Dodaj do ulubionych

jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co??

24.08.07, 23:02
nie chce brać pigułek, z gumą jakoś tak dziwnie... a abstynencja
seksualna nie wchodzi w gre... w jaki sposób chronicie sie przed
ciążą??
Obserwuj wątek
    • kontik_71 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:03
      a jakie sa powody niecheci do tabletek?
      • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:06
        wszelkie skutki uboczne :(
        • kontik_71 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:07
          A skutki ubocznie gorszych metod antykoncepcyjnych? Np ciaza..
          • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:10
            zajebisty los kobiety - albo niechciany seks ( pigułki zmniejszają
            moje libido do stanu depresji ) albo niechciana ciąża :/
            • kontik_71 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:10
              A plastry?
              • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:12
                skoro to też hormony, myśle że skutek będzie podobny
                • kontik_71 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:16
                  Niekoniecznie.. poweidz lekarzowi jaki masz problem.. niech cos
                  poradzi
                  • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:19
                    mówiłam, przepisał coś innego, a efekt końcowy był taki sam...
                    normalnie mięsięczny, hardcorowy PMS z całym pakietem przyjemności -
                    depresja, huśtawka nastrojów i konpletny brak ochoty na jakąkolwiek
                    bliskość
                    • kontik_71 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:21
                      A moze zbyt szybko rezygnujesz i organizm ni ema czasu na
                      dostosowane sie?
                      • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:23
                        za pół roku i 30 kilogramach na plusie myśle, że już nie będę miala
                        problemu i potrzeby używania jakiejkolwiek anty
                        • avital84 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:24
                          Ja mam w sumie podobny problem. Nie wiem co Ci doradzic.
                          Ze znanych mi srodkow pozostaje tylko...spirala.:P
                          • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:37
                            zawsze pozostaje życie w czytsości... jak partner zaproponuje seks
                            wymyśle zajęcie alternatywne np. pieczenie ciasta, albo szachy...
                            stworzymy cudne pełen harmoni i nudy zwiazek, którego filarami bedą
                            uczucia i uczucia
              • avital84 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:14
                Plastry sa niezdrowe. Czytalam raporty medyczne na ich temat.
                A pigulki ponoc naprawde zmniejszaja libido. Sama nie bralam, ale
                wlasnie z powodow, dla ktorych moje kolezanki je odstawily po pewnym
                czasie. Nudnosci, depresja, obnizenie libida, zmiana wagi itp.
                • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:16
                  w czasaach naszych babć nie było pigułek i jakoś kontorolowały swój
                  organizm...
                  • kontik_71 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:19
                    Taaak.. i po jakis 10 porodach juz wiecej nie mogly wiec byly safe
    • cala_w_kwiatkach Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:03
      pigulki

p.s. dzieki za przypomnienie:/ jak siedze w necie to zapominam o
      calym swiecie
      • dorisja Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:14

> p.s. dzieki za przypomnienie:/ jak siedze w necie to zapominam o
        > calym swiecie
        Dlatego ja sobie przypomninie w kompie ustawilam i krzyczy mi "Wez pigulke" ;)
    • avital84 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:04
      To Ty Wiarusik?:P
      • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:07
        obawiam sie, że nie
        • avital84 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:11
          Najlepszym zabezpieczeniem jest odpowiedzialny facet, ktoremu mozna
          ufac. Jezeli nie zdecydujesz sie na tabletki i nie chcesz
          niechcianej ciazy to jednak pozstan przy gumce. Faceci czasem mysla,
          ze potrafia sie kontrolowac, ale nawet najlepszym moze sie zdarzyc
          wypadek przy pracy. Poza tym z gumka wcale nie jest tak zle.
          • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:14
            rozkosz jaką odczuwam kochając się z gumką mogę porówać do rozkoszy
            towarzyszącej aplkacji tamponu, czyli żadnej
            • cala_w_kwiatkach Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:19
              no to nie kochaj sie i juz, jesli nic ci nie odpowiada
              niestety nie mamy tego luksusu zeby moc sie kochac kiedy chcemy bez
              myslenia o konsekwencjach
              moze jesli nie chcesz miec dzieci to podwiaz sobie jajowody?

a z ta gumka to chyba przesadzasz, moze uzywacie nieodpiwednich? za
              grubych albo cokolwiek...
              ja oprocz paskudnego zapachu lateksu nie czuje wieksze roznicy,
              mozna sie przyzwyczaic
            • avital84 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:19
              :)))
              Moze po prostu dobrze dobierz sobie pigulki. Moja przyjaciolka
              najpierw brala jakies, po ktorych czula sie okropnie. Potem je
              zmienila i teraz dziewczyna tryska zdrowiem i sama mi doradza, ze to
              dobry sposob. To jakie mamy zdanie zalezy od naszych doswiadczen, a
              doswiadczneia zaleza od tego jak pugulki zostaly dobrane. Kazdemu
              odpowiada cos innego w zaleznosci od organizmu.
    • iberia.pl szklanka wody,n/t 24.08.07, 23:07

• rasgeea szkoda marnować :p 24.08.07, 23:22

• marzena-3 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:26
      Ja polecam wkładkę wewnątrzmaciczną.Byłam na pigułkach i żylam w ciągłym stresie
      ,bo zdarzało mi się zapomnieć o połknięciu pigułki.Teraz mam pełen komfort,nie
      mam mięsiączek ,a jeżeli są to skąpe.Naprawdę polecam ten rodzaj antykoncepcji.
      • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:30
        ale kiedyś w przyszłości nie powiem chciałabym zostać matka, a po
        spirali to chyba takie średnio mozliwe
        • marzena-3 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:32
          Ginekolodzy jednak nie zalecają wkładki kobietą które nie rodziły.
          • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:33
            czyli koło się zamyka...
            • marzena-3 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:39
              I statystycznie biorąc to my kobiety zostajemy z tym problemem.Może kiedyś
              wymyślą pigułki dla facetów ,niech oni tyją,przybierają na wadze i niech im
              obniża się libido.
              • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:43
                płci piękna!!! w akcie kobiecego solidaryzmu odmawiaj seksu... niech
                twój mężczyzna cierpi, być może wtedy męski gatunek zmotywuje się i
                jeszcze w tym stuleciu wymyśli ową męską pigułkę anty... coż, może
                nie poużywamy radości życia, ale nasz wkład w historię nie
                pozostanie bez znaczenia !!!
              • parispari Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:44
                Są zastrzyki antykoncepcyjne dla mężczyzn.
                • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 24.08.07, 23:45
                  jakieś szczególiki??
                  • parispari Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 00:11
                    Niestety nie pamietam nazwy, ale nie jest to nowy wynalzek... ma już
                    parę lat...
            • sempra Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 26.08.07, 00:32
              Ja nie rodziłam i noszę wkładkę. Teraźniejsze wkładki bardzo różnią się od tych
              nawet z przed kilku lat - dlatego warto porozmawiać o tej alternatywie z
              ginekologiem.

Ps. Moja przyjaciółka (która przekonała mnie do alternatywy wkładki) po noszeniu
              wkładki przez 3 lata bez problemu zaszła potem w ciąże.
    • mrs.solis Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 00:04
      Nigdy nie wzielam ani jednej tabletki i w ciazy nie bylam. Jestem
      teraz w 100% zaplanowanej. Mozna obejsc sie bez tabletek,ale jak
      ktos jest leniwy i wygodny to nic ci w tej kwestii nie doradze. Nie
      ma drugiej tak wygodnej metody anty jak tabletki.
      • valeria2 spiralka??? 25.08.07, 10:23
        ja sie chyba na nia zdecyduje..
        urodziłam juz dziecko a tabletki przestały mi słuzyc.Przed ciaza
        dlugo brałam minulet-ok 6 lat i dopiero po odstawieniu jak mialam
        dluzsza przerwe to zobaczyłam roznice.Nie rzucam sie na zarcie..nie
        mam zmiennych nastrojów od depresji po euforie i wogole czuje sie
        lepiej,schudłam ,nie boli mnie głowa.Kobietki a co wy sadzicie o
        wkładkach???/
    • yagiennka Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 11:59
      Metody naturalne + gumka w dni płodne. Nie zamienię na inną, jest świetna. W
      gumce trzeba tylko ok 7 dni. Jak ktoś codziennie uprawia sex oczywiście :)
      • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 13:51
        tylko jak tu stwierdzic, ze to akurat te siedem dni w miesiacu :/
        • kasiar74 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 14:07
          ja bym tam nie ryzykowała z tymi 7 dniami z zabezpieczeniem areszta
          bez
          • yagiennka Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 21:24
            To żadne ryzyko tylko metody NPR a inaczej termiczno-objawowe. Są tak skuteczne
            jak pigułka. Po kilku miesiącach obserwacji wiesz praktycznie na 100% kiedy masz
            owulację. Zsumowanie kilku objawów to wskazuje a przede wszystkim skok
            temperatury. Ja to potwierdzałam kilka razy testem owulacyjnym tak dla zbadania
            czy to się pokrywa, pokrywa się jak nic. Uważać trzeba 4 dni przed i 2 dni po
            owulacji. Komórka jajowa żyje tylko 24 godziny i potem już nie ma czego
            zapąłdniac :) Problem jest tylko gdy w cyklu dojrzeją 2 komórki jajowe jedna po
            drugiej, ale to się zdarza chyba raz na kilka lat u jednej kobiety albo i wcale.
            Z tego się robią bliźniaki dwujajowe :)
        • mrs.solis Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 18:02
          Sa metody wykrycia tych dni. Ogolnie zasada jaka sie kierowalam cale
          zycie i sie sprawdzala przez tyle lat polegala na tym,ze jak nie
          chcesz byc w ciazy nie mozesz dopuscic zeby sperma byla w srodku.
          Jak to zrobisz to juz zalezy od ciebie. partnerem i jego zdrowiem
          psychicznym tak bardzo sie nie przejmuj. Oni jakos nie przejmuja sie
          zdrowiem swoich partnerek ani ich watrobami.
          • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 18:08
            to, że się tak wyraże "kończenie" na zewnątrz w jakikolwiek sposób
            szkodzi mężczyźnie??
      • maeve_binchy Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 22:40
        popieram yagiennkę - u mnie skuteczne od ponad roku i tylko metoda objawowa, bo
        temperatury nie chce mi sie mierzyc
      • aurora15 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 23:33
        a co ty na to ze plemniki zyja nawet 14 dni?
        • yagiennka Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 26.08.07, 00:18
          A ja na to że fajne bajki :)))) Żyją przeciętnie 4 dni, jakieś wyjątkowo silne
          mutanty moga do tygodnia podobno ale nikt tego nie udowodnił ;)
    • kedrok1 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 14:47
      modlitwa
      • guciowa87 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 16:40
        metody naturalne:)Z powodzeniem stosuje od roku.Ale to tylko w
        przypadku kiedy masz już partnera na całe życie i w razie wpadki Cie
        nie zostawi.
        • polyanna6 Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 16:44
          z twojego nica wnioskuje, ze jestesmy w tym samym wieku... mam
          partnera na cale zycie i jestem pewna, że w wypadku nieplanowanej
          ciązy by mnie nie opuścił, ale rzecz w tym, że dla nas obojga
          dziecko na chwile obecna oznaczałoby koniec studiów i niezbyt
          ciekawe perspektywy na pezyszłość :/
          • maeve_binchy Re: jesli nie pigulki antykoncepcyjne, to co?? 25.08.07, 22:37
            jak ty jestes rocznik 87, to jednak zostan przy pigulkach
            ja jestem rocznik '76 i dla mnie ciaza nie bylaby w tej chwili tragedia (mimo,
            ze okolicznosci zyciowe nie sa perfekcyjne), a tobie dziecko skomplikowaloby zycie.
            Jak mialam 20 lat, to tez wierzylam, ze mam partnera na cale zycie. Od tej pory
            bylo juz takich kilku. Moze ty bedziesz wyjatkiem, ale nie nastawiaj sie, że:
            > mam partnera na cale zycie i jestem pewna, że w wypadku nieplanowanej
            > ciązy by mnie nie opuścił,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka