zielonesandaly 26.10.07, 16:58 Wpisujcie egzotyczne, bajkowe miejsca gdzie mozna byczyc sie na calego :) Interesuje mnie przede wszystkim turkusowa woda... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simon_r Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.11.07, 23:21 eee... tam zwykły egipt wystarczy do byczenia się... ------------------- SuDoKu... wciąga :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotkaaaa Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 17:30 napisz kiedy i ile mozesz na to wydac Odpowiedz Link Zgłoś
zielonesandaly Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 17:40 Do 20 tys zl/2 osoby Zastanawiamy się jeszcze nad porą. A jaką polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kotkaaaa Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 17:47 najlepiej srodek zimy, za 20 tys moza poszalec, Ameryka Pld np. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonesandaly Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 17:53 Wiecie moze ile trzeba miec gotowki na takie miejsca jak zanzibar lub malediwy? Np tydzien dla 2 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu-nr1 Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 23:02 zielonesandaly napisała: > Wiecie moze ile trzeba miec gotowki na takie miejsca jak zanzibar > lub malediwy? Np tydzien dla 2 osob. Zależy kiedy. Najdrożej jest w porze naszej zimy, najtaniej w lecie. Różnice są dość znaczące - w lipcu-sierpniu można polecieć na Malediwy nawet za 1000 euro/2 tyg./od osoby , w styczniu-lutym w zasadzie trudno zejść poniżej 2000 euro/2 tyg./od osoby. Najlepszą porą do podróży jest zima, podczas naszego lata to tam jest akurat pora deszczowa. Na Malediwach jest b. drogo, nie radzę kupować ofert bez wyżywienia. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 17:35 a moze Malta? Nie tak bardzo daleko, a juz egzotycznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 17:54 znowuwzyciuminiewyszlo napisała: > a moze Malta? Nie tak bardzo daleko, a juz egzotycznie :-) Malta za 20 tys? :-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
zielonesandaly Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 17:56 iberia.pl napisała: > znowuwzyciuminiewyszlo napisała: > > > a moze Malta? Nie tak bardzo daleko, a juz egzotycznie :-) > > Malta za 20 tys? :-DDDD w takim razie ile? :) > Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 18:00 ile za Malte?Jedno zero mniej :-), poza tym zalezy co dla Ciebie znaczy egzotyczny :-),dla mnie egzotyczne sa te miejsca, ktore wymienilam w innym poscie w tym watku :-), ale Malta nie jest dla mnie egzotyczna :-). Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 19:11 jak pisalam o malcia, kwota 20 000 jeszcze sie nie pojawila. Uwazam ze na Malcie mozna znalezc sporo egzotyki i blekitna (lecz okrutnie slona) wode. Odpowiedz Link Zgłoś
malinoweciacho Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 19:34 Zgadzam sie, ze woda niesamowita - turkusowa i krysztalowo przejrzysta, szczegolnie laguna wokol wysepki Comino. Ale z bajeczna egzotyka ma bardzo niewiele wspolnego. I rzeczywiscie, budzet 20 tys. zl to na Malte przynajmniej dwa razy wiecej niz trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 17:56 do wyboru do koloru: Tajlandia, Meksyk, Wyspy Zielonego Przyladka, Hawaje, RPA, Nowa Zelandia. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonesandaly Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 17:59 iberia.pl napisała: > do wyboru do koloru: > Tajlandia, Meksyk, Wyspy Zielonego Przyladka, Hawaje, RPA, Nowa > Zelandia. I 20 tys wystarczy? Mnie to kusi Zanzibar albo Malediwy. Ale 20 tys to chyba same loty by nas wyniosly... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 18:06 jak dobrze poszukasz to wystarczy: www.tropikey.com/ www.malediwy.com.pl/ www.emiratyarabskie.pl/ www.hawaje.com.pl/ www.soltravel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 18:07 Weź sobie nie żartuj. Za połowe tej sumy spedzasz lecisz do Male i spedzasz 2 tyg w przyzwoitych warunkach Za 7-8 tys za dwie osoby 2 tyg na Sri Lance a wlasnie sie pora deszczowa skończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonesandaly Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 18:11 trypel napisał: > Weź sobie nie żartuj. Za połowe tej sumy spedzasz lecisz do Male i spedzasz 2 > tyg w przyzwoitych warunkach > Za 7-8 tys za dwie osoby 2 tyg na Sri Lance a wlasnie sie pora deszczowa skończ > yła. Do Male? co to takiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 18:21 Maledivy. Na Male samoloty ladują :) to taka wieksiejsza wyspa Odpowiedz Link Zgłoś
zielonesandaly Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 18:36 No nie zartuj ze 10 tys wystarczy na maledivy! Bo jesli tak, to co ja tutaj jeszcze robie :) A gdzie szukac tych tanich lini? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 18:42 zielonesandaly napisała: > A gdzie szukac tych tanich lini? chwila moment, nie pisalas, ze chcesz sobie sama to organizowac...ale polecam: www.whichbudget.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 18:43 www.lastminute-express.de Przykłady z teraz Sri Lanka za 750 euro, Dubaj za 650, Kuba 1000.. i wszytsko wyloty ze wschodnich czyli blisko granicy Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 19:09 trypel napisał: > www.lastminute-express.de Przykłady z teraz Sri Lanka za 750 euro, Dubaj za 650, Kuba 1000.. i wszytsko wyloty ze wschodnich czyli blisko granicy pod warunkiem, ze autorka nie mieszka na scianie wschodniej naszego pieknego kraju :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 22:27 Postanowiłem spędzić Sylwestra w przysłowiowych kąpielówkach na plaży nad ciepłym morzem. Sylwester i okolice Świąt... powiedzmy 7-10 dni. 2 osoby bez wygórowanych wymagań, ale też nie minimaliści. Bez finansowych szaleństw. Co możecie polecić? Jakie miejsce spełnia powyższe kryteria, a nie będę musiał wydać fortuny? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 22:31 najtaniej wyjdzie Egipt, ewentualnie Kanarki. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu-nr1 Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.10.07, 23:10 zielonesandaly napisała: > No nie zartuj ze 10 tys wystarczy na maledivy! Pewnie że wystarczy, no chyba, że musisz jak Dieter Bohlen mieszkać w hotelu Hilton Rangali (sześć i pół gwiazdki), gdzie skromna kolacyjka kosztuje 250 USD od osoby. Trypel dobrze radzi niemieckie strony, Odpowiedz Link Zgłoś
panttofel Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 23.11.07, 18:43 Hmm.. jeśli egzotycznie to proponuję Maui:) www.navigeo.net/photo/krzysztof-palka/maui-2005-road-to-hana/skaly-wulkaniczne-na-polwyspie-keanae Odpowiedz Link Zgłoś
elegant-z-mosiny Tahiti 23.11.07, 18:51 z dzienników kapitana cooca wynika że to rajska wyspa gdzie żeńska ludnosć tubylcza daje dupy za metalowe przedmioty np gwoździe wycągane z pokładu statku. Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Karaiby! 23.11.07, 19:09 Może Karaiby? Jeśli interesuje Cię rejs po Brytyjskich Wyspach Dziewiczych to naprawdę polecam! Mogę też odpowiedzieć na pytania, bo jestem ostatnio w temacie. Tutaj link do firmy organizujacej rejsy: www.sailcaribbean.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Karaiby! 23.11.07, 19:31 a może Jordania i zwiedzanie Petry ? eh moje marzenie Odpowiedz Link Zgłoś
panttofel Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 23.11.07, 21:53 Do Afryki! Na początek - Tunezja, Maroko :) Odpowiedz Link Zgłoś
erolnik Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 23.11.07, 21:57 O, ktoś wspomniał Maui. Potwierdzam! A zdjęcia tego gościa z Navigeo rzeczywiście są piękne! www.navigeo.net/photo/krzysztof-palka/maui-2005-road-to-hana/keanae Ja chcę na Hawaje! Odpowiedz Link Zgłoś
gajdemar Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 26.11.07, 22:01 No tak widziałem te zdjęcia, ale szkoda, że nie ma zdjęć z surfingu. Dla mnie Maui to właśnie deska, fala i całodzienna zabawa od świtu do wieczora, a wieczory jak widzę są piękne: www.navigeo.net/photo/krzysztof-palka/maui-2005-plaze/zachod-slonca5 Szkoda, że galeria, którą polecasz nie ma surfowych akcentów :( Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 23.11.07, 23:04 nie czytalam watku, ale nie jedz na dominikane chyba,ze polecisz, przejedziesz autokarem do hotelu i nosa poza wyznaczony teren nie wytkniesz, lub tez jesli nei jestes wrazliwy na sytuacje - najgorsza bieda obok luksusu osobiscie chcialabym Rio.. ew. Malediwy Odpowiedz Link Zgłoś
filut Re: Egzotyczna wycieczka- gdzie? 23.11.07, 23:32 Nie ma to jak antarktyka! Nawet penis, na świeżym powietrzu, sztywnieje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś