menk.a Re: odebrali nam EURO :-D 01.04.08, 12:16 iberia.pl napisała: > dobry zart tynfa wart :-DDD Poważnie. Włosi będą organizować Euro :D Wiedziałam ,że tak będzie. Sen się skończył. Pobudka:D Odpowiedz Link Zgłoś
milamber7 Re: odebrali nam EURO :-D 01.04.08, 12:17 ciekawe czy jutro tez to napiszesz :-P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: odebrali nam EURO :-D 01.04.08, 13:46 milamber7 napisał: > ciekawe czy jutro tez to napiszesz :-P Jutro powiem , że byłam wczoraj pijana;P Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 12:20 W zamian mają nam przyznać organizację Copa America w 2314! Odpowiedz Link Zgłoś
whereisnemo Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 13:52 funny_game napisała: > W zamian mają nam przyznać organizację Copa America w 2314! > Przykro mi, ale to też nie przejdzie, bo w 2314 nie będzie Copa America. Turniej jest rozgrywany co 2 lata - w lata nieparzyste:) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 13:54 Do 2314 jakiś papież albo cesarz zdąży zmienić kalendarz. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 12:20 Przynajmniej za 4 lata się nie będziemy wstydzić :))) :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 12:21 no niezłe niezłe:) se non e vero e molto ben trovato to może się stać prawdą za czas jakiś sie obawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Zawsze wolałem złotówki...bez euro będzie lep 01.04.08, 13:46 łoj Ty eurofobie;P Odpowiedz Link Zgłoś
selica Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 13:33 A ja tak liczyłam na zagramanicznych kibiców... Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 13:48 selica napisała: > A ja tak liczyłam na zagramanicznych kibiców... > Których? Angielskich? ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 13:50 Hiszpańskich, owłosionych, z winem. Na pewno tak Ci odpisze :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 13:56 funny_game napisała: > Hiszpańskich, owłosionych, z winem. > Na pewno tak Ci odpisze :D > Oprócz naszym niemotom zawsze kibicuję Hiszpanom, Portugalczykom i Włochom:P Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 13:59 Ze względu na urodę chyba niektórych piłkarzy, bo nie wmówisz mi, że Włosi grają jak Portugalczycy. I poprawnie się mówi: Portugalianie :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:18 funny_game napisała: > Ze względu na urodę chyba niektórych piłkarzy, bo nie wmówisz mi, że Włosi graj > ą > jak Portugalczycy. I poprawnie się mówi: Portugalianie :D > Oczywiście że Włosi nie grają, jak Portugaljanie. Przecież Włosi mają o 4 tytuły Mistrza Świata więcej, niż Portugaljanie. :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:27 Widocznie Włosjanie potrafią robić lepszą zaprawę murarską, niż Portugaljanie :D Ale wiesz, na obronę, samą włoską obronę, to się naprawdę z zachwytem patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:32 funny_game napisała: > Widocznie Włosjanie potrafią robić lepszą zaprawę murarską, niż Portugaljanie : > D > Ale wiesz, na obronę, samą włoską obronę, to się naprawdę z zachwytem patrzy. > Ja na ostatnich Mistrzostwach z zachwytem patrzałem na Cannavaro. Teraz patrzę na niego z mniejszym zachwytem, bo czasami Hiszpaljanie ogrywają go bez litości w tym k(r)ólewskim klubie... A Wy wszyscy mówcie, co chcecie - dla mnie esencją futbolu jest ten z Wysp. I żałuję bardzo, że na Euro ich teraz nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:37 lupus76 napisał: > Ja na ostatnich Mistrzostwach z zachwytem patrzałem na Cannavaro. Wyczyniał :) Teraz patrzę > na niego z mniejszym zachwytem, bo czasami Hiszpaljanie ogrywają go bez litości > w tym k(r)ólewskim klubie... You never walk alone :) Sam przecież w defensywie nie gra, prawda? No i pokaż mi gracza, który miał stałą formę przez całą karierę. > A Wy wszyscy mówcie, co chcecie - dla mnie esencją futbolu jest ten z Wysp. I > żałuję bardzo, że na Euro ich teraz nie będzie. Ale esencją futbolu futbolu? Czy europejskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:46 funny_game napisała: > lupus76 napisał: > > > Ja na ostatnich Mistrzostwach z zachwytem patrzałem na Cannavaro. > > Wyczyniał :) > > Teraz patrzę > > na niego z mniejszym zachwytem, bo czasami Hiszpaljanie ogrywają go bez l > itości > > w tym k(r)ólewskim klubie... > > You never walk alone :) > Sam przecież w defensywie nie gra, prawda? > No i pokaż mi gracza, który miał stałą formę przez całą karierę. > Garry Lineker? Forma formą, ale koszmarne błędy w ustawieniu, to inna sprawa. A Real nie miał w ostatnim ćwierćwieczu tak mocnej defensywy, jak teraz. I nawet bez Cannavaro, ale z jakimś solidnym stoperem (powiedzmy klasy Marqueza) - dalej byłaby to najsilniejsza realna obrona od dziesięcioleci. > > A Wy wszyscy mówcie, co chcecie - dla mnie esencją futbolu jest ten z Wys > p. I > > żałuję bardzo, że na Euro ich teraz nie będzie. > > Ale esencją futbolu futbolu? Czy europejskiego? > futbolu. To, że tępaki nie potrafią nazywać rzeczy po imieniu i potrzebują substytutu nazwy w postaci soccera - nie znaczy, że futbol nie jest futbolem. Jest wszędzie poza ojczyzną rednecków :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 15:00 lupus76 napisał: > > No i pokaż mi gracza, który miał stałą formę przez całą karierę. > > > Garry Lineker? > Forma formą, ale koszmarne błędy w ustawieniu, to inna sprawa. A Real nie miał > w > ostatnim ćwierćwieczu tak mocnej defensywy, jak teraz. I nawet bez Cannavaro, > ale z jakimś solidnym stoperem (powiedzmy klasy Marqueza) - dalej byłaby to > najsilniejsza realna obrona od dziesięcioleci. Ja sobie mogę to wszystko co najwyżej zanotować :D > > > > > A Wy wszyscy mówcie, co chcecie - dla mnie esencją futbolu jest ten > z Wys > > p. I > > > żałuję bardzo, że na Euro ich teraz nie będzie. > > > > Ale esencją futbolu futbolu? Czy europejskiego? > > > futbolu. To, że tępaki nie potrafią nazywać rzeczy po imieniu i potrzebują > substytutu nazwy w postaci soccera - nie znaczy, że futbol nie jest futbolem. > Jest wszędzie poza ojczyzną rednecków :D Nie nie, ja nie o to pytałam właściwie. Południowoamerykański nie? Za "pajacowaty"? > Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 15:03 funny_game napisała: > > > > > > Ale esencją futbolu futbolu? Czy europejskiego? > > > > > futbolu. To, że tępaki nie potrafią nazywać rzeczy po imieniu i potrzebuj > ą > > substytutu nazwy w postaci soccera - nie znaczy, że futbol nie jest futbo > lem. > > Jest wszędzie poza ojczyzną rednecków :D > > Nie nie, ja nie o to pytałam właściwie. Południowoamerykański nie? Za "pajacowa > ty"? > > > Esencją futbolu. Koniec końców tam się zrodził. A na Brazylów i Argentyńczyków też się miło patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 15:06 funny_game napisała: > Argentynian znaczy? > tak. Maradonian, Batistutan i innych Kempesjan :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 15:19 Zawsze byłam ciekawa zapachu Batistuty. Znaczy tej wody toaletowej, którą firmował nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 15:43 funny_game napisała: > Zawsze byłam ciekawa zapachu Batistuty. > Znaczy tej wody toaletowej, którą firmował nazwiskiem. > Myślisz, że wykręcał koszulki do flakoników? :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 21:06 Myślę, że dobrze, że nie przeczytałam tego przed obiadem :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 22:40 funny_game napisała: > Myślę, że dobrze, że nie przeczytałam tego przed obiadem :D > Zawsze mogło być gorzej - drobna literówka i z "flakoników" mamy "flaków" :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 22:46 Nie jestem w stanie jeść flaków :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 22:48 funny_game napisała: > Nie jestem w stanie jeść flaków :/ > Ja też nie. Ja wchłaniam! :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 22:57 Ale tą taka wodę z flaków to piję :D O w mordę, jak to zabrzmiało :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 08:54 funny_game napisała: > Ale tą taka wodę z flaków to piję :D > O w mordę, jak to zabrzmiało :DDD > Z flaków, czy z flakonów? :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 09:38 Widziałeś kiedyś, żeby na jakimś weselu podawano flaki we flakonach? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 12:29 funny_game napisała: > Widziałeś kiedyś, żeby na jakimś weselu podawano flaki we flakonach? > To by musiało byc jakies trędy i wykwiątne wesele :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 14:32 funny_game napisała: > Albo w stylu Tarantino ;) > To można by na bieżąco krupnioki robić :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 14:35 Jeden długi, a dopiero później kataną go ciąć, ciąć, ciąć. Lupusu! Ależ mam głupawkę :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 14:40 funny_game napisała: > Jeden długi, a dopiero później kataną go ciąć, ciąć, ciąć. i wcinać, wcinać, wcinać... > Lupusu! Ależ mam głupawkę :DDD > Się zdarza. Nie żeby mi sie zdarzyło, no skąd! :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 14:44 lupus76 napisał: > funny_game napisała: > > > Jeden długi, a dopiero później kataną go ciąć, ciąć, ciąć. > > i wcinać, wcinać, wcinać... Nie lubię kaszanki, kaszanki, kaszanki. Ale taką kiszkę ziemniaczaną lubię, o! > > > Lupusu! Ależ mam głupawkę :DDD > > > Się zdarza. Nie żeby mi sie zdarzyło, no skąd! :D A w życiu zapewne! Ą ę i du.pa przez er zet :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 14:54 funny_game napisała: > > > Nie lubię kaszanki, kaszanki, kaszanki. Ale taką kiszkę ziemniaczaną lubię, o! > W małych dawkach i od czasu do czasu - da się wsunąć. Ale lepsze sa rolady :D > > > > > Lupusu! Ależ mam głupawkę :DDD > > > > > Się zdarza. Nie żeby mi sie zdarzyło, no skąd! :D > > A w życiu zapewne! Ą ę i du.pa przez er zet :D > że niby z ruska? :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 15:00 lupus76 napisał: > funny_game napisała: > > > > > > > Nie lubię kaszanki, kaszanki, kaszanki. Ale taką kiszkę ziemniaczaną lubi > ę, o! > > > > W małych dawkach i od czasu do czasu - da się wsunąć. > Ale lepsze sa rolady :D A zjem sobie z modro kapusto i śluskami kląskimi, a zjem! > > > > > > > Lupusu! Ależ mam głupawkę :DDD > > > > > > > Się zdarza. Nie żeby mi sie zdarzyło, no skąd! :D > > > > A w życiu zapewne! Ą ę i du.pa przez er zet :D > > > > że niby z ruska? :D Że niby z wykwintna i akuratna, znad żabota tak! Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 15:10 funny_game napisała: > > > A w życiu zapewne! Ą ę i du.pa przez er zet :D > > > > > > > że niby z ruska? :D > > Że niby z wykwintna i akuratna, znad żabota tak! > A ja myslałem, że Ci prozaiczna "rzopa" przez myśl przeszła. No widzisz, tak to jest, Ty mi mądre słowa, a ja "moja krowa" :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 15:14 lupus76 napisał: > funny_game napisała: > > > > > > A w życiu zapewne! Ą ę i du.pa przez er zet :D > > > > > > > > > > że niby z ruska? :D > > > > Że niby z wykwintna i akuratna, znad żabota tak! > > > A ja myslałem, że Ci prozaiczna "rzopa" przez myśl przeszła. > No widzisz, tak to jest, Ty mi mądre słowa, a ja "moja krowa" :D :DDD Gdyby przeszła, to by znaczyło, że wyszła i poszła. A ona se siedzi, patrzaj ją! > Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 15:21 funny_game napisała: > lupus76 napisał: > > > funny_game napisała: > > > > > > > > > A w życiu zapewne! Ą ę i du.pa przez er zet :D > > > > > > > > > > > > > że niby z ruska? :D > > > > > > Że niby z wykwintna i akuratna, znad żabota tak! > > > > > A ja myslałem, że Ci prozaiczna "rzopa" przez myśl przeszła. > > No widzisz, tak to jest, Ty mi mądre słowa, a ja "moja krowa" :D > > :DDD > Gdyby przeszła, to by znaczyło, że wyszła i poszła. A ona se siedzi, patrzaj ją > ! > > > > Hmmmmm.... W myśl zasady, ze życie zaczyna sięi kończy na rzopie? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 15:33 Hm, w "Konwoju" było inaczej. Przynajmniej, jeśli chodzi o początek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 17:36 funny_game napisała: > Hm, w "Konwoju" było inaczej. Przynajmniej, jeśli chodzi o początek ;) > Bo początek jest dokładnie po przeciwnej stronie rzopy :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:55 Ze względu na... sympatię wobec basenu Morza Śródziemnego i wino;P Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:58 Nie mów nikomu, ale mam tak samo. Na piłce się nie znam. Ale zobacz na kibiców z mojego ulubionego hiszpańskiego miasta: tiny.pl/l4n8 Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 22:33 funny_game napisała: > Nie mów nikomu, ale mam tak samo. Na piłce się nie znam. > Ale zobacz na kibiców z mojego ulubionego hiszpańskiego miasta: > tiny.pl/l4n8 :DDDDD Oni koniecznie chcieli być pokazani w telewizorni. Więc gdzie się nie poruszył liniowy, oni w tym samym kierunku. Bo kamery na liniowego było skierowane. Piękne. A ten bramkarz to poleciał odlać kartofelki i do bramki nie zdążył wrócić czy jak? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 22:43 menk.a napisała: > funny_game napisała: > > > Nie mów nikomu, ale mam tak samo. Na piłce się nie znam. > > Ale zobacz na kibiców z mojego ulubionego hiszpańskiego miasta: > > tiny.pl/l4n8 > > :DDDDD Oni koniecznie chcieli być pokazani w telewizorni. Więc gdzie się nie > poruszył liniowy, oni w tym samym kierunku. Bo kamery na liniowego było > skierowane. Piękne. > A ten bramkarz to poleciał odlać kartofelki i do bramki nie zdążył wrócić czy > jak? :DDD Menk.a! Liniowy musiał dać d..y i odgwizdać (bądź nie) spalonego, który krzywdził drużynę tych kibiców. A bramkarz robił, co mógł. Mnie bardziej interesowało, czemu prawoskrzydłowy obrońca nie zszedł dosroka, tylko ciągnął do końca boiska prawą stroną:D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 22:55 Ja tam niewiele widziałam tego co było na boisku. Widziałam tych z trybun poruszających się za sędzią :P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 12:27 menk.a napisała: > Ja tam niewiele widziałam tego co było na boisku. Widziałam tych z trybun > poruszających się za sędzią :P Wywierali presję na sędziego :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 12:31 Zapewne subtelnie go do czegoś namawiali;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 12:35 menk.a napisała: > Zapewne subtelnie go do czegoś namawiali;) Jak to kibice :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:16 menk.a napisała: > funny_game napisała: > > > Hiszpańskich, owłosionych, z winem. > > Na pewno tak Ci odpisze :D > > > > Oprócz naszym niemotom zawsze kibicuję Hiszpanom, Portugalczykom i > Włochom:P Na prawdę lubisz anty-futbol??? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:56 Tak, wiem, wiem. W Europie prym wiodą Wyspiarze, Niemcy i Francuzi. Ale ja za nimi nie przepadam. Choć efektywność owszem.;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:59 menk.a napisała: > Tak, wiem, wiem. W Europie prym wiodą Wyspiarze, Niemcy i Francuzi. > Ale ja za nimi nie przepadam. Choć efektywność owszem.;) Efektowność - w przypadku Wyspiarzy. No dobra i żaboli też. W przypadu szkoperków - tylko wymieniona przez Ciebie efektywność. Ładnie dla oka grają jeszcze oranje, pepole i byłe jugole. :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 16:02 Eefektywność czyli skuteczność. A na ładnej grze to ja się nie znam. tylko bramki mogę policzyć;P Mogę pogadać za to o siatkówce. Będę oglądać tę z Pekinu;) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 20:37 menk.a napisała: > Eefektywność czyli skuteczność. A na ładnej grze to ja się nie znam. > tylko bramki mogę policzyć;P > > Mogę pogadać za to o siatkówce. Będę oglądać tę z Pekinu;) No tu, to wybitnie nie mam wiele do powiedzenia. Popatrzeć - tak. Ale żeby jakoś widzieć geniusz taktyczny i rażące błędy - to nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 12:34 W weekend miałam ucztę> Final Four www.sport.pl/sport/1,65025,5069791.html Pięęęęknie było (w telewizorni niestety tylko).;) Odpowiedz Link Zgłoś
selica Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:30 menk.a napisała: > selica napisała: > > > A ja tak liczyłam na zagramanicznych kibiców... > > > > Których? Angielskich? ;DDD Hiszpańskich, owłosionych z winem :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:32 Ale z winem na stadion nie wpuszczają :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:34 funny_game napisała: > Ale z winem na stadion nie wpuszczają :D > To trza powiedzieć: Moja wina, moja wina, moja barco wielka wina! :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:39 WIEM! Selica będzie stała przy bramkach, grabiła z wina i oczekiwała na wyjście z meczu tych co fajniej owłosionych! :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 14:47 funny_game napisała: > WIEM! > Selica będzie stała przy bramkach, grabiła z wina i oczekiwała na wyjście z > meczu tych co fajniej owłosionych! :D > Gorzej, jak dostanie 2 w 1. Tylko nie wiem, czy to będzie winny Włoch(acz), czy włoskie wino... Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 15:01 Co masz do włoskich win? Wiem, że trędi jest na nie narzekać nawet, jak się obok nich nie leżakowało, ale Ciebie bym nie podejrzewała o pogoń za trędamy :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 15:05 funny_game napisała: > Co masz do włoskich win? > Wiem, że trędi jest na nie narzekać nawet, jak się obok nich nie leżakowało, al > e > Ciebie bym nie podejrzewała o pogoń za trędamy :D > Nic nie mam do włoskich win. Zasadniczo preferuję jeszcze mniej trędowate - bułgarskie, węgierskie i gruzińskie (niestety trudno je dostać) :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 15:21 Trędowato jest preferować te mniej trędowate :P Ale Twoje preferencje to chyba wynik zeszłorocznych wakacji, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 15:44 funny_game napisała: > Trędowato jest preferować te mniej trędowate :P > Ale Twoje preferencje to chyba wynik zeszłorocznych wakacji, tak? > Tyż. Ale wengrzajskie zawsze lubiłem. A i zapomniałem o rumuńskich. Nie wiedzieć czemu pogardzanych - bo to sa dobre wina :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 21:08 Wengrzajskich się ożłopię (jak dama, ofkorsik, z małym paluszkiem odgiętym) na majufkie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 22:39 funny_game napisała: > Wengrzajskich się ożłopię (jak dama, ofkorsik, z małym paluszkiem odgiętym) na > majufkie :))) > Z majufki to ja będę wracł, jak Łazuka, co nie lóbi poniedziałkuf, kurka wodna. Ale po proletarsku - piwskiem sie ożłopiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 22:48 Dobrze, że nie łódzkimi torami, bo to najdłuższa linia :D Czechy? Słowacja? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 22:50 funny_game napisała: > Dobrze, że nie łódzkimi torami, bo to najdłuższa linia :D > Popatrz na Ślask :) > Czechy? Słowacja? > Nie, z Parku Chorzowskiego :) Taka świecka tradycja, ze z kolejnych zamykanych knajpek idziemy, do tych, co jeszcze są otwarte :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 23:00 lupus76 napisał: > funny_game napisała: > > > Dobrze, że nie łódzkimi torami, bo to najdłuższa linia :D > > > Popatrz na Ślask :) Na Śląsku też będę, to będzie baza wypadowa na dwa-trzy dni na Węgry :))) To se na niego popatrzę, skoro nalegasz. > > > Czechy? Słowacja? > > > Nie, z Parku Chorzowskiego :) > Taka świecka tradycja, ze z kolejnych zamykanych knajpek idziemy, do tych, co > jeszcze są otwarte :) Bardzo dziwne! :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 12:33 funny_game napisała: > lupus76 napisał: > > > funny_game napisała: > > > > > Dobrze, że nie łódzkimi torami, bo to najdłuższa linia :D > > > > > Popatrz na Ślask :) > > Na Śląsku też będę, to będzie baza wypadowa na dwa-trzy dni na Węgry :))) To se > na niego popatrzę, skoro nalegasz. > Jak chcesz bazy wypadowej na Węgry - to akurat lepiej na Słowacji. Stąd masz dobre trzy kwadranse do granicy. Jak po drodze nie ma policji. A całkiem serio polecam Pszczynę - bardzo urokliwe miasteczko. I ś.iczny pałac (choc w Pszczynie twierdzą, że to zamek) :) > > > > > Czechy? Słowacja? > > > > > Nie, z Parku Chorzowskiego :) > > Taka świecka tradycja, ze z kolejnych zamykanych knajpek idziemy, do tych > , co > > jeszcze są otwarte :) > > Bardzo dziwne! :DDD > Dla nas nie! :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 13:45 lupus76 napisał: > Jak chcesz bazy wypadowej na Węgry - to akurat lepiej na Słowacji. Stąd masz > dobre trzy kwadranse do granicy. Jak po drodze nie ma policji. Ale ja mam przyjaciółkę na Śląsku, a na Węgry to będzie tylko wypad na 2-3 dni i z powrotem do nich :) > A całkiem serio polecam Pszczynę - bardzo urokliwe miasteczko. I ś.iczny pałac > (choc w Pszczynie twierdzą, że to zamek) :) Muzeum jest zamkowe, a nie pałacowe ;) Ten pałac-zamek to trochę nie mój klimat. Wolę średniowieczne budowle, jak najbardziej posępne :) > > > Nie, z Parku Chorzowskiego :) > > > Taka świecka tradycja, ze z kolejnych zamykanych knajpek idziemy, d > o tych > > , co > > > jeszcze są otwarte :) > > > > Bardzo dziwne! :DDD > > > Dla nas nie! :DDD Przecież jak knajpę zamkną, to trzeba spuścić głowę i poturlać się do domu :D > Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 14:38 funny_game napisała: > lupus76 napisał: > > > Ale ja mam przyjaciółkę na Śląsku, a na Węgry to będzie tylko wypad na 2-3 dni > i > z powrotem do nich :) > Aaaaa - no chyba, ze tak. > > Muzeum jest zamkowe, a nie pałacowe ;) Ja o tym właśnie. > Ten pałac-zamek to trochę nie mój klimat. Wolę średniowieczne budowle, jak > najbardziej posępne :) Takich budowli to u nas nie ma zbyt wiele. Poza urzędami wszelakiej maści jest zamek w Będzinie, ale to już nie Śląsk. Noże coś jest w Opolu, ale niestety słabo znam te rejony. Aaaa no i Rybnik i Racibórz, ale tu patrz - Opole. > > > > > > Bardzo dziwne! :DDD > > > > > Dla nas nie! :DDD > > Przecież jak knajpę zamkną, to trzeba spuścić głowę i poturlać się do domu :D > Widzisz - to taka regionalna specyfika, że jest tu bardzo niewiele knajp otwartych dłużej, niż do północy. i tak się turlamy od knajpy do knajpy, zeby przeczekać jakoś tę mroźną, majową noc przy kufelku lanego :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 14:42 lupus76 napisał: > > > > > Muzeum jest zamkowe, a nie pałacowe ;) > > Ja o tym właśnie. Ja wiem, ja też :P > > > Ten pałac-zamek to trochę nie mój klimat. Wolę średniowieczne budowle, ja > k > > najbardziej posępne :) > > Takich budowli to u nas nie ma zbyt wiele. Poza urzędami wszelakiej maści jest > zamek w Będzinie, ale to już nie Śląsk. > Noże coś jest w Opolu, ale niestety słabo znam te rejony. Aaaa no i Rybnik i > Racibórz, ale tu patrz - Opole. Wiem, wiem, trochę sie w tym wszystkim orientuję :) > > > > > > > > > > Bardzo dziwne! :DDD > > > > > > > Dla nas nie! :DDD > > > > Przecież jak knajpę zamkną, to trzeba spuścić głowę i poturlać się do dom > u :D > > > Widzisz - to taka regionalna specyfika, że jest tu bardzo niewiele knajp > otwartych dłużej, niż do północy. i tak się turlamy od knajpy do knajpy, zeby > przeczekać jakoś tę mroźną, majową noc przy kufelku lanego :D Przekonałeś mnie, że robiąc tak samo postępuję słusznie i zacnie ;))) > > Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 14:58 funny_game napisała: > > Ja o tym właśnie. > > Ja wiem, ja też :P > No tośmy się dogadali. > > > > > Ten pałac-zamek to trochę nie mój klimat. Wolę średniowieczne budow > le, ja > > k > > > najbardziej posępne :) > > > > Takich budowli to u nas nie ma zbyt wiele. Poza urzędami wszelakiej maści > jest > > zamek w Będzinie, ale to już nie Śląsk. > > Noże coś jest w Opolu, ale niestety słabo znam te rejony. Aaaa no i Rybni > k i > > Racibórz, ale tu patrz - Opole. > > Wiem, wiem, trochę sie w tym wszystkim orientuję :) > To miło. Zostaniesz Honorowym Ambasadorem Śląska w (Tu wpisać odpowiednie miasto) I nie zapomnij dodać, że jest tu - wbrew powszechnym opiniom - cała masa zieleni :D > > > > > > > Widzisz - to taka regionalna specyfika, że jest tu bardzo niewiele knajp > > otwartych dłużej, niż do północy. i tak się turlamy od knajpy do knajpy, > zeby > > przeczekać jakoś tę mroźną, majową noc przy kufelku lanego :D > > Przekonałeś mnie, że robiąc tak samo postępuję słusznie i zacnie ;))) Bardzo zacnie. Dziwi mnie, że do tej pory nie byłaś o tym przekonana :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 15:03 lupus76 napisał: > > > > Ja wiem, ja też :P > > > No tośmy się dogadali. Dziwne... ;) > > > Takich budowli to u nas nie ma zbyt wiele. Poza urzędami wszelakiej > maści > > jest > > > zamek w Będzinie, ale to już nie Śląsk. > > > Noże coś jest w Opolu, ale niestety słabo znam te rejony. Aaaa no i > Rybni > > k i > > > Racibórz, ale tu patrz - Opole. > > > > Wiem, wiem, trochę sie w tym wszystkim orientuję :) > > > > To miło. Zostaniesz Honorowym Ambasadorem Śląska w (Tu wpisać odpowiednie miast > o) > I nie zapomnij dodać, że jest tu - wbrew powszechnym opiniom - cała masa zielen > i > :D Gdzieniegdzie jest :) Ale w Katowicach nie widziałam :) > > > > > > > > > > Widzisz - to taka regionalna specyfika, że jest tu bardzo niewiele > knajp > > > otwartych dłużej, niż do północy. i tak się turlamy od knajpy do kn > ajpy, > > zeby > > > przeczekać jakoś tę mroźną, majową noc przy kufelku lanego :D > > > > Przekonałeś mnie, że robiąc tak samo postępuję słusznie i zacnie ;))) > > Bardzo zacnie. Dziwi mnie, że do tej pory nie byłaś o tym przekonana :D Bo ja na niewiele tematów mam jakąś opinię, a po co mi to :D > Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 15:13 funny_game napisała: > > No tośmy się dogadali. > > Dziwne... ;) > Są na świecie rzeczy, o których nawet się nie śniło naszym filozofom :D > > > > > > > Wiem, wiem, trochę sie w tym wszystkim orientuję :) > > > > > > > To miło. Zostaniesz Honorowym Ambasadorem Śląska w (Tu wpisać odpowiednie > miast > > o) > > I nie zapomnij dodać, że jest tu - wbrew powszechnym opiniom - cała masa > zielen > > i > > :D > > Gdzieniegdzie jest :) > Ale w Katowicach nie widziałam :) Żartujesz? Ponad pół powierzchni miast, to lasy i parki :D > > > > > > > > > > > > > Widzisz - to taka regionalna specyfika, że jest tu bardzo nie > wiele > > knajp > > > > otwartych dłużej, niż do północy. i tak się turlamy od knajpy > do kn > > ajpy, > > > zeby > > > > przeczekać jakoś tę mroźną, majową noc przy kufelku lanego :D > > > > > > > Przekonałeś mnie, że robiąc tak samo postępuję słusznie i zacnie ;) > )) > > > > Bardzo zacnie. Dziwi mnie, że do tej pory nie byłaś o tym przekonana :D > > Bo ja na niewiele tematów mam jakąś opinię, a po co mi to :D > > > Ty to masz dobrze. Bo ja to mam opinie, ale się z nimi nie zgadzam... Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 15:17 lupus76 napisał: > > > No tośmy się dogadali. > > > > Dziwne... ;) > > > Są na świecie rzeczy, o których nawet się nie śniło naszym filozofom :D Ja sobie wypraszam, żebym ja się miała śnić jakiemuś filozofowi. Wolałabym komuś innemu, jeśli już mogę wybierać :F > > Gdzieniegdzie jest :) > > Ale w Katowicach nie widziałam :) > > Żartujesz? Ponad pół powierzchni miast, to lasy i parki :D Serio? Ekhem... > > > > Bo ja na niewiele tematów mam jakąś opinię, a po co mi to :D > > > > > > Ty to masz dobrze. Bo ja to mam opinie, ale się z nimi nie zgadzam... Co uważasz na temat połączenia turkusowego z różowym? > > Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 15:27 funny_game napisała: > > > > > > Dziwne... ;) > > > > > Są na świecie rzeczy, o których nawet się nie śniło naszym filozofom :D > > Ja sobie wypraszam, żebym ja się miała śnić jakiemuś filozofowi. > Wolałabym komuś innemu, jeśli już mogę wybierać :F > A jakby ten filozof był pszystoiny, jak nie przymierzając prof. Wolniewicz? > > > > Gdzieniegdzie jest :) > > > Ale w Katowicach nie widziałam :) > > > > Żartujesz? Ponad pół powierzchni miast, to lasy i parki :D > > Serio? > Ekhem... > Za Wiki, bo w miarę przyzwoicie potraktowali temat: Na terenie Katowic znajduje się kilka terenów objętych ochroną prawną: 2 rezerwaty przyrody ("Las Murckowski", "Ochojec"), 2 zespoły przyrodniczo-krajobrazowe ("Szopienice-Borki", "Źródła Kłodnicy"), 3 użytki ekologiczne ("Staw Grunfeld", "Stawy Na Tysiącleciu", "Płone Bagno")[9] oraz 12 obszarów zielonych mających status parków, z których największym jest Katowicki Park Leśny. Osiem z nich wpisanych jest do ewidencji zabytkowych parków i ogrodów w Polsce. Poza parkami na terenie miasta występuje pewna ilość zieleńców i skwerów. Łącznie katowickie tereny zieleni urządzonej zajmują 13% powierzchni miasta z czego tylko 2% to parki. Zinwentaryzowano na nich łącznie 273 taksony drzew i krzewów. W Katowicach znajduje się 35 okazów drzew uznanych za pomniki przyrody. Lasy w Katowicach obejmują 1,7% wszystkich lasów w województwie czyniąc Katowice najbardziej zalesionym miastem województwa śląskiego. Lasy te są częścią leśnego pasa ochronnego GOP i podlegają Nadleśnictwu Katowice. Do największych parków Katowic należą: Park im. Tadeusza Kościuszki, Katowicki Park Leśny, Dolina Trzech Stawów, Park Zadole i kilka mniejszych. Na styku granic miast Katowic, Chorzowa i Siemianowic leży Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku (w granicach administracyjnych Chorzowa). Ponadto miasto ma szereg skwerów, do najważniejszych należą: Plac Wolności, Plac Andrzeja, Plac Miarki, Plac Rady Europy, Plac Grunwaldzki, Plac A. Budnioka, Plac J. Londzina, Plac A. Hlonda, Plac Alfreda. > > > > > Ty to masz dobrze. Bo ja to mam opinie, ale się z nimi nie zgadzam... > > Co uważasz na temat połączenia turkusowego z różowym? > > > Wyjdzie z tego róż turecki? > Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 15:36 lupus76 napisał: > > > > Dziwne... ;) > > > > > > > Są na świecie rzeczy, o których nawet się nie śniło naszym filozofo > m :D > > > > Ja sobie wypraszam, żebym ja się miała śnić jakiemuś filozofowi. > > Wolałabym komuś innemu, jeśli już mogę wybierać :F > > > A jakby ten filozof był pszystoiny, jak nie przymierzając prof. Wolniewicz? Szybko muszę popatrzeć na Cannavaro co najmniej teraz! >> > > Żartujesz? Ponad pół powierzchni miast, to lasy i parki :D > > > Za Wiki, bo w miarę przyzwoicie potraktowali temat: > Na terenie Katowic znajduje się kilka terenów objętych ochroną prawną: 2 > rezerwaty przyrody ("Las Murckowski", "Ochojec"), 2 zespoły > przyrodniczo-krajobrazowe ("Szopienice-Borki", "Źródła Kłodnicy"), 3 użytki > ekologiczne ("Staw Grunfeld", "Stawy Na Tysiącleciu", "Płone Bagno")[9] oraz 12 > obszarów zielonych mających status parków, z których największym jest Katowicki > Park Leśny. Osiem z nich wpisanych jest do ewidencji zabytkowych parków i > ogrodów w Polsce. Poza parkami na terenie miasta występuje pewna ilość zieleńcó > w > i skwerów. Łącznie katowickie tereny zieleni urządzonej zajmują 13% powierzchni > miasta z czego tylko 2% to parki. Zinwentaryzowano na nich łącznie 273 taksony > drzew i krzewów. W Katowicach znajduje się 35 okazów drzew uznanych za pomniki > przyrody. Lasy w Katowicach obejmują 1,7% wszystkich lasów w województwie > czyniąc Katowice najbardziej zalesionym miastem województwa śląskiego. Lasy te > są częścią leśnego pasa ochronnego GOP i podlegają Nadleśnictwu Katowice. Do > największych parków Katowic należą: Park im. Tadeusza Kościuszki, Katowicki Par > k > Leśny, Dolina Trzech Stawów, Park Zadole i kilka mniejszych. Na styku granic > miast Katowic, Chorzowa i Siemianowic leży Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku > (w granicach administracyjnych Chorzowa). Ponadto miasto ma szereg skwerów, do > najważniejszych należą: Plac Wolności, Plac Andrzeja, Plac Miarki, Plac Rady > Europy, Plac Grunwaldzki, Plac A. Budnioka, Plac J. Londzina, Plac A. Hlonda, > Plac Alfreda. Ojej, po jakiemu to? :P > > > > > > > > Ty to masz dobrze. Bo ja to mam opinie, ale się z nimi nie zgadzam. > .. > > > > Co uważasz na temat połączenia turkusowego z różowym? > > > > > > Wyjdzie z tego róż turecki? Bazarowy? > > Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: odebrali nam EURO 02.04.08, 17:41 funny_game napisała: > > A jakby ten filozof był pszystoiny, jak nie przymierzając prof. Wolniewic > z? > > Szybko muszę popatrzeć na Cannavaro co najmniej teraz! > To byłby ideał! Mądry, jak kanawaro i przystojny, jak Wolniewicz. Hmmmm coś na kształt... albo nie nie powiem kogo, bo Hubert K. najsłynniejszy polski bezdomny po sadach się za to szlajał. > > Za Wiki, bo w miarę przyzwoicie potraktowali temat: > > Na terenie Katowic znajduje się kilka terenów objętych ochroną prawną: 2 > > rezerwaty przyrody ("Las Murckowski", "Ochojec"), 2 zespoły > > przyrodniczo-krajobrazowe ("Szopienice-Borki", "Źródła Kłodnicy"), 3 użyt > ki > > ekologiczne ("Staw Grunfeld", "Stawy Na Tysiącleciu", "Płone Bagno")[9] o > raz 12 > > obszarów zielonych mających status parków, z których największym jest Kat > owicki > > Park Leśny. Osiem z nich wpisanych jest do ewidencji zabytkowych parków i > > ogrodów w Polsce. Poza parkami na terenie miasta występuje pewna ilość zi > eleńcó > > w > > i skwerów. Łącznie katowickie tereny zieleni urządzonej zajmują 13% powie > rzchni > > miasta z czego tylko 2% to parki. Zinwentaryzowano na nich łącznie 273 ta > ksony > > drzew i krzewów. W Katowicach znajduje się 35 okazów drzew uznanych za po > mniki > > przyrody. Lasy w Katowicach obejmują 1,7% wszystkich lasów w województwie > > czyniąc Katowice najbardziej zalesionym miastem województwa śląskiego. La > sy te > > są częścią leśnego pasa ochronnego GOP i podlegają Nadleśnictwu Katowice. > Do > > największych parków Katowic należą: Park im. Tadeusza Kościuszki, Katowic > ki Par > > k > > Leśny, Dolina Trzech Stawów, Park Zadole i kilka mniejszych. Na styku gra > nic > > miast Katowic, Chorzowa i Siemianowic leży Wojewódzki Park Kultury i Wypo > czynku > > (w granicach administracyjnych Chorzowa). Ponadto miasto ma szereg skweró > w, do > > najważniejszych należą: Plac Wolności, Plac Andrzeja, Plac Miarki, Plac R > ady > > Europy, Plac Grunwaldzki, Plac A. Budnioka, Plac J. Londzina, Plac A. Hlo > nda, > > Plac Alfreda. > > Ojej, po jakiemu to? :P Po Wikipedjanie tak bełkocą > > > > > Ty to masz dobrze. Bo ja to mam opinie, ale się z nimi nie zg > adzam. > > .. > > Wyjdzie z tego róż turecki? > > Bazarowy? > Nie. Ba! Orsayowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
selica Re: odebrali nam EURO 01.04.08, 15:04 funny_game napisała: > WIEM! > Selica będzie stała przy bramkach, grabiła z wina i oczekiwała na wyjście z > meczu tych co fajniej owłosionych! :D > Funny, Ty przeceniasz moje możliwości, tyle to nawet ja nie wypiję. Są dwie opcje - albo będę brać w depozyt (hehe), albo po Euro rozkręcę biznes z hiszpańskim i włoskim winem. I agencję modeli uaaaaau :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Nie ma się co przejmować 01.04.08, 13:45 Włosi jutro dojdą do wniosku, ze nie podołają organizacyjnie i zwrócą nam przywilej doznania Wielkiej Wtopy :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Nie ma się co przejmować 01.04.08, 13:49 lupus76 napisał: > Włosi jutro dojdą do wniosku, ze nie podołają organizacyjnie i zwrócą nam > przywilej doznania Wielkiej Wtopy :D Włosi Turyn zorganizowali? Zorganizowali.:P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Nie ma się co przejmować 01.04.08, 14:09 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > Włosi jutro dojdą do wniosku, ze nie podołają organizacyjnie i > zwrócą nam > > przywilej doznania Wielkiej Wtopy :D > > Włosi Turyn zorganizowali? Zorganizowali.:P Zorganizowali, to jest za dużo powiedziane. "W Turynie odbyła się olimpiada" byłoby właściwszym stwierdzeniem. :P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Nie ma się co przejmować 01.04.08, 14:57 W Atenach też się odbyła. U nas może odbyłoby się EURO 2012, ale już po prokach :D Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Nie ma się co przejmować 01.04.08, 15:09 menk.a napisała: > W Atenach też się odbyła. U nas może odbyłoby się EURO 2012, ale już > po prokach :D No właśnie - odbędą się. Organizacja nie ma tu nic do rzeczy i nie wypada nawet o niej wspominać. Będzie ogólnonarodowe hurra!!! około grudnia 2011. Tak jak to było ze skocznią w Szczyrku, którą oddali do użytku niecałe 2 tygodnie przed planowymi mistrzostwami świata juniorów. Które nota bene nie odbyły się w Szczyrku z powodu braku śniegu... Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Nie ma się co przejmować 01.04.08, 16:03 lupus76 napisał: > No właśnie - odbędą się. Jakie odbedą? Toż odebrali nam EURO:P Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Nie ma się co przejmować 01.04.08, 20:39 menk.a napisała: > lupus76 napisał: > > > No właśnie - odbędą się. > > Jakie odbedą? Toż odebrali nam EURO:P Odebrali nam ORGANIZACJę Euro. A Euro się odbędzie :D Odpowiedz Link Zgłoś