim. W jeden dzień nie dacie rady
              obejżeć nawet połowy jednego praku, a co dopiero podzielic czas między dwa.
              Jeżeli zostaniecie na dwa-trzy dni, to już ma sens kupienie paszportu na oba
              parki. Optymalne sa moim zdaniem dwa dni, po trzech możecie już mieć dość (i
              dzieci też). No i oczywiście jeżeli możecie nie jechac w weekend, to zróbcie to
              koniecznie!! Poniedziałek nawet w wakacje jest dniem pustego parku : )

Pzdr.

Anna
    • Gość: melmire Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 18.06.03, 13:06
      Forfait bilety na 3 dni+ 2 noce hotelowe dla dwoch osob doroslych i dwojga
      dzieci wynosi 658 euro. Nie udalo mi sie znalezc adresu, tylko rezerwacje
      online szczegoly na stronie www.disneylandparis.com
      • Gość: klamka Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.acn.pl 18.06.03, 14:33
        a czy sa jakies ofery dla pary? bo przegladalam stronke i widze tylko promocje
        dla 4, a moze slepa jestem:D

ja tez chce do miszkimiki:-)))
        • Gość: _anna Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.mapster-net.com.pl 21.06.03, 19:41
          Gość portalu: klamka napisał(a):

> a czy sa jakies ofery dla pary?
          > ja tez chce do miszkimiki:-)))

Kochana, możesz nawet zażyczyć sobie apartament slubny myszki mickey, jest
          wszystko : ) Piękny apartament dla zakochanych jest w New Port Bay, polecam!

Anna
          • Gość: klamka Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.acn.pl 21.06.03, 20:35
            Gość portalu: _anna napisał(a):

> Kochana, możesz nawet zażyczyć sobie apartament slubny myszki mickey, jest
            > wszystko : ) Piękny apartament dla zakochanych jest w New Port Bay, polecam!
            >
            > Anna

no ale wiesz, chodzi mi o ofery promocyjne, bo podejrzewam, ze slublny
            apartament to za bajonska sume:-/ mozesz podeslac jakies linki apropo cen? bo
            na stronie eurodisneyland znalazlam tylko oferty rodzinne, a nasza dwojka
            narazie nie zamierza sie powiekszyc;-)))
            • Gość: _anna Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.mapster-net.com.pl 21.06.03, 22:46
              Klamka, o ofertach dla par nie słyszałam, bo niestey dorośli nie są głównym
              targetem parku...

Ceny passów są np. tu:
              www.dlp-guidebook.de/HintsInfos/Prices.htm
              a ceny hoteli tu:
              www.dlp-guidebook.de/HintsInfos/Hotels_Prices.htm
              pzdr

Anna
              • Gość: Kruczka Re: Eurodisneyland hotel, motel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 13:35
                Dzięki dziewczyny !!!!
                Szczególnie Tobie Aniu napewno skorzystam z waszej pomocy Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka